Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Republika
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub okt 15, 2016 9:33 pm

Brkoo je napisao/la:bosanski Suarez hahah
Ja sam prvi pisao o tome da ga treba dovesti, da je mali bio zvijer u kadetima, ali kad sam mu vidio statuse po fb-u i pljuvanje po Zelji, daleko mu kuca bila. On u juniorskoj konkurenciji sekunde ne odskace od svojih vrsnjaka. Danas je Mujagic izgledao kao Dzeko naspram Nedima..
Moraš računati da je Mujaga stariji iskusniji i da je prošao pripreme sa prvotimcima gdje se sasvim sigurno bolje spremio nego sa juniorima. Mujaga je meni drag, dobar igrač sa kojim treba raditi i doraditi ga. Primjera radi Mujagić nije dominirao u kadetima na način kako je to radio Hadžić. To naravno nije garant ničega niti pokazatelj jer niko ne zna kako će se razvijati i pritom je riječ o dva različita tipa napadača. Mujagiću je ova sezona prekretnica da pokaže da može da igra seniorski fudbal, dok se Nedim tek privikava na 'stariju' generaciju.

Primjera radi Mehuljić je dominirao u Želji prošle godine prešao u Sarajevo i nema ga nigdje, a realno bio je među najboljim u kadetima na Grbavici

Statuse na fb ne treba uzimati za ozbiljno jer su oni djeca koji danas igraju tu sutra tamo i tako se mijenja raspoloženje i fb statusi :D

Hurmasica
Kontakt:

sub okt 15, 2016 9:35 pm

Ja baš hoću da pitam za Mehuljića..
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

LARSSON
Kontakt:

sub okt 15, 2016 9:37 pm

Krstanović 5 žutih, još jedan. Wagner čisti karton u kupu (?)

Muminović iz Viteza 10 utakmica 7 žutih kartona..

Jaozinho22

sub okt 15, 2016 9:43 pm

Poznavajuci Zerinu fizičku spremu ne može sutra igrati, danas sjajan. Jednim potezom izbaci čitavu odbranu kona...penal je tanko osutao ali je ušla...Mujaga odličan isto...Desni bek "šestica" strašan...Reče mi jedan trener iz omladinskih pogona koji je bio danas sa mnom da ne pamte kad su imali igrača s boljim pregledom od Refikovog malog a jos reče da ima najveći procenat oduzimanja lopti u ligi samo treba raditi na masi kao i većina njih svi nekako nejako djeluju osim Besirevica Mujagića golmana i desnog beka...Golman gradjom isti Veca,jaka ramena malo nizak... Kadete nisam stigao gledat jer sam došao kad ke kraj bio... Usput mogu reci da odavno bolju utakmicu nisam gledao na našim terenima od ove danas...na 2:0 smo dali autogol i da ga nismo zabili uvalili bi kosookim 7 komada hladno.
PS. Poyy Ya brata Minjorea koji posmatra kišu uz točeno :D :D
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Vrag

sub okt 15, 2016 9:45 pm

Omar500 je napisao/la:
Vrag je napisao/la:Nedim Hadzic se vraca kuci ?
Zeba nikakva vijest

Steta sto Adzem nije pomocni Petroviću. Nas vojnik
Odakle info?
Od njegovih
sajo10 je napisao/la:
Zeba nikakva vijest

Ne zezaj se ba... nije to bezveze stvar haha.. Jesi mislio na malog Nedima ili to neki drugi u pitanju haha?
Ja za drugog ne znam

Republika
Kontakt:

sub okt 15, 2016 9:46 pm

Hurmasica je napisao/la:Ja baš hoću da pitam za Mehuljića..
Ušao u drugom poluvremenu danas jedan šut i to je to. Realno on ima šutinu lijevom nogom, to je koristio u Željezničaru jer je imao slobodu da to radi, u Sarajevu se morao podrediti kolektivu i nema ga nigdje

Republika
Kontakt:

sub okt 15, 2016 9:50 pm

Vrag je napisao/la:
Omar500 je napisao/la:
Zeba nikakva vijest

Odakle info?
Od njegovih
sajo10 je napisao/la:
Zeba nikakva vijest

Ne zezaj se ba... nije to bezveze stvar haha.. Jesi mislio na malog Nedima ili to neki drugi u pitanju haha?
Ja za drugog ne znam

http://prnt.sc/cum9ax

Vrag

sub okt 15, 2016 9:55 pm

Republika je napisao/la:
Vrag je napisao/la:
Omar500 je napisao/la: Odakle info?
Od njegovih
sajo10 je napisao/la: Ne zezaj se ba... nije to bezveze stvar haha.. Jesi mislio na malog Nedima ili to neki drugi u pitanju haha?
Ja za drugog ne znam

http://prnt.sc/cum9ax
Photoshop

Leon_Professional
Kontakt:

sub okt 15, 2016 9:57 pm

Republika je napisao/la:
Hurmasica je napisao/la:Ja baš hoću da pitam za Mehuljića..
Ušao u drugom poluvremenu danas jedan šut i to je to. Realno on ima šutinu lijevom nogom, to je koristio u Željezničaru jer je imao slobodu da to radi, u Sarajevu se morao podrediti kolektivu i nema ga nigdje
Ko je danas bio kapiten kod Sarajeva I kod nas?!
Evo I Jaozinho rece za desnog beka. Bas mi se svidio, prima loptu na prsa bolje I od Meme I od Sinise.
Fina nam je ovo generacija, onaj decko sto je dao zadnji gol nije nimalo los, takodjer I 70 u sredini.

Sto se kadeta tice, kod kona kapiten I 10 su bas dobri igraci. Sadiku razbija spremom I konstitucijom, prestrasan.
Kod nas 7 onako, ocekivao sam vise. Takodjer I nasa 10 je dobar, dosta trci, nizak, grize, dok je konina 10 tehnicki jak, ljevak, lagan na lopti. Takodjer I nas kapiten, stoper pravo dobar, cak sam I onog malog Osmankovica pitao za njeg, kaze prejak je, daleko.bolji od drugog stopera.

Republika
Kontakt:

sub okt 15, 2016 10:02 pm

Kod juniora kapiten Haris Kurtović u Sarajevu Nihad Mujakić, kod kadeta kapiten Amar Lukovac, na suprotnoj strani Armin Imamović. Desetka kod Sarajeva Djani Salčin

Fanzi
Kontakt:

sub okt 15, 2016 10:04 pm

storm_raider je napisao/la:
Fanzi je napisao/la:Nakon duge i teske bolesti, na bolji svijet preselio je nas Addy, Senad Smajic.
Stariji navijaci sjecaju ga se uzivo, vecina sa TM.org foruma.
Senad je bio dobar covjek i neko ko je zivio Zelju. Zaista mi je bila cast poznavati ga.
Par njegovih postova naci cete i na ovom forumu.
Da li je ovo on: memberlist.php?mode=viewprofile&u=571
Jeste

Leon_Professional
Kontakt:

sub okt 15, 2016 10:05 pm

Hvala! Da da, Lukovac, bio sam zaboravio.

Hajdeeee svaniii molimm teee

Pinkii
Kontakt:

sub okt 15, 2016 10:07 pm

Sabanadzovic je strasan igrac samo nekako mi nije razvijen. Na tome poraditi i ako Bog da za godinu ili godinu ipo u prvi tim.
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

sajo10
Kontakt:

sub okt 15, 2016 10:15 pm

Juniori:
1. Vernes Karavdic
3. Amar Besirevic
4. Anel Sabanadzovic
5. Amir Velic
6. Haris Kurtovic
9. Meldin Jusufi
22. Tarik Dzindo
29. Ajdin Mujagic
39. Denis Zeric
70. Haris Hajdarevic
77. Aldin Hrvanovic

Jos su igrali:
7. Kenan Delic
11. Armin Bijedic
17. Anes Demirovic
18. Semir Dacic
27. Benjamin Sehic

Kadeti:
1. Jasmin Krsic
2. Ermin Mesic
3. Elvir Durakovic
4. Ajdin Susic
5. Amar Lukovac
6. Enio Zilic
7. Alen Nuhanovic
9. Edis Musovic
10. Ahmed Hasanovic
11. Eldar Sehic
13. Franjo Bilic

Jos su igrali:
20. Aldin Fejzic
23. Kerim Bezdrob

Plava Porodica
Kontakt:

sub okt 15, 2016 10:16 pm

Joj nervoze.
Stomak me standardno zaboli.
Joj Zeljo sta mi radiss
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Plava Porodica
Kontakt:

sub okt 15, 2016 10:19 pm

Jao tek vidjoh ovo za @addyno
Rahmet ti dusi Manijace.
Nadam se da sa nekog boljeg mjesta gledas sutra Zeljinu pobjedu..
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Brkoo
Kontakt:

sub okt 15, 2016 10:37 pm

Republika je napisao/la:
Brkoo je napisao/la:bosanski Suarez hahah
Ja sam prvi pisao o tome da ga treba dovesti, da je mali bio zvijer u kadetima, ali kad sam mu vidio statuse po fb-u i pljuvanje po Zelji, daleko mu kuca bila. On u juniorskoj konkurenciji sekunde ne odskace od svojih vrsnjaka. Danas je Mujagic izgledao kao Dzeko naspram Nedima..
Moraš računati da je Mujaga stariji iskusniji i da je prošao pripreme sa prvotimcima gdje se sasvim sigurno bolje spremio nego sa juniorima. Mujaga je meni drag, dobar igrač sa kojim treba raditi i doraditi ga. Primjera radi Mujagić nije dominirao u kadetima na način kako je to radio Hadžić. To naravno nije garant ničega niti pokazatelj jer niko ne zna kako će se razvijati i pritom je riječ o dva različita tipa napadača. Mujagiću je ova sezona prekretnica da pokaže da može da igra seniorski fudbal, dok se Nedim tek privikava na 'stariju' generaciju.

