Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Dzezvar
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 21, 2023 7:16 pm

blueboy je napisao/la:
uto feb 21, 2023 6:05 pm
Ako ni Hodžić ni Santos neće produžiti ugovor, ja bih ih obojicu sad prodao, pogotovo ako su ovi iznosi koji se spominju u pitanju. Nama Evropu niko ne garantuje ni s njima u sastavu, pa je u tom slučaju bolje sad uzeti lovu i rješavati PU instant.

Ako postoji šansa da se s obojicom produže ugovori uz dogovor da ih se pusti na ljeto u slučaju dobre ponude i za njih i za klub, to bih odmah potpisao.
Hodic ce produziti ugovor ne sekirajte se.
Ne potpisuje se sada iz opravdanog razloga,a u pitanju je ekipa za koju je igrao ranije mislim da je Alcron ili tako nesto.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Kospa
Kontakt:

uto feb 21, 2023 7:38 pm

treba na vakat pocet skupljat pare onda, tih 500k to je pickin dim. Nek nam vrate onaj broj da zovemo narednih 2-3 mjeseca
... Godine života svoga tebi dao sam...

Grbavica
Kontakt:

uto feb 21, 2023 7:43 pm

MiroslavKruzik je napisao/la:
rodrigo87 je napisao/la:
uto feb 21, 2023 5:52 pm
MiroslavKruzik je napisao/la:
uto feb 21, 2023 5:36 pm
Kad vidim kakva maloumna razmisljanja imaju pitari i ti, jasno mi je da Vama ne odgovara da sposobni i struka odlučuje u Klubovima o tome, nego mahala i podobni pojedinci za rad sitnih interesa i klošarskih mangupluka. Ponavljaj sebi, ti si ubijeđen da je to normalno, meni nije, niti će ikada biti. Stadion Grbavica je mjesto okupljanja, kako porodičnog tako i navijačkog u vidu fer sportskog navijanja, a Vi šatro "opasni momci" bi i tri boda oprostili samo da se ne igra na Grbavici. Mentalitet tipični koji je uništio i doveo Klub na rub opstanka.
Niti sam ja neki opasan momak niti se predstavljam tako. Da gledam kako ruse, pale stadion, dizu koreografije zapaljene Grbavice, pjevaju daj mi majko sibicu i kantu benzina da zapalim Grbavicu itd itd, neka hvala. A ti se vrati u neka ranija vremena i zamisljaj da je i danas tako, a nije.
Sve to nabrojano rade i kad su gostujuci na Grbavici, tako da ti to apsolutno nije opravdanje niti argument za zabranu. Njihova mržnja i klošarski fazoni između dvije navijačke skupine i jeste proizašla iz tih shvatanja, pa smo došli do toga da dvije sarajevske navijačke grupe koje su stajale u odbrani Grada Sarajeva su došle na nivo beogradskih kriminalnih skupina koje vladaju tribinom. I rado bih se vratio i gajio sport.ske i kulturne vrijednosti da navijači uživaju na tribinama u fudbalu na terenu i fer navijanju na tribini, vremenu kada se bez tampon zona išlo na tekmu bez da se razmišlja kako komšiji zabosti čakiju prvom prilikom.

I sve bih ti povjerovao da samo nisi lik koji zapravo fura taj fazon klošarije i prijetnji privatnim porukama kako ćeš/ćete nekog sačekati pri dolasku na Grbavicu ili u Grad Sarajevo, jer nema isti navijački mentalitet.

Ovo vam je forum, možete se predstavljati pod nickom, ali ne zaboravi da i iza nicka postoji prezime i ime pod kojim ćeš biti dužan krivično odgovarati. A to isto vrijedi i za tribinu, za svakog pojedinca koji ruši javni red i mir na Stadionu Grbavica ometajući normalne gledatelje da uživaju u fudbalskoj predstavi.
Ti ko da si bas Miroslav Kruzik :D
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Veteran1965
Kontakt:

uto feb 21, 2023 7:43 pm

Ne znam da li se razumijemo, ali odavno se komuniciraju prioriteti kluba:

