Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

pile87
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon dec 12, 2016 8:29 pm

Model1964 je napisao/la:@Pile
Kajtaz, Tuce, Baka, Jedvaj..... Jebeno nilo na terenu i na tribinama. Dobro si morao paziti đe staješ :-)
Vjeruj da su tada sila bili i to respektabilna, valjalo je tada napasti navijace Zelje u samom dolasku u Mostar. Mi se mladji skupljali pola dana :placeodsmijeha: ali tada naucis da drzis guzicu uz starije i da glava nije tvrdja od cigle :zid:
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Žvaka
Kontakt:

pon dec 12, 2016 8:32 pm

rodrigo87 je napisao/la:
Hurmasica je napisao/la:
rodrigo87 je napisao/la:Nebitno je da li su napravili gresku ili nisu, bitno je to da bi se u slucaju samo jednog takvog previda, ovakvi sukobi pretvorili u nesto pet puta gore nesto sto je bilo tog dana.
Ma gdje nije bitno. Pustiti navijački autobus koji čuvaju trojica ljudi osiguranja, sat i po prije utakmice može samo baš lud insan. Haj što pustiše autobus, nego što još pustiše one budale iz autobusa k'o da je piš pauza negdje na Bradini. UEFA jednostavno sve gleda kroz novac, profit i njima potencijalni belaji iz kola u kolo ne bi donijeli ništa pozitivno u kasu. Zbog nesigurnosti, dolazilo bi manje raje na stadion, manje bi bilo sponzora, takmičenje bi bilo neatraktivno i oni tu ne bi sebe vidjeli.
Ma stvar je u tome sto prava "Torcida" nije ni dosla, nego su dosli oni koji nisu trebali doci. Isto tako, sutra "Delije" kada bi dolazile, sva paznja bi se na te buseve usmjerila, a ovamo ti dodju kombiji iz Bijeljine, Prijedora, Banja Luke itd. A kada krene belaj, zaustaviti ga ne mozes.
Kasnim cijeli dan ali treba ovo jednom za svagda među rajom riješiti.
Na Grbavici je onoga dana bila većina prve ekipe Torcide iz Splita, Mokošnice i Trogira i tu nema nikakve dileme! U Čapljini ih je iskrcao vozač autobusa i nije htio ići dalje pa su oni presjeli u bus sa našim tablicama gdje je sjelo možda desetak Hercegovaca maksimalno. Ostatak i najzajebaniji dio prve ekipe je zadržan na Ivanu.
Prvobitni plan im je bio napraviti belaj u gradu, tačnije na čaršiji ali ih je u tome spriječila policija te sprovela na stadion, na stadionu je bilo daj šta daš i uništili su nam koreografiju i pretukli par momaka, po kodeksu rekoše. Tu su se istakla dva naša momka i stali su sami pred njih stotinjak dok su se ostali razbježali.
Prije deset - petnaest godina sam bio dobar sa ekipom iz ST i imao dobre kontakte sve do tog dana kada sam se razočarao ko nikad ranije jer sam uz Želju pravo volio i Hajduk. Kad sam pitao jarana zašto su to napravili s obzirom da jako puno Splićana voli Želju kao i naših Hajduk on je samo hladno odgovorio da je njima furka praviti sranje gdje god dođu i ukaže im se prilika za to.
Od tad sam poprilično ohladio sa Hajdukom kao i većina raje.
Zadnja izmjena: Žvaka, dana/u pon dec 12, 2016 8:33 pm, ukupno mijenjano 2 puta.

storm_raider
Kontakt:

