http://sport1.ba/premiership/mourinho-p ... kipu/71389" target="_blank
Mourinho je od dolaska u Manchester United napravio nekoliko velikih transfera, uključujući i najskuplji ikada u vidu Paula Pogbe, no smatra da su mu potrebna pojačanja i u naredna dva prelazna roka kako bi tim bio 'popravljen'.
Engleski mediji javljaju da Mourinho smatra kako su igrači koje su Moyes i van Gaal doveli 'slabi' za klub kao što je United te je zabrinut kako igrači generalno reaguju na poraze. Tako Mourinho u narednom periodu želi dovesti mentalno jake igrače za engleski Premiership i Ligu prvaka, koji ne bi trebali imati problema s konzistentošću.
"Potrebni su nam kvalitetni igrači, ali to se ne može uraditi u jednom ili u dva prelazna roka. Ne možete odmah kupiti četiri ili pet igrača koji će se uklopiti u ono što trebamo", rekao je Mourinho za engleske medije. Inače, United ne stoji baš najbolje ove sezone. Nakon 12 odigranih kola Mourinhov tim je skupio 19 bodova - devet manje od prvoplasiranog Chelseaja.
Meni zape za oko jedan dio izjave Murinja
Ne možete odmah kupiti četiri ili pet igrača koji će se uklopiti u ono što trebamo", Njemu je puno pet, sest igraca od jednom da ih uklopi a nama kao nije

a da ne pricamo o tome da on dovodi placene igrace koji su dokazani a mi besplatne koji nisu u stanju trenutno otici negdje drugo za vecu platu. Mi po nekom pravilu ako iz pet dovedenih iskopamo jednog dzabnog da je dobar mi smo na konju, to je na zalost tako. Za nasu ligu recept je jednostavan imati ekipu na okupu i postepeno je nadogradjivati, plus igraci iz omladinskog pogona. U prevodu da nas ne napusti ni jedan od nosioca igre i ako u narednom prelaznom ubodemo sa jednim igracem koji ce biti pojacanje za ekipu uz dobre pripreme moguc je napredak u ekipi. Skromno ali tako je.