Kada zasluze da im se kapa skine, to se radi mozda cak i u vecoj mjeri od potrebne. Kada zasluze kritike, kritikovati ih i treba a ne bjezati od cinjenica te umisljati da je sve med i mlijeko. Doticni forumas je uvijek bio ravnoteza izmedju onih najzescih kriticara te onih koji do neba polete na sve i jednu vijest objavljenu na zvanicnoj stranici. On, kao neko ko je prozivan da je clan Uprave, obzirom da je tenzije smirivao te objektivno pisao u svakoj situaciji, ljetos je upozoravao na koncept dovodjenja kojekakvih profesionalaca i gle cuda, bi u pravu. Mnogi ga tada napadose, a sada nema forumasa cije se misljenje kosi sa njegovim misljenjem koje je iskazao jos ljetos kada je uocio neke nepravilnosti po pitanju funkcionisanja sportskog segmenta. Navijac je Zeljeznicara a ne Uprave, i kao takav treba pohvaliti ali i kritikovati svaki put kada postoji zasluga za jedno odnosno drugo.Charlie Sheen je napisao/la:Ja koliko se sjecam tvojih postova ti si bio najveci branilac sadansnje garniture i uvijek si spustao loptu cude me ovakvi tvoji postovi.FKZ1921 je napisao/la:Nekad pocetkom ljetnjih priprema sam pisao da nije dobro to sto se radi oko transfer politike i da se bojim da se nece dobro zavrsiti. Naravno,coporativno sam napadnut i usutkan...
Nazalost,dogadja se bas ono cega sam se pribojavao.
Od strane upravljacko-nadzornih struktura potpuno je podcijenjen nogomet kao igra,struka kao djelatnost koja tu igru organizira i vodi,kao i sve druge okolnosti i faktori koji bitno uticu na rezultat...Zasto? Zato sto su o tome odlucivali ljudi koji ne znaju,koji nece nikog da pitaju,koji su bahati i koji su se neodgovorno poigrali ugledom kluba i klupskim parama.
Bilo mi je sve jasno kad je prdsjednik nadzornog odbora,na posljednjem zasjedanju skupstine rekao,citiram: Znamo i mi dovesti igrace koji ce sigurno osvojiti ligu. Iz takvog stava je jasno da covjek ne razumije nogomet,ne razumije sta je sve potrebno da se uzme liga...I siguran sam da je takvim pristupom nikad necemo uzeti.
Nece se brzo ni lako sanirati posljedice takvog pristupa.
Po meni,sad se mora stati na loptu i sve promjene svesti na minimum minimuma. I to bi Upravni odbor kluba morao svojom odlukom i aktom tako narediti.
To je ono cemu svi trebamo teziti, zar ne? Necemo valjda biti zaslijepljeni, klimati glavom te odobravati svaki potez bez obzira na moguce konsekvence po klub koje ce stici kad-tad, radilo se o blizoj ili daljoj buducnosti. Takodjer, necemo valjda dopustiti kojekakvim parazitima da nas ubijede u svoju sposobnost i nesposobnost trenutne garniture, a sposobnost takvih smo imali priliku vidjeti na djelu u blizoj ili daljoj proslosti. Njihovo znanje poslano je na smetljiste historije, i vracati se nece. Svakom po zasluzi..
Tako je.. Kada smo dobili krila, i ja zajedno sa vama, upozoravao je da nam to nije potrebno u datom trenutku obzirom da nam niko ne garantuje da ce sve biti med i mlijeko. Bio je u pravu i nastojao je nas natjerati na razmisljanje. Sa vecinom nije uspio..1921.ba je napisao/la:FKZ1921 je uvijek pozivio na spustanje lopte, i kad su dolazili "veliki" igraci i kad su druge situacije