Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet jul 15, 2016 1:20 am

Sretan Dzenisdan braco moja

storm_raider
Kontakt:

pet jul 15, 2016 1:26 am

Au, ovo na snimku stvarno izgleda odlicno. Mnogo bolje od ocekivanog, bravo momci, bravo Kosticu!
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Okolele
Kontakt:

pet jul 15, 2016 1:32 am

Ma samo sa sto manje kontakta igrati,bez peljanja lopte i bezpotrebniih zalijetanja u neke samostalne prodore..Prvom slobodnom dodas i to je to..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

mirsad94
Kontakt:

pet jul 15, 2016 1:41 am

Trener Kostic je u interviju istakao da je njegov veliki fan Anceloti, koji je igrao u formaciji 4-4-2 Romb sa Milanom u njegovo najbolje doba, sa obzirom na to kao i na izbor igraca i postavku u prijateljskim utakmicama mislim da ce njegov pik biti upravo Romb 4-4-2. U ovoj formaciji bekovi igraju ogromnu( da ne kazem presudnu) ulogu, oni su jedini igraci koji otvaraju opcije uz aut-liniju, i ubacaje sa strane. Medjutim mi ako smo bas kvalitetno pokriveni negdje to su obije bekovske pozicije. U ovoj formaiciji nema krila, Bekric nije krilo nego vezni igrac i nece glumiti lazno krilo nikako. Memija je full bek, pravi ratnik i on je po mom misljenju igrac stvoren za ove formacije, dok je Sinisa nekako vise nekako staromodniji bek, bez kvalitetnog pokrivanja cijele desne strane( ali ima neke druge kvalitete). Lijeva strana nismo imali prilku gledati prije ali mislim da je Husic blizi prvoj ekipi u ovoj formaciji jer prema izvjestajima sa prijateljski moze mnogo dobro pokriti cijelu lijevu stanu kao i Memija desnu. Isto tako sam misljenja da ce se ova Romb formaija prilagodjavati (siriti) na MR i ML igrace kada se Miroslav vrati, i u tom slucaju uloga bekova se malo "olaksava" i imaju dosta vise pomoci od dva vezna igraca. Upravo je Kostic rekao da je "problem" sto se mora uigravati tim posebno za derbi a posebno za ostatak prvenstva, a to je uski i siroki Romb. Uski koji bi igrao za derbi cinili bi Bekric, Secerovic, Zeric, Harvas (odnosno MC, DM,MC, i AMC), dok sa punim igrackim kadrom vjerovatno igraci : Secerovic , Lazic , Stevanovic i Harvas ili Bekric ( MR, ML , DM i AMC). Naravno sve zavisi od protivnika ali to su te dvije vrste koje ce se prilagodjavati istom. AMC pozcija je ovdje isto tako mnogo bitna jer on ima zahtjevnu ulogu na terenu ( kreiranje napada ali i pomaganje odbrani ) te ja jako tesko naci igraca koji ce dobro odgovoriti na ovoj poziciji u ovoj formaciji. Iako se na prvi pogled cini kako dva napada otvaraju mnogo mogucnosti u napadu ipak to nije tako. Jer zbog velikog prostora koji imaju napadaci veoma cesto odlaze na krila kao support bekovima kako bi zatvorili prostor a time prostor u napadu ostaje prazan i manjak napadackih rijesenja. Tako da i dva napadaca koji su u igri moraju biti itekako pokretljivi sa ogromnim brojem zadataka u polju. Sve u svemu formacija koja uz veliku pokretljivost cijelog tima(a pogotovo bekova) i brze igre daje brojcanu nadmoc u sredini , napadu i odbrani ako je broj ponavljanja dovoljan ( odnosno da su linije dobro uigrane) i naravno da je ekipa fizicki besprijekorna.Malo sam se zaigrao Kostica halalite.

boccaccio
Kontakt:

pet jul 15, 2016 1:45 am

Jako dobro @Mirsad94, čestitam.

