Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Vrag
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon okt 17, 2016 12:33 am

Neandertalac je napisao/la:Opet rekonstrukcija na zimu. Hajde neka, nije da nam ne treba.
Ako niste znali Petroviću je objašnjeno da mladi moraju više šanse dobijati, tako da uskoro možemo očekivati da konačno naša djeca zaigraju prije nekih debila i polovnjaka koje su raznorazne qarine uvaljivale našim levatima, menagerima u pokušaju. Za masne pare.

A najveća tuga je što su sada sjetili naše djece kada su spiskali sve pare sa kamare, a dok su ih imali nisu pažnju obraćali pa čak ih i tjerali iz kluba.
Koje nase dijete zasluzuje mjesto u prvih 11 ? Nikad to jos nisi napisao. Znas li uopste imena nase djece ? Poziciju koju igraju ?

Hadzijalagic
Kontakt:

pon okt 17, 2016 12:39 am

Nama na zimu ne treba vise od dva-tri dobra igraca.. Lijevi bek, desetka i eventualno napadac.. Bilo kakve nove rekonstrukcije bi bile korak unazad.. Na stoperima smo dobro popunjeni.. Bogicevic, Jahic, Osmankovic, Kosoric i Bokacini su sasvim dovoljni i kada prodju pune pripreme pod Slavkinom palicom morali bi biti puno bolji nego sto su sad.. Memija, Stevanovic pa i Stanic su dovoljna rjesenja na desnom beku.. U sredini nam fali prava, kvalitetna desetka.. Ako se vrhunski pripremi i nadje motiv da pruza 100% u svakoj utakmici Zeba bi mogao biti ta desetka iako ja sumnjam u njega.. Naprijed imamo dovoljno igraca ali mozda nam fali jedan kvalitetan spic koji ce biti prava konkurencija Lendricu koji je poprilicno nonsalantan u zadnje vrijeme..

Sto se tice nase djece sto prije moraju pocinjati dobijati sansu, ako ni zbog cega onda zbog to finansijskog segmenta.. Bez te djece nema para i to je to.. Bek Besirevic bi mozda mogao i najbrze doci do prvog tima jer igra tu poziciju gdje nemamo rjesenja a cini se kao jako fin bek koji bi uz kvalitetne priprema sa prvim timom mogao fino napredovati.. Mujagic po meni nije neka perspektiva.. Njegove vrline i prednosti koje mu omogucavaju dominaciju u juniorskom uzrastu nestaju kada igra za seniore.. U seniorima je on inferioran onoliko koliko je superioran u juniorima jer je njegova osnovna prednost u juniorima fizika.. Osmankovic je po meni vec odavno trebao postati igrac za prvih 11.. Ja da sam se pitao on bi igrao sa Acom od momenta kada se povrijedio Bogdanovic.. Dali su prednost Hodzurdi, posle Bogicevicu i po meni pogrijesili sto nisu rizikovali.. Zeric je specifican slucaj.. Madzionicar sa loptom i igrac kakav se rijetko vidja ali neko bi mu trebao reci da postoji teretana i on bi u njoj trebao provoditi mnogo vremena.. Sto se tice konstitucije on je zadnje dvije godine isti.. Ovakav je previse njezan za seniorski fudbal sto dokazuju i brojne povredice koje je imao od kada trenira sa prvim timom..
Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u pon okt 17, 2016 12:39 am, ukupno mijenjano 1 put.
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Charlie Sheen
Kontakt:

pon okt 17, 2016 12:44 am

Bilo ili ne bilo potencijala od omladinaca mi moramo poceti praviti igrace,trenutno nemamo jijednog igraca od kojeg mozemo ocekivati da se proda uskoro.Za istok se nema para,za neka pojacanja takodje sumnjam.Bogi i vjerovatno Zeba ce se prikljuciti ja bi volio lijevog beka famoznog i to bi dovoljno bilo za evrope jer su ostali goli *****.

Plava Porodica
Kontakt:

pon okt 17, 2016 12:46 am

Nauciti aut izvesti,korner, slobodnjak i jaci smo bar za 30%.
To su neke osnove.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Pinkii
Kontakt:

pon okt 17, 2016 12:52 am

Prvo poluvrijeme kad se sagleda u miru je onako ne toliko lose,ali u drugom nasi usli bez neke pretjerane zelje hocu reci vise su borbeniji oni bili. Zasto ne znam,ali mora se to popraviti.
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

Choks
Kontakt:

pon okt 17, 2016 12:56 am

Nije mi jasno za koreografiju . I za onog vodju sto se popeo u drugom , frajko vrišti kao majmun , kaže ne gubimo navijajte. Pa kad ne znaš povest raju , idi negdje sa svojim krestavcima sto svrsavate jedni na druge . Ni ritma ni niceg . Galami na raju , a on treba povest sve nas . Užas . Tekma slaba ,ali Ćelo će nas dovest do titule ove sezone .

Whisperer

pon okt 17, 2016 12:59 am

Derbi za zaborav... Kukavicki smo se i takticki postavili ni mi ni oni nista nismo pokazali.. lendrica necu da comnt lik nije psihcki dobar il mentalno, za izjavu koju je dao, treba klub da ga kazni .. Miro je nas bio najbolji igrac po kozna koji put je pokazo kako se igra za svetinju.. Gledajuci Zrinja je daleko ispred nas, da smo igrali sa zrinjom glat bi nas uzeli a da ne pricam o konama koje bi raznjeli. idemo dalje slijedi kup dat sansu mladjim igracima onda dobit olimpic . :)
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Pinkii
Kontakt:

pon okt 17, 2016 1:00 am

Neymar 11 je napisao/la:Derbi za zaborav... Kukavicki smo se i takticki postavili ni mi ni oni nista nismo pokazali.. lendrica necu da comnt lik nije psihcki dobar il mentalno, za izjavu koju je dao, treba klub da ga kazni .. Miro je nas bio najbolji igrac po kozna koji put je pokazo kako se igra za svetinju.. Gledajuci Zrinja je daleko ispred nas, da smo igrali sa zrinjom glat bi nas uzeli a da ne pricam o konama koje bi raznjeli. idemo dalje slijedi kup dat sansu mladjim igracima onda dobit olimpic . :)
Imal kakvih pojacanja na vidiku ? Gdje Zeba?

Brkoo
Kontakt:

pon okt 17, 2016 1:01 am

Joj atmosfere kao da smo izgubili, citam i ne vjerujem. Bitni su bodovi a to da li je igra bila lijepa ili nije, uopste nije vazno. Ko god spomene nasu djecu banovao bih ga pa da je i brat @boccaccio u pitanju. Udje u igru Beganovic i ko usporeni snimak, ko slina se povlaci po terenu. Trebaju igrati najkvalitetniji, ako je dijete kvalitetno onda ga forsiraj i ubacuj.
Takodjer za rekla kazala price da smo duzni Zubanovicu i da su ga ganjali da mu daju kartu, da su rekli Slavki da forsira djecu itd bih dijelio banove. Odmah u korjenu to treba sasjeci da se ne bi nepotrebna diskusija vodila oko toga..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Plavi orkestar
Kontakt:

