Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Plava Porodica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto okt 18, 2016 3:12 pm

Sirimo sve zastave i salove
Derimo grla i dlanove
Neka nasa pjesma odjekuje
I nosi Plave sve do pobjede
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

uto okt 18, 2016 3:15 pm

LARS1921 je napisao/la:
jovanmaksimovic je napisao/la:jel zeba igrao u kupu za slobodu ove sezone?
Nije
to je dobro... mozemo ga iskoristiti u tom takmicenju takodjer...
100/94/37/34 - i to je to!

Leon_Professional
Kontakt:

uto okt 18, 2016 3:25 pm

Pinkii je napisao/la:
Leon_Professional je napisao/la:Evo Celik se ugasi!
Sta se desava ?
Valjda im dosla Federalna policija. Traze sve dokumente od transfera zadnjih 15 godina.

Pinkii
Kontakt:

uto okt 18, 2016 3:28 pm

jovanmaksimovic je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:
jovanmaksimovic je napisao/la:jel zeba igrao u kupu za slobodu ove sezone?
Nije
to je dobro... mozemo ga iskoristiti u tom takmicenju takodjer...
Po meni je on to takticki uradio. U intervju je rekao da je prije 20 dana donio odluku,a Kup se igrao u tih 20 dana. On je tad rekao da je bolestan i na infuzijama.
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

LARSSON
Kontakt:

uto okt 18, 2016 3:29 pm

boccaccio
Kontakt:

uto okt 18, 2016 3:35 pm

Moje misljenje je da godine ne trebaju biti nesto presudne kada se sklapa neki transfer. Ja licno volim kada u nekom timu postoji nekoliko iskusnih igraca. Pristalica sam naravno i da oni najmladji trebaju da dobiju priliku da im se otvori karijera i da im se pruzaju prilike. Narocito iz naseg pogona. Mislim da je vise osjetljivo pitanje u smislu godina zapravo kod omladinaca koji trebaju da startaju u seniorskom fudbalu. Tu igra mnogo faktora da bi dobili jednog dobrog mladog igraca. Od pravilnog odgoja, talenta, izgradjene radinosti, i mnogo varijacija na temu psihe mladog igraca, sa tim bi generalno trebali biti oprezni i puno raditi oko tih stvari.
Sve ostalo, odnosno svi ostali igraci iznad tog mladog uzrasta, pravi seniori, su meni u istoj ravni. Neka ravnoteza je kada u ekipi imas taj neki spoj, jako mladih igraca velikih potencijala, zatim onih igraca koji su u izlogu za bolje transfere a po godinama nisu presli puno iznad dvadeset, i ovaj dio igraca koji cini stub iskustva. Glavno je da su kvalitetni, da imaju iza sebe iskustvo koje je potrebno i da kvalitetom na vise nacina mogu doprinijeti prosjeku same igre i povecanju kvaliteta, sto psiholoski, sto znanjem, sto prenosenjem sigurnosti na mladje, kao i boljem pristupu ucenja tih mladjih igraca, kada imaju jednog takvog igraca pored sebe u liniji igre.

Ne vidim problem sto neko ima npr 33 godine, ili 34 godine, ako se moze nekako ustanoviti da taj igrac jos uvijek ima motiv da pruzi dobre utakmice. Fazon je sto igrac u ovim godinama postaje prekaljen igrac pun iskustva koji moze da pruzi svoje najbolje partije. ako mu je motiv prisutan. Ne mislim da fizicka sposobnost moze tek tako da opadne u 33. godini . Upravo naucena doziranost i iskustvo postavljanja na terenu neke mane moze i da nadoknadi, ali svakako ako je taj igrac profesionalac, on nema i ne moze imati problem sa fizickom spremom u tim godinama. A ne mogu vala svi biti ni u izlogu. To su igraci koji hoce da pronadju svoj mir u jednoj ekipi i da kroz taj mir odigraju svoj dobar fudbal. Kroz karijeru su zaradili to sto su zaradili i ni oni ne vide tu vise neki finansijski faktor.. Ako su i dalje u fudbalu onda oni to sada rade na jedan drugi nacin. Bitno je znati da oni hoce da su u fudbalu jos uvijek, na onih sto posto mogucnosti.
Kod nas je to generalni problem, jer mnogi fudbaleri potcjenjivacki gledaju nasu ligu i psihom razmisljaju drugacije. Jedan Bekric kod nas nije losiji zato sto je prestar. On ima svoje godine, te godine su apsolutno fudbalske godine za onog ko hoce da jos igra fudbal na pravom nivou. U svakom smislu, cak imaju i prednost velikog iskustva i mogu biti znacajan faktor u odlucujucim momentima nekih utakmica, gdje se treba napraviti odredjeni pritisak protivniku, isto tako smiriti igru kada treba, stati na loptu, osjetiti taj momenat, smiriti ekipu, viknuti na sudiju, jer ima autoritet imena i iskustva. To je jako dobro radio Mirsad Beslija npr.

Taj Bekric da hoce da igra, on bi mogao biti bolji nego sto je bio nekada. Jasno je da brzina nije vise vrlina u tim godinama, ali se dobija znacajno na drugim kvalitetima koji mogu nadomjestiti cak i bolje donijeti nego sto mogu izgubiti. Problem je tu postavke samog igraca. Dosao je opusteno, dobio je ugovor, navijaci ga se sjecaju, vole ga, trofejan je igrac te ekipe u proslosti, i on danas konta da ce da se malo istrenira na treningu, opusteno, a da ce na utakmici da ga nosaju po terenu ovi malo mladji jer im je on iskusniji, poznatiji itd. Pogresan pristup. Umjesto da daje primjer, on odlucuje da ne bude ono sto se od njega ocekivalo. A trebao bi najvise zapeti, pokazati primjer kako se bori za boje svog kluba, da mladji vide kako iskustvo doprinosi, kako se fizicki moze trcati dovoljno, da psihicki podrzi sve te mlade igrace i na treningu i ako dobiju priliku na nekoj utakmici, da bude vodja na terenu, produzena ruka svih trenerovih zamisli, da povede ekipu uz sebe, svojim autoritetom da gradi stav cijele ekipe. TO je osnovni zadatak tih igraca koji dodju u ovim godinama. Kod nas se to nazalost drugacije shvata.

Imali smo mi primjera u proslosti i takvih igraca koji su dolazili tu da zavrse karijere. jedan Mirsad Beslija, koji je cinio upravo to sto sam opisivao, iako je svojim imenom impresionirao ,on svojim dolaskom doprinijeo je ekipi na hiljadu nacina, cak i sa zapustenom kilazom, sto je realno nedopustivo naravno, ali priznajmo da nam je dobro valjao. Nije Amar Osim bez veze doveo Alena Mesanovica u 34. godini. Taj Alen je stari lisac koji je trebao ekipi bas takav kakav je bio. Sretko Vuksanovic je dosao u poznim godinama, pokazao nam sta znaci biti doktor za fudbal. Haris Alihodzic se vratio na Grbavicu u poznim godinama pa je u 35. godini dobio poziv za reprezentaciju BiH. Neprikosnoveni stoper, sigurno najbolji poratni stoper naseg tima. Jos jedan stoper u vidu Vugdalica je dosao i imao je preko trideset godina, i bio odlican stoper i profesionalac. Ko se sjeca Alena Bajkuse ? Odakle je njega samo Amar iskopao tada. Je li sa Tajlanda dosao, ili Indonezije ? Imao 32 godine, fantastican igrac, sjajnih mogucnosti, koji je odigrao tu jednu sezonu ili cak mozda i samo sest mjeseci ,ali je bio vrhunski igrac za nase uslove.

Ima tu jos dosta primjera. Navijaci su pomalo krivi sto smo krivo poceli da gledamo fudbal. Poceli smo to da radimo kroz pare. Vec na ulazu jednog igraca u nas klub, mi vec pocinjemo da kalkulisemo, mozemo li mi njega prodati i sta bi mi mogli imati od njega kroz novac. To je potpuno krivo shvatanje nas navijaca. Sta me briga. Klub je tu taj koji mora da misli i treba da misli o finansijama i kako ce se nositi s tim, koliko igraca sam klub planira da kroz igre igraca postavi u izlog, koga ce da promovise strateski iz omladinskog pogona, koga ce dovesti sa strane a da je mladi potencijal koji bi mogao da napreduje u nasem klubu pa eventualno bude prodat, neko poput Visce npr. i klub je naravno zaduzen za tu vrstu strategije. Po meni, jedan tim mora imati i nekoliko igraca u prvih jedanaest od kojih ce zavisiti strategija igre i na krace i na dugorocno, da ne racuna da neke igrace mora da proda, nego da racuna da ce taj igrac zavrsiti karijeru kod nas, ili nekad otici iz kluba u neki manji klub jer se trenutno ne uklapa u kapacitete neke strategije.

