Keš, lova, the money ...
Osvajanjem titule, BH klub "ima zagarantovano" mjesto u grupama lige konferencije. Bar u teoriji, u praksi ima laganijeg protivnika u prvom pretkolu LŠ kojeg se baš moraš potruditi da ne prekoči. U drugom pretkolu je već belaj ali porazom ide u treće pretkolo Lige Europe gdje je protivnik bara-bara i pobjedom ima minimum grupe KL te šansu da se ubaci u jače takmičenje, grupnu fazu LE. Porazom u Q3 LE ide u play off KL gdje je opet protivnik po mjeri za ulazak u grupe.
Borac i Zrinjski su pokazali da se ovo može. Nije da su oni sad neki drugi kvalitet već jednostavno sistem je takav da te tjera u grupe ako si iole ozbiljan klub.
A sam ulazak u grupnu fazu KL donosi sigurnih cca 7,5 miliona KM
Naravno, nema garancije da se titule uzima sa ulaganjem, ali zato ima da se NE UZIMA na ovaj naš trenutni način.
Na ovaj gore iznos može se sigurno dodati još određen % od svih "pratećih prihoda" tipa karte, tv prenosi, shop, itd itd tako da ovo ide i preko 10 "NEPLANSKIH PRIHODA". Eto love odakle neko može vratiti svoje uloženo
Ali ključ svega je TREBA ZNATI. Kako Mamić reče u jednom svom naletu ludila, "Hajduk je sigurno i 3/4 Hrvatske i po tome bi trebao da je prvi, ali nije. Zašto? Jer ne znaju, ali Tata zna"

Ulazak novca bi bio veliki preduslovi da se klub digne , ali bez znanja opet teško. E kad bi to dvoje spojili, a vjerujem da je Željo kao brend mnogo jači i od Borca i Zrinjskog, da bi se u sličnim uslovima bolje "plivalo"...
Tako da, jasno je da se za bolje sutra mora desiti katarza, prošlo je vrijeme romantizma gdje se "igralo za raju"...moramo se "profesionalizirati" ...mora se lova imati...
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.

🤍

🤍

🤍