- finansijska konsolidacija, koja uključuje skidanje hipoteke sa imovine, poreske, banaka i još nekih povjerioca
- pozitivno finansijsko poslovanje, u skladu sa zakonskim propisima i dostupnim budgetima kluba
- jačanje organizacione strukture, i unapređenje upravljačke strukture kluba
- sportski segment i rezultati
- ostalo
Možda ja ne razumijem najbolje, ali ja to tako vidim. I ne vrtimo se mi u krug, nego je ovo odgovorno poslovanje. Napravi novac, i servisiraj svoje finansijske obaveze (bez obzira ko ih je napravio)
Dakle da smo načisto, u ovom momentu svi su na prodaju, jer ne možemo na žalost doći do finansija na neki drugi način,a ako se slučajno neke stvari i poklope, možda napravimo i neki rezultat (plasman u Europu)
Shvatite da ponude (ako ih ima) dolaze oficijelnim kanalima u klub (hvala Bogu) i sa njima su upoznati svi odgovorni. Shodno prioitetima trebao bi UO donijeti finalne odluke da li se neko prodaje ili ne, a u ovom momentu nemam sumnje da trebamo prodati sve što možemo, posebno ako ugovori ističu na ljeto. Hodža će produžiti, i tek onda (eventualno) otići.
Sport je preozbiljan biznis, i emocije su isključene. Osim za nas kada smo na utakmici.
I još jedna stvar, današnje izvlačenje parova kupa mi ne daje niti malo optimizma da možemo nešto posebno očekivati, tako da gledam na tu yebenu Europu sa mnogo pesimizma.
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Stuart2
Kontakt:

uto feb 21, 2023 7:46 pm

Ako bi se kutarisali svih poreskih dugova i glavnice i kamate koliko nam ostaje duga.
Zna li se barem okvirno.
Hocemo juznu tribinu !

Diverzant
Kontakt:

uto feb 21, 2023 8:18 pm

Sta sam dočekao da lik brani pitare hahaha udji malo lave na ss forum njihov, pa vidi šta ti žele i šta pišu. Onoliko zla nam ne žele ni lešinari ni ultrasi, mrze nas ko zadnje dušmane i ti mi ih ovdje braniš
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

Veteran1965
Kontakt:

uto feb 21, 2023 8:37 pm

I ja sam iz stare garde, i pamtim neke drukčije odnose sa navijačima torpeda. Jesmo se družili, pa nekada i išli zajedno na tekme, međutim ono što su mislili o nama prije 40 godina, misle i danas. Ugasili bi nas juče!!!
Ako mene pitate i ja njih. Imam sreću da u mojoj porodici niko za njih ne navija, pa smo rahat. Ali to su najveći dušmani Želje, pa recimo od....1946 i osnivanja Torpeda.
I za kraj poruka upravi, samo 5%, i ni stolice više...
Samo 5% i ni stolice više!!!!

ono.na
Kontakt:

uto feb 21, 2023 8:54 pm

Steta ako odu, ali

Taj isti Santos niti ga je bilo u derbiju, niti ga je bilo protiv Borca (znamo sta je tad uradio). Zavrsnica losa, a Drljo ako nastavi ovako, do Marta ce ga stici statisticki.

Steta za Hodzu, ne znam sto potpisujemo ugovore na godinu, jos malo pa cemo kolo po kolo produzivati ili raskidati. Daj mu 3 godine ugovor, zadrzi ga za proljece i Evropu i onda imas na osnovu cega traziti pare.
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto feb 21, 2023 9:54 pm

Leon_Professional je napisao/la:
uto feb 21, 2023 3:25 pm
Durgo je napisao/la:
uto feb 21, 2023 3:11 pm
rodrigo87 je napisao/la:
uto feb 21, 2023 2:47 pm

Prvo, nigdje ne pise da smo zainteresovani da ga prodamo, pise da saznaju da su stigle 2 ponude u klub. Druga stvar, do 30.6. moramo isplatiti nesto vise od 400k maraka, to o reprogramu okaci macku o rep. To mozda mozemo traziti za ovaj dug od 2018. Treca stvar, izlazak u Evropu gdje nismo nosioci u prvom pretkolu gdje lahko mozemo izletiti, a i sa drugim pretkolom to je negdje oko 350k eura koje stizu u DECEMBRU. Cetvrta stvar, ako Santos ne zeli da produzi ugovor(a sto se jos uvijek zvanicno ne zna jer mu menadzer tek treba stici u klub), a postoji neka ponuda za njega, prodati ga obavezno.
Ne znam zasto, ali postali smo bahati, necemo da prodajemo igrace, necemo da pomazemo klubu, necemo ovo, necemo ono. Hocemo u Evropu. hocemo boljeg trenera, hocemo svasta nesto, a do 30.6. MORAMO stvoriti malo jace od 400 milja maraka.
Prvi dio se odnosi na stav navijaca "da prodamo". Ja se odnosim na taj dio, gdje sam licno protiv prodaje bilo koga TRENUTNO.

Za drugu stvar si U POTPUNOSTI U KRIVU. Ne bih ulazio u detalje.

Za trecu i cetvrtu stvar se slazem, ali polahko stajemo na noge i ne trebamo odmah na prvu sve davati. Hajmo korak po korak vidjet da li mozemo produziti ugovre pa nakon evrope prodavati. ko nece da produzi ugovor, tu se nema sta pricati.

