El_Nino je napisao/la: ↑ned jun 16, 2019 10:32 am
AdmirA je napisao/la: ↑ned jun 16, 2019 2:22 am
Vjerujem Badžaku, i znam da će ovo krenuti kako treba, samo da mu pomognu i puste ga da radi.
Prije svega treba za ovih 15 dana skupiti upravu. Trenutno nema neko ko bi htio biti tu.
A mi moramo naći i kvalitetne ljude u upravu.
Nadam se da ćemo ih naći, one koji su spremni ući u upravu i koji su pri tome sposobni i kvalitetni.
Badžak sam ne može. Nije vlasnik pa da bude većinski osiguratelj buđeta.
Ako je istina što Šiljad kaže ( Ja mu vjerujem iako mislim da je i on jedan od parazita ), onda je ova uprava za pola godine pokazala da nisu kapacitet za ovaj klub. Mora se više raditi i mora se više donijeti novca u klub.
Očekujem da Badžak ovih 15 dana pogura klub onoliko koliko nam je potrebno za neko normalno funkcionisanje ( naravno uz valjani ugovor oko posudbe novca koji bi poslije mogao vratiti ) iako se pominje kredit za izmirenje nekih stvari do 30.6., a skupštinarima želim sreću da nađu kvalitetne nove ljude u upravu ( nije ni njima lahko kad imaš ovakvu situaciju da niko neće ).
Ne želim da napišem ništa loše o Badžaku ili da me neko pogrešno shvati da je post napisan kao " ode sve u helać"
Svi ljudi imaju svoj kapacitet i doseg.
Pozivati Badžaka da preuzme obaveze u narednom periodu sa iznosom od tih 1.000.000 KM koliko se spominje u kontekstu hipoteke je nerealno.
Shvatite da čovjek ima sasvim prosječnu firmu. Ljudi su zaposleni na minimalac i bez papira, Prijavljeni su samo oni koji rade na radnim mjestima visokog rizika (hemikalije).
Oni bliži njemu ga poznaju po traženju discipline na poslu i za svaku nepravilnost ili zabušavanje ode ti dnevnica.
Nemojte da nas Konjic kune kako se njima oduzima od usta za rad Želje.
Da ne pretjeram o Badžaku.
Znači, ništa loše ali čovjek se je dosad pružio koliko je mogao.
Sad ovog trenutka da dođe novi Predsjednik Uprave, rješen da pokrene posrnulog Želju, bi morao u aktovci imati 2.000.000 KM samo za redovne aktivnosti do kraja godine.
Shvatite da su budžeti u prošlim godinama bili do 6.000.000 KM. Po Šiljku je u klub do danas ušlo cca 1,400.000 KM. Po Selimoviću je cifra 2,300,000 KM ?
Opet, kažem, ništa lično protiv Badžaka ali čovjek ne može sve sam iznijeti. Ovi ostali su pokazali koliko su do danas unijeli u klub.