cikazubo je napisao/la: ↑sri okt 11, 2023 9:14 pm
Pregledah s mukom opet utakmicu, sad mi je definitvno jasno da su nam svjesno prepustili posjed, cekali su oduzetu ili izgubljenu loptu i onda su u tranziciji perfektno trcali skoro svaki put po oduzetoj lopti, tacno vidis da svi cekaju da se ispale i znaju gdje ko i sta treba da radi, znaci da su se za taj scenarij spremali, a mi opet nasjeli i izasli kao i svaku utakmicu od ovih 10 i imali opet iste probleme.
Kritikuju se Cocalic, Stilic, Drina, Mekic, Galic i ko jos sve, al evo krenimo od Coce i Drine, ni jedan nije fizicki nespreman, naprotiv, imaju i snagu i brzinu, visinu a imaju i mekanu nogu, Coca i zlata vrijedno iskustvo uz to, dal je mozda da taktike i vjetrometine zbog postavke da oni izgledaju kako izgledaju cesto na utakmicama ?
Isto vrijedi za Galica i Jasara, po meni su oni previse visoko, previse se trose i precesto su naprijed, na kraju ostanu ranije bez snage a ofanzivno ioanako nisu ubojiti, kao skoro ni jedan bek ove lige izuzev Borcevih, Zrinjskog i pita.
Mekica pljuvat je krajnje nelogicno, momak statisticki najbolji igrac, protiv Sirokog smo vidjeli da mi drugog veznog koji ce se spustit po loptu, preuzet odgovornost nemamo !
Stilic grana rukama, tersa, dal smo ga ikad vidjeli u tom izdanju, sigurno vas ima koji ga znate ili znate nekog ko ga zna, svako od njih vam moze potvrdit da je Stila miran, stalozen i posten lik, od njega ne treba pravit babarogu kako se ovdje pokusava u zadnje vrijeme, a clanovi strucnog staba klubova ispred nas se najvise pribojavaju i spremaju za njega, toliko o kolicini kvaliteta koju unosi u nasu igru, uostalom vidjeli smo odma po povratku koliko se povecao broj suteva i podvaljenih lopti po utakmici.
Da ne duljim, mislim da je vrijeme za otkaz Basicu, on ocito nije svjestan kakvom ekipom raspolaze i sta ova ekipa moze i treba da igra, pricat da mu nije niko doveden je suludo jer je dobro znao gdje radi i sta ga ceka, ovdje ni jedan trener ne dovodi koga hoce, pa cak i gdje ima para.
10 utakmica a samo jedna moze dobit dobru ocjenu, zadnjih 9 utakmica smo katastrofa, Edis i Tomo koji nisu neki znalci su bolje prepoznali potencijale svog igrackog kadra uz brojne probleme koje Basic nema u smislu neplacanja igraca, izostanka priprema, sirine klupe, kvaliteta opcenito i slicno, a izvlacili su puno vise iz igrackog kadra. Povrh svega kvalitet nase ekipe je daleko iznad ovih nominalno posljednih 6, odma smo iza prve trojke uz Velez, a igra i rezultati nas haman vode u borbu za opstanak.
Cime se Basic ovoliko uvukao pod kozu navijaca ne znam, mozda nas drzi jos Evropa, al od tad pa do danas njegova ideja i filozofija su totalna fula, prijeti nam totalni kolaps i katastrofa ako ovako nastavimo a glavni i jedini krivci za ovo su Basic i Bekric a nikako pojedinci na terenu.
Nakon pet poraza i katastrofalnih utakmica slijedi pobjeda na jedvite jade u utakmici koja je mogla otic u oba smjera, a potom ide predstava za naivne navijace i javnost cime se dodatno ucvrscuje pozicija, meni se ovo sve gadi i sto se mene tice on je vec prije derbija bio zreo za nogu, to sto mi mislimo da ce izdobrit nesto kao na strpljenje i cekanje trenera je smijesno, nadam se da ce uprava brzo shvatiti u kakvom se corsokaku nalazimo zbog ova dva covjeka.