Ja licno pomazem klubu, nisam bahat. Zelim boljeg trenera, ali nemamo para za njega, pa podrzavam Edisa trenutno, ali to ne mijenja cinjenicu da je tanak ko rizla.

i opet za kraj to 30.6. MORAMO stvoriti 400k NIJE TACNO. Opet neistina.
Predsjednik je u odgovorima tako rekao. Da je kratkorocni cilj da se ovo isplati do 2018.
A poslije toga vjerovatno uzeti reprogram za ovo od 2018.

Jedino kod tebe sam vidio da ovo govoris u vezi duga. Na osnovu cega, ne znam, ali prosvijetli nas ako moze. :D
Napisao sam ogroman post i obrisao.

To je cilj, ne MORANJE

Jel tebi logicno da se dug napravljen do 2018 mora vratiti do 30.6. A eto ovaj poslije eto ne mora?

Ljudi mijesaju zabe i babe... imas odluku vlade za prolongiranje obaveza, pa imas nase info iz kluba o tom starom dugu i kamatama... i od jednom se te dvije stvari povezu i eto svi isto tvrde...

Nebuloza...
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto feb 21, 2023 9:58 pm

Buraz mi smo izgubili reprogram jer nismo placali to sto smo trebali do 2018. Ljudi idu na to da otplate do 2018 do tog datuma, da bi dobili novi reprogram.
Željezničar ante portas !

storm_raider
Kontakt:

uto feb 21, 2023 10:03 pm

Mogu samo potvrditi da je Durgo u pravu, a vrijeme ce pokazati. @Durgo I bolje sto si obrisao post, nije sve za javnost.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto feb 21, 2023 10:12 pm

Pa ne vidim da je iko napiso da ce ovaj poslije 2018 nestati
Željezničar ante portas !

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto feb 21, 2023 10:12 pm

storm_raider je napisao/la:
uto feb 21, 2023 10:03 pm
Mogu samo potvrditi da je Durgo u pravu, a vrijeme ce pokazati. @Durgo I bolje sto si obrisao post, nije sve za javnost.
Ma samo sam sumirao izjave naseg predsjednika i neki linkovi odluka vlade. Al ne zelim da ulazim u dalju polemiku.

Nista specijalno. Ljudi, sve je to javno dostupno i vec potvrdjeno iz kluba. Nisu to neke insajderske.

Samo odgovori na pitanja koja su vec odg. od ljudi iz kluba. Ali mi dizemo paniku i stvaramo pritisak.
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

Bozidar Radosevic
Kontakt:

uto feb 21, 2023 10:17 pm

ma najbolje da ga vucemo do 2035, mastamo o investitoru, prodajemo igrace za koje nemamo zamjene u martu i tako. Furat cemo neku nasu pricu, odigrati prvo pretkolo UEFA romanticarske lige ako do tada naprave i svako malo organizirati kakvu akciju. Jedino sto ce se promijeniti jest da se vise necemo gledati na regionalne timove, vec ce nam uzor biti Marsonia ili Rudeš.

Sheldon
Kontakt:

uto feb 21, 2023 10:39 pm

Bozidar Radosevic je napisao/la:
uto feb 21, 2023 10:17 pm
ma najbolje da ga vucemo do 2035, mastamo o investitoru, prodajemo igrace za koje nemamo zamjene u martu i tako. Furat cemo neku nasu pricu, odigrati prvo pretkolo UEFA romanticarske lige ako do tada naprave i svako malo organizirati kakvu akciju. Jedino sto ce se promijeniti jest da se vise necemo gledati na regionalne timove, vec ce nam uzor biti Marsonia ili Rudeš.
Pa ruku na srce, kroz historiju je to otprilike tako bilo. Nikada nismo bili klub koji se prati zbog trofeja, mi navijace i simpatizere privlacimo necim drugim. I na to sam neizmjerno ponosan. Trofeji ce doci i proci. Zeljo i njegov identitet i filozofija se grade vise od 100 godina. I ljudi to prepoznaju. Zato smo najveci klub u nasoj zemlji i uvijek cemo i biti. Nemojte me pogresno shvatiti, ne romantiziram losu situaciju u kojoj smo, ali meni neuspjeh na terenu ne pada previse tesko. Dodjem na svoju Dolinu, vidim drage ljude, prijatelje i poznanike oko sebe, otpjevam Grbavicu, Sanju i ostale pjesme iz arsenala pjesama koje imamo i to je to. Ovi na terenu sta urade - urade. Zato me cudi kad vidim da od tog famoznog investitora trazimo kule i gradove, da nam izgradi stadion, otplati dugove, da smo sampioni svake godine. Pa mi stadion gradimo svakih 25-30 godina, imamo 8 titula u 102 godine, duzni smo i kokuzi uvijek. To je Zeljo, sumnjam da mi od toga mozemo pobjeci. I evo sad je situacija takva kakva jeste. Nije ovo los put da mi prodajemo igrace jer smo na losem putu, vec jer su nas prethodne godine ucinile takvim da to moramo uraditi. Ako jednog dana dodjemo na zelenu granu, vjerujem da bi ekipa ljudi u klubu imala dobru strategiju za dalje. Sad je tako kako jeste.
rodrigo87 🕊️ 11.2.2016. - 25.6.2024.

