Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Dzezvar
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jul 29, 2025 8:41 am

Norsborg je napisao/la:
uto jul 29, 2025 8:29 am
Dzezvar je napisao/la:
uto jul 29, 2025 6:40 am
Ne saljite mi PP jer vam necu odgovoriti vise od ovoga sto sam napisao.
Ti bi se trebao o ovome raspitati u upravi. Ovo je info iz najblizih krugova.
Opet ponavljam da ce imovina biti u potpunosti zasticena.
Ulaganje je u sportski segment i interes je dovodjenje, stvaranje i proizvodnja igraca odakle ce se vracati ulozeno.
Ako ulozi u pogresnog igraca pa se pare ne vrate do njega je, ne do kluba, i nema veze sa imovinom.
Ako se dobro raspitas saznaces za struju Miske a saznaces da je i kod pregovora sa Diglisicem umjesao prste.
Dok je bio u klubu bio sam za njega ali je vrijeme da se odmakne.
Nemam namjeru da se sa tobom raspravljam.Imas poluinfirmacije i takve iznosis.
Nema misketove struje,ima jedna ali nije misketova nego onoga koji je doveo Zeca,koji je dovodio Ljajica pa onog juzno amerikanca...e ta struje ima.
Nemoj bez veze uplitati covjeka koji nema nikakvog dosira sa klub vec 7 godina.Maliciozno je to.
I samo da ti kazem da je moj qrac veci ood tvog,mislim na izvor nista licno.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Dzezvar
Kontakt:

uto jul 29, 2025 8:44 am

milanribar je napisao/la:
uto jul 29, 2025 8:40 am
Dzezvar je napisao/la:
uto jul 29, 2025 5:57 am
Norsborg je napisao/la:
pon jul 28, 2025 9:40 pm
Previse ovdje pisemo o Adzemu umjesto o strujama u i oko kluba. Zbog tih struja i licnih interesa nikada necemo na zelenu granu, sa ili bez Adzema.
U vrijeme raskola oko Misimovica, podrzavao sam ga i bio protiv one footballske ekipe..
Nazalost,dosao sam do saznanja da takozvana "struja" Misimovic minira ulazak Sanina Mirvica u sportski segment u klub. Znaci samo ulaganje u igracki kadar. Nista nebi imao sa nasom imovinom a to je ono sto nas navijace najvise brine kada je u pitanju ulazak investirora.
Gospodine Misimovic, hvala za sve uradjeno ali je krajnje vrijeme da se odmaknete od kluba i zaboravite ideje sa dionicama.
Nikada nisam unaprijed iznosio informacije ali sam ovaj put morao da se ako nista i navijaci upoznaju sa stanjem u klubu.
Napominjem da je Mirvic jednom vec odbijen iako je platio reviziju da bi se u odnos uslo sa cistim stanjem.
Ti poletio odmah na forum da iznes mahalsku pricu.bez da znas i jedan detalj oko svega.
Zasto ovako hinjski uplices covjeka koji nema nikakve dodirne tacke sa klubom odkako je napsutio mjesto predajednika kluba?
Koja je to misimoviceva struja?

Razgovori aa Sanjinom Mirvicem se vode oko 3-4 mjeseca vec.Prvi kontakt je ostvaren sa nase strane.Covjek koji je zasluzan i koji je vodio te razgovore je Nihad Odobasic (zamisli covjek koji je dio te misketove struje jer je u klubu koliko znam jos od misketovog vremena).
U samom pocetku Sanjin nije htio ni da cuje a kamo li da prica o ponovnom angazmanu u klubu.Na kraju je prelomio i pristao da investira u klub.
Postavio je svoje uslove nez kojih nije htio ni da prica dalje.
Jedan od njih je da predsjednik UO bude covjek kojem on itekako vjeruje.Ime necu navoditi jer mislim da to nebi bilo u redu ni prema klubu ni prema Sanjinu.
Takodje iz istog razloga necu navoditi ni ostale uslove.
UO je nacelno pristao na te uslove,te je grupa koja je zaduzena za investitora preuzela dalje radnje na sebe.Oni ce zvanicno pogledati Sanjinovu ponudu te dati svoje misljenje koje ce ja se nadam biti pozitivno.
Uukoliko bude pozitivno ici ce se na glasanje u skupstini,a ideja je da glasanje bude javno odnosno da se svaki clan skupstine poimenicno izjasni i objasni zasto je ZA ili PROTIV.
Mandat ovom sazivu skupstine mislim da istice u septembru tako da se nadam da ce sva prica oko investitora biti zavrsena do tada.
Ljude koji barataju sa poluinformacijama i mahalskim naglabanjima bih zamolio da te stvari ne pisu po forumima jer sa tim samo stete klubu u situaciji koja je jako bitna za klub jer mislim da nam je ovo zadnji voz .
Ovo je istina i ne trebate dalje od ovog čitati. Čovjek je i previše napiso...mislim da je u interesu kluba i realizacije ovog svega da se ne iznosi previše detalja javno.
Ne bih ja ni ovo pisao da nije bilo ovih sto cuju neku pricu i odmah polete na forum da oni budu prvi koji ce napisati.....
Slazem se da treba ostati na ovome zbog interesa kluba.Na ljudima u skupstini je da donesu odluku.

Ludvig Leple
Kontakt:

uto jul 29, 2025 8:45 am

Dzezvar je napisao/la:
Norsborg je napisao/la:
Previse ovdje pisemo o Adzemu umjesto o strujama u i oko kluba. Zbog tih struja i licnih interesa nikada necemo na zelenu granu, sa ili bez Adzema.
U vrijeme raskola oko Misimovica, podrzavao sam ga i bio protiv one footballske ekipe..
Nazalost,dosao sam do saznanja da takozvana "struja" Misimovic minira ulazak Sanina Mirvica u sportski segment u klub. Znaci samo ulaganje u igracki kadar. Nista nebi imao sa nasom imovinom a to je ono sto nas navijace najvise brine kada je u pitanju ulazak investirora.
Gospodine Misimovic, hvala za sve uradjeno ali je krajnje vrijeme da se odmaknete od kluba i zaboravite ideje sa dionicama.
Nikada nisam unaprijed iznosio informacije ali sam ovaj put morao da se ako nista i navijaci upoznaju sa stanjem u klubu.
Napominjem da je Mirvic jednom vec odbijen iako je platio reviziju da bi se u odnos uslo sa cistim stanjem.
Ti poletio odmah na forum da iznes mahalsku pricu.bez da znas i jedan detalj oko svega.
Zasto ovako hinjski uplices covjeka koji nema nikakve dodirne tacke sa klubom odkako je napsutio mjesto predajednika kluba?

Razgovori aa Sanjinom Mirvicem se vode oko 3-4 mjeseca vec.Prvi kontakt je ostvaren sa nase strane.Covjek koji je zasluzan i koji je vodio te razgovore je Nihad Odobasic (zamisli covjek koji je dio te misketove struje jer je u klubu koliko znam jos od misketovog vremena).
U samom pocetku Sanjin nije htio ni da cuje a kamo li da prica o ponovnom angazmanu u klubu.Na kraju je prelomio i pristao da investira u klub.
Jedan od njih je da predsjednik UO bude covjek kojem on itekako vjeruje.Ime necu navoditi jer mislim da to nebi bilo u redu ni prema klubu ni prema Sanjinu.
UO je nacelno pristao na te uslove,te je grupa koja je zaduzena za investitora preuzela dalje radnje na sebe.Oni ce zvanicno pogledati Sanjinovu ponudu te dati svoje misljenje koje ce ja se nadam biti pozitivno.
Uukoliko bude pozitivno ici ce se na glasanje u skupstini,a ideja je da glasanje bude javno odnosno da se svaki clan skupstine poimenicno izjasni i objasni zasto je ZA ili PROTIV.
Mandat ovom sazivu skupstine mislim da istice u septembru tako da se nadam da ce sva prica oko investitora biti zavrsena do tada.
Ljude koji barataju sa poluinformacijama i mahalskim naglabanjima bih zamolio da te stvari ne pisu po forumima jer sa tim samo stete klubu u situaciji koja je jako bitna za klub jer mislim da nam je ovo zadnji voz .
Ako nema imovine u priči, koji je njegov interes da ulaže u igrače?

Da li mi ovdje stvarno pričamo samo o tome da će dovoditi igrače i naplaćivati procente od prodaja, jer ja stvarno ne vidim ništa drugo?

Ljubav prema klubu ok, lični novac sasvim nešto drugo.

I da, ako ima ovo sve smisla onda se nadam da će i OP da se uredi...

Dzezvar
Kontakt:

uto jul 29, 2025 8:50 am

Ludvig Leple je napisao/la:
uto jul 29, 2025 8:45 am
Dzezvar je napisao/la:
Norsborg je napisao/la:

Ako nema imovine u priči, koji je njegov interes da ulaže u igrače?

Da li mi ovdje stvarno pričamo samo o tome da će dovoditi igrače i naplaćivati procente od prodaja, jer ja stvarno ne vidim ništa drugo?