pon dec 12, 2016 8:33 pm

Model1964 je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:I malo lakse sa kritikovanjem ove nase omladine. Nije omladina hodala po Beogradu, niti je pila sa Torcidom, ali nije ova omladina ni ratovala. Kakvo je okruzenje i kakav olos vodi ovu zemlju, te koliko je njihova energija neiskoristena, ova nasa omladina je zlatna. Nije strah ove momke, nemoj da neko to slucajno pomisli, poenta je da mnogi imaju i dalje oruzje iz rata u svojim kucama, a mnoge su rane i dalje svjeze. Nije isto gostovati u Beogradu u sred price o bratstvu i jedinstvu, prije i nakon Olimpijskih igara, i ostovati u Beogradu nakon Srebrenice, Markala, 4 godine krvavog Sarajeva. Dajte, molim vas, neku mjeru treba naci. Eto ispadose stariji bolji, hrabriji, pametniji od mladjih. Jeste, ostavili su im divnu buducnost. Citam iz dana u dan kako se neko u Sarajevu ubije, kako narkomane nalaze po parkovima, gledam non-stop dede i nane kako rove po kontejnerima i mole za krisku budjavog hljeba. Eto kukavicka omladina je to sve postigla, prije nego se i rodila, a mudri, mangupski starci nisu za to krivi. Manite se te price, molim vas. Istina je negdje izmedju, kao uvijek!
Do mene, izvinjavam se.
Upravo je sve tako kako si napisao. Mi ostavljamo mladim ovaj svjet. Na žalost ostavljamo u slabom stanju. Samo brate mili, nikom nije na tacni sve servirano. Moraju se i oni izboriti, kao što su se i gemeracije prije njih izborile, a ne unaprijed se predavati i biti konzervativniji od staraca.
Ma moraju se izboriti, jer ko ce ako nece oni? Ali, mi na svoju omladinu moramo biti ponosni. Ima jedna Irska poslovica koja kaze: "Hvalite svoju djecu i ona ce da cvjetaju". Budimo realni, ovoj omladini je najteze. Toliko energije imaju, a niko da usmjeri to kako treba. Kada vrijeme prodje, a godine svakako lete, niko im to nece moci vratiti. Djeca su najbitnija, njima se sve ostavlja.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Model1964

pon dec 12, 2016 8:34 pm

:)
A Priština sa Cirom i Vokrijem
Doci do stadiona je bila diverzantska akcija. Nikada više mržnje u ocima protivnickih navijaca nisam vidio kao u Prištini. Tada smo gotivili muriju :lol:
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

pile87
Kontakt:

pon dec 12, 2016 8:36 pm

Model1964 je napisao/la::)
A Priština sa Cirom i Vokrijem
Doci do stadiona je bila diverzantska akcija. Nikada više mržnje u ocima protivnickih navijaca nisam vidio kao u Prištini. Tada smo gotivili muriju :lol:
Fadilj :placeodsmijeha: tamo se igraci bojali izaci na teren
Mi ćemo opet doći!
Što se već sada rađa.

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon dec 12, 2016 8:38 pm

Jel Vokri kasnije presao u Partizan?
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

gavran
Kontakt:

pon dec 12, 2016 8:41 pm

Omar500 je napisao/la:Jel Vokri kasnije presao u Partizan?
jeste
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

pile87
Kontakt:

pon dec 12, 2016 8:42 pm

Žvaka je napisao/la:
rodrigo87 je napisao/la:
Hurmasica je napisao/la:
Ma gdje nije bitno. Pustiti navijački autobus koji čuvaju trojica ljudi osiguranja, sat i po prije utakmice može samo baš lud insan. Haj što pustiše autobus, nego što još pustiše one budale iz autobusa k'o da je piš pauza negdje na Bradini. UEFA jednostavno sve gleda kroz novac, profit i njima potencijalni belaji iz kola u kolo ne bi donijeli ništa pozitivno u kasu. Zbog nesigurnosti, dolazilo bi manje raje na stadion, manje bi bilo sponzora, takmičenje bi bilo neatraktivno i oni tu ne bi sebe vidjeli.
Ma stvar je u tome sto prava "Torcida" nije ni dosla, nego su dosli oni koji nisu trebali doci. Isto tako, sutra "Delije" kada bi dolazile, sva paznja bi se na te buseve usmjerila, a ovamo ti dodju kombiji iz Bijeljine, Prijedora, Banja Luke itd. A kada krene belaj, zaustaviti ga ne mozes.
Kasnim cijeli dan ali treba ovo jednom za svagda među rajom riješiti.
Na Grbavici je onoga dana bila većina prve ekipe Torcide iz Splita, Mokošnice i Trogira i tu nema nikakve dileme! U Čapljini ih je iskrcao vozač autobusa i nije htio ići dalje pa su oni presjeli u bus sa našim tablicama gdje je sjelo možda desetak Hercegovaca maksimalno. Ostatak i najzajebaniji dio prve ekipe je zadržan na Ivanu.
Prvobitni plan im je bio napraviti belaj u gradu, tačnije na čaršiji ali ih je u tome spriječila policija te sprovela na stadion, na stadionu je bilo daj šta daš i uništili su nam koreografiju i pretukli par momaka, po kodeksu rekoše. Tu su se istakla dva naša momka i stali su sami pred njih stotinjak dok su se ostali razbježali.
Prije deset - petnaest godina sam bio dobar sa ekipom iz ST i imao dobre kontakte sve do tog dana kada sam se razočarao ko nikad ranije jer sam uz Želju pravo volio i Hajduk. Kad sam pitao jarana zašto su to napravili s obzirom da jako puno Splićana voli Želju kao i naših Hajduk on je samo hladno odgovorio da je njima furka praviti sranje gdje god dođu i ukaže im se prilika za to.
Od tad sam poprilično ohladio sa Hajdukom kao i većina raje.
Zato sto ta prica datira od kraja osamdesetih i pocetka devedesitih, navijaci Zelje su znali ugostiti navijace i Dinama i Hajduka, uglavnom se bilo protiv Partizana i Zvezde. Stari su mi pricali da su isli u ispomoc ekipama Torcide kada je dolazila Zvezda. Odavno nije to, to.
Mi ćemo opet doći!
Što se već sada rađa.

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon dec 12, 2016 8:42 pm

[video]https://www.youtube.com/watch?v=FqBpZ2Dwlx8&t=191s[/video]

Od 2:32 izvjestaj Zeljeznicar - Pristina.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Bruda.TM
Kontakt:

pon dec 12, 2016 8:44 pm

Sto ovi insajderi ne kazu da je Stila dosao!?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Just do it.
:zeljeznicar1:

Pyongyang 🇰🇵🇰🇵🇰🇵🇰🇵

shzna
Kontakt:

pon dec 12, 2016 8:46 pm

Bruda.TM je napisao/la:Sto ovi insajderi ne kazu da je Stila dosao!?slika

Ima pola godine kako je došao.
1987

Kospicar
Kontakt:

Zabranjeno hajcanje u jacijsko doba :kafa:
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

Bruda.TM
Kontakt:

FK Željezničar

shzna je napisao/la:

Ima pola godine kako je došao.
Dobro, da je dogovorio nakon pola godine boravka u Sa...
@kospicar halali kralju nisam to znaoslikaslika

Zadnja izmjena: Bruda.TM, dana/u pon dec 12, 2016 8:46 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Just do it.
:zeljeznicar1:

Pyongyang 🇰🇵🇰🇵🇰🇵🇰🇵

Model1964

pon dec 12, 2016 8:48 pm

89 nas max sto došlo na Marakanu. Delije se kao osnovale. Govori nam murija da bi moglo biti belaja. Žuti mirno * Neka, tu smo*
Odoše drotovi i mi sami pred stadionom. Zakamenjali nas baš žestoko. Poslije tekme murija nas cuvala kao da smo Hajle Selasije :lol:
Jesmo zijanili ali smo ukrali trans i to gospodski. Neki malac, max 17godina, mirno i nevidno odšetao na njihovu stranu, skino jedan manji trans, kao njegov ide kuci :)
Složio ga i pod rukom donio na našu stranu. Drotovi nisu ni trznuli.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

LARSSON
Kontakt:

pon dec 12, 2016 8:49 pm

znači eto posla za sindikaliste

Jaozinho22

pon dec 12, 2016 8:50 pm

Daj napravite temu regionalna liga i opletite po njoj,smoriste zadnjih par dana! Dođe čovjek s shishe opusten da pročita sta pametno a vi samo o njoj palamudite.
@Storme reaguj ili ekipa s FM-a ide u napad na glavni pdf! :kafa:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

incident
Kontakt:

pon dec 12, 2016 8:51 pm

Samo da se nadovezem o prijasnjim gostovanjima.Pa u Vinkovcima kada se gostuje dinamu zene sa balkona saksijama gadjale navijace C.Zvezde i Partizana.U Dalmaciji auta BG tabli redovno u moru zavrsavale.A danas npr u Bijeljinu ides sa kospama i otpjevas par pjesmica i odradio si gostovanje. Sta znaci regionalna liga ,evo npr pogledajte isjecke sa utakmica FK Rad kada je usao u prvu ligu cini mi se 1989,one montazne tribine pune i protiv manjih klubova,ej u to vrijeme Rad,ko su oni sta su oni bili tada?E to je bila liga,alo Bog da i ponovo ce biti.

shzna
Kontakt:

pon dec 12, 2016 8:52 pm

Jaozinho22 je napisao/la:Daj napravite temu regionalna liga i opletite po njoj,smoriste zadnjih par dana! Dođe čovjek s shishe opusten da pročita sta pametno a vi samo o njoj palamudite.
@Storme reaguj ili ekipa s FM-a ide u napad na glavni pdf! :kafa:
Naći ćeš mjesto u Dubaiju malo morgen.
1987

Eisenbahner1921
Kontakt:

pon dec 12, 2016 8:52 pm

storm_raider je napisao/la:I malo lakse sa kritikovanjem ove nase omladine. Nije omladina hodala po Beogradu, niti je pila sa Torcidom, ali nije ova omladina ni ratovala. Kakvo je okruzenje i kakav olos vodi ovu zemlju, te koliko je njihova energija neiskoristena, ova nasa omladina je zlatna. Nije strah ove momke, nemoj da neko to slucajno pomisli, poenta je da mnogi imaju i dalje oruzje iz rata u svojim kucama, a mnoge su rane i dalje svjeze. Nije isto gostovati u Beogradu u sred price o bratstvu i jedinstvu, prije i nakon Olimpijskih igara, i ostovati u Beogradu nakon Srebrenice, Markala, 4 godine krvavog Sarajeva. Dajte, molim vas, neku mjeru treba naci. Eto ispadose stariji bolji, hrabriji, pametniji od mladjih. Jeste, ostavili su im divnu buducnost. Citam iz dana u dan kako se neko u Sarajevu ubije, kako narkomane nalaze po parkovima, gledam non-stop dede i nane kako rove po kontejnerima i mole za krisku budjavog hljeba. Eto kukavicka omladina je to sve postigla, prije nego se i rodila, a mudri, mangupski starci nisu za to krivi. Manite se te price, molim vas. Istina je negdje izmedju, kao uvijek i svi svoj dio trebamo ponijeti sa sobom. Nemojte da se ovo pretvori omladina protiv starci prica. Svako vrijeme nosi svoje heroje, tako je uvijek bilo i bice.
Istina je uvijek negdje na pola puta
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

salle86
Kontakt:

pon dec 12, 2016 8:54 pm

Plava Porodica je napisao/la:Ko god misli da se dobrim radom kroz par godina ne moze nesto napraviti u ovoj nasoj ligi, taj grijesi.
Tacno je sve to da smo i dominirali, i morali napraviti iskorak, ali to se nije moglo desiti kad u klubu marke nije ostalo od svih tih para koje smo dobijali na zasluge zelenog terena. Da su sve te finansije ostale u klubu, i dan danas bi Amar bio trener i ja vjerujem da bi bar do sada jednom zaigrali u EL. Ako mi sad kazete da sam lud, i ja cu to misliti o vama. Nazalost te pare nisu bile u klubu, a danas je fudbal=novac, mi smo opet krenuli od nule. Sa ovakvim poslovanjem, opet vidim tu neku perspektivu kroz par godina. Tukli smo Madjare sa nasom djecom, u periodu kad smo tek poceli da "dizemo" klub ponovo. Tukli smo se sa 4.puta igracki skupljim Belgijancima, da nismo omasili one dvije sanse u Belgiji ja sam siguran da bi i oni pali. Zrinjski se tukao sa Legijom i vise nego dobro pod BB. A mi tog Zrinjskog neki dan lagano uzmemo. A ta Legija jako dobro igrala LP ove godine. Tukli smo se i sa Viktoriom koja je te godine igrala LP. Pitari tukli ekipu koja je vrh Bugarskog fudbala, pa opet tukli ekipu koja je te godine u vrhu Grckog fudbala zavrsila, pa cak i dobro odigrali na Lavoru protiv velike Njemacke ekipe.
Ako neko ne vjeruje u uspjehe naseg kluba, ja ne vidim zasto i navija za taj klub. Jer je to car fudbala, nadanja da ce sutra biti jos bolje. A ja se nadam i vjerujem u to :)
:pljesak:

i ja vjerujem da bi sa ovom upravom i ančinom razmišljanja, da se tad tako radilo, bili bar jednom u grupama
makar LE
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.

Prijava