Omar500 je napisao/la:ChWilla je napisao/la:nekome je i to odgovaralo. neko je znao i morao znati da ne može sportista bez iskustva u biznisu biti šef administracije, a svejedno ga je tu držao. vidio bi ih bi li u svoje firme stavili dželu za direktora...
Svakako
Kada sam bio dijete, meni su uzori bili Muharemovic, Gredic i Biscevic, i mojim drugovima iz razreda koji su navijali za Zelju. Svako od nas imao dresove (pijacarske istina) sa imenom nekih od te trojice na ledjima, kad se ovako vratim, bas je lijepo bilo vidjeti to na tjelesnom odgoju kada bi igrali fudbala. Bas me zanima kako je kod ovih novih generacija, prati li se uopste nasa liga ili su njima legende Mesi, Ronaldo, Neymar i slicni...
Ja sam imao dva Gredićeva dresa, isto oni pijačarski, za prvi sam toliko peglo starog da mi kupi a nigdje nije bilo manje veličine, na kraju mi uzme normalnu L veličinu, skoro do koljena mi dres bio, a drugi je pao prije tekme s Newcastleom i dan danas ih čuvam u ormaru, al kad izletim na tjelesnom ili u ulici osjećao sam se kao da sam fakat na Grbavici. A sjećam se da se za turnire u osnovnoj živjelo, ne možeš spavat jer sutra igraš protiv pitara iz V-1 ispred škole

, mi svi u fuš dresovima Želje bili oni obicni na pruge i samo grb, i bili oni diadora s bosnalijekom a oni u pitarskim s onom žutom aurom naprijed
Danas je to sve splahnulo, danas upale fife pokrenu become a legend i igraju lopte u virtualnom svijetu, nema više poderanih koljena, igranja lopte s dušicom, bježanja od starog što si komšiji nabio loptu na balkon itd itd..