SamoNapad
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 17, 2026 1:08 pm

cikoradovic je napisao/la:
uto feb 17, 2026 12:55 pm
Sve što sam u prethodnih par postova navodio je satkano u ovom sastavu. Škart je na tribinama, igrači koji ne mogu i koji ne žele na tribinama, oni koji nisu čisti u glavi su na tribini. Valjda će mu neko šapnuti na uho ovo. Sve preduslove ćeš imati. Evo imaš i ekipu ako ne možeš sam skontati šta treba. Evo ti pomoć. Lijepo i pošteno sjesti za stol i otvoreno mu reći jarane situacija je takva da mi moramo da pregovaramo sa drugim trenerima jer nemamo vremena. Sljedeća utakmica je već u srijedu. Imaš šansu u subotu. Mada ja ne vjerujem da će se tu bilo šta spektakularno dogoditi. 2-3 će maknuti. 2-3 će na klupu ostalo će sve isto. Pravi rez je kao što sam gore naveo 10 igrača i gotovo. I kad na nekog ne računaš onda ne računaš na njega do kraja a ne polovično.
Ti vjerovatno znas nesto cim je ovakav sastav predlozen. Ja bi ovaj sastav izveo bez obzira sto nemam pojma sta se desava sa igracima i njihovim glavama. Ono sto me nervira da trener ne sjedne sa pomocnicima i na kraju sa svakim od igraca na koje racuna da vidi sta oni razmisljaju . Ovako ako izvede isti sastav sa jednom promijenom rezultat ce biti kao i protiv Rudara i Posusja. Najpametnija stvar u ovim trenutcima je da se posvetimo defanzivi tj. da probamo da ne gubimo tekme kad smo vec u situaciji da nam gori. Bedem napraviti ispred Bicakcica i Osmanovica sa Hodzicem i Pejicem da imamo defanzivu jaku , igrati strog na kontre sa naprijed brzim igracima. Ne bi se odricao Cvetanoskog tako lako bar sa klupe da udje.
Mi moramo se podijelit da uvijek 5 ili 6 igraca drzi pozicije odrambene (to bi dobili sa ova dva vezna).
Naprijed Prokop krila i napadac nek se snalaze uz eventualno pomoc Armina ili nekog beka . Ne ko sinoc u odbrani ostala dva stopera konstantno.
Zadnja izmjena: SamoNapad, dana/u uto feb 17, 2026 1:47 pm, ukupno mijenjano 1 put.

SkenderijaTM87
Kontakt:

uto feb 17, 2026 1:09 pm

Sheldon je napisao/la:
uto feb 17, 2026 12:13 pm
SkenderijaTM87 je napisao/la:
uto feb 17, 2026 12:03 pm
ublehas je napisao/la:
uto feb 17, 2026 11:52 am

Iskreno, po meni je trener najveći krivac za ove poraze. Ne samo poraze, nego za nikad goru igru u dvije vezane utakmice (ne računam kup). Pored njega je krivac i ko je dovodio igrače. I bivše i sadašnje. Ne kažem da su sada pojačanja loša, ali su svi dovedeni igrači (koje smo vidjeli) užasno spori. Mi u vezi imamo 5-6 igrača u konkurenicji, i ne zna se ko je sporiji i ko ima manji radijus kretanja. Pored izmišljanja pozicija trenera, po meni je ovo najveći problem. Osim toga, mi nemamo krila. Tačine imamo dva puta po pola krila. Toliko mogu odigrati solidno. Porazno je da nam je sinoć najbolji vezni bio Radovac kada je ušao.
Pored svega ovoga, nisam za tjeranje trenera, jer fakt mislim da se nekom mora dati prilika bar dvije godine. Nadam se da će naši početi da"ganjaju" malo mlađe i poletnije igrače, pa makar ne imali ni blizu dobar CV kao ovi što dolaze.
Nisam ni ja za tjeranje i konstantno mijenjanje trenera, ali onog trenera koji dokazano zna sta radi. Takav je bio Coric, a ne ova spodoba.
Ali ***** ce izmislit svasta kao npr "gubi namjerno od hrvatskih klubova" da se predstavi u losem svjetlu i krezuba populacija koja priziva grobara kluba ce se primit na to.
Coric trenercina koja dokazano zna sta radi sa skoro 50 godina vrhunac karijere posusje? A krezubi prizivaju lika sa 10 trofeja u najvecem klubu ove zemlje. Dobra logika
Samo glupani mogu prizivat nazad lika koji nas je zamalo ugasio. Doso kofol u zadnjem mandatu ko neki spasioc, karao ga jedino ko nije stigao na terenu. Doso napravio sranje, otiso i umal ugasio klub. Da ne pricam avanturu u Velezu.
Zvao se humanitarni broj zbog te osobe. Tako da ti ili si totalni glupan ili si on licno ili si na platnom spisku.
Jug je davno rekao svoje, skobalj nikad vise nece u klub. Valja ti lec spavat s tom misli idolopoklaniku.

