Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Plava Porodica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon dec 12, 2016 11:17 pm

@Faticu bravo za post! :klanjase2:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Pinkii
Kontakt:

pon dec 12, 2016 11:17 pm

Ferencvaros nasa stara musterija.
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

Plava Porodica
Kontakt:

pon dec 12, 2016 11:23 pm

Dinamo se raspada- ogadit cemo im fudbal.
Rijeka- grohnut ce do tad.
Hajduk-vazda taraba bio.
Austrija-kakvi ba oni.
Rapid- ekipa za nabijanje gol razlike.
Salzburg- rahmetli Dinamo ih raznio u plej ofu LP.
Plzen- Duzni su nam dobrano.
Sparta Prag- uz malo muke do 6.boba.
Zilina- bara bara sa Celikom.
Ferencvaros- oni ce apelovat da ne igraju vise sa nama, da im jos koji rekord ne skinemo.
Videoton- Mali pitar Suljic ce da dobro oplace.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

salle86
Kontakt:

pon dec 12, 2016 11:25 pm

SWRA_1921 je napisao/la:Evo sta je Anel napisao o promjenama koje nas ocekuju u skorije vrijeme (od sezone 2018/2019) a ticu se lige prvaka i evropske lige i nacinu ulaska u grupnu fazu tih takmicenja.
Promjene u Ligi Prvaka i u Ligi Evrope.

U Ligi Prvaka nasi klubovi umjesto drugog od sada pocinju od prvog pretkola kao i vecina ostalih. To znaci da za razliku od prije kada si sa prolaskom dva pretkola mogao doci do grupne faze LE, sada moras proci tri pretkola. Ali na drugu ruku svi prvaci dobijaju jos jednu sansu za kvalifikovanje za razliku od prije gdje su tu sansu samo dobijali oni u trecem pretkolu i play-off. I relativno su ta pretkola laksa, ali to je kompenzovano kroz to jedno dodatno pretkolo gdje se svaka ekipa moze okliznuti. Kao prvak BiH sada bi trebalo da bude minimum da dostignemo trece pretkolo LE, no vec u tom pretkolu vecina protivnika ce biti ili ravnopravni ili mali favoriti (prvaci Norveske, Kipra, Azerbejdzana, Kazakstana, Srbije i sl.). U play-off su vec skoro svi nosioci favoriti tako da ce biti potrebno srece pri izvlacenju da bi se proslo (prvaci Bjelorusije, Izraela, Kipra, Škotske, Poljske, vjerovatno i Hrvatske i sl.). Prvacima definitivno jeste izaslo se u susret jer od 44 prvaka na mjestima 11 do 55 cak 16 ce igrati grupnu fazu (4 u Ligi Prvaka i 12 u Ligi Evrope) sto znaci vise od trecine no zato vecina mora odigrati jedno pretkolo vise sto znaci vise vremena za filtriranje. Za razliku od sada kada je prolaz u Ligu Prvaka bio realan svaku sezonu za Dinamo Zagreb sada ce to postati mnogo teze jer umjesto 5, kvalifikuju se tek 4 + dolaze jos dva sampiona koja moraju proci kvalifikacije koje su prije bile izravno u grupnoj fazi. Protekle dvije sezone kroz play-off Lige Prvaka za sampione su kvalifikovali ekipe poput Dinamo Zagreb, Ludogorets, Kopenhagen, Astana, Legia, BATE i sl. dok ce sada to vrlo vjerovatno biti ekipe kao sto su Ajax, Basel, Olympiacos, Sparta Prag i sl.

U Ligi Evrope za nepravke (ostale tri ekipe koje igraju Evropu iz BiH) ce vec situacija postati mnogo teza jer tipa vec u drugom pretkolu dolaze sestoplasirani iz liga kao sto su Italija, Njemacka, Engleska, Španija, petoplasirani Francuske i Portugala i sl. U prvom pretkolu gdje pocinju i nasi klubovi pocinju takodjer i cetvrtoplasirani iz liga Nizozemske, Grcke, Austrije i trece plasirani Hrvatske i Rumunije. Znaci za razliku od sada kada je trece pretkolo bilo nesto sto se ocekuje od Željezničara ili Sarajevo ce postati nesto cime trebamo biti zadovoljni jer play-off ce biti veoma elitan kada se uzme u obzir da pricamo o kvalifikacijama za Evropa Ligu. 141 klub ce se kroz pet rundi kvalifikacija boriti za 13 mjesta u grupnoj fazi LE kroz ovu rutu za neprvake za razliku od sada kada se 142 kluba bore za 22 mjesta. Linija razdvajanja izmedju nosioca i nenosioca ce se neznatno povecati.

Drzavni koeficijent se oduzima iz klupskog koeficijenta sa tim da ako ti je klupski koeficijent nizi od drzavnog, preuzimas drzavni koeficijent.