pon okt 17, 2016 1:03 am

U drzavi u kojoj vladaju i o svemu odlucuju polupismeni seljoberi sa kupljenim diplomama ni fudbal a ni bilo šta drugo ne moze dozivjeti bilo kakav napredak i uspjeh.Sto je bilo u rukama radnicke klase ili kasnije u drzavnom vlasništvu su ti gore spomenuti raznim lopovlucima prisvojili,obogatili se i sklonuli se u stranu a ono što je malo ostalo neopljackanog,poput našeg kluba,prepustili sitnim lopovima da i oni nešto uzmu.Milone su opljackali od Zelje.Doveli nas do propasti.Dodje nekolicina poštenih ljudi i svojim radom i trudom pokušava da uradi nešto dobro za klub i zaustavi sve nelegalne radnje,presjece vrpcu iz koje su sisali zadnjih 20 godina i nastane haos.Ti ljudi su jednostavno skrenuli spamecu.Sve rade da naštete klubu a što bi rezultiralo lošim rezultatima i da na taj nacin izazovu bjes navijaca a što bi na kraju i dovelo do onoga cemu oni teze.Nije se lako boriti protiv svih tih protivnika.Sve su u stanju uraditi i nemojte misliti da se išta slucajno dešava a što je vezano za Zelju.Nije slucajno sviran onoliki broj penala protiv nas,nije slucajno ni onaj broj crvenih koji smo dobili,ni neke greške fudbalera nisu slucajne i zbog svega nabrojanog smo izgubili 7 bodova.Sa tih 7 bodova bi bili izdvojeni sa Zrinjskim u vrhu.Ljudi u upravi rade iz ljubavi,nekad sa odlicnim povucenim potezima a nekad i pogriješe ali rade,troše svoje vrijeme i hebu se sa lešinarima koji ne mogu da se pomire sa tim da je krava muzara prestala da daje mlijeko.Zbog dugova koje su lešinari napravili davno je receno da nema para za obeštecenja i da se moraju dovoditi slobodni igraci.Cim je slobodan nešto nije ok a vecinom su i nespremni pa još uz pogrešan rad sa njima ne doprineseš da se iole vrati u formu onda dobiješ ovaj rezultat pogrešne transfer politike na koju se ovi kace cim malo zaškripi rezultatski.Cjeli zivot sam uz Zelju i bit cu i normalno je da sam ljut zbog loše igre,lošeg rezultata i na igrace i na klub i poslije sat-dva se smirim i idem dalje jer znam da je danas i ovih 11 sa Slavkom htjelo pobjedu,da ni njima nije svejedno i da je to fudbal,igra u kojoj ne mozeš uvijek pobjediti ni biti prvi.Puno stvari odlucuje u i oko kluba o rezultatu i uspjehu kluba a ne samo onih 11 koji istrce na teren i zato trebaju našu podršku svi skupa jer samo zajedno mozemo do uspjeha.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Choks
Kontakt:

pon okt 17, 2016 1:05 am

Al' kad Beganović krenu u kontru , a tek ušao , hahahahaah

Grbavica
Kontakt:

pon okt 17, 2016 1:05 am

Meni je ovo sve super, yebo derbi, više se nafuravam na ovu tekmu u srijedu.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Neandertalac

pon okt 17, 2016 1:06 am

MrRicoli@ Hajde jarane, vidjecemo sve jesu li prepustili ili ne. Cenan je samo Misimovic Eva produžena ruka, ništa vise.
Ono što je sigurno kako će "djeca" dobiti više prostora. Više trošimo nego što zarađujemo. Zato je i zovnut Zuban prvi put nakon me znam tacno koliko mjeseci. Malo licemjerno ali neka proba, u Željenom je interesu. Kako rekoh danas ja bi njega na poziciju SD ako on hoće.

Vrag@ Evo Hadzialagic@ ti je odgovorio u jednom finom postu koji je u pet deka sa mojim razmisljanjem
Željeznicar za život cijeli!

Plavi orkestar
Kontakt:

pon okt 17, 2016 1:20 am

Neandertalac je napisao/la:MrRicoli@ Hajde jarane, vidjecemo sve jesu li prepustili ili ne. Cenan je samo Misimovic Eva produžena ruka, ništa vise.
Ono što je sigurno kako će "djeca" dobiti više prostora. Više trošimo nego što zarađujemo. Zato je i zovnut Zuban prvi put nakon me znam tacno koliko mjeseci. Malo licemjerno ali neka proba, u Željenom je interesu. Kako rekoh danas ja bi njega na poziciju SD ako on hoće.

