Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

smurf_
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet maj 19, 2016 9:46 am

Virtu4L je napisao/la:Ko će biti novi prvoligaši? Krupa je završila posao? a u federalnoj će biti žestoko između Metalleghea i Zvijezde. Neka uđe onaj ko ima bolji stadion.
Ako Metalleghe udje, nece igrati na svom stadion (tribina prokisnjava, teren los,...). Nesto su pokusali malo srediti, ali ozbiljnijih projekata nema, barem za sad. Tako da, ako oni udju, najvjerovatnije ce prijaviti Pirotu za igranje domacih utakmica.

FKZ1921
Kontakt:

čet maj 19, 2016 9:50 am

teteac8684 je napisao/la:Pitanje je samo da li bi on pristao na to...
Čisto sumnjam da ga interesuje posao pomoćnika.
Klub ga svo vrijeme drži na plati jer mu treba još nešta malo vremena do penzije.
Po meni,za pomoćnike treba angažirati mladje ljude...

teteac8684
Kontakt:

čet maj 19, 2016 9:56 am

FKZ1921 je napisao/la:
Klub ga svo vrijeme drži na plati jer mu treba još nešta malo vremena do penzije.
Slažem se...npr Adžem...idealan za pomoćnika, po mom mišljenju, u ovom trenutku...

dres_na_pruge
Kontakt:

čet maj 19, 2016 10:18 am

dosadašnja praksa uhljebljavanja ljudi na poziciji pomoćnika nigdje ne vodi,pomoćnike kod profesionalaca dovodi trener,obično oni dolaze u paketu,jer to jeste uigran tim.
Vjerujem da će rukovodstvo traziti plan i program rada trenera i njegovih pomoćnika a ne obećanja osvojiti ću ovo ili ono,stim da ljudima treba uslove stvoriti. :zeljeznicar1:

Dolina
Kontakt:

čet maj 19, 2016 10:25 am

teteac8684 je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la:
Slažem se...npr Adžem...idealan za pomoćnika, po mom mišljenju, u ovom trenutku...
Adžem ili Joldić ako trener ne bude zahtijevao nekog svog mada čisto sumnjam.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

Mirek11
Kontakt:

čet maj 19, 2016 10:25 am

Dobar tekst o treneru Seville na ovom portalu, jasno se moze vidjeti koliko znaci dobar trener
http://sport1.ba/unai-emery-bolesnik-za-fudbalom/" target="_blank

Nadam se da ce uprava izabrati pravo i dugorocno rjesenje po pitanju trenera a na nama je da mu damo podrsku i budemo strpljivi jer sigurno nece sve tako ici glatko i brzo. :zeljeznicar1:
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

cikazubo
Kontakt:

čet maj 19, 2016 10:32 am

Mirek11 je napisao/la:Dobar tekst o treneru Seville na ovom portalu, jasno se moze vidjeti koliko znaci dobar trener
http://sport1.ba/unai-emery-bolesnik-za-fudbalom/" target="_blank

Nadam se da ce uprava izabrati pravo i dugorocno rjesenje po pitanju trenera a na nama je da mu damo podrsku i budemo strpljivi jer sigurno nece sve tako ici glatko i brzo. :zeljeznicar1:
Opet mac s dvije ostrice i primjer kako je tanka granica izmedju dobrog i loseg statusa trenera u jednom klubu, da su kojim slucajem ispali u evropa ligi ranije a sve je izgledalo da ce tako i biti bila bi losa sezona s obzirom da su u ligi tek 7-8. vec se pricalo o tome da mu se stolica ljulja , ali imali srece i znanja i napravili novo cudo i sad uziva opet i postaje najbolji trener Seville ikad, sto i jeste..

Dolina
Kontakt:

čet maj 19, 2016 10:50 am

Sta sa ovim pdf-om Forum pita - Edis Mulalić. Odgovori li ikad? Treba otvoriti novi Forum pita - Misimović kao nekad El Presidente :DD:

za_zivot_cijeli
Kontakt:

čet maj 19, 2016 10:50 am

glupo je pricati o pomocnicima ako ne znamo ni ko je glavni poglavica. neki treneri imaju svoje ljude pa bi izborom takvog covjeka i prica oko biranja pomocnika od strane kluba pala u vodu.
s druge strane, Adzem i Joldic su dva svijetla primjera u omladinskom pogonu i njihovim promicanjem u A tim bi omladinski pogon dodatno ruinirali. blizi sam mislju da vratimo i Mulalica u omladinski pogon a da ga dodatno pojacamo sa Dzurbuzovicem i Odovicem umjesto da iz njega izvlacimo i ono malo sto vrijedi.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

kontranogama
Kontakt:

čet maj 19, 2016 11:02 am

Nemojte puno racunati na Dinu Dz., covjek trazi neki ino angazman,ako mu se posreci.
Zadnja izmjena: kontranogama, dana/u čet maj 19, 2016 11:08 am, ukupno mijenjano 1 put.
.... A ONDA SU BAGERI ODNIJELI STARI ISTOK A VRAG ODNIO SALU...

Rodom s mejtaša
Kontakt:

čet maj 19, 2016 11:04 am

Ovi iz Jajca imaju paru i ako je do nje ulaze sigurno. Oni su mogli prošle godine ući, ali nisu htjeli jer su znali da ispada 6 i procijenili su da bi u debitantskoj sezoni to bilo rizično. Zato su ove godine učinili sve da uđu, ali nisu se nadali ovako jakoj Zvijezdi i igrački i finansijski. Zvijezda igra u boljoj formi, a ovi opet imaju problema sa povredama bitnih igrača. Općina Jajce ih ne je.b.e 2% i nemaju nikakvu podršku niti od općine niti od obične raje koja je još uvijek vezana za Elektrobosnu. Ovaj doživljaju ko nekakav nazor klub koji je bliži H komponenti. Iskreno ne bih volio da uđu jer ovaj tip klubova bez podrške i tradicije je samo pranje para i lični hirovi. Zvijezda je za ove institucija. Nažalost, oni su primjer kako sa parama možeš osnovati klub kao neku ličnu furku, reklamu i hobi i za 5 godina ga uvesti u najviši rang. To samo pokazuje koliki je kokuzluk kod nas i kakav nam je kvalitet fudbala.

Dolina
Kontakt:

čet maj 19, 2016 11:05 am

za_zivot_cijeli je napisao/la:glupo je pricati o pomocnicima ako ne znamo ni ko je glavni poglavica. neki treneri imaju svoje ljude pa bi izborom takvog covjeka i prica oko biranja pomocnika od strane kluba pala u vodu.
s druge strane, Adzem i Joldic su dva svijetla primjera u omladinskom pogonu i njihovim promicanjem u A tim bi omladinski pogon dodatno ruinirali. blizi sam mislju da vratimo i Mulalica u omladinski pogon a da ga dodatno pojacamo sa Dzurbuzovicem i Odovicem umjesto da iz njega izvlacimo i ono malo sto vrijedi.
Neće Adžem i Joldić dočekati penziju u omladinskom pogonu, logično bi bilo da napreduju i da se usavršavaju. Nisu oni jedini koji bi mogli raditi sa djecom. Čisto sumnjam da će se Mulalić htjeti vratiti u omladinski pogon poslije svega izrečenoga a ters je veliki.

Rodom s mejtaša
Kontakt:

čet maj 19, 2016 11:07 am

Dolina je napisao/la:
za_zivot_cijeli je napisao/la:glupo je pricati o pomocnicima ako ne znamo ni ko je glavni poglavica. neki treneri imaju svoje ljude pa bi izborom takvog covjeka i prica oko biranja pomocnika od strane kluba pala u vodu.
Neće Adžem i Joldić dočekati penziju u omladinskom pogonu, logično bi bilo da napreduju i da se usavršavaju. Nisu oni jedini koji bi mogli raditi sa djecom. Čisto sumnjam da će se Mulalić htjeti vratiti u omladinski pogon poslije svega izrečenoga a ters je veliki.
Kud će u klinac krasni. Imao priliku nije pokazao da je dorastao, nek se vrati opet gdje je bio. Nek uči, nek se edukuje pa ko zna gdje i kad možda bude negdje trener. Šta mu je alternativa - da vodi kakvog federalca ili kantonalca. Edise u pamet, mani se sujete već stisini zube i bori se.

