Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Diverzant
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jan 25, 2023 1:58 pm

Ne znam je li već neko kontaktirao iz kluba LIDL, mislim da oni rade sponzorstva sa sportskim kolektivima. Već su dvije godine u BiH, vakat je i to zaganjati
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri jan 25, 2023 1:59 pm

AsharaK je napisao/la:
sri jan 25, 2023 1:55 pm
Das nekoj marketing kuci saradnju, postotak od dogovorenih poslica i to je to.
Kratko, jasno, j.ebitacno tacno tako bih i ja uradio. Ta marketinska agencija bi kopala i radila jer je svjesna da bi i ona dobro zaradjivala.
Alea iacta est!

Dzezvar
Kontakt:

sri jan 25, 2023 2:13 pm

Z_1921 je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
sri jan 25, 2023 1:23 pm
Sheldon je napisao/la:
sri jan 25, 2023 11:13 am

Pozdrav, odgovori su u skladu sa mojim poznavanjem situacije.

1. Nikad, a mozda ni tad

2. Nemam informaciju, na ovu temu se mnogo spekulise, cifra je u pocetku bila jako velika

3. Svi primaju redovno, uz poneka kasnjenja

4. Kad rezultat na terenu ne bude u skladu sa ocekivanjima baziranim na nasim mogucnostima

5. Kad klub bude u stanju da izdvoji 5.5 miliona km bez da ugrozi svoju egzistenciju (za 101 godinu postojanja nismo bili u tom stanju, pa ti procijeni)

6. Ne pregovara se vise ni sa jednim strateskim partnerom, traze se novi modeli (rijeci predsjednika kluba), osobe su Eldin Diglisic, ostali se ne mogu iznijeti zbog ugovora o tajnosti (takodjer rijeci predsjednika kluba)

7. U kojem periodu? Predsjednik je vrlo precizno iznio podatke o uplacenoj sumi na osnovu poreza u proteklih 12 mjeseci, odgoda je svima ista.

8. Nemam informaciju

9. Nadam se da cete ti i tebi slicni da prestanete podavljivati price o nekakvom prosenju, molbama i slicno (pitarska prica). Klub ni u jednom momentu nikakvu molbu nije imao (bar trenutna uprava), svaku akciju su vodili navijaci (clanstvo i ulaznice za derbi, kao i broj za generalnog sponzora).

Na pitanja na koja si nisi dobio odgovor, do veceras ti je rok da ih posaljes na mail, predsjednik ce da odgovori. Morat ces prije toga da se uclanis. Pozdrav.
Boze sačuvaj.. ..🤨🤨🤨
Sta je lose napisao momak?
Ma nista sve ok
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri jan 25, 2023 2:25 pm

Željezničar ante portas !

Maestro_1921
Kontakt:

sri jan 25, 2023 2:34 pm

Diverzant je napisao/la:
sri jan 25, 2023 1:58 pm
Ne znam je li već neko kontaktirao iz kluba LIDL, mislim da oni rade sponzorstva sa sportskim kolektivima. Već su dvije godine u BiH, vakat je i to zaganjati
Pogotovo jer tek ulaze na naše tržište, iako su pravno već tu. Zašto se kao najveći i najpoznatiji klub u državi ne bi potrudili da ostvarimo saradnju sa njima. Bilo bi profitabilno i za njih i za nas, sigurno bismo im bili rentabilna opcija.

Maestro_1921
Kontakt:

sri jan 25, 2023 2:35 pm

AsharaK je napisao/la:
Fićo je napisao/la:
sri jan 25, 2023 1:31 pm
Mućaj u Veležu.
Haman amaterski ugovor.
Jel skroz prešao ili je posudba?

campo87
Kontakt:

sri jan 25, 2023 2:42 pm

da ovaj Križevac hoće dobiti minutažu u utakmicama, bolje njega gledati nego Beganovića panja

Eric Cantona
Kontakt:

sri jan 25, 2023 2:48 pm

...Ova vijest će sigurno obradovati čelnike FK Željezničar. Klub s Grbavice ima pravo na postotak od 20 posto transfera, što bi moglo biti oko 750 hiljada eura.
Bez sumnje odlična finansijska injekcija za popularni sarajevski klub.

Maestro_1921
Kontakt:

sri jan 25, 2023 2:49 pm

Jel se ovo Coca povrijedio ?

Leon_Professional
Kontakt:

sri jan 25, 2023 2:50 pm

campo87 je napisao/la:
da ovaj Križevac hoće dobiti minutažu u utakmicama, bolje njega gledati nego Beganovića panja
Evo dobit ce na pripremama pa da vidimo kakav je, moze li sta.

1:0, Hajdar i prelijep pogodak. :r

bogi
Kontakt:

sri jan 25, 2023 2:58 pm

Maestro_1921 je napisao/la:
Jeste
Za život cijeli, plavo-bijeli.
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.

campo87
Kontakt:

sri jan 25, 2023 2:59 pm

Leon_Professional je napisao/la:
sri jan 25, 2023 2:50 pm
campo87 je napisao/la:
Evo dobit ce na pripremama pa da vidimo kakav je, moze li sta.

1:0, Hajdar i prelijep pogodak. :r
vala da hoće izgoriti na ovim pripremnim utakmicama da gledamo njega ispred panja ako već ne misle dovoditi ozbiljnijeg špica

šta li će biti sa cocom

Maestro_1921
Kontakt:

sri jan 25, 2023 3:00 pm

bogi je napisao/la:
sri jan 25, 2023 2:58 pm
Maestro_1921 je napisao/la:
Jeste
Valjda nije nešto ozbiljno.

campo87
Kontakt:

sri jan 25, 2023 3:02 pm

jel neko slučajno otišao da gleda ovu utakmicu, šta je sa Santosom, jel na klupi bar?

kvalitet
Kontakt:

sri jan 25, 2023 3:13 pm

milanribar je napisao/la:
sri jan 25, 2023 12:37 pm
Evo po 150. put da vam napišem da nemamo ljudi dovoljno u klubu koji bi sve to što lijepo zvuči i što vi znate u teoriji da treba obavljali.
Imamo momka koji vodi stranicu, vodi članarine, bavi se odnosima s medijima i svim ostalim a kada su pripreme mora biti angažovan na tim prioritetnim poslovima vezano za pripreme.

