Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

svraka
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jan 03, 2021 2:37 pm

Zna li se plan priprema?
Forza 1921!

Oda majstore!

Dzezvar
Kontakt:

ned jan 03, 2021 2:58 pm

mamba21 je napisao/la:
Zna li se plan priprema?
Ja neki dan pitah.Niko ni mukajet......
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

AsharaK
Administrator
Kontakt:

ned jan 03, 2021 4:03 pm

SIMA_SIMAU je napisao/la:
ned jan 03, 2021 1:36 pm
AsharaK je napisao/la:
sub jan 02, 2021 12:27 pm
E momci, ako strahujete zbog telemacha i kanala, znate da kod mene ima sve, nemojte da strahujete :D
Legendo, hajde ako ti nije frka reci kako to radi kod tebe i koja je procedura?
Sve što ti treba jeste smart uredjaj na koji ces skinuti aplikaciju i to je to. I imaš 3 dana test da vidiš kako i šta.
Željezničar ante portas !

storm_raider
Kontakt:

ned jan 03, 2021 4:35 pm

Faca Sa Ulica je napisao/la:
ned jan 03, 2021 2:58 pm
mamba21 je napisao/la:
Zna li se plan priprema?
Ja neki dan pitah.Niko ni mukajet......
Dogovorene utakmice sa Zrinjskim i Sirokim. Vrticemo se po Bosni.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

avlami97
Kontakt:

ned jan 03, 2021 6:12 pm

Čeka li Želju remont: Velikom broju igrača ističu ugovori, na prozivku stiže bivši omladinac Sarajeva

Kroz Fudbalski klub Željezničar je u proteklih nekoliko godina prodefilovao ogroman broj fudbalera, dolaskom Amara Osima na klupu taj trend je donekle zaustavljen, ali sada se čini da Plave uskoro čeka novi remont.

Uskoro će početi pripreme za nastavak sezone u Premijer ligi i Kupu BiH, prozivka Plavih je zakazana za 15. januar na Grbavici, a brojni fudbaleri Željezničara su ušli u posljednjih pola godine svog ugovora.

Radi se o čak petnaest fudbalera, te je tako za večinu izvjesno da će na ljeto ili već tokom ove zimske pauze dići sidro i napustiti Grbavicu. Ugovori na ljeto, s krajem sezone, ističu Filipu Eriću, Vedadu Muftiću, Irfanu Fejziću, Frani Ikiću, Luki Miletiću, Eldaru Šehiću, Ivanu Miličeviću (istek posudbe iz Lokomotive), Siniši Stevanoviću, Petru Boji, Mustafi Mujezinoviću, Mehmedu Alispahiću, Samiru Bekriću, Asimu Zecu, Hamzi Gasalu i Ivanu Lendriću.

Kako još uvijek s Grbavice nema vijesti da je s bilo kim od navedenih igrača postigao dogovor o produženju saradnje, može se već pretpostaviti da će veći dio njih napustiti klub, a neki bi to, poput Ikića i Lendrića, mogli učiniti već tokom zime, pošto se uveliko govori o njihovom odlasku.

Također, prema pravilima, svi igrači koji uđu u posljednjih pola godine ugovora imaju odriješene ruke da već slobodno počnu pregovarati s drugim klubovima.

O dolascima nema mnogo informacija, a kako saznaje ****.ba, očekuje se da se na prozivci Plavih za desetak dana pojavi i jedan bivši omladinac Sarajeva, koji je protekle jeseni nosio dres Bratstva iz Gračanice. Riječ je o Deniju Sarvanu, dvadesetogodišnjem igraču sredine terena, koji je nosio i dresove hrvatskih Sesveta i bh. niželigaša Mošćanice.

Podsjećamo, Željezničar je na očajan način završio jesenju polusezonu i trenutno je na čak -9 u odnosu na prvoplasirano Sarajevo, te je već izgledno da klub s Grbavice ni ove sezone neće uspjeti doći do dugo željenog naslova prvaka države.

Dosad su tokom zimske pauze klub napustili Nermin Jamak i Anel Hajrić, igrači koji nisu imali značajniju ulogu u Osimovom timu.
https://misamosjedimouredakciji.ba/ceka-li-zelju-novi-r ... -sarajeva/
Da li će Amar Osim iskoristiti svoj PETI PRELAZNI ROK u ovom mandatu i konačno posložiti ekipu po svom ukusu?
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Leon_Professional
Kontakt:

ned jan 03, 2021 7:56 pm

tribina21 je napisao/la:
ned jan 03, 2021 10:50 am
jel realno da Lazio želi Pidru??
Ma dižu mu cijenu. Kakav on. **** te bek koji nema popunjen ni jedan statistički podatak.
Postavit pitanje treba da li bi on išta uradio u Mladosti kao Alić ili u Slobodi kao Tomašević. Ja mislim da ne bi. A u Sarajevu bi svaki bek lige odigrao na istom nivou kao ovaj Pidro.
Ništa specijalno bar što se mene tiče.

Leon_Professional
Kontakt:

ned jan 03, 2021 7:57 pm

avlami97 je napisao/la:
ned jan 03, 2021 6:12 pm
Čeka li Želju remont: Velikom broju igrača ističu ugovori, na prozivku stiže bivši omladinac Sarajeva

Kroz Fudbalski klub Željezničar je u proteklih nekoliko godina prodefilovao ogroman broj fudbalera, dolaskom Amara Osima na klupu taj trend je donekle zaustavljen, ali sada se čini da Plave uskoro čeka novi remont.

Uskoro će početi pripreme za nastavak sezone u Premijer ligi i Kupu BiH, prozivka Plavih je zakazana za 15. januar na Grbavici, a brojni fudbaleri Željezničara su ušli u posljednjih pola godine svog ugovora.

Radi se o čak petnaest fudbalera, te je tako za večinu izvjesno da će na ljeto ili već tokom ove zimske pauze dići sidro i napustiti Grbavicu. Ugovori na ljeto, s krajem sezone, ističu Filipu Eriću, Vedadu Muftiću, Irfanu Fejziću, Frani Ikiću, Luki Miletiću, Eldaru Šehiću, Ivanu Miličeviću (istek posudbe iz Lokomotive), Siniši Stevanoviću, Petru Boji, Mustafi Mujezinoviću, Mehmedu Alispahiću, Samiru Bekriću, Asimu Zecu, Hamzi Gasalu i Ivanu Lendriću.

Kako još uvijek s Grbavice nema vijesti da je s bilo kim od navedenih igrača postigao dogovor o produženju saradnje, može se već pretpostaviti da će veći dio njih napustiti klub, a neki bi to, poput Ikića i Lendrića, mogli učiniti već tokom zime, pošto se uveliko govori o njihovom odlasku.

Također, prema pravilima, svi igrači koji uđu u posljednjih pola godine ugovora imaju odriješene ruke da već slobodno počnu pregovarati s drugim klubovima.

O dolascima nema mnogo informacija, a kako saznaje ****.ba, očekuje se da se na prozivci Plavih za desetak dana pojavi i jedan bivši omladinac Sarajeva, koji je protekle jeseni nosio dres Bratstva iz Gračanice. Riječ je o Deniju Sarvanu, dvadesetogodišnjem igraču sredine terena, koji je nosio i dresove hrvatskih Sesveta i bh. niželigaša Mošćanice.

Podsjećamo, Željezničar je na očajan način završio jesenju polusezonu i trenutno je na čak -9 u odnosu na prvoplasirano Sarajevo, te je već izgledno da klub s Grbavice ni ove sezone neće uspjeti doći do dugo željenog naslova prvaka države.

Dosad su tokom zimske pauze klub napustili Nermin Jamak i Anel Hajrić, igrači koji nisu imali značajniju ulogu u Osimovom timu.
https://misamosjedimouredakciji.ba/ceka ... -sarajeva/
Da li će Amar Osim iskoristiti svoj PETI PRELAZNI ROK u ovom mandatu i konačno posložiti ekipu po svom ukusu?
Ne može on nju složiti da ih ima još 5.

AdmirA
Kontakt:

ned jan 03, 2021 9:02 pm

Nije valjalo kada dolaze igrači iz jakih liga , a sada valja iz Bratstva (ako je istina)
Nadam se da će Skupština dati bar neki odgovor.

pestabudimpesta
Kontakt:

ned jan 03, 2021 9:24 pm

Valjda nece
Zadnja izmjena: pestabudimpesta, dana/u pon jan 04, 2021 7:03 am, ukupno mijenjano 1 put.
Mi smo uz Želju u radosti i tugi,u dobru i zlu,oni zbog kojih,konacno,on i postoji

HajrA
Kontakt:

ned jan 03, 2021 9:54 pm

Jednostavno to vise nije to.
Covjek se sve nekako nada da ce ovo sranje proci i da ce Zeljo biti i predstavljati onu svjetlu tacku u nasim zivotima.
Depresija brate...

