Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

za_zivot_cijeli
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri maj 25, 2016 10:38 am

salemprolic je napisao/la:slika
"27.05.2009.
Bivši uposlenik Željezničara udario predsjednika i direktora

Bivši uposlenik Fudbalskog kluba Željezničar Ahmed Muftić Violina u ponedjeljak je fizički nasrnuo na predsjednika kluba sa Grbavice Faruka Telibećirevića i direktora Samira Ahmedbegovića. Incident se desio nakon sjednice Predsjedništva Želje, a intervenirala je i policija.

- Nakon sjednice, jedan bivši klupski uposlenik prvo je nasrnuo na direktora Ahmedbegovića, a meni je prijetio "kako će mi ubiti djecu" i to pred svjedocima. Pozvao sam policiju i onda sam dobio udarac po leđima.

Nisam se želio tući s tim čovjekom, koji mi je rekao da "ima ko će platiti kaznu policiji" - rekao nam je Telibećirević i dodao da mu nije jasno zbog čega su Ahmedbegović i on bili meta napada."
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Mirek11
Kontakt:

sri maj 25, 2016 10:39 am

za_zivot_cijeli je napisao/la:blizi se Skupstina. puno toga je u igri. prije svega mislim na zemljiste u srcu gradu, liderske pozicije u najboljem i najperspektivnijem klubu u drzavi...
mala je bara a puno je krokodila. interesne skupine polako izlaze u javnost svaka sa svojom pricom ali jednim ciljem. srusiti sistem i docepati se pozicija sa kojih bi mogli usicariti. s jedne strane SD, s druge uvrijedjeni bivsi zaposlenici, a s trece politicari iz sjene, neimari....

svi oni zaboravljaju ko je zapravo Zeljo. nije to ni Senad, ni Mirsad ni peti deseti. Zeljo smo svi mi. a mi znamo sta je za nas najbolje. znamo i kako cemo do toga doci. znamo i kojim sredstvima se trebamo i kako boriti. pokazli smo to i prije ratova, za vrijeme ratova a Boga mi i nakon njih.

i ovim klosarima cemo pokazati sta znaci biti najjaci krokodil u maloj bari. pokazat cemo im sta znaci biti Zeljo!!!
Slazem se s tobom :palacgore:
Ja bih na Skupstinu pozvao i ovog vrlog nacelnika Koldzu pa ga dodatno pritisnuti argumetima. A mozda ne bi bilo lose da na nasi naprave konkretna prijedlog dogovora sa SD i opstinom oko stadiona, vlasnistva, dozvola, namjene zemljista i svega po ovom pitanju. Svakako je skupstina da koja odlucuje o imovini, sta i kako.

Treba probati rjesiti se ovih ubleha za uvijek, samo dobro skontati koja je to cijena. Mogu se i oni pritisnuti, traziti sve sto nam treba za ono njihovo. Ova situacija ne vodi nicemu, samo bi imali ova podmetanja na koja se bespotrebno trosimo.
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

avlami97
Kontakt:

sri maj 25, 2016 10:41 am

Izlija je napisao/la:Violinići ako misle da su ovim papirima za*ebali Želju i klub onda su samo po ko zna koji put ispali smješni.
Probaću da objasnim ugovore o cesiranju i ugovore o pozajmici koji su u ovom slučaju apsolutno prilagođeni zakonima naše države, dakle po onom što se u par sekundi da vidjeti iz onog videa Želji je falilo para da izmiri obaveze prema NFS BiH pa je kompanija Megamiks uletila ( po ko zna koji put ) i podmirila potraživanja NFS BiH koje su ugrožavale takmičenje ili licencu FK Željazničaru. Klub u ovom slučaju nije vidio novce niti je preko njegovog računa prošla uplata potraživanja već je direktno plaćena sa kompanije Megamiks ( od tud proizilazi Cedent, Cesionar i Cesus ) na račun NFS BiH. Eh sad po zakonu o obligacionim odnosima samo potpisivanje ovog ugovora od strane NFS BiH znači da su upoznati i prihvataju prenos obaveza te su se ovim obavezali na automatsko ukidanje bilo kakvih akata zabrane prema klubu. Ovakvi ugovori se spajaju između tri zainteresirane strane kada ovi prenosi sredstava prave dodatne troškove a ti su dodatni troškovi ključ zbog kojih je u ugovor stavljena kamata od 7 %.
Da je klub potpisao ugovor o pozajmici sa Megamiksom i kamatom 0% morao bi platiti 11,11 % poreza na dobit od iznosa pozajmice jer je mora računovodstveno knjižiti kao dobit.
Da je u ugovoru o cesiji pozajmica tretirana kao bez kamatna onda bi i klub i Megamiks morali platiti po 10% direktnog poreza
Preporuka Ministarstva finansija je da ta kamata bude oko 9 % , maksimalna je 14 % a prema zakonu svaka kamata ispod 7% se obračunava po punoj poreznoj stopi ( 10 % )
Komplikovan nam je finansijski zakon ali ovi ugovori pokazuju da nam u klubu sjede ljudi koji ga poprilično poznaju i rade po njemu što potvrđuje da su upoznali NFS BiH i kao supotpisnik ovakvih ugovora su direktno upoznat o finansijskim tokovima jer i oko ovog zakona ima nekih rupa a naši čelnici nisu htjeli da se njima služe i izabrali su najbezbolniju opciju po klub. Megamiks će od ove kamate 7% morati platiti državi 17 % PDV-a + 10 % od dobiti a klub ima "štetu" od 7% a u svemu profitira država jer se posluje po zakonu i puni se kasa poreske uprave.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

plavi kanarinac
Kontakt:

sri maj 25, 2016 10:43 am

Jel bi se smjelo isprintati hiljadu listova sa Koldzinim likom i natpisom AntiKoldzo, sa prekrizenom mu glavusom... i poljepiti po cijeloj opcini?
Mislim jel me moze iko za to ganjat?
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

smurf_
Kontakt:

sri maj 25, 2016 10:50 am

plavi kanarinac je napisao/la:Jel bi se smjelo isprintati hiljadu listova sa Koldzinim likom i natpisom AntiKoldzo, sa prekrizenom mu glavusom... i poljepiti po cijeloj opcini?
Bilo je neku noc ispred moje zgrade "Uprava napolje, Dino odlazi", za manje od dva sata skinuto. Mislim da te ne moze niko ganjat za to ako nije uvredljivog sadrzaja, al opet haj znaj. U ovoj drzavi moze kako hoce

Kapiten
Kontakt:

sri maj 25, 2016 10:51 am

plavi kanarinac je napisao/la:Jel bi se smjelo isprintati hiljadu listova sa Koldzinim likom i natpisom AntiKoldzo, sa prekrizenom mu glavusom... i poljepiti po cijeloj opcini?
moze te jedino violina s gudalom zaganjat.
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

Okolele
Kontakt:

sri maj 25, 2016 10:52 am

Polijepi po noci niko nece znati ni ko si..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

ChWilla
Kontakt:

sri maj 25, 2016 10:53 am

ako te ne uhvati ne može :rofl:
gradi željo boli te *****

Ajzea
Kontakt:

sri maj 25, 2016 10:54 am

"Zeljin vojnik"
Odrubiti glavu svakom ko spomene ovu sintagmu, yebem ti vise Zeljine vojnike.

Ako je sta pametno rekao, onda je to dio oko sportskog direktora i tu se apsolutno slazem sa Edisom. Nama treba sportski direktor, to je, valjda, svima jasno. Volio bih Stanica na toj poziciji, mislim da je jasno zasto ovo govorim. Sigurno ne zato sto je ono sto se kaze za haman svakog ko prodifeluje kroz nas klub, vec prvenstveno zbog poznanstava ali i jer smatram da je sposoban da funkciju obnasa na najbolji moguci nacin.

PONUDITE EDISU MJESTO CISTACICE, AKO VEC NEMA NISTA PROTIV DA OBAVLJA TAKVE AKTIVNOSTI U VOLJENOM KLUBU !
Zadnja izmjena: Ajzea, dana/u sri maj 25, 2016 10:56 am, ukupno mijenjano 1 put.

