"
DOK NAS JE I KOLIKO NAS JE, NIJE MOGUĆE. TO BI BILA SRAMOTA ZA SVE NAS KOJI SE UOPŠTE BAVIMO KLUBOM, KOJI UOPŠTE KAŽEMO DA NAVIJAMO ZA KLUB. Kakav bi to bio Klub da dozvoli sebi opciju da doživi sudbinu Bosne ili ne dao Bog Čelika. Pa šta smo onda mi, ko smo mi?
Nemamo rješenje, je l? Imamo rješenje, za sve imamo rješenje. Dosta više priče da je Željo finansijski ugrožen, da Željo ima teškoće. Kakve teškoće u poslovanju, šta, šta briga sportski segment kakve teškoće ima, ako imaju redovne plate, oni trebaju samo da igraju."
"Čiji je Klub? Je l' naš? Kako volimo Želju? Kako? Kupimo dionicu i kažemo kako volimo. Kad ćemo kupiti dionicu? Kad nam Klub bude garantirao i rekao 'može, ovo ima smisla'. Kad čuju da sam (Senad Misimović) uložio, nek' slobodno ulažu. Ako ih bude 40.000 po 200 KM, ja ću biti 40.001. Ako ih bude 100 po 2.000 KM, ja ću biti 101. Ako ih bude 5 po 1.000.000 KM, ja sam jedan od 5. I jasno ko dan. "
"I vidite kako je jednostavno posložiti Klub da on bude front, da ne zavisi od pojedinca i kako se možete uključiti, evo iz moje pozicije, na način koji je ispravan, a ne na način da gradimo kult ličnosti i da sad razvijamo nekakve priče da animozitete pravimo. To nema smisla. Čitav front se mora sada uključiti, svih, i navijača i bivših igrača, i sadašnjih igrača, i legendi kluba. Svi moraju znati kako treba, i ne mogu kazati da nisu znali kako treba, evo znaju kako treba. Ovo je održiv i provodljiv model. Ne bih izašao i dao intervju da se nisam konsultovao, da nisam u detalj razdradio svaki slog onog' što sam rekao. Ovo se već juče mora početi provoditi, to je put kojim treba ići FK Željezničar."