čet feb 26, 2026 7:36 pm
Kriza se dešava svugdje, čak i u najvećim klubovima, ali najvažnije je prvo analizirati zašto se desila. Tek tada je lakše pronaći rješenje“, kaže Baždarević u razgovoru za **** portal i dodaje:
„Iako sam daleko, pratim sve što se dešava u klubu. Jutros mi se javio jedan momak s riječima: ‘Vi ste ikona kluba, zašto ne kažete nešto?’ Šta da kažem kad to niko ne sluša? Žal mi je što nema rezultata. Željo je institucija, tu sam proveo 17 godina. Da sam u klubu, znao bih šta raditi. Ovako, mogu samo poručiti da sve strukture – navijači, uprava, igrači – moraju biti solidarne. Samo tako se može krenuti naprijed.
Baždarević ne ulazi u razloge zašto njegovo ime nije spomenuto kao opcija za klupu. Govoreći o Željezničaru i svojoj viziji, prisjetio se poznate američke poslovice: “Think big” – misli veliko da bi postigao nešto veliko.
“Već sam jednom, sa jednim ozbiljnim čovjekom, pokušavao donijeti finansijsku snagu u Željezničar, ali nismo uspjeli. Ja Željezničar ne gledam na malo – gledam ga s velikim stadionom i potencijalom da bude ozbiljan evropski klub. Moja vizija možda odstupa od onoga kako mnogi vide. Da bi napravio nešto veliko, moraš misliti veliko. Želji trebaju ljudi koji će ga služiti, a ne koji će služiti sa njim. I ljudi i treneri i igrači. Moje djetinjstvo i te najljepše godine, moj san danas o velikom Želji mi niko ne može oduzeti – na njega imam pravo.”
Baždarević posebno cijeni dolazak Ermina Bičakčića na Grbavicu, igrača kojeg je trenirao u reprezentaciji:
“Nije me iznenadilo, dolazili su i drugi veliki igrači, ali svakako je to dobra stvar. Sa Bičakčićem sam imao izuzetno dobre odnose i drago mi je vidjeti ga tu. Nadam se da će upravo on u ovakvim momentima pomoći Željezničaru i donijeti ono što svi očekuju – iskustvo, rutinu, snagu da se lakše prebrodi ova kriza.”
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.