Izlija
Moderator
Kontakt:

sri maj 25, 2016 10:54 am

Razumnom čovjeku nije potrebno objašnjavati ove napade jer je većini jasno da Željo dobro posluje i ima nekih para zarađenih a ne naplaćenih pa to treba raskrčmiti pa i još naše zemljište u srcu države koje vrijedi nama i više od tržišne zbog krvi i znoja pomješane sa zemljom treba nekako zaposjesti. Nastavićo malo priču o pozajmicama i cediranju finansijskih obaveza jer se i neke računovođe muče sa njima, neki spominju bezkamatne pozajmice Dautbašića i porede je sa cediranim dugovanjima Megamiksa. Dautbašić je fizičko lice koje ne podliježe zakonu o obligacionim obavezama a Megamiks je pravno lice koje podliježe, gospodin Misimović je zakonski predstavnik kompanije i odgovara za poslovanje kompanije Megamiks i u slučaju da bude nekada imao cash-flow problema ( nedo bog ) njega bi njegovi radnici imali pravo tužiti za nesavjesno poslovanje i upravljanje kompanijom bez obzira što je vlasnik i ima pravo da raspolaže imovinom i sredstvima kompanije bez ograničenja. Sve ovo se dešavalo kada je klub imao problema sa servisiranjem svojih obaveza i to se nesmije izgubiti iz vida jer je Megamiks uletio kada je trebalo a sve u cilju da klub može egzistirati bez velikih gubitaka al i da dušmani ne ulijeću i kasnije to višestruko naplate. Nemojte da vas buni ono 7% , na 150.000 KM to iznosi poslije poreza ispod 9.000 a kompanija Megamiks daleko više da u klub kroz sponzorisanje naše djece na godišnjem nivou. Eh hajde sada vi meni odgovorite na jedno pitanje : Ko profitira iz odnosa Željo - Megamiks.
イビチャ・オシム

plavi kanarinac
Kontakt:

sri maj 25, 2016 10:57 am

e oca mi dođe mi pa da barem sto plakata isprintam i izlijepim mamu im ***** pokvarenu

Dolina
Kontakt:

sri maj 25, 2016 10:59 am

Ne dao Bog da uprava ode, od nas u ovom trenutku ništa ne bi ostalo ali stvarno. Isparcelisali bi nas u sekundi. Strah me samo da mu se ne naklate na firmu. Morat ćemo se i mi navijači nekako više angažovati. Jedan korteo po gradu bi dobro došao.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

dell21
Kontakt:

sri maj 25, 2016 10:59 am

Odlična ideja, još i par letaka rušioci grbavice....

plavi kanarinac
Kontakt:

sri maj 25, 2016 11:00 am

Kako mu se žena zove neku sliku sa ženom staviti napisati paraziti jel vam dosta... joj ideja hahaha

fk1921

sri maj 25, 2016 11:01 am

plavi kanarinac je napisao/la:e oca mi dođe mi pa da barem sto plakata isprintam i izlijepim mamu im ***** pokvarenu
Hajmo? Evo ja cu isprintat 100 i idemo lijepit po grbavici
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

nookey
Kontakt:

sri maj 25, 2016 11:02 am

Ono što je meni interesantno je da čim se ovim bave, znači plaćeni članci, emisije, bljuvanje po nečemu regularnom znači da smo ljudi na pravom putu i da nam ne mogu ništa!
Oni da mogu fino bi donijeli papire, predali u sud i čekali, ovako ublehama pokušavaju okrenuti raju protiv uprave a to im ne ide od ruke i čini mi se da je ovo bio potez očajnika ;)
Mi idemo dalje, čekamo trenera, pojačanja, pravimo stadion, a oni nek se grizu za muda jer drugo ništa ne mogu...

I da, jer znam da čitaju, još jednom da pozdravim 'raju' sa gg.ba foruma a posebno admina i njihove najdraže polovine, ostavio sam vam sinoć čokoladu na frižideru :karanje:

damirfile
Kontakt:

sri maj 25, 2016 11:05 am

Dolina je napisao/la:Ne dao Bog da uprava ode, od nas u ovom trenutku ništa ne bi ostalo ali stvarno. Isparcelisali bi nas u sekundi. Strah me samo da mu se ne naklate na firmu. Morat ćemo se i mi navijači nekako više angažovati. Jedan korteo po gradu bi dobro došao.
Bili bi u goroj poziciji od pitara, sve bi prodali sto se moze prodati i onda bi klub go ostao bez ičega. Puna podrška misimoviću. A svi znamo kakvi su novinari i da se prodaju za 100 KM to i pokazuju ovi članci i emisije na tv-u..
Koldžo lopove bliži se oktobar.