😞
TM87

Elegant
Kontakt:

ned jan 03, 2021 10:41 pm

Sta je sa trafostanicom ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

storm_raider
Kontakt:

ned jan 03, 2021 11:03 pm

Ma daj Elegante. 🤣

neroazzuro
Kontakt:

pon jan 04, 2021 11:01 am

Sad će nas navijač i tačkica pozvat na jedinstvo i zbijanje redova.
I kvalitet bi nam mogao dat koji savjet, i on je svojevremeno bio vrlo glasan kad je trebalo bit mudar.
Samo nemojte molim vas ponavljat ono "odlazi ubleho" i slična sra.nja.

KLIS
Kontakt:

pon jan 04, 2021 11:29 am

slika

Je li nam to on dovodi igrače?
...bodreni uvijek od vjernih navijača, za Želju časno borimo se mi...

SAVEZ NAPOLJE!

Leon_Professional
Kontakt:

pon jan 04, 2021 12:05 pm

Ko je ovaj?

kvalitet
Kontakt:

pon jan 04, 2021 12:07 pm

neroazzuro je napisao/la:
pon jan 04, 2021 11:01 am
Sad će nas navijač i tačkica pozvat na jedinstvo i zbijanje redova.
I kvalitet bi nam mogao dat koji savjet, i on je svojevremeno bio vrlo glasan kad je trebalo bit mudar.
Samo nemojte molim vas ponavljat ono "odlazi ubleho" i slična sra.nja.
Ja sam davno iznio svoje viđenje situacije. Evo nešto ukratko, iako nemam ništa protiv i da sjednemo i da pričamo satima. Nakon onog katastrofalnog niza rekao sam da Miske treba ići ili da promijeni skroz neke stvari, jer se petljao gdje mu nije mjesto. Koliko sam čuo o njemu, i on je egoista, tako da ta promjena nikada ne bi došla. Zbog toga je trebao ići. Način na koji je otišao je, ipak, užasan. To se ne radi tako, bar ja tako mislim. Kasnije ću se osvrnuti na dio s Amarom.

Vrati se na moje postove. Vidjet ćeš da sam bio razočaran što je administracija kluba otišla. Kada sam rekao da Miske treba otići, mislio sam da administracija, koja je super funkcionisala, treba ostati. Nažalost, nije. Danas, između ostalih, imamo Brkovića na mjestu na kojem imamo. I o tome sam iznio svoj stav. Najblaže rečeno, razočaran sam načinom na koji je došao, a i samim imenom na toj poziciji. Mislio sam da Željo nije klub u kojem se mjesta dobijaju jer ste nečije dijete. Helem...

Dalje, nadao sam se, a i dalje se nadam, Vedranu Vukotiću na čelu kluba. Zašto? Nakon što sam čuo nekoliko njegovih izlaganja, mislim da on ima najbolje, najrealnije viđenje kluba u budućnosti, koje je drugačije od Senadovog. Drugo, znamo da je pošten, pametan i da voli Želju. Mislim da bi, uz nekoliko pojačanja, mogao okupiti funkcionalnu ekipu oko sebe. S njim na čelu kluba, vjerujem da bismo pronašli investitora i da se ne bismo plašili prodaje klupske imovine. Vjerujem da bi se i infrastrukturni radovi nastavili.

Eh, sad, Amar. Njegov fotos na mom avataru je isključivo zbog sportskog dijela. I dalje smatram da je najbolji trener u historiji ove lige i jedan od najboljih u Željinoj historiji. Najtrofejniji svakako. Kada je došao, rekao sam da se toj ekipi koju je okupio treba pružiti prilika. To je ljudski, valjda. Vremenom su pokazali da im se ne može vjerovati. Sjetimo se uplatnice. Totalni remont, za koji je bio samo mali broj ljudi, nije uspio. Drugačije i nije moglo. Ovdje smo svi prizivali nadogradnju. Nažalost nije do toga došlo.

Da se vratim na Amara i Misketa. Jedini način da Senad ostane, kojem inače skidam kapu za sve dobre stvari koje je uradio, bio je da se dogovori s Amarom. To svi znamo. Mogao je Miske tada potpisati s Amarom ugovor kakav ovaj ima danas i to ne bi bilo veliko opterećenje za klub. Siguran sam u to. Ali, dva ega su se sudarila i to je to. Možda ni Amar nije htio više s njim nakon medijskih "okršaja", ne znam to. Drugačije Senad nije mogao ostati, jedino da je doveo baš neko veliko trenersko ime, ali za to nije bilo para. Da skratim, dolazi Amar s užasnom ekipom. Itekako mu to zamjeram, kao, vjerujem, i svaki navijač. Sve kasnije što se dešavalo ide i njemu na dušu, naravno.