Ljubav prema klubu ok, lični novac sasvim nešto drugo.

I da, ako ima ovo sve smisla onda se nadam da će i OP da se uredi...
Ostavimo te stvari radnoj grupi i skupstini...sve ce u ponudi stajati.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto jul 29, 2025 8:59 am

Sto se mene licno tice uvijek sam i sam predlagao ovakav tip ulaganja sto se sada spominje.

Investitoru dopustiti iskljucivo ulaganje u igracki kadar. Sutra dovedi najbolje igrace ti ih placas, sutra ih prodas, nama das 20% sebi uzmi 80%, ostvaris dobre rezultate u evropi zaradu dijelimo kroz neki procenat, ulozi u omladinski pogon u produkciju i stvaranje igraca, a mi cemo zivjeti od sponzora, karti, i igranja u evropi.

N ovaj nacin imovina ostaje zasticena, a investitor ako kiksa sa igracima, kiksat ce iz "svog djepa" ako je ovakva opcija u pitanju sto se tice ulaganja odma je treba prihvatit, jer nas klub ovdje nema nikakvog rizika, samo moze profitirat
Alea iacta est!

Sky1
Kontakt:

uto jul 29, 2025 9:43 am

ISB87 je napisao/la:
uto jul 29, 2025 7:29 am
A kako mi uopste funkcionisemo? Koliko ja znam mi nismo samoodrziv klub, vec godinama funkcionisemo na osnovu pozajmica. Amar, Zec, Misimovic, Badzak i ostala kompanija.
Mogu nas i oni ugasit, a pozajmice su kratkorocne.

Neka se ulaze u prvi tim, a samim tim mi svoje kapacitete mozemo usmjeriti na reorganizaciju i poboljsanje nekadasnjeg najboljeg OP u drzavi.
Evo recimo mi u Misketovo vrijeme ni po čemu nismo zaostajali za njanjama, a oni su imali Tana. Medjutim, nikada ne smijemo zaboraviti da je neko došao, otjerao te vrijedne ljude i nabio milionske dugove, jer nijw imao časne namjere. Zamisli da se nastavilo tamo gdje je Miske stao, nisu to morali biti sposobni ljudi kao on i ljudi oko njega. Mogao je to biti Edis Kovačević i te Uprave poslije spašavanja kluba, bili bismo itekao konkurentni bez ikakvog investitora. Drugo, ne svidja mi se ovo odmah čim taj Mirvić traži svog predsjednika UO.

milanribar
Kontakt:

uto jul 29, 2025 9:48 am

Sky1 je napisao/la:
ISB87 je napisao/la:
A kako mi uopste funkcionisemo? Koliko ja znam mi nismo samoodrziv klub, vec godinama funkcionisemo na osnovu pozajmica. Amar, Zec, Misimovic, Badzak i ostala kompanija.

Neka se ulaze u prvi tim, a samim tim mi svoje kapacitete mozemo usmjeriti na reorganizaciju i poboljsanje nekadasnjeg najboljeg OP u drzavi.
Evo recimo mi u Misketovo vrijeme ni po čemu nismo zaostajali za njanjama, a oni su imali Tana. Medjutim, nikada ne smijemo zaboraviti da je neko došao, otjerao te vrijedne ljude i nabio milionske dugove, jer nijw imao časne namjere. Zamisli da se nastavilo tamo gdje je Miske stao, nisu to morali biti sposobni ljudi kao on i ljudi oko njega. Mogao je to biti Edis Kovačević i te Uprave poslije spašavanja kluba, bili bismo itekao konkurentni bez ikakvog investitora. Drugo, ne svidja mi se ovo odmah čim taj Mirvić traži svog predsjednika UO.
Dok god nema investitora moralo se uvest pravilo da se odgovorno posluje, nema dovođenja nenormalnih pojačanja koja ne možemo platiti, nema gomilanja igrača i obećavanja nerealnih uspjeha i trofeja jer nemaš podloge za to. Onaj ko je to prvi prekršio napravio je problem iz kojeg smo se tek sad evo malo izvadili.

kvalitet
Kontakt:

Sky1 je napisao/la:
ISB87 je napisao/la:

Ne znam kakav mag da dođe, mi bez investitora ne možemo biti konkurentni. Tad se u njanje nije pumpalo ni blizu para kao sad, da ne spominjem bojac i svinjski. Ne može, evo reci mi kako da u ovakvom društvu, s ovakvom privredom, namaknemo realni godišnji budžet od 10-12 miliona maraka koji bi vremenom trebao rasti? Ni s tim parama ti pehari ne bi bili garantovani, ali bi mogao složiti konkurentniju ekipu, pa da se nečemu i nadaš.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

igla
Kontakt:

uto jul 29, 2025 9:50 am

Pa ja da dajem pare Želji tražio bih kao uslov da moj čovjek bude na čelu UO. Neko kome vjerujem. Koja će budala dati svoje pare i reći hajte vi, ja ću vas pratit kešom.