Mi se pitamo ima li uopste strategije u klubu, pa razni transferi pokazuju da se mi jos uvijek trazimo po tom pitanju. Nije nedopustivo traziti se u svemu tome, nedopustivo je DUGO se traziti po tom pitanju. Jer smo klub koji ima navijace koji traze trofeje. Sasvim normalna stvar. Armija navijaca trazi trofeje. Ali nije stopiranje tog puta onda kada se dovede Bekric. Ili Zeba. Ili Jahic. Ili Zahirovic. ITD. To su igraci puni iskustva, pa i internacionalnog iskustva. Na njih se ne treba gledati kao na igrace koji ce donijeti nesto u perspektivi, koji ce se dalje prodati i donijeti svote novca u klub. Oni imaju drugi zadatak, da donesu iskustvo, da iskustvo prenesu, da postanu vodje, da donesu mir na terenu, da povedu ekipu naprijed, da naprave unaprijedjenje u globalu na terenu, kako bi u toj ekipi dosao rezultat, dosao trofej, a najvaznije da se dobiju dva ili tri igraca u izlogu.
To sto Bekric nije uspio da to odradi, to je samo do Bekrica i njegovog stava prema njegovoj karijeri, nije ovo ozbiljno shvatio, uhljebio se kroz ugovor i laganini. To opet ne znaci kroz ono more primjera koje sam naveo da je dovodjenje Bajkuse, Vuksanovica, Mesanovica, Alihodzica, Vugdalica, vracanje Adzema i jos mnogo igraca, to ne znaci da su to fule. Dese se takvi propusti, ali se i pogodi. Mozda ce Zeba kroz neki svoj motiv zavrsetka karijere u najdrazem dresu da pruzi bas sada svoje najbolje partije. A mozda i nece, ako bude tikvan jedan poput Bekrica. Mi znamo sta Zeba moze u nasem fudbalu. A on zna da moze da bude dobar samo ako ce biti maksimalno aktivan kao oni pobrojani igraci. Zeba bi kroz igre u recimo narednoj godini dana ili eventualno dvije godine, trebao da ispuni svoj cilj dobrih igara, ali i da podigne jednog igraca u orbitu za dobar izlog, pa da je to npr. Denis Zeric, ili da od Mujagica napravi centarfora koji bi davao 15-tak golova po sezoni, pa i Ugljesu da nadogradi kroz vezni red. Itd Itd Itd...mnogo tu ima price, a ja nikako da se zaustavim.Izvinjavam se svima. A pisao bih jos dva tri sata. Necu vise.

LARSSON
Kontakt:

uto okt 18, 2016 3:41 pm

Eisenbahner1921
Kontakt:

uto okt 18, 2016 3:42 pm

Mišljenja sam da se trebala organizirati neka akcija ili bar sniziti cijene karata. Da smo dobili derbi, pa na neku euforiju privući gledatelje, a ovako prosječni navijač nema razloga dati 10 KM za sjever. Ako bude 1000 prodatih karats biću zadovoljan. Prednost je termin, igramo u 19:00 (?)
Sami smo vidjeli da nam igrač kao Zeba fali. Ja njega ne vidim kao dugoročno rješenje ili neko na kome bismo mogli uzeti kakav novac, ali trenutno nam on može biti od pomoći. Imati ga na klupi je dobra stvar, ako već dovedemo nekog boljeg i mlađeg.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Morzhy
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

