uto feb 21, 2023 7:43 pm
Ne znam da li se razumijemo, ali odavno se komuniciraju prioriteti kluba:
- finansijska konsolidacija, koja uključuje skidanje hipoteke sa imovine, poreske, banaka i još nekih povjerioca
- pozitivno finansijsko poslovanje, u skladu sa zakonskim propisima i dostupnim budgetima kluba
- jačanje organizacione strukture, i unapređenje upravljačke strukture kluba
- sportski segment i rezultati
- ostalo
Možda ja ne razumijem najbolje, ali ja to tako vidim. I ne vrtimo se mi u krug, nego je ovo odgovorno poslovanje. Napravi novac, i servisiraj svoje finansijske obaveze (bez obzira ko ih je napravio)
Dakle da smo načisto, u ovom momentu svi su na prodaju, jer ne možemo na žalost doći do finansija na neki drugi način,a ako se slučajno neke stvari i poklope, možda napravimo i neki rezultat (plasman u Europu)
Shvatite da ponude (ako ih ima) dolaze oficijelnim kanalima u klub (hvala Bogu) i sa njima su upoznati svi odgovorni. Shodno prioitetima trebao bi UO donijeti finalne odluke da li se neko prodaje ili ne, a u ovom momentu nemam sumnje da trebamo prodati sve što možemo, posebno ako ugovori ističu na ljeto. Hodža će produžiti, i tek onda (eventualno) otići.
Sport je preozbiljan biznis, i emocije su isključene. Osim za nas kada smo na utakmici.
I još jedna stvar, današnje izvlačenje parova kupa mi ne daje niti malo optimizma da možemo nešto posebno očekivati, tako da gledam na tu yebenu Europu sa mnogo pesimizma.
Samo 5% i ni stolice više!!!!