Sto se tice zarade, nema se tu sta puno pricati za sada jer novcane nagrade jos nisu objavljene. Tek kada budu mozemo reci kakav ce imati uticaj. Prvak bi trebao da zaradi vise nego do sada ali koliko jos ne znamo jer ce igrati vise utakmica zasigurno. Ostali klubovi ce vrlo vjerovatno zaradjivati isto kao do sada jer ce dobijati po pretkolu vise ali ce vjerovatno i ranije ispadati. Raspodjela u grupnoj fazi ce biti poprilicno izmjenjena jer ce na nju uticati i koeficijent, kao i prethodne osvojene titule, a i prihodi od TV prava ce biti ravnomjernije rasporedjeni.

Ovim promjenama je najvise profitirao sami vrh (Španija, Engleska, Njemacka i pogotovo Italija) gdje su prije imali 11 izravno plasiranih u grupnu fazu LP, a sada ce imati 16 tj. 50%. Takodjer je sada uradjeno da je 26 ekipa izravno plasirano u grupnu fazu LP te se tek trazi sest ekipa kroz kvalifikacije za razliku od sada kada se trazilo 10 ekipa kroz kvalifikacije.
A kako kantaju ta 44 prvaka iz LŠ ubaciti u LE kad 4 "mala" igraju tu neku preliminarnu rundu gdje samo 1 ide u 1.kolo gdje ga čekaju prvaci 18-50 država na listi.
17 ide dalje u 2.kolo i tu još upadaju prvaci 15-17. U 3.kolo ide 10 gdje se ubacuju prvaci 13-14. U play off 6 +prvaci 11-12.
Istina 44 su prvaka ali ne startaju svi u istom pretkolu. Jedino da se kvalifikacije za LE igraju po završetku kvalifikacija za LŠ što i nema neke logike
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

arctg
Forumaš godine 2017
Kontakt:

pon dec 12, 2016 11:35 pm

Krenem da napišem nešto, pa stanem i obrišem. Šta ću ja, balavac, pisati... :) Neka je na obraz svakom navijaču Željezničara koji diskreditira drugog navijača Željezničara po bilo kom osnovu, toliko od mene.

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pon dec 12, 2016 11:38 pm

jeboo ti sve melodije, tonove, pjesme i sve ostalo kad se usporedi s ovom..
[video]https://www.youtube.com/watch?v=Xe14DzZVQ-M[/video]

Manager2016

pon dec 12, 2016 11:47 pm

Nego imal sta kod vas na belegiju?

Plava Porodica
Kontakt:

pon dec 12, 2016 11:48 pm

arctg je napisao/la:Krenem da napišem nešto, pa stanem i obrišem. Šta ću ja, balavac BEZ MUDA, pisati... :) Neka je na obraz svakom navijaču Željezničara koji diskreditira drugog navijača Željezničara po bilo kom osnovu, toliko od mene.
Editovao sam ti post :palacgore:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

arctg
Forumaš godine 2017
Kontakt:

pon dec 12, 2016 11:51 pm

Plava Porodica je napisao/la:
arctg je napisao/la:Krenem da napišem nešto, pa stanem i obrišem. Šta ću ja, balavac BEZ MUDA, ZATVORENIH OČIJU, KOJI NE ŽELI DOBRO KLUBU, KOJI SE KOFRČI I SAMOREKLAMIRA I NESPOSOBAN pisati... :) Neka je na obraz svakom navijaču Željezničara koji diskreditira drugog navijača Željezničara po bilo kom osnovu, toliko od mene.
Editovao sam ti post :palacgore:
Hvala, zaboravio sam i ja nešto, sada je, valjda, sve tu.

amelaga
Kontakt:

pon dec 12, 2016 11:52 pm

gavran je napisao/la:
amelaga je napisao/la:Regionalna liga: BiH i Hrvatska u jednoj, Srbija u drugoj ligi

Autor: Sport Centar
Datum: 2016-12-09 11:13:49

Ideja o regionalnoj ligi je dobila novo poglavlje, nakon sastanaka u Zagrebu.

Dogovoreno je da juniorska liga bude uvod u ligu za seniore, ali smo danas dobili nove informacije koje nam tvrde da prava regionalna liga neće izgledati onako kako su svi mislili.

vjerovali ili ne, UEFA ne planira spojiti hrvatske i srbijanske klubove u istu ligu, već bi se na ovim prostorima razgraničavale dvije lige. UEFA planira osnivanje pet regionalnih liga na prostoru cijele Evrope, a granica liga bi bila upravo na prostoru BiH.

Naime, Bosna i Hercegovina će najvjerovatnije biti zajedno sa Hrvatskom, Austrijom, Slovenijom, Mađarskom, Češkom i Slovačkom, odnosno Željezničar i Sarajevo će igrati protiv Dinama, Hajduka, Rijeke, Austrije, Plzena, Rapida, Salzburga, Sparte Prag, Žiline, Videotona ili Ferencvaroša.

