Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

ChWilla
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon okt 24, 2016 3:16 pm

znači projektni tip igrača :D
gradi željo boli te *****

1921.ba
Kontakt:

pon okt 24, 2016 3:28 pm

malo ko je kao s.r. :D
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

ceze
Kontakt:

pon okt 24, 2016 3:33 pm

Ja i dalje od Jahića očekujem da ima važnu ulogu u ovom Želji. Igrač koji je prošle sezone bio standardan u više nego solidnoj ekipi prve lige Grčke sigurno posjeduje kvalitet da bude važan i u Želji. Primjera radi, Stevanović se nije mogao nametnuti u klubu koji igra u drugoj ligi iste države, ne ulazeći sad u razloge kojih vjerovatno ima, ali to je činjenica. Došao je kasno, nije prošao pripreme, imao problema sa povredom i nije bio u mogućnosti da uveže par utakmica i uhvati neku formu. Ono što je igrao bio je loš ali kao što sam napisao, ima neko opravdanje za to. Ukoliko ga Petrović vidi u svom timu u budućnosti, a ne vidim razloga da ne bude tako, onda od njega očekujem dobre partije.

ChWilla
Kontakt:

pon okt 24, 2016 3:35 pm

1921.ba je napisao/la:malo ko je kao s.r. :D
svu šalu na stranu, on je sa 17 godina igrao solidno u seniorskom derbiju, a sa 18 solidno protiv borusije m. na koševu. meni da je neko tada rekao da će sada biti rezerva u sarajevu, mislio bih da je lud.

Pinkii
Kontakt:

pon okt 24, 2016 3:44 pm

Je li to Sinisa otisao za Beograd ? Vidim na instagramu pa mi cudno u sred sezone i to pred SIROKI puste lika tek tako na odmor.

Sent from my GT-I9060I using Tapatalk
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

Rodom s mejtaša
Kontakt:

pon okt 24, 2016 3:46 pm

vrbanjusa je napisao/la:Evo jedna moja priča, valjda će vam se svidjeti :-)

Mehmeda majka budila, budila. Ustani sine Mehmede. Da, ustani sine Mehmede.
Ako sam nešto u životu želio to je da igram kao Mehmed. Znate vi koji Mehmed. I da mi stari, provjereni poznavaoci fudbala sa Željinog stajanja pjevaju „ustani sine .....“
Mehmed Meša Baždarević, posljednji fudbalski romantik na ovim prostorima. Na bh prostorima. Bilo ih je i kasnije i na Balkanu a i širom svjieta ali Meša je naš i njega vrijedi pominjati. Ne zato što je aktuelni selektor bh reprezentacije nego što je Meša naš Baggio, Maradona ili Cruyff, njihovi fudbalski romantici. Svjetsko a naše.
Moji počeci i saznanja o fudbalu su bila vezana isključivo za Želju, Grbavicu i Mešu. Sve što sam tada znao je da navijam za Želju i ako ponašanje bude zadovoljavajuće vodiće me na Grbavicu da gledam Mešu. Vrlo jednostavno.
Cijele sedmice se pripremaš kao za Bajram. Ne možeš da dočekaš trenutak polaska prema stadionu, iako je udaljen jedva jednu trolejbusku stanicu. Tada nismo imali neke silne opreme kluba, nismo imali šalova, zastava, dresova. Ali smo imali veliku i volju i želju da budemo tu, subotom ili nedeljom kad se već igrala utakmica. U pamćenju duboko urezano ostaju zvukovi tranzistora iz većine stanova i javljanja reportera iz Rijeke, Osjeka, Niša.
Put prema stadionu i iščekivanje ulaska na jednu od tribina, većinom je to bio stari drveni zapad, u mom dječijem mozgu je trajao cijelu vječnost. Nikad stići. Još dok se amidže (kojima ovim putem javno zahvaljujem što pripadam plavoj boji) pozdrave sa svim poznanicima a ja kao siroče stojim i čekam da nastavimo. I tako svaki put.
I onda se ukaže velika zelena površina i neki momci u plavom, kasnije ću saznati nadimak „sarajevski plavi“. 10 momaka u plavom i Meša. Pratiš, upijaš svaki korak, dribling, pas, šut da bi kasnije na prašnjavoj livadi to isto bezuspješno pokušavao.
Meša „joj je znao sve“, nije samo floskula nego dokazana činjenica. Predvodnik generacije koja je igrala polufinale kupa Uefa je morao sa loptom znati sve. Centralni vezni kako se sad ta pozicija zove, sa fantastičnom motorikom, pregledom igre i zadnjim pasom. Kad se moderno objašnjava ko je i šta je Meša. Kad si zaljubljenik u loptu, što mi koji se okupljamo ovdje i jesmo onda samo možeš reći, fudbalski romantik. Romantik koji zbog nepravedne sudijske odluke propusti Italiju 90, romantik koji zaigra za svoju zemlju iako je u tom trenutku sudbina te zemlje jako neizvjesna, romatnik koji se vrati na Grbavicu da se oprosti od najdražeg dresa i rukom na bijeloj majici napiše „Željo za život cijeli“.
Meša je fudbal igrao u ritmu one lijepe sevdalinke koju su mu pjevali sa tribina Grbavice. Mehmeda majka budila...
Bravo majstore. Šta bih dao da još jednom mogu ćuti kad cijeli stadion zapjeva Mehmeda majka budila. Satima sam znao tražiti po YT-u stare tekme ne bi li to našao i nisam uspio i onda pustim Mezu Puzića rahmetli da me želja makar malo mine. Za ove mlađe čisto da shvate mada naravno ne upoređujem niti se to može, ali nešto kako što Miro pravi rapsodiju na terenu e tako je Meša godinama i godinama i pred punim stadionom. Kakve su to samo ovacije bile i što je još bitno nije bio sam nego si onakih ko Miro imao 4-5 u ekipi. Pa šta mislite šta je tolike ljude dovodilo na utakmice decenijama svake druge hefte, rezultati sigurno nisu.

ChWilla
Kontakt:

pon okt 24, 2016 3:49 pm

pa dobro, cijela liga je bila među boljim u evropi a sada je među gorim. da je kvalitet fudbala, lupam, bar kao u portugalskoj više bi ljudi i danas dolazilo da gleda takve utakmice kad je željo osmi nego ovako kad je prvi.

Hurmasica
Kontakt:

pon okt 24, 2016 3:50 pm

slika
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

damirfile
Kontakt:

pon okt 24, 2016 3:50 pm

Pinkii je napisao/la:Je li to Sinisa otisao za Beograd ? Vidim na instagramu pa mi cudno u sred sezone i to pred SIROKI puste lika tek tako na odmor.

Nije medu ovima sto idu za gorazde pa mozda je dobio dan dva slobodno. Ili se sta desilo ??

ublehas
Kontakt:

pon okt 24, 2016 3:52 pm

Pinkii je napisao/la:Je li to Sinisa otisao za Beograd ? Vidim na instagramu pa mi cudno u sred sezone i to pred SIROKI puste lika tek tako na odmor.

Svakako nije bio u kombinaciji za ovo kolo zbog kartona. Što ne bi otišao kući na dan-dva.

P.S. poslije dugo vremena onako svratim na bivši forum, i ne mogu da vjerujem šta Neandreatalac piše. I još uvijek se čudim kako su ga neki ovdje mogli braniti i opravdavati one bljuvotine "slobodom govora". FUJ, FUJ, FUJ!!!

Hurmasica
Kontakt:

pon okt 24, 2016 3:53 pm

A šta će se desiti pobogu. Vidjeli sliku na instagramu i zaključili da je u Beogradu i da se nešto desilo. Svašta.

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Pinkii
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon okt 24, 2016 3:55 pm

damirfile je napisao/la:

Nije medu ovima sto idu za gorazde pa mozda je dobio dan dva slobodno. Ili se sta desilo ??
Malo mi je cudno jer je utakmica sa Sirokim mozda prekretnica sezone pa po meni trebali bi se dobro pripremiti.

Hurmasica
Kontakt:

pon okt 24, 2016 3:57 pm

vrbanjusa je napisao/la:Evo jedna moja priča, valjda će vam se svidjeti :-)

