pon okt 17, 2016 1:23 am
Wagner sigurno ne igra protiv nas? On im je prakticki pola ekipe, i stvarno bi valjalo dobiti ih gore. Razmisljam unaprijed, ali pade mi na pamet.
Od derbija ja stvarno nisam mnogo ocekivao. Opet je ocito bilo kako nas lako ponese, i kako onda bolno prizemljenje bude. Nikad da se dozovemo pameti. A derbiji su uvijek bile patnje od utakmica, u par godina bude jedan-dva izuzetka. Uzasno mucne utakmice za gledati. Samo nek je proslo.
Vidim da mnogima smeta sto Slavko ide na sigurno, samo da se ne izgubi. Moje misljenje je da je to veoma mudra i pametna taktika. Kuci tri bobe, vani najbitnije ostati neporazen. Ali, vidjeli smo protiv Radnika, napadalo se do kraja, znaci nije se zatvorio, a mogao je. Derbi je druga prica. Mi nismo kontrolisali sredinu terena i tu su svi problemi bili.
Dvomec protiv Gorazda, ocekujem da vidimo na djelu neke igrace koji nemaju toliko priliku. Protiv Olimpica i Sirokog ici na pobjedu! Sto vise poena skupiti do polusezone, to je najbitnije. Sljedece kolo ce mnogo toga reci, uz malo srece mozemo se pribliziti Zrinjskom i odvojiti od Sirokog, Slobode, mozda i Sarajeva. Zrinjski - Sarajevo bi najidealnije bilo da nekim slucajem odigraju nerijeseno.
Meni se svidio Memija danas, strasno mi se svidio u ofanzivnom dijelu. Iskreirao je zajedno sa Miroslavom onu sansu gdje je Lendric dobio loptu i imao dvije solucije - gurnuti lagano loptu Miroslavu u prostor ili prebaciti na drugu stativu za Krizmana...on gleda u loptu, ne skida pogled i nerezonski sutira, iako budala zna da nece uci...nazalost, od Lendrica i nemamo boljeg izbora, pa sta je tu je. Nikolic je za izmjene, za Beganovica stvarno ne znam sta da mislim, ovako kad udje u igru, nista ne pokaze.
I tako, iako je Memija odlican bio ofanzivno, u defanzivi je slabije to pratio. Mada, brutalno su na njega nalijetali igraci Sarajeva, ubijali momka. Kosoric samo izbija, i to ajde da izbije kao Bokacini, daleko od gola, on stvori polupriliku Sarajevu, izbije 20 metara u noge pitarima...Stvarno me uzasno nervira svojim losim partijama.
Veca odlican, veoma miran, stalozen, skida teske lopte, pravovremena istrcavanja! Tako mi je drago da se vraca u formu. Miroslav izvanredan, tolika borbenost, odlicno izvodi kornere, slobodne udarce, devedeset posto nasih sansi nastane njegovom krivicom. Igracina!
Na zimu nikakve rekonstrukcije, trebaju nam 2-3 prava pojacanja na pozicijama gdje skripi i eventualno mozda da 1-2 nasa mladja igraca pocnu dobijati priliku.
Nikakvu dramu sada praviti zbog derbija. Ja ne znam sto smo poletili svi, ko da smo Real. Idemo polako, jos se izvlacimo iz krize. Nema lijepe igre, ali bodovi se kupe i to je najbitnije. Poslije zimske pauze bude bolje, do tada jurisati na drugu poziciju.
Zadnja izmjena:
Omar500, dana/u pon okt 17, 2016 1:25 am, ukupno mijenjano 1 put.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!
Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk
Praise the sun \[T]/
What can change the nature of a man?