Jasno vam je što je smanjen broj ljudi u klubu valjda vam ne moram i to ponavljat. Saniranje dugova i redovne plate i doprinosi su prioritet, jer bez redovnih plata igračima od nas nema ništa to smo naučili iz iskustva valjda.

Možete postaviti pitanje Predsjedniku normalno da li planira pojačati marketing kluba u vidu vidljivosti na društvenim mrežama i drugim platformama, radi iskorištavanja potencijala koje imamo. Pa u tom smislu i angažovanje dodatnih ljudi koji bi se samo time bavili.

Lično sam mišljenja da ovaj potencijal koji mi mislimo da imamo nije toliki. Zašto to tvrdim. Iz razloga što smo se za prošlogodišnju akciju učlanjivanja svi napeli i upregnuli, učlanjivali koga znamo i koga ne znamo, imali reklame na televiziji, radiju, svim društvenim mrežama, spotove, poruke mobilnih operatera, gostovanja u emisijama, facebook reklame, instagram itd i opet nismo stigli do cifre koja je možda optimalna a to je 15000 članova (što je neka posjeta na jačoj evropskoj utakmici). A vodimo se tom brojkom od 190.000 like-ova na facebook stranici kao nečim relevantnim. Volio bi čuti mišljenje stručnjaka iz te oblasti, šta je u realno i da li griješimo u procjeni našeg potencijala tj. baze simpatizera.

Kod našeg naroda momenat igra vrlo bitnu ulogu. Vrlo brzo dižemo ruke od nečega, par loših rezultata, par pogrešnih poteza itd, opet vrlo lako nas par zanimljivih pojačanja ili pobjeda vrati, tako da mislim da smo vrlo nezahvalna publika za neki jači marketing.
De me ba nemoj zahebavati i tražiti izgovore više. Zaposli jednog stručnog čovjeka, daj mu 2k platu, plaćena putovanja i obroke s ekipom, određene bonuse i gorit će ti sve. Ako misliš da je 2k plus porezi puno, evo garantujem ti da bi se klubu vratilo nekoliko puta više. Kakav god da je potencijal, on je najveći u BiH kada je riječ o sportskim kolektivima i neiskorišten je. Imamo jedan od najposjećenijih stadiona u regiji i jedan smo od klubova s najvećim brojem članova. Ako ne možeš naći čovjeka da se bavi ovim stvarima, onda se dogovori s nekom agencijom, zaključi ugovor i to je to.

Marketing je jedna od ključnih oblasti jednog sportskog kolektiva. Tu nema štednje, tu nema uopće priče o tome da li je to potrebno ili ne. Nažalost, to mi ne shvatamo.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Veteran1965
Kontakt:

sri jan 25, 2023 3:21 pm

U bilo kojoj poslovnoj sferi života, a u sportu posebno, marketing je investicija, nikada trošak. Ko je radio u realnom sektoru, gdje se planovi ukupnog prometa i prihoda prave prije planova budžeta i operativnih troškova, koji uključuju i marketing, zna o čemu govorim. Mnogo je načina da se unaprijedi marketing, PR, a samim tim i prihodi kluba, a nedostatak sredstava za platu novih uposlenika je zadnje na čemu treba raditi u ovom momentu. Marketinške agencije na dogovoreni procenat, part time uposlenici, ugovor o djelu, studentski projekti fakulteta i smjerova marketinga i managementa, volonteri...definitivno nemamo potencijala za ozbiljan rad, i ozbiljne projekte, bez obzira na ljubav, želju, energiju...
Samo 5% i ni stolice više!!!!

MiroslavKruzik

sri jan 25, 2023 3:27 pm

volimtezeljo

sri jan 25, 2023 3:32 pm

Za sve to treba novac. Svaka od navedenih aktivnosti se placa. Zeljo to nikad nije imao na nekom visokom nivou. Ne znam zasto se to sad ocekuje.
Ko ce to dzaba raditi? Nas jednim dijelom i ubija taj volonterizam.. dajte ljudima pare, procente,vidjet cete kako ce broj sponzora rasti.. da bi nesto dobio, mora se uloziti.
Ali to je za fudbalski klub u nasoj situaciji stota stvar oko koje se trebamo brinuti.
Kako da vam neko objasni da klub nema sigurnost da ce imati za plate za sljedeca tri mjeseca.
Dobro bi to sve doslo, mislim da u klubu nece imati nista protiv da primi par volontera.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri jan 25, 2023 3:33 pm

Evo ociti primjer o onome o cemu pisemo. Utakmica pitara ide direktno na ovom portalu, a za nas tekstualni prenos ko da je 1968 godina. FUJ. Do koga je ovdje?
Alea iacta est!

milanribar
Kontakt:

sri jan 25, 2023 3:37 pm

Drago mi je da vidim da imamo stručnih željovaca iz oblasti marketinga ovdje na forumu. Ja ću prenijeti kome treba da ima voljnih za pomoći u tom dijelu a nadam se i da ćete se uključiti u rad skupštine u narednim sazivima ili čak u ovaj trenutni.

Trenutno korisnika/ca: BHDragons, Google [Bot], nikson, Robi i 89 gostiju.

Prijava