Dzezvar je napisao/la: ↑sub apr 19, 2025 12:28 pm
ISB87 je napisao/la: ↑sub apr 19, 2025 12:25 pm
Za sta je to relevantno?
Moze ga placat koliko hoće kad nisu u minusu. I ne vidim razloga da gledamo kolika je plata nekog igraca u sarajevu.
Mi ne znamo poslovat, svi ti Zeljini borci, junaci, biznismsni su goli kura.c. Znam i ja tako poslovat, na principu dat ce Bog da se neko proda ili napravi nesto u evropi. Posto nas ima dosta u politici, forsirati da se izglasa taj zakon o sportu.
Kada za koji dan izadje finasijski izvjestaj pogledaj stavku pod dugorocni troskovi,gdje su oni krooz to uglavili Tanove,Mirviceve posudbe,pa ces da vidis koliko su u minusu...
Već 10 godina se priča o njihovom bankrotu, a taj bankrot nikako da dođe. Ja samo vidim da su oni nekad bili na viršlama, a sad daju 3, 4, pa i 5 puta veće plate nego mi. I ne čujem da imaju problema s Poreskom, niti da se igrači žale da kasne plate. Da imaju luksuz da fule s igračima, a da se ne hvataju za glavu. Možda oni i bankrotiraju nekad, ali to se može desiti sa svakim klubom na svijetu koji ima vlasnika. Ponavljam, mi ne trebamo kopirati njihov model, ali možemo na njihovim greškama učiti i napraviti puno bolji model privatizacije. Znam da zakon onemogućava klasičnu privatizaciju, ali model se sigurno može naći.