Ma zeznuli ovi što su pravili , ako se ko sjeća prije rata pa najbolji teren u državi bio, pa i posle rata nije bio toliko loš što se tiče drenaže, sad padne kiša jezero se pojavi na terenu. Kakvi odvodi i pm pa i prije je negdje za voda išla , šta su oni grci uradili boga pitaj.Z_1921 je napisao/la: ↑sri nov 22, 2023 2:36 pmPa gdje ce otici to sto se otopi? Zato je drenaza potrebna.ISB87 je napisao/la: ↑sri nov 22, 2023 1:39 pmma grijaci mozda mogu otopit to sto je na slici i ono sto pada dok rade. drenaza valjda ima veze sa odvodjenjem vode, ne znam kakve to veze ima?
mislim da puno se.remo za klub koji jos uvijek ima velike dugove, a nema vlasnika ili str. partnera.
da mi hocemo pocet igrat i pobjedjivat na tom terenu, pa kakav god je. a prije koju godinu je bio katastrofalan.
@fcz ne znam zaista, ali ocigledno neki problem ima. Sve se to vuce od momenta kad je napravljen teren, i drenaza i grijaci. Nismo uspjeli napraviti kako treba nazalost.
Ma ja Grci su krivi, nije krivo godinama neadekvatno održavanje nakon izgradnje terena , neuslovna cjevovodna vodovodno-oborinska mreža iz doba austrougara itd. Sjebeš teren i onda se okrivljuješ one koji su radili projekat, izgradili teren itdteatrale36 je napisao/la: ↑sri nov 22, 2023 8:11 pmMa zeznuli ovi što su pravili , ako se ko sjeća prije rata pa najbolji teren u državi bio, pa i posle rata nije bio toliko loš što se tiče drenaže, sad padne kiša jezero se pojavi na terenu. Kakvi odvodi i pm pa i prije je negdje za voda išla , šta su oni grci uradili boga pitaj.Z_1921 je napisao/la: ↑sri nov 22, 2023 2:36 pmPa gdje ce otici to sto se otopi? Zato je drenaza potrebna.ISB87 je napisao/la: ↑sri nov 22, 2023 1:39 pmma grijaci mozda mogu otopit to sto je na slici i ono sto pada dok rade. drenaza valjda ima veze sa odvodjenjem vode, ne znam kakve to veze ima?
mislim da puno se.remo za klub koji jos uvijek ima velike dugove, a nema vlasnika ili str. partnera.
da mi hocemo pocet igrat i pobjedjivat na tom terenu, pa kakav god je. a prije koju godinu je bio katastrofalan.
@fcz ne znam zaista, ali ocigledno neki problem ima. Sve se to vuce od momenta kad je napravljen teren, i drenaza i grijaci. Nismo uspjeli napraviti kako treba nazalost.
https://forum.sport1.oslobodjenje.ba/vi ... 80#p503301cikazubo je napisao/la: ↑sri nov 22, 2023 5:22 pmNije drenaza lose uradjena nego nasa lokacija ne dozvoljava nesmetan odvod velike kolicine vode.
Neko je to detaljno objasnio al ne mogu da nadjem isjecak, jednostavno kanalizacioni sistem grada na nasoj lokaciji je takav da ce uvijek pri vecim i dugotrajnim padavima dolaziti do vracanja vode kroz cijevi, samim time i zadrzavanju na nasem terenu.
Jedino da mi sami napravimo neki odvojeni odvod, al koliko je to moguce nemam pojma.
Z_1921 je napisao/la: ↑sri nov 22, 2023 1:23 pmNadam se da si svjestan cinjenice koliko je tezak snijeg kad padne i kakav bi efekat postigli sa tom ceradom koja se spominje otkad smo teren napravili.MiroslavKruzik je napisao/la: ↑sri nov 22, 2023 9:30 amRazmišlja li iko u klubu da pripremi zaštitu za pokrivanje terena, da se bude spremno reagovati na snijezne padavine, s obzirom da se za vikend najavljuje snijeg u Sarajevu. Da ne bude opet lopatanje i ulazak traktora, bagera na teren, može se to spriječiti i preduhitriti sa spremnim ceradama ili drugim slicnim podlogama pored terena koje bi se razvukle ako krene padati snijeg te tako zastititi travnati dio od snijega i čišćenja direktno sa travnate podloge.
![]()
Problem je sa grijacima a i to sto drenaza nije uradjena kako treba.
Bolje da ga nisu ni imenovali nek niko ne bude u upravi ako je dotle došlo **** ga sve
Pa valja znaš, ako si pratio, kada smo se digli svi, a manijaci pod broj jedan, onda kada se vidjelo da je 5 do 12 ili bolje reći 12 i 5 je bilo, tada je otjeran Nazif i bratija, komplet Skupština. Ljudi su slali prijave, bila je komisija, koja je i izabrala ove ljude u Skupštini trenutno, moje mišljenje da nam je Skupština OK. UO slab ali eto, neka nastave kao i do sada i nije loše, samo da nas ne zavaljuju dalje.ono.na je napisao/la: ↑čet nov 23, 2023 1:08 amOk razumijem nepoznata imena u odborima. To se ide na uhodane ekipe gdje ulaze oni koji nekog znaju ko bi mogao pomoci i na preporuke, ali mene zanima ova skupstina. Ko su sve ove glave sa slika koje odlucuju o sudbini kluba? Na osnovu cega su tu, koliko dugo i da li su kredibilni? Da li su iz sportskog udruzenja Zeljeznicar koji objedinjuje i ostale sportove a gdje ima i pitara, ili su ovo sve bivsi neki igraci i sta vec. Zna li ko da nam pojasni
Mi od Misimovica nemamo jak UO. Prolazio je ko je stigao. Ovo mi je vise da se popune mjesta, jer spominju da ce u januaru/februaru biti promjena. Slazem se da je vrijeme za investitore, jer od ovih uprava ne mozes nista ocekivati aman.kvalitet je napisao/la: ↑čet nov 23, 2023 12:08 amKakav nam je ba ovo Upravni odbor, šta je ovo ljudi dragi??? Oj, dajte odmah poziv za investitora, neka nas bilo ko kupi, samo da ovo iz godine u godinu više ne gledam. Upravni odbor Širokog Brijega je za naš svemirski brod. Uzmite sve članove, guglajte, sve će vam biti jasno.
Potenciraju balavci i satro politicari koji misle da sve znaju. A zapravo su im blizi JNA ili Marakana od Grbavice.Occasionally je napisao/la: ↑sri nov 22, 2023 9:23 pmZ_1921 je napisao/la: ↑sri nov 22, 2023 1:23 pmNadam se da si svjestan cinjenice koliko je tezak snijeg kad padne i kakav bi efekat postigli sa tom ceradom koja se spominje otkad smo teren napravili.MiroslavKruzik je napisao/la: ↑sri nov 22, 2023 9:30 amRazmišlja li iko u klubu da pripremi zaštitu za pokrivanje terena, da se bude spremno reagovati na snijezne padavine, s obzirom da se za vikend najavljuje snijeg u Sarajevu. Da ne bude opet lopatanje i ulazak traktora, bagera na teren, može se to spriječiti i preduhitriti sa spremnim ceradama ili drugim slicnim podlogama pored terena koje bi se razvukle ako krene padati snijeg te tako zastititi travnati dio od snijega i čišćenja direktno sa travnate podloge.
![]()
Problem je sa grijacima a i to sto drenaza nije uradjena kako treba.
Zašto stalno potencirate da rekonstrukcija terena nije urađena kako treba ?
https://forum.sport1.oslobodjenje.ba/vi ... 80#p503240