ChWilla
Kontakt:

čet maj 19, 2016 11:08 am

da ne kažemo izgini :rofl:
gradi željo boli te *****

za_zivot_cijeli
Kontakt:

čet maj 19, 2016 11:18 am

Dolina je napisao/la:
samo sam naveo primjer kako bi trebalo raditi. ako Mulalic nece, Boze moj. neka srecu trazi drugdje. isto vazi i za Dinu, Odu i sve ostale.
ja mislim da je trenerima u istoj mjeri kao i igracima tesko pronaci INO angazman. cak i teze. a moja logika kaze da je bolje raditi nego kuci lezati i mastati.
na kraju krajeva, biti trener u jednoj od omladinskih selekcija Zelje nije nesto od cega treba bjezati niti je to posao ispod casti.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

ponosannavas
Kontakt:

čet maj 19, 2016 11:20 am

Jučer sam napisao jedan duži post i dao jedan prijedlog. Mislim da je dobar. POšto se niko nije osvrnuo na to evo da ga ponovim. Da vidim šta se misli.

Što se tiče struke moram pomenuti i podebljati jednu stvar a to je prijedlog da ova uprava oformi jedno tijelo, neku komisiju ili upravni odbro za sportski dio koja će predlagati novog trenera, pa šefa oml pogona, sportskog direktora i isto tako ta komisija bi dala i prijedlog razrješenja dužnosti. Tu komisiju bi činili Mišo, Ivica, Dino, Šaban i ostali. Njima bi svi vjerovali i nebi bio toliki pritisak ni na upravu (koja se bavi ostalim stvarima), a i navijači bi njihove odluke u potpunosti podržavali.
Neko je spominjao i Vladu Jagodića, a ja bi njega recimo uvezao kao skauta kluba ili nešto slično. I te ljude bi predlagala ova komisija.
Treba odvojiti sportski i finansijski dio i odvojiti i odgovornost. Ne može neko tražiti odgovornost ljudi koji se bave marketingom npr, jer smo imali lošu sportsku sezonu.

Tryg
Kontakt:

čet maj 19, 2016 11:23 am

Titula ale ale :mrgreen:
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

Rodom s mejtaša
Kontakt:

čet maj 19, 2016 11:33 am

ponosannavas je napisao/la:Jučer sam napisao jedan duži post i dao jedan prijedlog. Mislim da je dobar. POšto se niko nije osvrnuo na to evo da ga ponovim. Da vidim šta se misli.

Što se tiče struke moram pomenuti i podebljati jednu stvar a to je prijedlog da ova uprava oformi jedno tijelo, neku komisiju ili upravni odbro za sportski dio koja će predlagati novog trenera, pa šefa oml pogona, sportskog direktora i isto tako ta komisija bi dala i prijedlog razrješenja dužnosti. Tu komisiju bi činili Mišo, Ivica, Dino, Šaban i ostali. Njima bi svi vjerovali i nebi bio toliki pritisak ni na upravu (koja se bavi ostalim stvarima), a i navijači bi njihove odluke u potpunosti podržavali.
Neko je spominjao i Vladu Jagodića, a ja bi njega recimo uvezao kao skauta kluba ili nešto slično. I te ljude bi predlagala ova komisija.
Treba odvojiti sportski i finansijski dio i odvojiti i odgovornost. Ne može neko tražiti odgovornost ljudi koji se bave marketingom npr, jer smo imali lošu sportsku sezonu.
Dobar ti je bio i onaj dio oko organizovanosti navijača. Evo sad da se može oficijelno i zvanično poručiti Koldži ispred navijača da je bivši načelnik jer je zaje.bo klub i pravio se pametan. Da mu poručimo da će navijači Želje sve učiniti i lobirati na razne načine kod svojih navijača koji su su sigurno dominantna većina u općini u kojoj stoluje da prije svega u što većem broju izađu na izbore i glasaju protiv njega pa tamam glasali sa Sejdića i Fincija. Da ako hoće da ima promil šanse sutra odmah da donese sve potrebne dozvole umotane u dvije glave koje je obećo, a nek se on svojim vezama razračunava sa onom bagrom iz SD-a, a ne da naš klub koristi za taljenje s njima.
Zadnja izmjena: Rodom s mejtaša, dana/u čet maj 19, 2016 11:36 am, ukupno mijenjano 1 put.

Ajzea
Kontakt:

čet maj 19, 2016 11:35 am

21.000.000 eura :kafa:
Kinezi. :klanjase2:

cikazubo
Kontakt:

čet maj 19, 2016 11:36 am

Ajzea je napisao/la:21.000.000 eura :kafa:
Kinezi. :klanjase2:
Hajmo Dzeksonee, za drugu etazu Istoka :ganja:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.

Prijava