S druge strane, u ligi koja bi bila igrana u našem susjedstvu, učestvovali bi klubovi iz Srbije, Crne Gore, Turske, Grčke, Albanije, Makedonije, Bugarske, Kosova i Rumunije.

Eto jeste sad zadovoljni. :D
Kosovo i srbija zajedno?????
haha i ja sam to vidio. Nek se hebu osim nas. Samo ovo meni super izgleda, kulturno, zapadna evropa.

phily
Kontakt:

uto dec 13, 2016 12:07 am

"Na granici smo grubosti. Spremni smo. Mi se ne sklanjamo prepotenciji. MI SMO ZELJO !!!"

boccaccio

:zeljeznicar1:

LARSSON
Kontakt:

uto dec 13, 2016 12:08 am

phily je napisao/la:[video]https://youtu.be/NTEGYvA7YrY[/video]
Ne valja, smetaju jarboli kad se igra

igla
Kontakt:

uto dec 13, 2016 12:15 am

Neki ne kontaju šta je poenta.
1. Niko ne govori da je ovdje omladinu strah navijačkih grupa iz te eventuane regionalne lige, već je liga u kojoj se za sigurnosnu organizaciju utakmice treba blokirati cijeli grad nepotrebna.
2. Politika se ne treba miješati u sport, ali ljudi koji dolaze na utakmice prate politiku i namrgođeni su jedni prema drugima. Dakle, u ovom slučaju neodvojivo. Ljudi nikad više nego danas nisu bili u torovima, dovoljno je vidjeti ko vlada gdje i sve je jasno. Ne mislim samo na BiH, **** ove domaće "zadojene", mislim i na Srbiju i Hrvatsku.
3. Liga se može igrati ukoliko se zabrane gostujući navijači, ali po meni se tu gubi draž svega toga.
4. Ovdje više ne postoji bratstvo i jedinstvo. Ratovi u ex Yu devedesetih su puno drugačiji nego oni kad su se Partizani borili protiv Švaba, ***** i Ustaša.
5. Navijačke grupe u ex Yu i dalje šalju gnusne nacionalističke poruke.
6. Niko ne govori da ovo ovako treba biti, već je jednostavno to tako, na nečiju radost, a i na nečiju žalost. Dakle, realno stanje.

Što se tiče ovog "sukoba" trenutna omladina vs prijeratna omladina, istina je negdje na sredini. Ja kao mlad čovjek ovog vremena zavidim vama starijim najviše na kafanama sa kariranim stoljnjacima, na muzici, i na tom druženju, kakvog je danas sve manje.
Što se tiče ove lige sa Hrvatima i Mađarima i sl, više je izvodljiva nego ova čisto ex Yu.

fcz
Kontakt:

uto dec 13, 2016 1:04 am

Zna li se kad bi Istok otprilike mogao poceti "nicati"?
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

uto dec 13, 2016 1:06 am

Pratite zvanicnu sutra.. citiracu se navece :)

exbabilon
Kontakt:

uto dec 13, 2016 1:07 am

Jel realno da Stila sutra potpise?

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

zeljeznicka21

uto dec 13, 2016 1:15 am

hocemo li se to uznemiriti uskoro ? :D
Prvaci SRBIH: 1946.
Prvaci SFRJ: 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH: 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012,2017/2018
Superkup BIH: 1998; 2000; 2001.

dimitrijevic

uto dec 13, 2016 2:09 am

Da se razumijemo bili bi u donjem dijelu tabele jer su sad ozbiljniji od nas i Vardar i Skenderbegu, a da ne govorim o ostalim iz Slovenije, Srbije i Hrvatske tako da zbog toga sam protiv. Mi patimo od djeciji bolesti, nemamo legende klube, svak svakom podmece, Zvezdu drzava drzi ( mi nemamo 4 marke od te iste drzave), nedavno smo napravili refletkore, otjerali Dzeku i Zukanovica, dodju nam igraci iz druge Hrv ili srbijanske lige i budu zvijezde, sad navijaci prave tribinu. Znaci u debelom zaostatku smo za susjedima u svim segmentima. Jedina sansa nam je ova nova uprava i Slavko i to nesto sto se zove Zeljo, pa mu raja pravi stadion. Znaci posljedna sansa za nesto vise, neku grupnu fazu u skorije vrijeme i titule i domaniciju u domacem prvenstvu. Da ne duljim kantali bi nas...

E sad sto se mene tice ja sam ZA apsolutno jer znam da bi zivio za to bukvalno i ta gostovanja, halalio bi drugove,zenidbu ma sve samo da uletim na Poljud, Marakanu ili JNA s ljiljanima s dvjesta-trista izgorenih.
Mirza Rascic !

dimitrijevic

uto dec 13, 2016 2:31 am

greska, Skenderbegu je iz Albanije :D
Mirza Rascic !

Plava Porodica
Kontakt:

uto dec 13, 2016 2:34 am

Kakvi se to ovnovi spominju?
Kakva je kilaza?
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava