rodrigo87 je napisao/la:Hurmasica je napisao/la:rodrigo87 je napisao/la:Nebitno je da li su napravili gresku ili nisu, bitno je to da bi se u slucaju samo jednog takvog previda, ovakvi sukobi pretvorili u nesto pet puta gore nesto sto je bilo tog dana.
Ma gdje nije bitno. Pustiti navijački autobus koji čuvaju trojica ljudi osiguranja, sat i po prije utakmice može samo baš lud insan. Haj što pustiše autobus, nego što još pustiše one budale iz autobusa k'o da je piš pauza negdje na Bradini. UEFA jednostavno sve gleda kroz novac, profit i njima potencijalni belaji iz kola u kolo ne bi donijeli ništa pozitivno u kasu. Zbog nesigurnosti, dolazilo bi manje raje na stadion, manje bi bilo sponzora, takmičenje bi bilo neatraktivno i oni tu ne bi sebe vidjeli.
Ma stvar je u tome sto prava "Torcida" nije ni dosla, nego su dosli oni koji nisu trebali doci. Isto tako, sutra "Delije" kada bi dolazile, sva paznja bi se na te buseve usmjerila, a ovamo ti dodju kombiji iz Bijeljine, Prijedora, Banja Luke itd. A kada krene belaj, zaustaviti ga ne mozes.
Kasnim cijeli dan ali treba ovo jednom za svagda među rajom riješiti.
Na Grbavici je onoga dana bila većina prve ekipe Torcide iz Splita, Mokošnice i Trogira i tu nema nikakve dileme! U Čapljini ih je iskrcao vozač autobusa i nije htio ići dalje pa su oni presjeli u bus sa našim tablicama gdje je sjelo možda desetak Hercegovaca maksimalno. Ostatak i najzajebaniji dio prve ekipe je zadržan na Ivanu.
Prvobitni plan im je bio napraviti belaj u gradu, tačnije na čaršiji ali ih je u tome spriječila policija te sprovela na stadion, na stadionu je bilo daj šta daš i uništili su nam koreografiju i pretukli par momaka, po kodeksu rekoše. Tu su se istakla dva naša momka i stali su sami pred njih stotinjak dok su se ostali razbježali.
Prije deset - petnaest godina sam bio dobar sa ekipom iz ST i imao dobre kontakte sve do tog dana kada sam se razočarao ko nikad ranije jer sam uz Želju pravo volio i Hajduk. Kad sam pitao jarana zašto su to napravili s obzirom da jako puno Splićana voli Želju kao i naših Hajduk on je samo hladno odgovorio da je njima furka praviti sranje gdje god dođu i ukaže im se prilika za to.
Od tad sam poprilično ohladio sa Hajdukom kao i većina raje.