Lijepa i pozitivna atmosfera na stadionu, dosta raje, bas se vidi da smo pozeljeli utakmice vec.
Sto se same igre tice, ja zaista ne znam sta ljudi ocekuju. Poceli smo pripreme prije 10ak dana, igraci jos uvijek nisu na takmicarskom nivou ni sto se tice volje a ni fizicke spreme. Dok je prvih 11 igralo nije lose bilo, bili smo bolji, promasili penal, bilo je i nekih kombinacija ali se vidjelo da su noge teske jos uvijek. Skroz je glupo komentarisati nove igrace i suditi im nakon 45 minuta prve pripremne utakmice u fazi priprema gdje se trenira dvaput dnevno. Vjerujem da ce Vukoja biti pojacanje, vidi se da ima znanje, za nadati se da ce biti spreman i fizicki i psihicki. Siguran sam da ce i Djoric biti izuzetno koristan u rotaciji u veznoj liniji u paru sa nekim kreativnijim veznjakom. Danas je imao nekih gresaka u primopredaji lopte ali je pozrtvovan pa je i ispravljao greske. Karamarku je prednost sto je ljevak i ima duge noge sto je par puta iskoristio danas u postavljanju. Jedino mi djeluje kao da je malo krut i spor ali vidjet cemo kakav ce biti u nastavku priprema.
Sto se ekipe u drugom poluvremenu tice - odron, sto je i za ocekivati, 11 anonimusa u jednoj ekipi ne moze nikako izaci na dobro. Pozitivne stvari su mi Semdin za kojeg se nadam da ce dobiti neke minute i agresivnost i trka Adebaya kojom ispravlja malo slabiju tehniku. Protiv Sindikata je to cak izgledalo ok i sto se tehnike tice, vjerujem da ce ostati sa ekipom. Abdulahovic ce biti korektna opcija za rezervnog golmana. Kolic tehnicki odlican ali tesko da ce karijeru napraviti sa onom visinom i kilazom. Macic djeluje interesantno i vidi se da ima materijala u njemu ali kada su vam partneri u napadu Besic iz Federalne lige i Zubanovic, mislim da tu ni Musiala ne bi nista pokazao. Nadam se da je ovo zadnja utakmica u klubu Zubanovicu. Stvarno ne znam sta je svrha drzanja njega u Klubu, pa cak i kao treceg spica. Trom, spor, ne nudi se, ne krece se, ne skace, ne zadrzava loptu - apsolutno beskoristan. Zbog njega je i Lausevic zavaljen na lijevo krilo a siguran sam da moze vise pruziti od njega.
Mi cemo biti izuzetno opasni ako dodje ovih par igraca koji se spominju, a sve ide ka tome da ce doci.
Sve u svemu, volio bih da ne sude ljudi Coricu i strucnom stabu po ovoj utakmici. Nase je da damo podrsku i njemu i igracima i da svi zajedno odradimo vrhunsku sezonu.