Hvala Bogu da je gotova i ova patnja, prvi dio prvenstva. Poslije utakmice protiv Zrinjskog smo, doduše, mogli pomisliti kako je šteta što nema još koje kolo do pauze, da pokušamo još malo popraviti situaciju, ali protiv Čelika je bilo jasno da pauza dolazi u najboljem trenutku, dok još nismo pokvarili ono što smo mimo svih zdravorazumskih očekivanja uspjeli na kraju postići, da se poslije svih peripetija opet uključimo u borbu za sami vrh.
Iako bih Petroviću imao ponešto za prigovoriti kada su u pitanju utakmice protiv Slobode i ova protiv Čelika, ipak sve zajedno odradio je veoma dobar posao, kojeg je začinio onom fantastičnom pobjedom u Mostaru. Eto mu sad pripreme, eto mu nek nadograđuje ekipu kako želi, pa ćemo vidjeti na šta će to ličiti na proljeće. I od ove skupine bandita uspio je napraviti da to ponekad liči na tim, tako da sam optimističan pred prijelazni rok. U svakom slučaju se nadam će ovaj biti malo mirniji u odnosu na prethodna dva, bez puno boomova i za dolaske i za odlaske, te da ćemo ispraviti neke greške koje smo počeli već u kontinuitetu činiti.
Sad, vala, malo odmoriti. Ni ova pauza nije preduga, šta smo sve preživjeli za 18 kola. Općenito nemam živaca da detaljno pratim glasine oko transfera po portalima, a još manje nagađanja po forumima i svakojake insajdere. Jedno su želje, a drugo su pozdravi, rekao je jedan mudrac.

Tako da ću naletiti da kažem koju kad nešto bude zvanično. Ili ako mi u međuvremenu naumpadne općenito nešto pametno što bi se trebalo napisati, mada teško, koliko me je ovaj prvi dio prvenstva iscrpio ova pauza mi dođe kao bolovanje.
Odlazak Šećerovića je potpuno očekivan. Ono što sam ja upratio, on je odigrao samo jednu odličnu utakmicu, onu pripremnu pred početak sezone protiv Metalegea. Poslije, u prvenstvu, nije bio ni blizu tog nivoa. Poslije jedne od utakmica sam ga uporedio sa Enisom Sadikovićem, jer me je podsjetio na njega svojom igrom, tj. na ono što nismo voljeli kod Enisa. Kad se sve sabere, sada sam svjestan da sam tom izjavom bio nepravedan prema Enisu, jer se evo vrlo brzo ispostavilo da nam je on neuporedivo više dao od Šećerovića.
I odlazak Lazića mi je bio manje-više očekivan. Imao je on nekih svojih momenata, ali nije to-to, treba nam neko bolji.
Današnja vijest o Kosoriću me je već iznenadila, mada on odavno na terenu nije onaj kakvog smo ga gledali u tandemu sa Bogdanovićem. Ja ga ni ovakvog ne bih otpisivao, jer bi se možda opet dozvao poslije dobrih priprema u kojima bi se definitivno znalo ko mu je par na štoperu, kao što se to u dosadašnjem toku sezone nikako nije znalo, tako da se nije moglo od njega ni očekivati realno da briljira, dok se pored njega non-stop izmjenjuju Boccaccini, Jahić i Bogičević. Vjerujem da se Kosoriću dešavalo da ponekad u toku utakmice zaboravi i ne zna uopće s kim igra. Ali pošto je sam tražio raskid, ok, sretno mu, Petrović ima dovoljno vremena da se pozabavi pitanjem štopera, i za proljeće, ali nadam se i dugoročno.