Nezz jel vrijeme da se manijaci dignu ili da malo sačekamo pred izbore pa da odradimo gostovanje kao nikada do sada, kao što kolega reče prije par stranica :kafa:
Zadnja izmjena: damirfile, dana/u sri maj 25, 2016 11:07 am, ukupno mijenjano 1 put.

Dolina
Kontakt:

sri maj 25, 2016 11:05 am

Ma plaketiranje ima smisla samo pred izbore, u ovom trenutku je to samo gubljenje energije. Mi kao navijači trrebamo nešto što će privuči medije, TV, radio, www a to je samo uredno organizovan i najavljen izlazak na ulicu. To nam niko ne može zabraniti. Ako se možemo skupiti pred derbi e vala možemo i sada.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

tm8782
Kontakt:

sri maj 25, 2016 11:06 am

avlami97 je napisao/la:
Izlija je napisao/la:Violinići ako misle da su ovim papirima za*ebali Želju i klub onda su samo po ko zna koji put ispali smješni.
Probaću da objasnim ugovore o cesiranju i ugovore o pozajmici koji su u ovom slučaju apsolutno prilagođeni zakonima naše države, dakle po onom što se u par sekundi da vidjeti iz onog videa Želji je falilo para da izmiri obaveze prema NFS BiH pa je kompanija Megamiks uletila ( po ko zna koji put ) i podmirila potraživanja NFS BiH koje su ugrožavale takmičenje ili licencu FK Željazničaru. Klub u ovom slučaju nije vidio novce niti je preko njegovog računa prošla uplata potraživanja već je direktno plaćena sa kompanije Megamiks ( od tud proizilazi Cedent, Cesionar i Cesus ) na račun NFS BiH. Eh sad po zakonu o obligacionim odnosima samo potpisivanje ovog ugovora od strane NFS BiH znači da su upoznati i prihvataju prenos obaveza te su se ovim obavezali na automatsko ukidanje bilo kakvih akata zabrane prema klubu. Ovakvi ugovori se spajaju između tri zainteresirane strane kada ovi prenosi sredstava prave dodatne troškove a ti su dodatni troškovi ključ zbog kojih je u ugovor stavljena kamata od 7 %.
Da je klub potpisao ugovor o pozajmici sa Megamiksom i kamatom 0% morao bi platiti 11,11 % poreza na dobit od iznosa pozajmice jer je mora računovodstveno knjižiti kao dobit.
Da je u ugovoru o cesiji pozajmica tretirana kao bez kamatna onda bi i klub i Megamiks morali platiti po 10% direktnog poreza
Preporuka Ministarstva finansija je da ta kamata bude oko 9 % , maksimalna je 14 % a prema zakonu svaka kamata ispod 7% se obračunava po punoj poreznoj stopi ( 10 % )
Komplikovan nam je finansijski zakon ali ovi ugovori pokazuju da nam u klubu sjede ljudi koji ga poprilično poznaju i rade po njemu što potvrđuje da su upoznali NFS BiH i kao supotpisnik ovakvih ugovora su direktno upoznat o finansijskim tokovima jer i oko ovog zakona ima nekih rupa a naši čelnici nisu htjeli da se njima služe i izabrali su najbezbolniju opciju po klub. Megamiks će od ove kamate 7% morati platiti državi 17 % PDV-a + 10 % od dobiti a klub ima "štetu" od 7% a u svemu profitira država jer se posluje po zakonu i puni se kasa poreske uprave.
Ovo je važan trenutak u historiji Kluba. Tribinu ne grade pojedinci. Tribinu gradi porodica Željo. Gradnja tribine neće biti po modelu javno privatnog partnerstva niti po modelu koncsesije. To će ... podrazumijevati vlasništvo Kluba nad tribinom

Ajzea
Kontakt:

sri maj 25, 2016 11:07 am

Violina nedavno napisa da je Misimovic promijenio prezime. Kako se ti prezivas, Ahmede?!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

Prijava