Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Ajzea
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto nov 08, 2016 5:32 pm

Charlie Sheen je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la:Nekad pocetkom ljetnjih priprema sam pisao da nije dobro to sto se radi oko transfer politike i da se bojim da se nece dobro zavrsiti. Naravno,coporativno sam napadnut i usutkan...
Nazalost,dogadja se bas ono cega sam se pribojavao.
Od strane upravljacko-nadzornih struktura potpuno je podcijenjen nogomet kao igra,struka kao djelatnost koja tu igru organizira i vodi,kao i sve druge okolnosti i faktori koji bitno uticu na rezultat...Zasto? Zato sto su o tome odlucivali ljudi koji ne znaju,koji nece nikog da pitaju,koji su bahati i koji su se neodgovorno poigrali ugledom kluba i klupskim parama.
Bilo mi je sve jasno kad je prdsjednik nadzornog odbora,na posljednjem zasjedanju skupstine rekao,citiram: Znamo i mi dovesti igrace koji ce sigurno osvojiti ligu. Iz takvog stava je jasno da covjek ne razumije nogomet,ne razumije sta je sve potrebno da se uzme liga...I siguran sam da je takvim pristupom nikad necemo uzeti.
Nece se brzo ni lako sanirati posljedice takvog pristupa.
Po meni,sad se mora stati na loptu i sve promjene svesti na minimum minimuma. I to bi Upravni odbor kluba morao svojom odlukom i aktom tako narediti.
Ja koliko se sjecam tvojih postova ti si bio najveci branilac sadansnje garniture i uvijek si spustao loptu cude me ovakvi tvoji postovi.
Kada zasluze da im se kapa skine, to se radi mozda cak i u vecoj mjeri od potrebne. Kada zasluze kritike, kritikovati ih i treba a ne bjezati od cinjenica te umisljati da je sve med i mlijeko. Doticni forumas je uvijek bio ravnoteza izmedju onih najzescih kriticara te onih koji do neba polete na sve i jednu vijest objavljenu na zvanicnoj stranici. On, kao neko ko je prozivan da je clan Uprave, obzirom da je tenzije smirivao te objektivno pisao u svakoj situaciji, ljetos je upozoravao na koncept dovodjenja kojekakvih profesionalaca i gle cuda, bi u pravu. Mnogi ga tada napadose, a sada nema forumasa cije se misljenje kosi sa njegovim misljenjem koje je iskazao jos ljetos kada je uocio neke nepravilnosti po pitanju funkcionisanja sportskog segmenta. Navijac je Zeljeznicara a ne Uprave, i kao takav treba pohvaliti ali i kritikovati svaki put kada postoji zasluga za jedno odnosno drugo.
To je ono cemu svi trebamo teziti, zar ne? Necemo valjda biti zaslijepljeni, klimati glavom te odobravati svaki potez bez obzira na moguce konsekvence po klub koje ce stici kad-tad, radilo se o blizoj ili daljoj buducnosti. Takodjer, necemo valjda dopustiti kojekakvim parazitima da nas ubijede u svoju sposobnost i nesposobnost trenutne garniture, a sposobnost takvih smo imali priliku vidjeti na djelu u blizoj ili daljoj proslosti. Njihovo znanje poslano je na smetljiste historije, i vracati se nece. Svakom po zasluzi..
1921.ba je napisao/la:FKZ1921 je uvijek pozivio na spustanje lopte, i kad su dolazili "veliki" igraci i kad su druge situacije
Tako je.. Kada smo dobili krila, i ja zajedno sa vama, upozoravao je da nam to nije potrebno u datom trenutku obzirom da nam niko ne garantuje da ce sve biti med i mlijeko. Bio je u pravu i nastojao je nas natjerati na razmisljanje. Sa vecinom nije uspio..
Zadnja izmjena: Ajzea, dana/u uto nov 08, 2016 5:36 pm, ukupno mijenjano 1 put.

sergejevic

uto nov 08, 2016 5:36 pm

Ma nema tog covjeka koji moze garantovati nekome nesto u sportu. Ne sjecam se te izjave, ali nije na mjestu. Mozes ti sve napraviti, sto vjerovatno i jesu ljudi iz uprave, ali neke stvari nisu samo do tebe. Sjecam se i onog istupa poslije sirokog da ce Zeljo osvojti titulu, pa na pocetku ove sezone opet neke najave.
Doveo si sada Petrovica, koji je onako dobar trener, ali ne znaci da ce napraviti rezultat. Da si doveo boljeg od njega, opet nemas garanciju. Da imas i Zebu, Ordagica, Pecu, Obradovica, Subica opet niko ne garantuje da ces biti prvi.
Ipak, samo sistem donosi uspjeh, a mi to nemamo.
Ja nisam optimistican, jer znam da je Slavkinih 4-5 igraca sigurno 8-9 koje cemo promjeniti. Ne treba zaboraviti da se rijesio Toskasa, Bevaba, Husica, Pozdera, sada i Jahica. Nije bitno kakvi su oni, ali je vec pocelo ciscenje. Vratio je odmah Stanica i Bogicevica koje je raniji trener prekrizio, mozda i ih sada i Slavko prekrizi. Sprema se opste ludilo i siguran sam burni dani, jer svi gledamo drugacije na stvari, i bice pitanja zasto bas taj, a ne neko drugi.
Sto se mene tice, poslije ona tri poraza sam napisao da su za mene zavrsili i bas me briga sta ce biti s njima. Ne bi mi nikako smetalo da ih sve otjera, osim Miroslava. Ja vidim njega i desetak ojebina koje, nazalost, nose plavi dres. Ako tri utakmice nisu bili u stanju da osutaju na gol bez obzira ko im bio trener, oni nemaju sta traziti u ovom klubu. Ne treba ni spominjati price o bojkotu nekoliko trenera, klosarsko ponasanje u mnogim situacijama itd.
Dakle, ne zalim nikoga od njih. Ne zanimaju me uopste. Mogu klinci igrati otprilike kao i ovi polovnjaci.
Ono sto je tuzno jeste cinjenica da ni tjeranje nije rijesenje i ako to napravimo da cemo tesko izboriti Evropu ili mozda hocemo uz veliku dozu srece. Tjerati ili ne tjerati, pitanje je sad. Opet, jos jedna sezona bez Evrope bi bila katastrofa. Sigurno smo u teskoj situaciji, a pritisak ce biti sve veci. Ni istok vise nema onu draz kao ranije, ne spominje se to vise nikako, a na stadionu nema onog elana, i pitanje je koliko je tu strpljenja. Raje je sve manje.

omladina1921zeljina
Kontakt:

uto nov 08, 2016 5:37 pm

Počinje me sve podsjećat na onaj anamo forum. Sve više i sve češće.
avanti ragazzi di buda, avanti ragazzi di pest, studenti, braccianti, operai il sole non sorge piad est!

CN 1969

LOBOTOMCI 2016

Brkoo
Kontakt:

uto nov 08, 2016 5:37 pm

Kakvih sam sve gluposti procitao na forumu danas, strasno. Onaj pise Slavko idi, tjeras samo Bosnjake, :shock: :oops1: drugi pise treba neko dobit nogu iz uprave :roll: treci opet po Slavki opleo, gdje ces ba suspendovat Jahica, on je jedan od nas itd.

Postujem razlicita misljenja ali pisati ove nebuloze je krajnje degutantno. Ovo za tjeranje Bosnjaka ne bih uopste komentarisao, debilizam epskih razmjera.

Sto se tice uprave, ja sam prvi za njihovu smjenu ako ce doci ljudi bolji od njih. Najlakse je smijeniti i sta onda, ko da udje u klub, razmislja li neko dugorocno ? Ja trenutno ne vidim da se neko interesuje uopste i da zeli da udje u klub ili da pomogne klubu na bilo koji nacin, uglavnom se suflira sa strane, treba ovo, treba ono i to rade ljudi koji su klub zavili u crno. Sportski segment je bio los, sad je to dato u rukr Slavki i Cenanu pa cemo vidjeti rezultate njihovog rada, ali ih treba pustiti par godina u kontinuitetu da rade..