uto okt 18, 2016 3:43 pm

pile87 je napisao/la:
Morzhy je napisao/la:
cikazubo je napisao/la: Mislim da kod Zebe godine nisu problem, on po mom misljenju ima jos bar dvije sezone fudbala u top formi, to je igrac koji nikad nije zivio od neke brzine, dugog koraka, borbenosti, takav je tip Bekric i zbog toga mu brze "istekne rok trajanja", Zeba je vise igrac poteza, za njega ekipa radi al on to vraca duplo svojim pasovima, jednostavno ima loptu u malom prstu, da je Totti zivio od brzine i atletike klinac bi ga i sad U 40toj igrao u Romi, a i dan danas za 15 minuta uradi vise nego svi ostali za 75, to je majstorluk i rutina.
Stoji da je on majstor i da još može igrati, ali nas bukvalno treba da nosi svaku tekmu po 90 minuta...nije to ni slično Tottiju u Romi koji igra po 15 minuta već odavno. A i Romi kad zafali para prodaju Pjanića i žive, dok mi nemamo koga više prodati. Svi ovdje znamo da se Zajko nudio prije Slobode nama, što ga tada ne potpisaše? Zato kažem da se malo izgubio kompas...
Zeba i Gredic nisu u bas najboljim odnosima i po rijecima Zebe dok je Greda bilo sta u klubu ne bi igrao.
Nisam to znao, ali i to je također potvrda da ga ne treba dovoditi. Takav karakter ne bi smio igrati u Želji, odnosno u ovom slučaju za predsjednika Želje koji mu se trenutno sviđa. Ovaj klub bi trebao biti nedostupan za takve, to je moje mišljenje. A kad isključimo emocije, opet ponovimo da igrač od 34 godine ne smije biti vrhunsko pojačanje ako iole dugoročno razmišljamo...poražavajuće Bgm

storm_raider
Kontakt:

uto okt 18, 2016 3:54 pm

@boccacci, bravo majstore!
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Vrag

uto okt 18, 2016 3:54 pm

Eisenbahner1921 je napisao/la:Mišljenja sam da se trebala organizirati neka akcija ili bar sniziti cijene karata. Da smo dobili derbi, pa na neku euforiju privući gledatelje, a ovako prosječni navijač nema razloga dati 10 KM za sjever. Ako bude 1000 prodatih karats biću zadovoljan. Prednost je termin, igramo u 19:00 (?)
Sami smo vidjeli da nam igrač kao Zeba fali. Ja njega ne vidim kao dugoročno rješenje ili neko na kome bismo mogli uzeti kakav novac, ali trenutno nam on može biti od pomoći. Imati ga na klupi je dobra stvar, ako već dovedemo nekog boljeg i mlađeg.
Prosjecni navijac neka se jebe u guzicu. Treba ovo treba ono neka prosjenci gleda Bajern u premieru sa 15 listica ispred sebe

LARSSON
Kontakt:

uto okt 18, 2016 3:57 pm

Goražde zadnja 2 meča, 0-0 protiv veleža i poraz 2 0 od Novog Travnika, inače zadnja ekipa fbih, iz 11 mečeva 5 bodova.

Ovo bi trebalo lagano biti

Vrag

uto okt 18, 2016 3:59 pm

LARS1921 je napisao/la:Goražde zadnja 2 meča, 0-0 protiv veleža i poraz 2 0 od Novog Travnika, inače zadnja ekipa fbih, iz 11 mečeva 5 bodova.

Ovo bi trebalo lagano biti
ma ljudi bacili sve karte na kup

salle86
Kontakt:

uto okt 18, 2016 4:01 pm

Vrag je napisao/la:
Eisenbahner1921 je napisao/la:Mišljenja sam da se trebala organizirati neka akcija ili bar sniziti cijene karata. Da smo dobili derbi, pa na neku euforiju privući gledatelje, a ovako prosječni navijač nema razloga dati 10 KM za sjever. Ako bude 1000 prodatih karats biću zadovoljan. Prednost je termin, igramo u 19:00 (?)
Prosjecni navijac neka se jebe u guzicu. Treba ovo treba ono neka prosjenci gleda Bajern u premieru sa 15 listica ispred sebe

okači ti ovu svoju priču mačku o rep
jer je glupa
željo nikad nije bio klub onih koji imaju već svih koji ga vole
a to kad neko ne može da dođe je samo zato što ima kladionicu, ligu šampiona i sl ???
10 KM je puno, previše
meni nije, mada i ja radije biram jug nego sjever i to samo iz financijskih razloga
više volim djetetu kupiti sokić, čips
a volim i želju
treba da željo voli i te koji vole njega, treba da je ljubav uzajamna
za derbi, protiv zrinjskog, širokog nek stave jug 6 KM što se mene tiče
ali nek ide protiv ovih lošijih sjever ko ranije bar
jug eto ne mora niže od 5
ili nek bude sa članskom jeftinije
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

