Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

ublehas
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned avg 04, 2024 1:19 pm

Placaju se porezi za sva davanja. Jedino sto je oslobodjeno poreza je topli obrok u iznosu 1% prosječne plate (za iznos preko se placa porez na razliku), mislim karta i regres u iznosu plan prosječne plate (za razliku se placa porez).

Ovi sto igraju za minimalac, ostalo dobiju na ruke ispod stola. To nisu bonusi, nego zagarantovana suma. I mi ne mozemo to raditi jer nas porezna ubi nogama.
Ako se sjećate one price sa Djelom i resetovanjem kase, tu je koliko znam presudjeno danje bio manjak 700.000 (ili tako nesto) koji nismo mogli opravdati (citaj, vjerovatno je dato igracima na crno), ča nam je porezna obracunala kaznu i sve pripadajuće poreze koje nismo platili. Bar sam ja tad tako skontao.
I pod dva, nece niko od igraca da igra za bonuse kad mu druge ekipe daju te pare bez obzira na učinak.
Zadnja izmjena: ublehas, dana/u ned avg 04, 2024 1:23 pm, ukupno mijenjano 1 put.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

ned avg 04, 2024 1:22 pm

Ma brate kakav Amoah, lik odigrao 2 utakmice da valja.
U napad Vukoju ili Boljevica i vjerujem da bi bolje bilo.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

ned avg 04, 2024 1:23 pm

Možemo li mi igračima dati onu pomoć od 2,7k bez doprinosa? Treba im pomoći.

ublehas
Kontakt:

LARSSON je napisao/la:
To mozemo dati bez poreza do kraja godine.

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

ned avg 04, 2024 1:25 pm

ublehas je napisao/la:
LARSSON je napisao/la:
To mozemo dati bez poreza do kraja godine.
Treba Krpi dati, možda sljedeći put ne doda golmanu u ruke.

SamoIstina
Kontakt:

ned avg 04, 2024 1:30 pm

Svi pricaju o napadacu i jasno je zasto, ali nama treba i jos jedan veznjak.

Djoric, Karic, Karjasevic su tri haman pa identicna igraca. Ovaj prvi kao i zna barem dugu loptu poslati, ali nista specijalno kao igrac, dok su ova druga dvojica klasicni destruktivci koji ne znaju bas nista drugo osim da trce i udaraju. Nama bi bilo dovoljno da je samo jedan od ovih u ekipi za rotacije, trojica su bas previse.

Al Jaber nam je nosio vezni red svo vrijeme, a najtecnije smo izgledal kad su na terenu bili zajedno Radovac i Al Jaber. Posto Radovac vise nece igrati nego sto ce igrati zbog povreda, treba nam jos jedan takav veznjak. Nekad ce se poklopiti kartoni ili povrede pa nece biti ni Al Jabera ni Radovca, a tek to bi izgledalo kao katastrofa.

Kasno je i tesko je nekoga naci. Neka pokusaju vratiti Dadu. Mislim da bi htio nazad i da jos nista nije nasao, a valjao bi nam itekako. On je Steven Gerrard za onu trojicu sto sam nabrojao ma sta ko mislio.

Nadam se da ce protiv Veleza vezu ciniti Al Jaber i Radovac, sa Hirosem na 10. Na spic gurnuti Boljevica ili cak Babaluka. Mozda je Babaluk i najsretnija opcija jer je u21.

Coric u svakoj izjavi potrctava da mu trebaju jos 2-3 igraca (odmah za prvih 11, ocito) i potpuno je u pravu. Ispostujte ga i dovedite mu ih.

505 VITEŠKA
Kontakt:

ned avg 04, 2024 1:40 pm

Nema lakse gostucujeg terena za igrati od Grbavice

Pa svaka sezona ista, svaka utakmica preslikana
Nama se protivnika ekipa sa loptom došeta do kaznenog prostora, apsolutno bez ikakvog pritiska, redovno ga zabiju iz prvog suta, nasih 20 kornera, niti jedan opasan, mi visak iskoristiti ne mozemo, 10 kilometara kvadratnog prostora iskoristiti ne znamo, mi se patimo dati gol iz otvorenih sansi

Nasi navijaci Galica smatraju igracem.....

Likovi poput njega i Stevanovica su najbolje prolazili u Zelji

Dosta je bilo naseg busanja u prsa da smo najbolji navijaci, treba malo vise kritike

Refa1921
Kontakt:

ned avg 04, 2024 1:42 pm

Isto tako 50 kornera protiv Tuzle i Širokog i nikakvih opasnosti. Pa ma.jku mu ***** kako od 16 kornera da ne bude barem neka šansa za gol. Vježba li se išta na tom treningu.

SamoIstina
Kontakt:

ned avg 04, 2024 1:54 pm

kvalitet je napisao/la:
ned avg 04, 2024 9:25 am
Ponovit ću po hiljaditi put. Primarni zadatak Uprave treba biti pronalazak investitora, vlasnika, strateškog partnera. Na tome se mora raditi 24 sata dnevno, ako želimo da se vratimo u borbu za pehare. Sve ostalo je šuplja priča. Ni ta tri igrača, pojačanja, ni Mourinho na klupi, ni strpljenje, ništa neće pomoći. Nama trebaju pare, keš, kapital, budžet koji će biti bar tri miliona veći od sadašnjeg. Za početak. Pa tad da pozivamo na strpljenje.
Mi bi da neko dodje i istrese neke nerealne pare, ali i to samo po nasim uslovima, koji nikome nisu dovoljno privlacni.

Naravno da niko nije zainteresovan. Upitno je i koliko mi zaista zelimo partnera/investitora. Ocito nismo spremni na taj korak ili barem nisu spremni ljudi u skupstini i klubu.

Sheldon
Kontakt:

ned avg 04, 2024 1:56 pm

Treba nam golman, nemojte jos jednu sezonu da halalimo zbog necije lose procjene od prije 3 sezone da mozemo Muftu prodati za neku solidnu cifru. Uz kvalitetnog golmana, dolazi do stabilne zadnje linije, stabilnost se dalje prenosi na citavu ekipu. Dodatno, dobar golman ti mozda i donese koji bod svojim odbranama, nama je to misaona imenica godinama. Gurali smo Muftu, vrhunski momak, nase dijete, na kraju najbolja ponuda za njega, dajte mu papire pa cemo ga dovesti…
rodrigo87 🕊️ 11.2.2016. - 25.6.2024.

Hare79
Kontakt:

ned avg 04, 2024 1:59 pm

salle86 je napisao/la:
ned avg 04, 2024 11:55 am
A nije da je Široki imao samo jednu priliku i dao gol. Previše rupe nazad, svaki njihov napad eto ih odmah na 20 metara, slabo se to napadne pušta se igrač da ide umjesto da se od centra već igra odbrana.
Fascinantno nebitno više ko igra i ko je trener, kod nas uvijek ista igra isti problemi ...
A ko da napadne kad nam Djoric ostane sam pozadi a nije destruktivac nego alibi igrac. Ako Jabar ostane naprijed a u liniji prije odbrane ostane samo Djoric, normalno da ce protivnik u tri sekunde doci 20 metara od gola. Ne moze Arap igrati zadnjeg veznog jer momak treba da kreira prema naprijed, zato smo u drugom poluvremenu bili puno bolji kad je radovac usao koji je kreativno iznosio loptu, pored njega bio jedan destruktivac a Arap igrao ispred njih, tad smo vrsili najveci pritisak, sve dok Coric nije odlucio da Jabara izvede iz igre sto mi je enigma.

SamoIstina
Kontakt:

ned avg 04, 2024 2:07 pm

Sheldon je napisao/la:
ned avg 04, 2024 1:56 pm
Treba nam golman, nemojte jos jednu sezonu da halalimo zbog necije lose procjene od prije 3 sezone da mozemo Muftu prodati za neku solidnu cifru. Uz kvalitetnog golmana, dolazi do stabilne zadnje linije, stabilnost se dalje prenosi na citavu ekipu. Dodatno, dobar golman ti mozda i donese koji bod svojim odbranama, nama je to misaona imenica godinama. Gurali smo Muftu, vrhunski momak, nase dijete, na kraju najbolja ponuda za njega, dajte mu papire pa cemo ga dovesti…
Meni je Muftic drag i daleko nam je on od najveceg problema, ali nazalost tacno je to sto govoris.