storm_raider
Kontakt:

pet jul 15, 2016 2:07 am

Odlicno napisano @Mirsad94!
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Plava Porodica
Kontakt:

pet jul 15, 2016 2:23 am

Mirsada za pomoćnika :pljesak:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Omar500
Moderator
Kontakt:

pet jul 15, 2016 2:27 am

Milina je ovo citati, svaka cast!
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Whisperer

pet jul 15, 2016 2:50 am

Plava Porodica je napisao/la:Mirsada za pomoćnika :pljesak:
Sretan Dzenisdan i od mene :shisha:
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

fk1921

pet jul 15, 2016 3:03 am

Kazanova je napisao/la:
Plava Porodica je napisao/la:Mirsada za pomoćnika :pljesak:
Sretan Dzenisdan i od mene :shisha:
Dje Memis???
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

malta071
Kontakt:

pet jul 15, 2016 3:18 am

Od forumasa koji je bio cijenjen od nekih nasih cijenjenih, dokazanih forumasa do lika kojeg vecina ne shvata ozbiljno. Aferim forumasi.
Ponosan sam na raju sa ovog foruma
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

Neandertalac

pet jul 15, 2016 4:45 am

mirsad94 je napisao/la:Trener Kostic je u interviju istakao da je njegov veliki fan Anceloti, koji je igrao u formaciji 4-4-2 Romb sa Milanom u njegovo najbolje doba, sa obzirom na to kao i na izbor igraca i postavku u prijateljskim utakmicama mislim da ce njegov pik biti upravo Romb 4-4-2. U ovoj formaciji bekovi igraju ogromnu( da ne kazem presudnu) ulogu, oni su jedini igraci koji otvaraju opcije uz aut-liniju, i ubacaje sa strane. Medjutim mi ako smo bas kvalitetno pokriveni negdje to su obije bekovske pozicije. U ovoj formaiciji nema krila, Bekric nije krilo nego vezni igrac i nece glumiti lazno krilo nikako. Memija je full bek, pravi ratnik i on je po mom misljenju igrac stvoren za ove formacije, dok je Sinisa nekako vise nekako staromodniji bek, bez kvalitetnog pokrivanja cijele desne strane( ali ima neke druge kvalitete). Lijeva strana nismo imali prilku gledati prije ali mislim da je Husic blizi prvoj ekipi u ovoj formaciji jer prema izvjestajima sa prijateljski moze mnogo dobro pokriti cijelu lijevu stanu kao i Memija desnu. Isto tako sam misljenja da ce se ova Romb formaija prilagodjavati (siriti) na MR i ML igrace kada se Miroslav vrati, i u tom slucaju uloga bekova se malo "olaksava" i imaju dosta vise pomoci od dva vezna igraca. Upravo je Kostic rekao da je "problem" sto se mora uigravati tim posebno za derbi a posebno za ostatak prvenstva, a to je uski i siroki Romb. Uski koji bi igrao za derbi cinili bi Bekric, Secerovic, Zeric, Harvas (odnosno MC, DM,MC, i AMC), dok sa punim igrackim kadrom vjerovatno igraci : Secerovic , Lazic , Stevanovic i Harvas ili Bekric ( MR, ML , DM i AMC). Naravno sve zavisi od protivnika ali to su te dvije vrste koje ce se prilagodjavati istom. AMC pozcija je ovdje isto tako mnogo bitna jer on ima zahtjevnu ulogu na terenu ( kreiranje napada ali i pomaganje odbrani ) te ja jako tesko naci igraca koji ce dobro odgovoriti na ovoj poziciji u ovoj formaciji. Iako se na prvi pogled cini kako dva napada otvaraju mnogo mogucnosti u napadu ipak to nije tako. Jer zbog velikog prostora koji imaju napadaci veoma cesto odlaze na krila kao support bekovima kako bi zatvorili prostor a time prostor u napadu ostaje prazan i manjak napadackih rijesenja. Tako da i dva napadaca koji su u igri moraju biti itekako pokretljivi sa ogromnim brojem zadataka u polju. Sve u svemu formacija koja uz veliku pokretljivost cijelog tima(a pogotovo bekova) i brze igre daje brojcanu nadmoc u sredini , napadu i odbrani ako je broj ponavljanja dovoljan ( odnosno da su linije dobro uigrane) i naravno da je ekipa fizicki besprijekorna.Malo sam se zaigrao Kostica halalite.
Bravo. Prva prava analiza.
Cilj ove formacije jeste da u svakom trenutku pravi visak igraca na terenu uz strasno puno trcanja i mijenjanja pozicija. Sredina u defanzivi pravi taj blok ispred odbrane a jedan od njih uvijek bude osigurac kada bek ode naprijed, u slucaju kontre ide na stopera koji izlazi na bekovsku poziciju da zatvori.
U napadu, pored bekova ti si naveo AMF, ja bi dodao i SS, drugog napadaca, vjerovatno Lendrica koji u defu ima zadacu da ometa organizaciju napada, a u ofanzivi trazi prostor, iz drugog plana ulazi u isti, jako puno trci, odigrava, pravi visak.