ChWilla
Kontakt:

uto okt 18, 2016 4:02 pm

bokačo je u pravu da 32-33 nikakve godine nisu same po sebi, ako neko ima želju i volju da se drži "u redu".

nažalost, većina onih koji i u tim godinama ne mogu bolje od naše lige tu želju i volju nema. zeba je i u ovoj fazi preskup da bi samo izvodio prekide. slavko sigurno neće tolerisati nespremnost i šetanje na terenu, jer ih ni igra ne toleriše, čak ni u našoj ligi. i mi laici znamo da ćemo u totalu biti na gubitku ako ne bude spreman i trčao, kako god ga "šiljio" iz slobodnjaka. sloboda je dobro igrala prošle sezone zato što su svi bili spremni i podređeni timu, pa tako i on. a bez trofeja su ostali jer nisu imali 16-17 takvih.
gradi željo boli te *****

Hurmasica
Kontakt:

uto okt 18, 2016 4:03 pm

Kad smo kod te priče oko karata, sad baš nešto gledam, ko je uzeo npr. godišnju za sjever već mu se isplatila, a 6 utakmica odigrali kod kuće..
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

salle86
Kontakt:

uto okt 18, 2016 4:07 pm

Hurmasica je napisao/la:Kad smo kod te priče oko karata, sad baš nešto gledam, ko je uzeo npr. godišnju za sjever već mu se isplatila, a 6 utakmica odigrali kod kuće..
jeste se isplatila
to stoji
ali nisu svi iste financijske moći
recimo meni sa tročlanom porodicom i platom od 800Km lakše dođe svake druge sedmice dati 5 ili 10 KM nego odma iskeširati
više ni auto ne registujem odma već na rate :D

da ne bude da je kuknjava, nego onako samo konstatujem :) :) :)
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Hurmasica
Kontakt:

uto okt 18, 2016 4:08 pm

salle86 je napisao/la:
Hurmasica je napisao/la:Kad smo kod te priče oko karata, sad baš nešto gledam, ko je uzeo npr. godišnju za sjever već mu se isplatila, a 6 utakmica odigrali kod kuće..
jeste se isplatila
to stoji
ali nisu svi iste financijske moći
recimo meni sa tročlanom porodicom i platom od 800Km lakše dođe svake druge sedmice dati 5 ili 10 KM nego odma iskeširati
više ni auto ne registujem odma već na rate :D

da ne bude da je kuknjava, nego onako samo konstatujem :) :) :)
ma jasno sve :palacgore:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Vrag

uto okt 18, 2016 4:09 pm

salle86 je napisao/la:
Vrag je napisao/la:

okači ti ovu svoju priču mačku o rep
jer je glupa
željo nikad nije bio klub onih koji imaju već svih koji ga vole
a to kad neko ne može da dođe je samo zato što ima kladionicu, ligu šampiona i sl ???
10 KM je puno, previše

meni nije, mada i ja radije biram jug nego sjever i to samo iz financijskih razloga
više volim djetetu kupiti sokić, čips
a volim i želju
treba da željo voli i te koji vole njega, treba da je ljubav uzajamna
za derbi, protiv zrinjskog, širokog nek stave jug 6 KM što se mene tiče
ali nek ide protiv ovih lošijih sjever ko ranije bar
jug eto ne mora niže od 5
ili nek bude sa članskom jeftinije
Nije glupa nego je na mjestu
vec su izasli u susret navijacima, ali to se izgleda zaboravilo. Da si kupio godisnju jug bi te kostao manje od 1.5 KM, sjever manje o 2 KM. I mozes vaku utakmicu djetetu kupit paket sokica i cipsa.
Da ste svaki dan ostavljali 50 kf ima li bi za godisnju. Kada je prica o ljubavi milion dusa se javi, kada treba pola marke dnevno odvojiti ma jeb.o to ba
Zadnja izmjena: Vrag, dana/u uto okt 18, 2016 4:13 pm, ukupno mijenjano 1 put.

ChWilla
Kontakt:

uto okt 18, 2016 4:11 pm

kup protiv goražda radnim danom. realno spisak ljudi voljnih da dođu nije puno veći od spiska vlasnika godišnjih, vjerovatno je i manji. ali bilo bi lijepo smanjiti cijenu.
gradi željo boli te *****

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.

Prijava