Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

gavran
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub apr 12, 2025 9:26 pm

rutinska pobjeda
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Valter
Kontakt:

sub apr 12, 2025 10:04 pm

svabo je napisao/la:
sub apr 12, 2025 9:06 pm
Teško da je poslije rata igrao za Želju gluplji igrač od Odinake. Pas igra horor, kretanje horor, defanziva horor, ispada svaki napad kao iz tramvaja... da smo danas igrali bez desnog beka, bolje bi odigrali.
Onda mudrov izbaci Markovića, a Šabića prebaci na lijevog beka i dobismo još veći horor po lijevoj strani. Denise izjavio si da nakon ovog večeras morate porazgovarati u svlačionici.
Živ bio prvo porazgovaraj sa samim sobom, izmjenama i nelogičnim rokadama destabilizovao si ekipu koja inače nema neko samopouzdanje.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sub apr 12, 2025 10:08 pm

Occasionally je napisao/la:
sub apr 12, 2025 9:07 pm
12 komentara plus replika
Naš doživljaj utakmice

Šta je bila svrha i namjera onenaše trostruke izmjene?
Nešto htjeli uigrati za srevanš s Širokim?

Imaju moju podršku ( nakon što se dobro ispsujem) ali fakat su psihički "down"
Pa da se istrce i odrade trening logicno
Željezničar ante portas !

Refa1921
Kontakt:

sub apr 12, 2025 10:11 pm

Cavnić i Karamarko ne mogu igrati zajedno. Karamarko je skroz pao u formi i naš najbolji štoper trenutno je Cavnić. Isto tako Marković mora igrati. Kada je bila ona trostruka izmjena pali smo skroz. Boljević nije dohvatio lopte kako treba.

Mulalic Edis
Kontakt:

sub apr 12, 2025 10:30 pm

Svi na Siroki. Moramo pokusati zakuhati u srijedu. Volim te Zeljo.
Fina atmosfera danas.
Grande Miske 💪

kvalitet
Kontakt:

sub apr 12, 2025 10:37 pm

Što bi neki rekli, cijena ulaznice ne utječe na posjetu… veliki znalci
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

milanribar
Kontakt:

sub apr 12, 2025 10:46 pm

Neće niko da prizna da Radovca nema nigdje na terenu zadnjih 4 5 utakmica, danas je napravio bespotreban penal kojim je vratio Gošk u utakmicu, spor je, defanzivno ne stiže ništa, kad igra sa Jabberom u paru ovaj trči i za njega...

SamoNapad
Kontakt:

sub apr 12, 2025 10:49 pm

Ne znam je li onaj Kovac bio zaduzen za taktiku ali nama fali trener u SŠ koji ce znati pripremiti ekipu kad treba savuvati vodstvo i kad je bitnije stati u defanzivi . Mi primamo golove iz kontri kad vodimo ili kad igramo tekme na rezultatat tipa protiv Sirokog. Cemu široko stajanje u odbrani i onolike rupe izmedju bekova i stopera , zbog cega trcimo u napad ko muhe bez glave. Isto NBA liga konstantno tranzicija neka , kad nam uzmj loptu to je sansa 90%.

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:
Status: Online

sub apr 12, 2025 10:51 pm

gavran je napisao/la:
sub apr 12, 2025 9:26 pm
rutinska pobjeda
:kafa:
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

sub apr 12, 2025 10:59 pm

Mi da protiv nekoga povedemo 5:0, utakmica bi zavrsila 5:4, naviknite se vise... Za sada, sve po planu, idemo dalje, pozdrav plavoj braci sa daleke Cube, vjerujte da se i ovdje navija za Zelju. :zeljeznicar1:

Valter
Kontakt:

sub apr 12, 2025 11:29 pm

Ujko je napisao/la:
Mi da protiv nekoga povedemo 5:0, utakmica bi zavrsila 5:4, naviknite se vise... Za sada, sve po planu, idemo dalje, pozdrav plavoj braci sa daleke Cube, vjerujte da se i ovdje navija za Zelju. :zeljeznicar1:
Mi smo se navikli bez titule godinama i godinama, navikli smo se da je pobjeda protiv Zrinjskog, Borca i pitara postala misaona imenica, navikli smo se da svaku treću-četvrtu godinu igramo u Europi, od prošle godine navikli smo se da opstanak obezbjedimo dva-tri kola pred kraj prvenstva, evo sada smo se navikli da imamo četiri uzastopne pobjede u prvenstvu ali ni jednu normalnu ... malo ko se može naviknuti na sve i svašta kao mi.
Al đaba sve ovo, opet nada ostaje za srijedu i nadam se da će potrajati duže od 45 minuta.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Mulalic Edis
Kontakt:

sub apr 12, 2025 11:51 pm

kvalitet je napisao/la:
sub apr 12, 2025 10:37 pm
Što bi neki rekli, cijena ulaznice ne utječe na posjetu… veliki znalci
Na istoku se primjeti. Cak je sjever danas bio odlican, ali na istoku fali.
Istok je petneska. Daj da navijace ogulimo, rastu troskovi dazbina. Daj uzmi im dusu, mi smo Zeljini Zeljo je nas. Unazad sedam godina.
Podrska Denisu Coricu, da ne zaboravim.
Grande Miske 💪