Sve u svemu, jako zahtjevna formacija kojoj je neophodna kako fizicka tako i psihička sprema, odgovornost u svakom momentu.

Ps. Ma sta znam, za sudiju, slucajno mi naisaretise, kakav sam prognozer stari ce mu sudit prije nego on. :-)
Željeznicar za život cijeli!

dimitrijevic

pet jul 15, 2016 6:36 am

U derbiju su sanse podjednake i ne treba padati na ovu pitarsku kuknjavu kako su bez stopera i slicno. Ja jos ne mogu da vjerujem da smo mi njih pobijedili prosle godine na Grbavici sa onakvom ekipom u kojoj je Blagojevic igrao na infuziji, Kokot bio najbolji na terenu, Enis odigrao pola sata, Mladenovic neugodni na beku i ribar prvi put na centralnom napadacu. U takvom omjeru snaga mi smo njih pobijedili tako da kvalitet, pozicija na tabeli, rombovi, milioni i slicno ne igraju nikakvu ulogu. Sreca i veca zelja za pobjedom na kraju obicno presude i dva su najvaznija faktora ili neko poput Edisa.
Nego od ovih sto prate treninge kako vam djeluje Lazic? Ja sam ga malo gledao protiv Olimpika i nije bio nista posebno, a mislim da ce poceti u derbiju.
Mirza Rascic !

exdomorocki
Kontakt:

pet jul 15, 2016 7:21 am

mirsad94 je napisao/la:Trener Kostic je u interviju istakao da je njegov veliki fan Anceloti, koji je igrao u formaciji 4-4-2 Romb sa Milanom u njegovo najbolje doba, sa obzirom na to kao i na izbor igraca i postavku u prijateljskim utakmicama mislim da ce njegov pik biti upravo Romb 4-4-2. U ovoj formaciji bekovi igraju ogromnu( da ne kazem presudnu) ulogu, oni su jedini igraci koji otvaraju opcije uz aut-liniju, i ubacaje sa strane. Medjutim mi ako smo bas kvalitetno pokriveni negdje to su obije bekovske pozicije. U ovoj formaiciji nema krila, Bekric nije krilo nego vezni igrac i nece glumiti lazno krilo nikako. Memija je full bek, pravi ratnik i on je po mom misljenju igrac stvoren za ove formacije, dok je Sinisa nekako vise nekako staromodniji bek, bez kvalitetnog pokrivanja cijele desne strane( ali ima neke druge kvalitete). Lijeva strana nismo imali prilku gledati prije ali mislim da je Husic blizi prvoj ekipi u ovoj formaciji jer prema izvjestajima sa prijateljski moze mnogo dobro pokriti cijelu lijevu stanu kao i Memija desnu. Isto tako sam misljenja da ce se ova Romb formaija prilagodjavati (siriti) na MR i ML igrace kada se Miroslav vrati, i u tom slucaju uloga bekova se malo "olaksava" i imaju dosta vise pomoci od dva vezna igraca. Upravo je Kostic rekao da je "problem" sto se mora uigravati tim posebno za derbi a posebno za ostatak prvenstva, a to je uski i siroki Romb. Uski koji bi igrao za derbi cinili bi Bekric, Secerovic, Zeric, Harvas (odnosno MC, DM,MC, i AMC), dok sa punim igrackim kadrom vjerovatno igraci : Secerovic , Lazic , Stevanovic i Harvas ili Bekric ( MR, ML , DM i AMC). Naravno sve zavisi od protivnika ali to su te dvije vrste koje ce se prilagodjavati istom. AMC pozcija je ovdje isto tako mnogo bitna jer on ima zahtjevnu ulogu na terenu ( kreiranje napada ali i pomaganje odbrani ) te ja jako tesko naci igraca koji ce dobro odgovoriti na ovoj poziciji u ovoj formaciji. Iako se na prvi pogled cini kako dva napada otvaraju mnogo mogucnosti u napadu ipak to nije tako. Jer zbog velikog prostora koji imaju napadaci veoma cesto odlaze na krila kao support bekovima kako bi zatvorili prostor a time prostor u napadu ostaje prazan i manjak napadackih rijesenja. Tako da i dva napadaca koji su u igri moraju biti itekako pokretljivi sa ogromnim brojem zadataka u polju. Sve u svemu formacija koja uz veliku pokretljivost cijelog tima(a pogotovo bekova) i brze igre daje brojcanu nadmoc u sredini , napadu i odbrani ako je broj ponavljanja dovoljan ( odnosno da su linije dobro uigrane) i naravno da je ekipa fizicki besprijekorna.Malo sam se zaigrao Kostica halalite.
Bespotrebno si se zaiggrao,ne igramo u romb formaciji,to je definitivno.
Klasičnih 4-4-2
> JA IMAM JEDNOG BOGA A NA KLUPI SINA NJEGOVOGA <