Kospicar
Kontakt:

uto jul 29, 2025 9:53 am

Pitanje investitora je aktuelna tema već posljednjih 15 godina – počevši od "kralja banana" Rastodera, preko Mercedes Arene i Samira Cerića, pa sve do posljednjih pokušaja Eldina Diglisića i Sanina Mirvića.

Nažalost, prethodna struktura Kluba u određenoj mjeri je blokirala ulazak potencijalnih investitora i pored toga smo bili nadomak realizacije.
Danas, kao Klub, djelujemo odlučnije, a nadamo se i mudrije. Vjerujemo da ćemo ovaj put uspjeti pronaći zajednički jezik i otvoriti vrata istinskom ulaganju.

Senad nije direktno uključen u rad Kluba, ali se povremeno pojavljivao sa svojom idejom o dionicama, koja do sada nije realizirana. Očigledno je da ta ideja i dalje živi u njegovim mislima i da postoji želja da se upravo kroz Želju implementira.

Jedno od ključnih pitanja trenutno jeste novi Zakon o sportu, čiji je nacrt usvojen na području Kantona Sarajevo.
Postavlja se pitanje: da li taj zakon otvara pravne mogućnosti i za nas, ili i dalje moramo čekati federalni zakon? Razlog za to je što kantonalni zakon po prvi put na prikladan način definiše ulaganja i štiti investitore, dok trenutna praksa dopušta isključivo ulaganja kroz sponzorstva, donacije ili pozajmice (trenutno FKS ovako posluje)

Ovakav način poslovanje je daleko od sistemskih i održivih rješenja, ali navijači su umorni od prosječnosti i žele instant uspjeh.

Prema trenutnom planu, Sanin Mirvić bi preuzeo sportski segment Kluba, dok bi infrastrukturni dio vodio neko drugi.
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

kvalitet
Kontakt:

uto jul 29, 2025 9:57 am

I da nešto dodam… puno se priča o pozajmicama, kako neko nekoga može ugasiti. Kako znate šta piše u ugovorima o pozajmicama? Primjerice, koji je rok isplate? Ili koji su uvjeti vraćanja pozajmice? Ne tvrdim ništa, ali iznositi takve stvari bez da se znaju detalji je baš…
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

zubanovic89
Kontakt:

uto jul 29, 2025 10:15 am

Mi u odnosu na Sarajevo imamo puno bolju poziciju za investitora a trebate se tome zahvatili Senadu Misimovicu koji je otvorio d.o.o ciji je klub vlasnik. Kroz investicije u d.o.o sva prica o pozajmicama pada u vodu i puno je lakse regulisati prava i obaveze vlasnika, osnivaca i ostalih ukljucenih u firmu pa cak i Mrvicu ako odluci da kroz svoju firmu u Americi investira u d.o.o ima porezne olaksice. A ovo oko investiora sam ja pricao sa par ljudi na istoku i dok je trajala prosla sezona nije ovo nista novo, ne znam otkud vam sad da se upalite odjednom :D

Bozidar Radosevic
Kontakt:

uto jul 29, 2025 10:21 am

Samo za ove sto pricaju neistinite stvari. Diglisica nije blokirao Senad Misimovic, vec pojedinci iz UO svojim marifetlucima i laznim revizijama.

Dzezvar
Kontakt:

uto jul 29, 2025 10:29 am

Kospicar je napisao/la:
uto jul 29, 2025 9:53 am
Pitanje investitora je aktuelna tema već posljednjih 15 godina – počevši od "kralja banana" Rastodera, preko Mercedes Arene i Samira Cerića, pa sve do posljednjih pokušaja Eldina Diglisića i Sanina Mirvića.

Nažalost, prethodna struktura Kluba u određenoj mjeri je blokirala ulazak potencijalnih investitora i pored toga smo bili nadomak realizacije.
Danas, kao Klub, djelujemo odlučnije, a nadamo se i mudrije. Vjerujemo da ćemo ovaj put uspjeti pronaći zajednički jezik i otvoriti vrata istinskom ulaganju.