U principu, ima refleks i nista drugo. Tesko da cemo ga ikada moci prodati bilo kome, nazalost.

Sky1
Kontakt:

ned avg 04, 2024 2:08 pm

Opet iskačete vi koji pokušavate stvoriti narativ, yebo biletarnicu, asfalt, novi jug, sponzore, zakonito poslovanje, jedva čekate da izgubimo. Yebo li vas morž da vas **** u usta pokvarena. E, neće, ovoga puta vam neće proći.

fanaticZeljin
Kontakt:

ned avg 04, 2024 2:09 pm

Refa1921 je napisao/la:
ned avg 04, 2024 1:42 pm
Isto tako 50 kornera protiv Tuzle i Širokog i nikakvih opasnosti. Pa ma.jku mu ***** kako od 16 kornera da ne bude barem neka šansa za gol. Vježba li se išta na tom treningu.
Nemoj tako , imali smo jednu , kad Radovac pored stative opuca.
Srcu draga, boja PLAVA !

gavran
Kontakt:

ned avg 04, 2024 2:25 pm

Sky1 je napisao/la:
ned avg 04, 2024 2:08 pm
Opet iskačete vi koji pokušavate stvoriti narativ, yebo biletarnicu, asfalt, novi jug, sponzore, zakonito poslovanje, jedva čekate da izgubimo. Yebo li vas morž da vas **** u usta pokvarena. E, neće, ovoga puta vam neće proći.
Kaze se yebAo
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

ANamelessGhoul
Kontakt:

ned avg 04, 2024 2:35 pm

Ima li investitora uhljupi radite li sta na tome

BrUDA
Kontakt:

ned avg 04, 2024 2:52 pm

Nijedna zapaljena baklja ako sam dobro upratio, bravo :pljesak:
Srce ima svoje razloge koje razum ne poznaje!

1921.ba
Kontakt:

ned avg 04, 2024 3:06 pm

Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

OldBlue
Kontakt:

ned avg 04, 2024 3:23 pm

malo mi se sleglo ono razočarenje od sinoć.....Želju pratim od 70-ih godina tj moje osnovne škole i vremena kada se borilo trčalo za Želju i za raju navijaće, Hapica Fičo Nidžo, i nisu neki talenti bili ali su se borili...... gledam sinoć Krpića i ne mogu da vjerujem da je on kapiten i starter, brutalni antitalenat za fudbal, trći pet minuta a onda deset se šeta po terenu, doslovno je lažna devetka i to dupla jer nije ni krilo ni prednji vezni, kada bi se zbrojili svi njegovi promašaji u zadnje dvije sezone ispalo bi da smo samo zbog njega na gubitku najmanje 15 bodova!?.....ukoliko se po jutru dan poznaje mi čemo sa njim uvijek imati u startu igraća manje na terenu.....moj prijedlog je da se barem klupira, onaj mali Zuban ili onaj junior Babaluk NEMOGU nikako biti gori tj ako i ne danu neki gol kakve veze ima kada je to i Krpin učinak ništa golova ali barem ovi imaju mladost i neku nadu da če nešto i naućiti i da če se boriti i trčati dok ne padnu sa nogu i halal im bilo od mene i ako šta i promaše mada ne vjerujem da bi ono sinoć 1:1 iko osim Krpe promašio

SamoIstina
Kontakt:

ned avg 04, 2024 3:28 pm

Otkud Vedo Ibisevic na tekmi.

Rahima premuntaj ga da izadje iz mirovine....

Pazi nam tribina jbt, Stila, Cocalic, Vedo - komotno u prvih 11 mogu upasti.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 31 gost.

Prijava