Vrag@ Evo Hadzialagic@ ti je odgovorio u jednom finom postu koji je u pet deka sa mojim razmisljanjem
Ti mora da si Zubanov punac ili šura jer su samo oni sposobni da ga ovako srcano zastupaju i traze mu funkcije.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon okt 17, 2016 1:23 am

Wagner sigurno ne igra protiv nas? On im je prakticki pola ekipe, i stvarno bi valjalo dobiti ih gore. Razmisljam unaprijed, ali pade mi na pamet.
Od derbija ja stvarno nisam mnogo ocekivao. Opet je ocito bilo kako nas lako ponese, i kako onda bolno prizemljenje bude. Nikad da se dozovemo pameti. A derbiji su uvijek bile patnje od utakmica, u par godina bude jedan-dva izuzetka. Uzasno mucne utakmice za gledati. Samo nek je proslo.

Vidim da mnogima smeta sto Slavko ide na sigurno, samo da se ne izgubi. Moje misljenje je da je to veoma mudra i pametna taktika. Kuci tri bobe, vani najbitnije ostati neporazen. Ali, vidjeli smo protiv Radnika, napadalo se do kraja, znaci nije se zatvorio, a mogao je. Derbi je druga prica. Mi nismo kontrolisali sredinu terena i tu su svi problemi bili.

Dvomec protiv Gorazda, ocekujem da vidimo na djelu neke igrace koji nemaju toliko priliku. Protiv Olimpica i Sirokog ici na pobjedu! Sto vise poena skupiti do polusezone, to je najbitnije. Sljedece kolo ce mnogo toga reci, uz malo srece mozemo se pribliziti Zrinjskom i odvojiti od Sirokog, Slobode, mozda i Sarajeva. Zrinjski - Sarajevo bi najidealnije bilo da nekim slucajem odigraju nerijeseno.

Meni se svidio Memija danas, strasno mi se svidio u ofanzivnom dijelu. Iskreirao je zajedno sa Miroslavom onu sansu gdje je Lendric dobio loptu i imao dvije solucije - gurnuti lagano loptu Miroslavu u prostor ili prebaciti na drugu stativu za Krizmana...on gleda u loptu, ne skida pogled i nerezonski sutira, iako budala zna da nece uci...nazalost, od Lendrica i nemamo boljeg izbora, pa sta je tu je. Nikolic je za izmjene, za Beganovica stvarno ne znam sta da mislim, ovako kad udje u igru, nista ne pokaze.
I tako, iako je Memija odlican bio ofanzivno, u defanzivi je slabije to pratio. Mada, brutalno su na njega nalijetali igraci Sarajeva, ubijali momka. Kosoric samo izbija, i to ajde da izbije kao Bokacini, daleko od gola, on stvori polupriliku Sarajevu, izbije 20 metara u noge pitarima...Stvarno me uzasno nervira svojim losim partijama.

Veca odlican, veoma miran, stalozen, skida teske lopte, pravovremena istrcavanja! Tako mi je drago da se vraca u formu. Miroslav izvanredan, tolika borbenost, odlicno izvodi kornere, slobodne udarce, devedeset posto nasih sansi nastane njegovom krivicom. Igracina!

Na zimu nikakve rekonstrukcije, trebaju nam 2-3 prava pojacanja na pozicijama gdje skripi i eventualno mozda da 1-2 nasa mladja igraca pocnu dobijati priliku.

Nikakvu dramu sada praviti zbog derbija. Ja ne znam sto smo poletili svi, ko da smo Real. Idemo polako, jos se izvlacimo iz krize. Nema lijepe igre, ali bodovi se kupe i to je najbitnije. Poslije zimske pauze bude bolje, do tada jurisati na drugu poziciju.
Zadnja izmjena: Omar500, dana/u pon okt 17, 2016 1:25 am, ukupno mijenjano 1 put.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Vrag

pon okt 17, 2016 1:23 am

Neandertalac je napisao/la:MrRicoli@ Hajde jarane, vidjecemo sve jesu li prepustili ili ne. Cenan je samo Misimovic Eva produžena ruka, ništa vise.

Svaki tvoj odgovor je neko slaganje sa tuđim postom. Ja mislim da ti zapravo i ne znas sta želiš.

Slazes se da se trebao Osmankovic gurnuti u vatru prije Bogicevica na proljece ? Jesi razmislio sta bi to znacilo za njega u onoj situaciji, pod onakvim pritiskom ?
Slazes se da treba gurati Zeric, a svaki ga duel ostavi po sedmicu vam trenaznog procesa.
Znas li koliko Besirevic ima godina ?
Slazes se da je Beganovic materijal za prodati ?

Hadzijalagic
Kontakt:

pon okt 17, 2016 1:34 am

Kako se Vedran gurnuo tako se mogao gurnuti i Osmankovic.. I Vedranova pozicija je nezahvalna, imao je uspona i padova, nesmotrenih i glupih poteza, pocele ga sveznalice pljuvati na sve moguce nacine ali je on to sve predeverao i poceo braniti sve bolje i bolje.. U zadnje vrijeme je vise nego solidan, nista losiji od mnogih iskusnijih kolega.. Osmankovic je trebao dobiti neke utakmice.. Mozda bi nas kostao nekih bodova ali bi znali na cemu smo sa njim.. Il je za Zelje ili nije.. Ako nije ispisnica i cao.. Za guranje mladjih igraca je potrebna hrabrost trenera ili ono ko Dinamo da dominiras sa 15 bodova prednosti pa da ti hrabrost nije potrebna za promovisanje mladih..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Pinkii
Kontakt:

pon okt 17, 2016 1:39 am

Sta se pjevalo sa igracima na kraju osim ono od '46 postoji ovaj derbi...?

kontranogama
Kontakt:

pon okt 17, 2016 4:25 am

Koliko god mi zeljeli da Zeljo igra i razvaljuje moramo pokusati realno gledati. Mi brate nemamo igraca koji su dobar kvalitet. 90 % su prosijek ove lige.Neki ni to.
Gledam onog valjda sam zapamtio Todorovic lijevo krilo (sad zakocih jal iz Sirokog jal iz Zrinjskog) pa mi nako lijevo nismo imali ja ne pamtim. Tako nesto gledati pa kupiti. Ciljano, kad vec dajes pare daj ih kako treba. Valja Mrvici ili bilo kojem drugom od hovana pitu pravit . Nama pare trebaju a dobit ih mozemo samo prodajom ili sa vise kola prodjenih u evropi, a za to trebaju kvalitetni igraci. A da bi mladi mogli napredovat trebaju da igraju sa kvalitetnim saigracima da nesto nauce, to sto su se pojavili Bajic i Amir to je cista sreca, ali ovi ostali za sada ne pokazuju bas takav talenat, al ako bi se borili na treninzima i tekmama zajedno sa dobrim saigracima onda bi smo se imali cemu nadat. Jedan Stevanovic nije dovoljan da bi mogao da utice na sviju. Eto Memija igra na njegovoj strani pa se polako vraca (po meni je jos daleko da postane pravi) ali se vidi napredak. Pokupuj brate iz nase lige sta valja pa ce se dogodine ulaganja vratit. Juce sam cijelu tekmu pregledao sa glavom u rukama i ispsovo se ko malo kad. Dokle vise. Ne ocekujem da ce mo ikad dominirati nad svima al da brate ne sastavis tri pasa za cijelu tekmu e yebi ga.
.... A ONDA SU BAGERI ODNIJELI STARI ISTOK A VRAG ODNIO SALU...

Kospicar
Kontakt:

pon okt 17, 2016 7:06 am

Zna li neko od vas sta se desilo pa je propala koreografija
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.

Prijava