čet nov 17, 2016 2:36 pm
Trener Željezničara Slavko Petrović smatra da se njegov tim dobro spremio za nastavak sezone.
Poraz od Širokog Brijega (0:1), pa remi sa Slobodom na Grbavici (1:1) u mečevima u kojima je Željo bio, ako ne bolji, onda ravnopravan protivnik, sigurno su ostavili loš trag na ekipi Slavka Petrovića.
Podigli atmosferu
U posljednjih pet mečeva Željezničar je ostvario dvije pobjede, dva remija i jedan poraz, pa tako sada za vodećim Zrinjskim zaostaje velikih 11 bodova.
Srbijanski stručnjak ističe da je reprezentativna pauza dobrodošla njegovom timu, koji je boravio na mini pripremama u Međugorju.
- Dobro smo iskoristili ovo vrijeme iza nas u pauzi. Dobro smo radili i željeli smo da što više budemo zajedno, kako bismo podigli atmosferu u ekipi, nakon dva nesretna rezultata. Mislim da smo uspjeli i da smo na dobrom putu da se vratimo na pobjednički kolosijek, govori Petrović i nastavlja:
- Ekipa je zapala u malu krizu i morali smo to ispravljati i vraćati na pravi put, ali sada vjerujem da smo uspjeli, da možemo pobjeđivati i hvatati priključak za vrhom. Igrači su dobro odgovorili na sve moje zahtjeve i moram biti zadovoljan, nadam se da ćemo ovo što smo radili na treninzima uspjeti da prenesemo na teren.
Naredni protivnik plavih s Grbavice je ekipa Viteza, koja je u prvom dijelu sezone nadigrala Željezničar na Grbavici sa 2:0. Upravo po dolasku na Grbavicu Slavko Petrović najviše je govorio o tom porazu Željezničara.
- Ovo je idealna prilika da se osvetimo Vitezu. Taj meč na Grbavici za Želju je bio katastrofa, jer je nemoguće da tim takvog renomea ne pogleda prema golu Viteza, a kamoli da šta više napravi. Sada idemo u Vitez i mislim da se takav meč ne može ponoviti, jer sada možemo i moramo mnogo bolje, govori Petrović.
Vitežani su nedavno dobili novog trenera, a Borisa Pavića zamijenio je jedan od najboljih bh. stručnjaka Slaven Musa. U posljednja tri kola Musini izabranici ne znaju za poraz, a osvojili su sedam od mogućih devet bodova.
S druge strane, plavi s Grbavice u posljednja tri meča osvojili su četiri boda, što ne zadovoljava apetite kluba.
- Promjena trenera očito je godila Vitezu. Ostvarili su dobre rezultate, a i svjesni smo svi da danas više nema laganih mečeva. Domaćin je četiri boda iza nas i na granici je ulaska među šest prvih ekipa šampionata. To je dodatni pritisak, ali ne možemo i ne smijemo se opustiti, rekao je Petrović i dodao:
Kvalitet i snaga
- Bit će nam veoma teško i svjesni smo toga, ali naš cilj je pobjeda i želimo je ostvariti. Imamo kvalitet i snagu i ne trebamo se nikoga bojati. Pobjeda u ovom meču bi nam mnogo značila i samo o njoj razmišljamo.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar