cikoradovic je napisao/la: ↑uto apr 08, 2025 12:07 pm
milanribar je napisao/la: ↑uto apr 08, 2025 9:45 am
Sve to stoji, trenirali smo u Želji i u gorim uslovima, nije bilo ni opreme, različite lopte imali pa su se osvajali najjači turniri po regionu. Poraz od etno sela je za ispisnicu svoj ovoj djeci, ja ne znam šta čekaju jel da im neko kaže da nisu za fudbal il treba da im nacrta neko.
Igrali su i prije babini sinovi, Brković se forsiro do iznemoglosti, svaki jači sponzor kluba je guro svog sina u omladinskim kategorijama al opet se nije gubilo od sela 5-0.
Meni je ovaj poraz gori od borbe za opstanak u premijer ligi. Užas...
Ma ok, nema šta, porazno je i bolno, naravno. Turniri ništa ne vrijede ako mi nećemo izbaciti igrača, isto tako ni titule u tim omladinskim kategorijama ne znače ništa ako ćemo ih osvajati samo da bi rekli eto juniori nam prvaci. Nemamo uslova, nemamo šta ponuditi djeci sa strane, nemaš kamp, nemaš stipendije, nemaš mogućnosti da guraš tu djecu financijski, zbog toga imaš tanku ponudu igrača. Pitari kupe sve živo jer imaju šta ponuditi, mi nemamo i tu priča staje.
Pa Čelik skoro pronađe strateškog partnera za omladinski pogon, koji će instalirati trenere, ulagati, plaćati, praviti kamp, a mi zijevamo i gledamo odakle je vedro.
Ma nije Brković samo, bilo je i tad još njih, dok mi naumpadne. Pazi, nije problem gurati 1-2, to se može i pregrmiti, ima toga svugdje ali gurati sad pola ekipe, to je malo degutantno a znaš da nemaju kvalitet, dok se npr. neki drugi polomiše da dobiju priliku, rade svaki dan od 8-16 i ne mogu dobiti priliku, pa koja je to onda poruka njima?
Što se tiče poraza, bolno je vidjeti da smo izgubili 5:0, ali kad pogledaš sve te uslove, za mene je to prije dobar šamar i realnost, nego nešto drugo. Koliko smo zaglibili, pokazuje činjenica da niko nije htio uzeti juniore.