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

ned apr 13, 2025 5:01 am

Valter je napisao/la:
Ujko je napisao/la:
Mi smo se navikli bez titule godinama i godinama, navikli smo se da je pobjeda protiv Zrinjskog, Borca i pitara postala misaona imenica, navikli smo se da svaku treću-četvrtu godinu igramo u Europi, od prošle godine navikli smo se da opstanak obezbjedimo dva-tri kola pred kraj prvenstva, evo sada smo se navikli da imamo četiri uzastopne pobjede u prvenstvu ali ni jednu normalnu ... malo ko se može naviknuti na sve i svašta kao mi.
Al đaba sve ovo, opet nada ostaje za srijedu i nadam se da će potrajati duže od 45 minuta.
Nije lako navijati za Zelju. Ja sam, a vjerujem da si i ti bio blizu, navijao i voljeo Klub, punih 26 godina,a da nikada nista osvojili nismo...Onda je pocelo, pa opet stalo, opet ce poceti... Gazimo Siroki...

Dzezvar
Kontakt:

ned apr 13, 2025 7:48 am

Onako se ne igra utakmica koja treba biti uvertira pred utakmicu sezone u kojoj moras ganjati rezultat.
Postavka i priprema utakmice za cistu 0.
Ovim sto satro prozivaju nesto oko cijene karata i posjete.Pridjete li vi za vikend gradom uppste.Vidite li da je grad pust.Vidite li da je sve sto je moglo otislo vani.Svaki od nas zna minimum 10 ljudi koji su otisli,pa skotajte zasto je izmedju ostalog posjeta slabija nego inace.Nije cijena karte nego nema.ko....vecinom sada gledaju HSVi Braunsweig....
Ide ljeto idu odmori...
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

kvalitet
Kontakt:

ned apr 13, 2025 8:36 am

Dzezvar je napisao/la:
Onako se ne igra utakmica koja treba biti uvertira pred utakmicu sezone u kojoj moras ganjati rezultat.
Ovim sto satro prozivaju nesto oko cijene karata i posjete.Pridjete li vi za vikend gradom uppste.Vidite li da je grad pust.Vidite li da je sve sto je moglo otislo vani.Svaki od nas zna minimum 10 ljudi koji su otisli,pa skotajte zasto je izmedju ostalog posjeta slabija nego inace.Nije cijena karte nego nema.ko....vecinom sada gledaju HSVi Braunsweig....
Ide ljeto idu odmori...
Netačno. Ja lično znam nekoliko ljudi koji nisu redovni zbog cijene ulaznica, a sigurno ih ima još. Ne može me niko ubijediti da u svakom trenutku Željo ne bi mogao privući bar 10k ljudi, pa nije ovo grad od 100k, nego puno veći. A gdje su ljudi koji dolaze iz drugih gradova i općina. Na kraju krajeva, nikakva ozbiljna analiza nije urađena, nije izvršena anketa među navijačima, nego je samo preko koljena donesena odluka. Onako, po bosanski, zato i jesmo tu gdje jesmo.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

505 VITEŠKA
Kontakt:

ned apr 13, 2025 8:56 am

Ovakve oscilacije u jednoj ekipi u toku jedne utakmice nije zabilježeno u nasoj ligi

I to se ponavlja iz tekme u tekmu

Sto bi rekao jug, sta se desava???

Dzezvar
Kontakt:

ned apr 13, 2025 9:20 am

kvalitet je napisao/la:
ned apr 13, 2025 8:36 am
Dzezvar je napisao/la:
Ide ljeto idu odmori...
Netačno. Ja lično znam nekoliko ljudi koji nisu redovni zbog cijene ulaznica, a sigurno ih ima još. Ne može me niko ubijediti da u svakom trenutku Željo ne bi mogao privući bar 10k ljudi, pa nije ovo grad od 100k, nego puno veći. A gdje su ljudi koji dolaze iz drugih gradova i općina. Na kraju krajeva, nikakva ozbiljna analiza nije urađena, nije izvršena anketa među navijačima, nego je samo preko koljena donesena odluka. Onako, po bosanski, zato i jesmo tu gdje jesmo.
Ne bih da se naduravam...grad je za vikend bukvalno prazan.Titova ulica u 10 sati navecer je poluprazna a znamo kako je vrilo ljudima.To je jedan od pokazatelja da je grad sem ljeta prazan.
Ja licno znam 30 ljudi koji su u zadnjih godinu dana otisli vani a da su ovdje bili bi na tekmi bez obzira na cijenu karata.
Ponavljam nine mi cilj da se naduravam.
Troskovi zivota i troskovi poslovanja se svakodnevno povecavaju.Ko nije u realno sektoru on to i ne razumije.
Dat cu ti primjer u vrijeme kada se pojavila ideja o retro dresu on je trebao biti u fan shopu 19.21 km,govorimo o periodu zadnjih godinu dana.U medjuvremenu se doata toga promjenilo na trzistu tako da sada imamo ovu cijenu koja je odlicna za nase uslove.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Valter
Kontakt:

ned apr 13, 2025 9:38 am

Ujko je napisao/la:
Valter je napisao/la:
Ujko je napisao/la:
Nije lako navijati za Zelju. Ja sam, a vjerujem da si i ti bio blizu, navijao i voljeo Klub, punih 26 godina,a da nikada nista osvojili nismo...Onda je pocelo, pa opet stalo, opet ce poceti... Gazimo Siroki...
Kao 10-godišnjak bio sam sa bratom i njegovim društvom u Beogradu na utakmici protiv Partizana kada smo uzeli prvu titulu. Naravno i prije te utakmice išao sam na domace utakmice na Koševu. Poslije toga rijedak je bio razlog da nisam gledao neku domacu utakmicu a kao mlađi često sam pratio Želju širom bivše Juge. Uživo sam svjedočio čuvenoj utakmici protiv Videotona (kući i u gostima), ali sam bio redovan i na utakmicama koje smo odigrali u drugoj ligi, padala kiša, snijeg ili sunce grijalo. Slažem se da za Želju nikada nije bilo lako navijati. Kada smo igrali u ligi protiv Zvezde, Partizana, Hajduka, Dinama negdje mi je bilo i realno da su superiorniji, ali naprosto ne mogu da prihvatim da nam Zrinjski, Borac pa ako hočeš i pitari i Sloga postaju "velika četvorka".

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

ned apr 13, 2025 9:58 am

Valter je napisao/la:
ned apr 13, 2025 9:38 am
Ujko je napisao/la:
Valter je napisao/la:

Kao 10-godišnjak bio sam sa bratom i njegovim društvom u Beogradu na utakmici protiv Partizana kada smo uzeli prvu titulu. Naravno i prije te utakmice išao sam na domace utakmice na Koševu. Poslije toga rijedak je bio razlog da nisam gledao neku domacu utakmicu a kao mlađi često sam pratio Želju širom bivše Juge. Uživo sam svjedočio čuvenoj utakmici protiv Videotona (kući i u gostima), ali sam bio redovan i na utakmicama koje smo odigrali u drugoj ligi, padala kiša, snijeg ili sunce grijalo. Slažem se da za Želju nikada nije bilo lako navijati. Kada smo igrali u ligi protiv Zvezde, Partizana, Hajduka, Dinama negdje mi je bilo i realno da su superiorniji, ali naprosto ne mogu da prihvatim da nam Zrinjski, Borac pa ako hočeš i pitari i Sloga postaju "velika četvorka".
Ne postoji velika cetvorka kod nas jer su svi klubovi nakon godina uspjeha udju u godine neuspjeha. Cak i zrinjski. Akk hoces da govorim o cetvorci kod nas onda su to klubovi koji nikad nisu ispali iz premijer lige a igraju je od njenog osnivanja 2000. godine. To su zeljo sarajevo zrinjski i siroki brijeg.

Samo da te ispravim oko titule u beogradu. To je bila druga a ne prva titula u klupskoj istoriji. Prvu smk slavili u banjaluci 1946. 🇧🇦
100/94/37/34 - i to je to!

SamoNapad
Kontakt:

ned apr 13, 2025 10:04 am

Sto se tice posjete ovo je još dobro kad pogledaš situaciju u regionu. Derbi u Beogradu jadna posjeta , osim Hajduka niko nema nesto vau, i oni kad osvoje jednom ista će biti situacija. Ljudi moraju shvatiti da na Balkanu nece više bit toliko ljudi sa stalnim prebivalištem. Ovdje 40% ljudi povremeno a ljudi koji se dosele većinom operisani od sporta . Da je 5KM karta nece biti posjeta nešto veća ali eto...
U Bosni nema vise toliko stanovnika koliko hoće da prikazu političari .

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], pile87, Ujko i 43 gosta.

Prijava