Sheldon
Kontakt:

uto feb 17, 2026 1:12 pm

Sheldon je napisao/la:
uto feb 17, 2026 12:03 pm

Nisam ni ja za tjeranje i konstantno mijenjanje trenera, ali onog trenera koji dokazano zna sta radi. Takav je bio Coric, a ne ova spodoba.
Ali ***** ce izmislit svasta kao npr "gubi namjerno od hrvatskih klubova" da se predstavi u losem svjetlu i krezuba populacija koja priziva grobara kluba ce se primit na to.
Coric trenercina koja dokazano zna sta radi sa skoro 50 godina vrhunac karijere posusje? A krezubi prizivaju lika sa 10 trofeja u najvecem klubu ove zemlje. Dobra logika
Samo glupani mogu prizivat nazad lika koji nas je zamalo ugasio. Doso kofol u zadnjem mandatu ko neki spasioc, karao ga jedino ko nije stigao na terenu. Doso napravio sranje, otiso i umal ugasio klub. Da ne pricam avanturu u Velezu.
Zvao se humanitarni broj zbog te osobe. Tako da ti ili si totalni glupan ili si on licno ili si na platnom spisku.
Jug je davno rekao svoje, skobalj nikad vise nece u klub. Valja ti lec spavat s tom misli idolopoklaniku.
5 titula, 4 kupa. Nemoj mi ti o jugu, nisi ti ta japija.
rodrigo87 🕊️ 11.2.2016. - 25.6.2024.

svabo
Kontakt:

uto feb 17, 2026 1:16 pm

Ekipa u rasulu, počeo se prizivati morž.

Imao bih svakakvih psovki, ali da se ne griješim pred Ramazan, boje je mjesec odmoriti od ovoga.
Kada je jedna ekipa prekinula posjed lopte drugoj, niz dodavanja prve ekipe prekinut je tek kada je druga ostvarila barem jedno dodavanje.

SkenderijaTM87
Kontakt:

uto feb 17, 2026 1:18 pm

Sheldon je napisao/la:
Sheldon je napisao/la:

Sta je uradio prosli mandat idolopoklaniku? Ugasio klub zamalo.
Sta je uradio u Velezu? Igro se menadzera ljudi ga otjerali s noge na nogu.
Ti si pravi baliya i sreca pa se ti ne pitas ništa

Sky1
Kontakt:

uto feb 17, 2026 1:19 pm

ublehas je napisao/la:
uto feb 17, 2026 12:59 pm
Sky1 je napisao/la:
uto feb 17, 2026 12:15 pm
Još treba da nam kamatara navuku, a evo koriste svaku krizu, pa i ovu da ga prizovu. Čitam maloprije lik pitar, poznajem ga ali se pretvara kao naš navijač i dijeli njegove slike, kao brko vrijeme je. Isleeno se nadam da Nijaz nije toliko glup, to bi nam bio kraj navukao bi gnjev navijača, ozbiljno bi klub bio uzdrman, čak i ostanak Mirvića bi bio upitan. Ne treba nikome radnik koji će ga potkradati.
Inače se pravo proslavio rezultatima u zadnjem mandatu, kao i u Veležu...
Trenerčina, nema šta ali zato zna sve o rakijama 😄

SkenderijaTM87
Kontakt:

uto feb 17, 2026 1:20 pm

svabo je napisao/la:
uto feb 17, 2026 1:16 pm
Ekipa u rasulu, počeo se prizivati morž.

Imao bih svakakvih psovki, ali da se ne griješim pred Ramazan, boje je mjesec odmoriti od ovoga.
Svaki put tako. Krezuba populacija ko ovaj iznad idolopoklanik. Evo cvaja napisi jos jedan post

Sheldon
Kontakt:

uto feb 17, 2026 1:20 pm

uto feb 17, 2026 1:18 pm
Sheldon je napisao/la:

Sta je uradio prosli mandat idolopoklaniku? Ugasio klub zamalo.
Sta je uradio u Velezu? Igro se menadzera ljudi ga otjerali s noge na nogu.
Ti si pravi baliya i sreca pa se ti ne pitas ništa
Popij lex