Sto se tice Jahica, ako je istina da je otisao u Grcku, suspenduj ga pa da mi je rodjeni brat u pitanju, takav neprofesionalizam treba najstrozije kaznjavati. Ja sam prvi bio za dovodjenje Jahica. Smatrao sam da moze jos igrati u nasoj ligi, da moze biti kao sto je Beslija bio, da ce uz njega Kemo stasati u odlicnog stopera itd, prevario sam se zestoko. Nadam se da ce Sanel naci sebi angazman u Grckoj i tako nas spasiti a tu ekipu u crno zaviti. Jedva cekam da vidim facu trenera te ekipe kad vidi da ne moze ni 15 minuta odigrati kako treba..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

SIMA_SIMAU
Kontakt:

uto nov 08, 2016 5:38 pm

Jednostavno ne vjerujem da je Jaha bio uzrok problema ako ih je uopste bilo.
Sve se radi samo da se skrene paznja sa rezultata.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

boju dao si nebu...
Kontakt:

uto nov 08, 2016 5:40 pm

Elegant je napisao/la:
boju dao si nebu... je napisao/la:Vrijeme je da neko iz uprave dobije nogu!
Rezultati katastrofalni vec drugu sezonu, treneri i igraci prolaze kroz klub ko na traci, istoka ni na mapi, a najavljivali su tribinu do kraja godine, pitaj Boga koliko para je potroseno na raskide ugovora...neko mora snositi odgovornost za ove gluposti i amaterske poteze.
Na takve stvari cemo sacekati ljeto i zavrsetak sezone, zavisno od uspjeha - neuspjeha !

U slucaju ndB da se ne izbori Evropa i ne sagradi istok, trebaju letiti iz kluba svi do jednog. Meni je to neki minimum bio prije pocetka sezone, a i sada je. Nisu me doticale najave po medijima o tituli, kulama i gradovima, stabilizaciji i razvojnim planovima, procedurama i ostalim q....
Evropa i novi istok...ako ne zavrse, nek se nose svi u tri lijepe.
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Hurmasica
Kontakt:

uto nov 08, 2016 5:42 pm

FKZ1921 je napisao/la:Nekad pocetkom ljetnjih priprema sam pisao da nije dobro to sto se radi oko transfer politike i da se bojim da se nece dobro zavrsiti. Naravno,coporativno sam napadnut i usutkan...
Nazalost,dogadja se bas ono cega sam se pribojavao.
Od strane upravljacko-nadzornih struktura potpuno je podcijenjen nogomet kao igra,struka kao djelatnost koja tu igru organizira i vodi,kao i sve druge okolnosti i faktori koji bitno uticu na rezultat...Zasto? Zato sto su o tome odlucivali ljudi koji ne znaju,koji nece nikog da pitaju,koji su bahati i koji su se neodgovorno poigrali ugledom kluba i klupskim parama.
Bilo mi je sve jasno kad je prdsjednik nadzornog odbora,na posljednjem zasjedanju skupstine rekao,citiram: Znamo i mi dovesti igrace koji ce sigurno osvojiti ligu. Iz takvog stava je jasno da covjek ne razumije nogomet,ne razumije sta je sve potrebno da se uzme liga...I siguran sam da je takvim pristupom nikad necemo uzeti.
Nece se brzo ni lako sanirati posljedice takvog pristupa.
Po meni,sad se mora stati na loptu i sve promjene svesti na minimum minimuma. I to bi Upravni odbor kluba morao svojom odlukom i aktom tako narediti.
Ma ja sam već ponovio dva ili tri puta. Po meni te promjene u ekipi i ne bi trebale biti ogromne. Jedan lijevi bek i štoper, uz Zebu, bi riješili te neke probleme na terenu. Samo što taj štoper i lijevi bek moraju biti kvalitetni kako igrački tako i u glavi. Tu ne bi smjelo biti greške, mada to nam niko ne garantuje. E sad što se tiče eventualnih odlazaka o tome bi se moglo pričati mada sam i tu mišljenja da ne bi trebalo biti mnogo promjena. Prodaja jednog igrača, raskidi ugovora sa jednim, eventualno dvojicom, uz povratak Dine Hasanovića sa posudbe, po meni sasvim dovoljno.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Ajzea
Kontakt:

uto nov 08, 2016 5:46 pm

Odstranite sa foruma sve koji bi mijenjali Petrovica. Naglabate danima, sedmicama, mjesecima o nekom kontinuitetu a sefa strucnog staba bi smijenili jer je suspendovao nekoga ko je za vrijeme utakmice boravio u Grckoj. Postoji uvijek i druga strana medalje, samo sto se mnogi pecaju na par laskavih rijeci te statuse koji obiluju emocijama. U ovom trenutku je najvazniji Zeljeznicar, a ne Slavko, Sanel, Senad ili neko cetvrti. Stavise, zaboli me za sve i jednim do momenta kada budemo toliko rahat da mozemo diskutovati o njima i njihovom statusu. Odstranio bih sa foruma sve i jednu individuu koja konstantno moli Djeda Mraza za kontinuitetom, a nakon suspenzije Sanelu Jahicu i remija sa, nama uvijek neugodnom Slobodom, trazi ostavku Slavka Petrovica. Kontinuitet nam je neophodan, i bilo kakve promjene, bar u ovom trenutku, nisu pozeljne. Imamo to sto imamo, i za sada, sem igrackog kadra ne vidim bolje. Ako ima takvih a da su voljni pomoci klubu, dajte da mijenjamo trenutnu garnituru. Ima li ih? Cisto sumnjam. Na kraju cemo sve staviti na papir i svakog ponaosob ocijeniti, a obecanja ima na pretek. Duzni su ljudima, pa i meni koji od pocetka vjeruje u njih, mnogo toga.

arctg
Forumaš godine 2017
Kontakt:

uto nov 08, 2016 5:51 pm

Neuspjeli pokušaj novinara, koji nije sastavio dvije pametne i lijepe rečenice o klubu za kojeg, navodno, navija, objavio teskt, više pisan subjektivno i baziran na polu-informacijama ili dezinformacijama i svi se primili na to. :rofl1:

1921.ba
Kontakt:

uto nov 08, 2016 5:52 pm

a sta ocekivati od ligate :D
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Plava Porodica
Kontakt:

uto nov 08, 2016 5:55 pm

Kad je skupstina kluba?
Vidim da je i predsjednik skupstine kivan na transfer politiku dobrano :)
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

uto nov 08, 2016 5:57 pm

BARENJE EMOTIVNIH NAVIJACA ZELJE FEJZBUK STATUSIMA

Ajzea
Kontakt:

uto nov 08, 2016 6:00 pm

Minjore je napisao/la:BARENJE EMOTIVNIH NAVIJACA ZELJE FEJZBUK STATUSIMA
:rofl1: :rofl1: :rofl1: :rofl1: :rofl1:

@PP
Svi smo kivni, a i kako ne bi bili? Sto je previse, previse je.. Razumljivo je da svaki Zeljovac kaze da ovo do sada nije bilo kako treba, kao sto i nije. Za dobrobit Zelje, molimo se da se koncept transfer politike upotpunosti promijeni. Rekose da vec jeste, evo, ja vjerujem da jeste i najiskrenije se nadam da ce ovo biti poslijednji prelazni rok kojeg krasi ovoliko promjena inace sve u ku.rac ode. Svako neka se drzi svoje branse, svako neka radi ono sto mu najbolje ide.

Plava Porodica
Kontakt:

uto nov 08, 2016 6:01 pm

Ma neke se stvari zaboraviti ne mogu.
Ja na Jahu nikad ruzne rijeci necu reci.
Hvala mu za sve :)
A nek on bari kako on misli da mu je najbolje..
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Brkoo
Kontakt:

uto nov 08, 2016 6:02 pm

:rofl1: :rofl1: :rofl1: :rofl1:
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Hurmasica
Kontakt:

uto nov 08, 2016 6:03 pm

Brkoo je napisao/la:
:rofl1: :rofl1: :rofl1: :rofl1:
:rofl1:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Pinkii
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

uto nov 08, 2016 6:06 pm

Plava Porodica je napisao/la:Kad je skupstina kluba?
Vidim da je i predsjednik skupstine kivan na transfer politiku dobrano :)
?????

Sent from my GT-I9060I using Tapatalk
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

chile
Kontakt:

uto nov 08, 2016 6:09 pm

Jedan golem problem kod nas u klubu je slican drzavnom...nema krirltickog razmisljanja, nema opozicije....jbg ili si za ili protiv, tako je i kod navijaca. Ako pokusas skrenuti paznju na nesto sto nije ok iz tvog ugla pljuvac si...ako ukazes na nesto sto je dobro onda si genije legenda i mnogo je onih bez stava koji se prikljucuju coporu.
Jbg klub iz toga treba nekako izaci...rijesiti se kukolja i onih koji samo klimaju glavom. Svi koji su tu trebaju da doprinesu klubu u domenu svog znanja i mogucnosti, a da se pri tome ne petljaju u ono u sto se ne razumiju. Jbg tesko za izvesti ali izvodivo i neophodno.

Sent from my Plavo Sokocalo
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

barbarez
Kontakt:

uto nov 08, 2016 6:33 pm

slika

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto nov 08, 2016 6:33 pm

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Željezničar ante portas !

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 16 gostiju.

Prijava