Mehmeda majka budila, budila. Ustani sine Mehmede. Da, ustani sine Mehmede.
Ako sam nešto u životu želio to je da igram kao Mehmed. Znate vi koji Mehmed. I da mi stari, provjereni poznavaoci fudbala sa Željinog stajanja pjevaju „ustani sine .....“
Mehmed Meša Baždarević, posljednji fudbalski romantik na ovim prostorima. Na bh prostorima. Bilo ih je i kasnije i na Balkanu a i širom svjieta ali Meša je naš i njega vrijedi pominjati. Ne zato što je aktuelni selektor bh reprezentacije nego što je Meša naš Baggio, Maradona ili Cruyff, njihovi fudbalski romantici. Svjetsko a naše.
Moji počeci i saznanja o fudbalu su bila vezana isključivo za Želju, Grbavicu i Mešu. Sve što sam tada znao je da navijam za Želju i ako ponašanje bude zadovoljavajuće vodiće me na Grbavicu da gledam Mešu. Vrlo jednostavno.
Cijele sedmice se pripremaš kao za Bajram. Ne možeš da dočekaš trenutak polaska prema stadionu, iako je udaljen jedva jednu trolejbusku stanicu. Tada nismo imali neke silne opreme kluba, nismo imali šalova, zastava, dresova. Ali smo imali veliku i volju i želju da budemo tu, subotom ili nedeljom kad se već igrala utakmica. U pamćenju duboko urezano ostaju zvukovi tranzistora iz većine stanova i javljanja reportera iz Rijeke, Osjeka, Niša.
Put prema stadionu i iščekivanje ulaska na jednu od tribina, većinom je to bio stari drveni zapad, u mom dječijem mozgu je trajao cijelu vječnost. Nikad stići. Još dok se amidže (kojima ovim putem javno zahvaljujem što pripadam plavoj boji) pozdrave sa svim poznanicima a ja kao siroče stojim i čekam da nastavimo. I tako svaki put.
I onda se ukaže velika zelena površina i neki momci u plavom, kasnije ću saznati nadimak „sarajevski plavi“. 10 momaka u plavom i Meša. Pratiš, upijaš svaki korak, dribling, pas, šut da bi kasnije na prašnjavoj livadi to isto bezuspješno pokušavao.
Meša „joj je znao sve“, nije samo floskula nego dokazana činjenica. Predvodnik generacije koja je igrala polufinale kupa Uefa je morao sa loptom znati sve. Centralni vezni kako se sad ta pozicija zove, sa fantastičnom motorikom, pregledom igre i zadnjim pasom. Kad se moderno objašnjava ko je i šta je Meša. Kad si zaljubljenik u loptu, što mi koji se okupljamo ovdje i jesmo onda samo možeš reći, fudbalski romantik. Romantik koji zbog nepravedne sudijske odluke propusti Italiju 90, romantik koji zaigra za svoju zemlju iako je u tom trenutku sudbina te zemlje jako neizvjesna, romatnik koji se vrati na Grbavicu da se oprosti od najdražeg dresa i rukom na bijeloj majici napiše „Željo za život cijeli“.
Meša je fudbal igrao u ritmu one lijepe sevdalinke koju su mu pjevali sa tribina Grbavice. Mehmeda majka budila...
:palacgore: :zeljeznicar1:

vrbanjusa
Kontakt:

pon okt 24, 2016 3:57 pm

@rodom s mejtaša

Ja sam bio mali kad je Meša igra i kada se njemu pjevalo, ali to je nešto što mi se duboku urezalo u pamćenje...ta pjesma, strašno nešto :-)

P.S. I zavidim ovim starijim navijačima, koji se detaljno sjećaju tih vremena. Tada se fudbal gledao samo zbog fudbala i fudbalera. Danas je sve ostalo bitnije od toga. Nema više romantike u fudbalu :D
21 10 4

Petrović Slavko

sajo10
Kontakt:

pon okt 24, 2016 4:04 pm

ublehas je napisao/la:

Svakako nije bio u kombinaciji za ovo kolo zbog kartona. Što ne bi otišao kući na dan-dva.

P.S. poslije dugo vremena onako svratim na bivši forum, i ne mogu da vjerujem šta Neandreatalac piše. I još uvijek se čudim kako su ga neki ovdje mogli braniti i opravdavati one bljuvotine "slobodom govora". FUJ, FUJ, FUJ!!!
Haha, u slicnoj smo situaciji, i ja isto ne pamtim kad sam zadnji put uradio to od sebe i otisao na taj pdf, ali danas bas udjem i nemogu da vjerujem sta se sve pise, pogotovo na racun ove djece sto su potpisali amaterske ugovore. Morao sam se suzdrzati da ne odgovorim na neke postove, prosto smijesno. Koja negativna atmosfera u pm. I onda kofol neka pozitiva oko kluba i najave titula, dobri rezultata, etc.. Ali eto nisam nista htjeo da pisem ovdje jer taj forum nema nista sa ovim i ne trebamo se opterecivati stim sto neko nesto pise na nekom forumu.

Eisenbahner1921
Kontakt:

pon okt 24, 2016 4:28 pm

@Vrbanjuša @Rodom s mejtaša čitajući tekst pomislih što nema više ovakvih virtuoza da budu idoli plave nacije, pa se sjetih da bi Miro mogao biti takav tip. Obojica su u svom vremenu bili drugačiji od ostalih, pa ću i ja za nekog igrača moći pričati mlađim naraštajima :)
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

pile87
Kontakt:

pon okt 24, 2016 4:31 pm

slika
Vrebac, Jovičević, Šipčić, Kulović, Jusufbegović, Štaka, Duspara, Radović, Gašić, Osim, Kapidžić pred susret sa Vateksom (10. 10. 1960.)
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pon okt 24, 2016 4:35 pm

Izgleda ovaj treci s lijeva ( Šipčić) samo noge radio :D
Zadnja izmjena: Minjore, dana/u pon okt 24, 2016 4:35 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Pinkii
Kontakt:

pon okt 24, 2016 4:35 pm

http://m.gg.ba/magazin/prilika-za-bh-fu ... iju/211487

Sad kad nam za Miroslava posalju 15 miliona.

pile87
Kontakt:

pon okt 24, 2016 4:36 pm

Minjore je napisao/la:Izgleda ovaj treci s lijeva ( Šipčić) samo noge radio :D
Kontra od danasnjih bildera :shisha:
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 13 gostiju.

Prijava