Senad nije direktno uključen u rad Kluba, ali se povremeno pojavljivao sa svojom idejom o dionicama, koja do sada nije realizirana. Očigledno je da ta ideja i dalje živi u njegovim mislima i da postoji želja da se upravo kroz Želju implementira.

Jedno od ključnih pitanja trenutno jeste novi Zakon o sportu, čiji je nacrt usvojen na području Kantona Sarajevo.
Postavlja se pitanje: da li taj zakon otvara pravne mogućnosti i za nas, ili i dalje moramo čekati federalni zakon? Razlog za to je što kantonalni zakon po prvi put na prikladan način definiše ulaganja i štiti investitore, dok trenutna praksa dopušta isključivo ulaganja kroz sponzorstva, donacije ili pozajmice (trenutno FKS ovako posluje)

Ovakav način poslovanje je daleko od sistemskih i održivih rješenja, ali navijači su umorni od prosječnosti i žele instant uspjeh.

Prema trenutnom planu, Sanin Mirvić bi preuzeo sportski segment Kluba, dok bi infrastrukturni dio vodio neko drugi.
Ljudi dragi ne uvlacite covjeka bez potrebe u pricu kada ta prica nema veze nikakve sa sadasnjom situacijom.

ISB87
Kontakt:

Sky1 je napisao/la:
ISB87 je napisao/la:

I tad se funkcionisalo sa pozajmicama, pogotov u periodu kada je bila zimska pauza.
MIRZA RASCIC

NEZALAGANJE
Kontakt:

uto jul 29, 2025 10:43 am

kvalitet je napisao/la:
I da nešto dodam… puno se priča o pozajmicama, kako neko nekoga može ugasiti. Kako znate šta piše u ugovorima o pozajmicama? Primjerice, koji je rok isplate? Ili koji su uvjeti vraćanja pozajmice? Ne tvrdim ništa, ali iznositi takve stvari bez da se znaju detalji je baš…
Sta ima veze rok pozajmice? Nek je rok 2076. te se pare moraju vratiti.

Ne trebaju ti ni uvjeti ni rok da vidis da je dug kluba 18mil
prema nekome/necemu.To su OGROMNE pare za nase uslove i uvijek ce biti.Nas teg je bio 7-8 mil pa nas jos vuce, a ne ovo.Visi nad glavom.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

Sky1
Kontakt:

uto jul 29, 2025 10:44 am

ISB87 je napisao/la:
Sky1 je napisao/la:
ISB87 je napisao/la:

I tad se funkcionisalo sa pozajmicama, pogotov u periodu kada je bila zimska pauza.
To su bile razumne pozajmice i tačno je bilo definisana njihova svrha i rokovi. Niko nije rekao da pozajmice nisu jedan od načina da se premoste neke stvari.

Sky1
Kontakt:

uto jul 29, 2025 10:46 am

NEZALAGANJE je napisao/la:
uto jul 29, 2025 10:43 am
kvalitet je napisao/la:
Sta ima veze rok pozajmice? Nek je rok 2076. te se pare moraju vratiti.

Ne trebaju ti ni uvjeti ni rok da vidis da je dug kluba 18mil
prema nekome/necemu.To su OGROMNE pare za nase uslove i uvijek ce biti.Nas teg je bio 7-8 mil pa nas jos vuce, a ne ovo.Visi nad glavom.
Upravo to. Pozajmica je krug i on se mora zatvoriti, kad tad.

milanribar
Kontakt:

uto jul 29, 2025 10:55 am

Bozidar Radosevic je napisao/la:
uto jul 29, 2025 10:21 am
Samo za ove sto pricaju neistinite stvari. Diglisica nije blokirao Senad Misimovic, vec pojedinci iz UO svojim marifetlucima i laznim revizijama.
Božo kad tako optužiš napiši konkretno, makar kakvi su to merifetluci il o kome se radi.

Nit je ovo za Senada istina nit to što ti pišeš a voliš svašta nabacit često...

Sky1
Kontakt:

uto jul 29, 2025 10:57 am

milanribar je napisao/la:
Sky1 je napisao/la:
ISB87 je napisao/la:

Dok god nema investitora moralo se uvest pravilo da se odgovorno posluje, nema dovođenja nenormalnih pojačanja koja ne možemo platiti, nema gomilanja igrača i obećavanja nerealnih uspjeha i trofeja jer nemaš podloge za to. Onaj ko je to prvi prekršio napravio je problem iz kojeg smo se tek sad evo malo izvadili.
Tako je. Bez odgovornog poslovanja i kontinuiteta nema ni priče o investitoru.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot], Miso Ensar, South, ubaceni element i 75 gostiju.

Prijava