Sky1
Kontakt:

uto feb 17, 2026 1:27 pm

Nas je najviše yebao badžo sa Šukalom, nadovodili ovog hemlja, fine plate im dali, sad neće niko da raskine, pa na tribine ga pošalji svakao ne računaš na njih. Ja bih igrao strogu defanzivu u Mostaru.
Zadnja linija Galchev, Bicakcic, ako je spreman, ako nije stavi Seedorfa, Nastić, Alić
Pejić-Hodžić
Prokop
Vini, Muharem
Jaganjac

ublehas
Kontakt:

uto feb 17, 2026 1:31 pm

jug21 je napisao/la:
uto feb 17, 2026 1:07 pm
ublehas je napisao/la:
Sky1 je napisao/la:
uto feb 17, 2026 12:15 pm
Još treba da nam kamatara navuku, a evo koriste svaku krizu, pa i ovu da ga prizovu. Čitam maloprije lik pitar, poznajem ga ali se pretvara kao naš navijač i dijeli njegove slike, kao brko vrijeme je. Isleeno se nadam da Nijaz nije toliko glup, to bi nam bio kraj navukao bi gnjev navijača, ozbiljno bi klub bio uzdrman, čak i ostanak Mirvića bi bio upitan. Ne treba nikome radnik koji će ga potkradati.
Malo li je borba za titulu,punjenje uhljupa i polufinale kupa,sa duplo jeftinijim rosterom....
Prije toga, nas uhljupi natrpali 0:3...na Grbavici. Zadnjih 8 tekmi mandata 3 boda, i poraz u kupu od TC.....Nema, ludilo.

Da se razumijemo, Amar je bio majstor, ali ga je vrijeme davno prgazilo kao trenra.
O njegovom vođenju kluba je suvišno pričeti, jer smo svaki put poslije njegovog odlaska bili blizu gašenja.

jug21
Kontakt:

uto feb 17, 2026 2:12 pm

ublehas je napisao/la:
uto feb 17, 2026 1:31 pm
jug21 je napisao/la:
uto feb 17, 2026 1:07 pm
ublehas je napisao/la:

Malo li je borba za titulu,punjenje uhljupa i polufinale kupa,sa duplo jeftinijim rosterom....
Prije toga, nas uhljupi natrpali 0:3...na Grbavici. Zadnjih 8 tekmi mandata 3 boda, i poraz u kupu od TC.....Nema, ludilo.

Da se razumijemo, Amar je bio majstor, ali ga je vrijeme davno prgazilo kao trenra.
O njegovom vođenju kluba je suvišno pričeti, jer smo svaki put poslije njegovog odlaska bili blizu gašenja.
Ma ja ba zato su ovo sve trenerčine.....
Pa bio si 2009 ugašen,pa ga je neki čiko napravio šampionom za kratko vrijeme.....
Svi istu mantru pišete,jesu vam mozak isprali....
KRAJ PRIČE

SupremeGucci
Kontakt:

uto feb 17, 2026 2:13 pm

2026 godina neki opet prizvaju Osima...

Valter
Kontakt:

uto feb 17, 2026 2:17 pm

cikoradovic je napisao/la:
uto feb 17, 2026 11:53 am
Jedino rješenje je da se uradi rez odmah. Pa čak pod cijenu ispadanja ali to prosto nije moguće jer ako se uradi ozbiljan rez (kojeg je trebalo uraditi prije 10 kola) a ne kozmetičke sitne promjene onda opstanak neće doći u pitanje jer će igrati ljudi koji su motivisani da igraju i koji znaju da igraju. To je jedini način da se prelomi situacija u našu korist. Sve ostalo je prodavanje magle. Slaviša prvo mora da vrati podršku publike koju je evidentno izgubio a kako i ne bi. To je najmanji problem. Ubaci dvoje, troje djece na teren i na klupu, najgore na tribine i evo ga. Poredaj igrače u 4231 i dosta za početak. Hiljadu puta će bolje izgledati nego ovo sad. Nema puno pameti. Nije mi jasno kako ovoga nisu svjesni u klubu? A sve ukazuje da nisu bili (bar ne do sinoć) svjesni.
Ja pred utakmicu sa Rudarom napisah kako su naši konkurenti Radnik, Sloga, Posušje i Rudar a ne Široki i Velež, a ti komentarom ismija priču o osiguranju opstanka u ligi, a sada poslije jedne utakmice legitimno pišeš kako i to nije nešto što ne bi bilo moguče.