Eisenbahner1921
Kontakt:

pet jul 15, 2016 8:06 am

Minjore je napisao/la:Sretan Dzenisdan braco moja
Sutra je brate, 16.07.
Što se tiče sudije, Valjić je zadnjih par naših utakmica sudio veoma dobro, tako da ako bude na tom nivou, bit će ravnopravno suđenje. Nešto ne mogu da povjerujem da će Peljto biti (Neandertalac ne prozivam te :) ), jer nama po defaultu dolaze Jakupović ili Valjić. Ovaj prvi je na crnoj listi, tako da ostaje Valjić. Imam neki osjećaj da će on doći
Još 8 dana i kreće ludilo. Volim te :zeljeznicar1:
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pet jul 15, 2016 8:35 am

Eisenbahner1921 je napisao/la:
Minjore je napisao/la:Sretan Dzenisdan braco moja
Sutra je brate, 16.07.
Što se tiče sudije, Valjić je zadnjih par naših utakmica sudio veoma dobro, tako da ako bude na tom nivou, bit će ravnopravno suđenje. Nešto ne mogu da povjerujem da će Peljto biti (Neandertalac ne prozivam te :) ), jer nama po defaultu dolaze Jakupović ili Valjić. Ovaj prvi je na crnoj listi, tako da ostaje Valjić. Imam neki osjećaj da će on doći
Još 8 dana i kreće ludilo. Volim te :zeljeznicar1:
Ma ja to slavim dva dana :lol:

Jaozinho22

pet jul 15, 2016 8:39 am

Bravo Mirsade,odlična analiza....nesto slično je napisao i @shzna na temi ZELJO NA FM-U.
Milan je u tom dobu imao Kaku na AMF-u ko ce biti naš Kaka vidjet ćemo :ganja:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Rodom s mejtaša
Kontakt:

pet jul 15, 2016 9:18 am

Mene samo strah da se naši igrači ne pogube u tim rombovima, cm-ovima, adm-ovima, cf-ovima, st-ovima i ostalom i zaborave na suštinu, a to je dat go, a ne primit.

Plava Porodica
Kontakt:

pet jul 15, 2016 9:22 am

:lol: :lol: :lol:
Bas, bas Amin boze da se ne pogube :ganja:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Rodom s mejtaša
Kontakt:

pet jul 15, 2016 9:25 am

Nije nam se jednom desilo da nam neki igrači igraju formaciju trougla, ali bermudskog.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.

Prijava