Kako dalje? Vrlo jednostavno. Amar mora spustiti malo svoj ego, pružiti ruku nekim ljudima, a ne petljati se gdje mu nije mjesto. To je radio Senad, pa je postao bivši. Nastavi li Amar tako, i on treba biti bivši. Ovako više ne može. Iznio sam svoje želje u vidu toga koga bih želio na čelu kluba. Siguran sam da ima još Željovaca koji bi mogli pomoći, ali treba ih naći, treba pričati s njima, "nagovoriti" ih da dođu. Klub treba stabilizovati, a onda ići po investitora. Bez toga ćemo biti klub kojem će uspjeh biti Evropa. Istina, moći ćemo se "hvaliti" kako se nikome nismo prodali, ali sigurno nećemo imati značajnije uspjehe. Želimo li to?
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

storm_raider
Kontakt:

pon jan 04, 2021 12:24 pm

@kvalitet, grijesis. Izvini, nemam sada vremena, ali grijesis. Ti si bio jako glasan da se promjeni struktura. Naravno da ce administracija otici, njima je Misimovic bio neka vrsta garancije, nije ih niko primoravao, niti ucjenjivao, iako si pojedinci predstavljali i tako. Evo slegla se prasina, lazi su iscezle i sta je ostalo? Gola, ruzna, suha, uzasna istina. Ne mogu trenutno pisati mnogo. Samo mogu napisati da njih dvojica nikada nece moci saradjivati zajedno, jednostavno tu su razliciti svjetonazori, bez da iciju stranu uzimam. Sto se tice Vukotic/Gredic inicijative, a upucen sam, dosta mi je nerealna, ali necu jos da pisem jer se 100% ne zna da li ulaze ili ne (zna se 95%, ali eto), pa da ne bude da podrivam nesto. Ko god se uhvati u kostac sa problemima koje mi imamo, mudonja je i treba ga podrzati. A imamo ih mnooooooogo vise nego prije 2 godine.

santakuruz
Kontakt:

pon jan 04, 2021 12:34 pm

A koje su to stvari u koje se Misimović petljao? Vidim da se to cesto poteze.

Sent from my SM-A515F using Tapatalk

santakuruz
Kontakt:

pon jan 04, 2021 12:37 pm

tribina21 je napisao/la:jel realno da Lazio želi Pidru??
To je kao da Google trazi mene da radim za njih zato sto znam napraviti Pivot u excelu.

Sent from my SM-A515F using Tapatalk

kvalitet
Kontakt:

pon jan 04, 2021 12:38 pm

storm_raider je napisao/la:
pon jan 04, 2021 12:24 pm
@kvalitet, grijesis. Izvini, nemam sada vremena, ali grijesis. Ti si bio jako glasan da se promjeni struktura. Naravno da ce administracija otici, njima je Misimovic bio neka vrsta garancije, nije ih niko primoravao, niti ucjenjivao, iako si pojedinci predstavljali i tako. Evo slegla se prasina, lazi su iscezle i sta je ostalo? Gola, ruzna, suha, uzasna istina. Ne mogu trenutno pisati mnogo. Samo mogu napisati da njih dvojica nikada nece moci saradjivati zajedno, jednostavno to su razlicite svjetonazori, bez da iciju stranu uzimam. Sto se tice Vukotic/Gredic inicijative, a upucen sam, dosta mi je nerealna, ali necu jos da pisem jer se 100% ne zna da li ulaze ili ne (zna se 95%, ali eto), pa da ne bude da podrivam nesto. Ko god se uhvati u kostac sa problemima koje mi imamo, mudonja je i treba ga podrzati. A imamo ih mnooooooogo vise nego prije 2 godine.
Bio sam za to da Senad ide. Napisao sam to i sada, a pisao sam i tada. Napisao sam i zbog čega, da ne ponavljam. I tada, a i sada pišem koga bih želio vidjeti. To što su došle neznalice, to je druga stvar.

Čuj "naravno da će administracija otići". Ja to ne mogu prihvatiti kao normalno. Nisu ni pričali s novim ljudima, a već su otišli i tako klub ostavili na cjedilu. Izvini, da se moj šef promijeni, koji mi je i ponudio posao, sigurno ne bih odmah otišao iz firme. Valjda prvo vidiš šta novi nude, popričaš. Ja to ne mogu da prihvatim kao normalno, POSEBNO jer se radi o Želji. Čak ne mogu da prihvatim da je u klubu jedan čovjek bio neka vrsta garancije cijeloj administraciji. Ni to mi nije normalno.

Slažemo se da njih dvojica nikada neće moći sarađivati, samo sam se osvrnuo kratko na taj period. I slažem se s tvojim zaključkom.

@santakuruz misli se na sportski segment.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Trenutno korisnika/ca: 505 VITEŠKA, Bing [Bot], cala, Ujko i 25 gostiju.

Prijava