Dobra strana ovog poraza je da **** trebamo staviti na obezbjeđenje pozicije na tabeli koja će biti komotna da tri kola prije kraja ne dođemo zaista u situaciju koja uz "kuhinju" FS BiH može dovesti do prave bruke. Al znam ja nas, kad bi (kamo sreče) dobili Velež eto opet priče o četvrtom mjestu. Slažem se sa ovim što si napisao da se ekipa mora drastično izmjeniti i da jedan broj njih više ne smije biti nikako u kombinaciji. Za sada to bi po meni bili Sedorf, Šukilović i OBAVEZNO Erik. Više nemamo vremena da kalkulišemo sa uvođenjem novih igrača, ubacit ih u prvu postavu pa šta nam dragi Bog da. Sa ovim Adžemovim zvjezdama u predhodnih 10 utakmica imamo četiri boda. Nadat se da ovi drugi mogu dobili barem jednu u narednih 10.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

milanribar
Kontakt:

uto feb 17, 2026 2:23 pm

SupremeGucci je napisao/la:
Samo se vraćamo nazad, to nas i koči. Kako smo igrali 2005. kako smo 2012. Ne znači da je to recept sad za uspjeh. Traži nova rješenja, gledaj mlade igrače a ne samo gerijatrija, starinski neki fudbal gdje zavisi ekipa od jednog majstora.
Nama se povrijedio jedan Šošić raspali se nismo dobili utakmice pola godine.

cikoradovic
Kontakt:

uto feb 17, 2026 2:26 pm

Valter je napisao/la:
uto feb 17, 2026 2:17 pm
Ja pred utakmicu sa Rudarom napisah kako su naši konkurenti Radnik, Sloga, Posušje i Rudar a ne Široki i Velež, a ti komentarom ismija priču o osiguranju opstanka u ligi, a sada poslije jedne utakmice legitimno pišeš kako i to nije nešto što ne bi bilo moguče.
Ja i sada sumnjam da ćemo se boriti za opstanak iako mi je teza na klimavim nogama. Smatram da će neko posložiti ekipu da li sutra ili kroz 2 kola ali će posložiti. Bar se nadam tome. Ja kažem šta mislim. Mišljenje je da treba očistiti ekipu i igrati sa djecom i mlađurijom plus pojačanja i neki karakterni momci što su ostali PA ČAK I POD CIJENU DA BUDEMO ISPOD CRTE. Stalno bojkoti, stalno tuče, stalno problemi a problemi ostaju isti i igraju. Na stranu što nemaju pojma kao igrači. To je posao trenera. Nije moj niti bilo čiji sa foruma.

pestabudimpesta
Kontakt:

uto feb 17, 2026 2:37 pm

SupremeGucci je napisao/la:
Zato sto očito za nas nema bolji. Moje mišljenje iako sam nisam njegov fan i nisam za njegov povratak. Nazalost svi prije i poslije njega me nisu ubjedili u nesto drugo.
Mi smo uz Želju u radosti i tugi,u dobru i zlu,oni zbog kojih,konacno,on i postoji

Refa1921
Kontakt:

Cveta je naš najbolji igrač kada ga znaš iskoristiti. Nabijanje lopte stalno na njega, forsiranje od prve do zadnje minute, šaltanje pozicija i slično bi i Mesija sjebalo. Toliko smo statični da je čovjek nema kome dodati pa se onda zavlači i dribla. Sve što smo uradili protiv Slavije bilo je na njegov pogon. Dobar igrač kojeg ne znamo iskoristiti i onda se i on nažalost utopi u sivilo.

milanribar
Kontakt:

uto feb 17, 2026 2:40 pm

Refa1921 je napisao/la:
Cveta je naš najbolji igrač kada ga znaš iskoristiti. Nabijanje lopte stalno na njega, forsiranje od prve do zadnje minute, šaltanje pozicija i slično bi i Mesija sjebalo. Toliko smo statični da je čovjek nema kome dodati pa se onda zavlači i dribla. Sve što smo uradili protiv Slavije bilo je na njegov pogon. Dobar igrač kojeg ne znamo iskoristiti i onda se i on nažalost utopi u sivilo.
Pravili smo ekipu za igru u tranziciji sa Adžemom, užasni smo bili u igri pozicionog napada. Sad trenutno ne možemo ni jedno ni drugo jer novi trener ne poznaje ekipu i nije još načisto šta bi igro kolko ja vidim...

Veteran1965
Kontakt:

uto feb 17, 2026 2:42 pm

Prozivanje Osima je isto kao kad bi nabavio danas golfa 3, jer znaš, imao sam ga nekad, odličan, kupio trebe na njega, malo troši ne kvari se, jeftino održavanje....nidje veze...
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Sheldon
Kontakt:

uto feb 17, 2026 2:50 pm

Veteran1965 je napisao/la:
uto feb 17, 2026 2:42 pm
Prozivanje Osima je isto kao kad bi nabavio danas golfa 3, jer znaš, imao sam ga nekad, odličan, kupio trebe na njega, malo troši ne kvari se, jeftino održavanje....nidje veze...
Slavisa je zato bugatti veyron. Shvatate li ljudi da je ovo sinoc vjerovatno najveca bruka u posljednjih 25+ godina?

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, Bozidar Radosevic, samo_da_repliciram i 68 gostiju.

Prijava  •  Registracija