ubaceni element
Kontakt:

sri feb 22, 2023 1:00 am

Joi kad neko pocne pricati nismo osvajali trofeje kroz istoriju ospem se automatski. Pa mi smo igrali ligu koja je imala 4 ekipe predodredjene za vrh, ekipe koje su bile strah i trepet za evropske i svjetske okvire. Kako to porediti sa ovim danas i reci pa nismo ni tad osvajali trofeje?!?!? I nismo mi najveci klub zato sto imamo “samo svoji” filozofiju nego upravo jer smo bili konkurentni nekad i tako opasnim ekipama i protiv nas ni oni nisu mogli unaprijed uracunati bodove. Da nismo imali rezultat mogli bi macku o rep tu filozofiju okaciti i danas bi imali rejting ko Iskra iz Bugojna.

blueboy
Kontakt:

sri feb 22, 2023 5:25 am

Da se ne lažemo, nije nam mrsko kad negdje pročitamo vijest o Želji, pa kaže u nastavku najtrofejniji bh klub. Dokad će to biti tako, vjerovatno još godinu, najviše dvije.

Leon_Professional
Kontakt:

sri feb 22, 2023 7:56 am

Ma ne može se porediti to prije i ovo sad.

Ako ne možeš u ovoj ligi s ovim resursima uzimati trofeje, onda baš negdje griješimo debelo.

Leon_Professional
Kontakt:

sri feb 22, 2023 8:10 am

Durgo je napisao/la:
uto feb 21, 2023 9:54 pm
Leon_Professional je napisao/la:
uto feb 21, 2023 3:25 pm
Durgo je napisao/la:
uto feb 21, 2023 3:11 pm

Prvi dio se odnosi na stav navijaca "da prodamo". Ja se odnosim na taj dio, gdje sam licno protiv prodaje bilo koga TRENUTNO.

Za drugu stvar si U POTPUNOSTI U KRIVU. Ne bih ulazio u detalje.

Za trecu i cetvrtu stvar se slazem, ali polahko stajemo na noge i ne trebamo odmah na prvu sve davati. Hajmo korak po korak vidjet da li mozemo produziti ugovre pa nakon evrope prodavati. ko nece da produzi ugovor, tu se nema sta pricati.

Ja licno pomazem klubu, nisam bahat. Zelim boljeg trenera, ali nemamo para za njega, pa podrzavam Edisa trenutno, ali to ne mijenja cinjenicu da je tanak ko rizla.

i opet za kraj to 30.6. MORAMO stvoriti 400k NIJE TACNO. Opet neistina.
Predsjednik je u odgovorima tako rekao. Da je kratkorocni cilj da se ovo isplati do 2018.
A poslije toga vjerovatno uzeti reprogram za ovo od 2018.

Jedino kod tebe sam vidio da ovo govoris u vezi duga. Na osnovu cega, ne znam, ali prosvijetli nas ako moze. :D
Napisao sam ogroman post i obrisao.

To je cilj, ne MORANJE

Jel tebi logicno da se dug napravljen do 2018 mora vratiti do 30.6. A eto ovaj poslije eto ne mora?

Ljudi mijesaju zabe i babe... imas odluku vlade za prolongiranje obaveza, pa imas nase info iz kluba o tom starom dugu i kamatama... i od jednom se te dvije stvari povezu i eto svi isto tvrde...

Nebuloza...
Trebao si poslati u pp, nisi ga trebao brisati. :D

Nije logično, ali samo povezicu tražio s tim da smo taj reprogram zajebali i da sada moramo platiti. Baš ovo što @Asharak kaže.
Nisam ja nešto ni istraživao, a i takve su se priče pojavile. A iz kluba neke površne informacije. Čemu onda i onaj press i sve ono.
Ali OK, još bolje ako je situacija opuštenija nego se predstavlja i nego mislimo.

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

sri feb 22, 2023 10:04 am

thierryhenry21 je napisao/la:
uto feb 21, 2023 5:51 pm
Zašto se utakmica igra na dan kad pada državni praznik - dan nezavisnosti? Je li se prije to dešavalo?
Pa s obzirom da NFSBiH ne čestita taj dan na službenoj facebook stranici, ništa nije čudno.
Fear of the Maniacs!

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 26 gostiju.

Prijava