Primjera radi Mehuljić je dominirao u Želji prošle godine prešao u Sarajevo i nema ga nigdje, a realno bio je među najboljim u kadetima na Grbavici

Statuse na fb ne treba uzimati za ozbiljno jer su oni djeca koji danas igraju tu sutra tamo i tako se mijenja raspoloženje i fb statusi :D
Ja sam napisao za trenutno stanje. I tvoja replika je na mjestu. Sto se tice omladinskih kategorija nikad se ne zna ko ce postati igrac a ko nece. Kad je Memija bio kadet, da mi je tad neko rekao da ce biti u seniorima ja bih se na to samo nasmijao. Sto se tice Zelje, ja bih izdvojio trenutno jednog igraca koji me svaki put kad ga gledam kako igra odusevi, to je Anel Sabanadzovic, mali od Refika. Sa kakvom lakocom igra uzivanje ga je gledati, najvise volim igrace koji koriste mozak da se tako izrazim, protivnik odigra pas a Anel je vec na lopti i oduzima je, i tako bukvalno citavu utakmicu, pored toga bodri saigrace i ima karakteristike pravog kapitena. Nadam se da ce nastaviti da se razvija pravilno, ima i nedostataka naravno ali ima vremena da se to popravi..
Sto se tice Sarajeva, sta je sa onim Resicem?Jednom sam ga gledao i tad mi se ucinio kao bas dobar igrac..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Hurmasica
Kontakt:

sub okt 15, 2016 10:52 pm

Eh derbi, derbi... sve može proći ali onaj "derbi osjećaj" nema šanse. Večeras umjesto spavanja ću po ko zna koji put u mislima postavljati taktiku, prelaziti pogledom preko onog terena, razmišljati gdje su "tanki" i kako to iskoristiti. Može da nas raduje forma igrača koji evidentno dolaze sebi kako fizički tako i psihički nakon mučnog perioda za sve nas. Popravili se jesmo, i zbog igara ali i zbog gospodina Petrovića možemo biti optimistični pred ovaj nastavak prvenstva. Nisam rekao samo derbi iz razloga što se i poslije tog derbija igra još mnogo, mnogo bitnih utakmica i vjerovali ili ne i one nose tri boda, baš kao i ova. Tako da to treba gledati malo šire, ali svakako da će nas eventualna pobjeda na derbiju dobro pogurati naprijed. Što se tiče sastava, imam tu nekih dilema, za bočne pozicije i sredinu (da li će Uglješa igrati ili ne), ostatak tima vjerovatno znamo i mi, a i komšije i tu se nema nešto posebno analizirati jer znamo i jedni i drugi odakle nam dolazi opasnost. Uostalom, ko god da izađe, želim da vidim u njima onaj žar i želju da budeš bolji od komšije, da ga nadmudriš i savladaš na zelenom terenu nošen hukom sa južne i zapadne tribine koje će vjerujem biti ispunjene do posljednjeg mjesta. I kada možda budemo stajali lošije na terenu, sa tribina igrači moraju dobiti taj vjetar u leđa, i da kada se okrenu prema jugu i zapadu osjete tu podršku i dodatnu snagu u svakome pojedincu. Zajedno sutra, u nove pobjede, u novu borbu za sveti grb, baš onako željovski, kako mi znamo, i na terenu, i na tribinama, a tada je apsolutno sve moguće. Barem smo se u to uvjerili mnogo puta. Rezultat neka bude 0:1, Ivan Lendrić. Sretno Željo!

Plavi momci teren gaze, Manijaci na njih paze...

:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Republika
Kontakt:

sub okt 15, 2016 10:53 pm

Igrao je danas ali nekakvo lijevo krilo bez potrebe ga prebacuju na kontra stranu dijete se ubilo za desnog bočnog igrača. Sjećam se Šabana prije 2,5 godine kod Mekića u Federalnoj ligi i tada sam rekao da je ozbiljan talenat koji mora da ide iz BiH i da da neko izbrusi za vrhunskog zadnjeg veznog.

http://sport1.ba/omladinska-premijer-li ... iori/69716

Ajzea
Kontakt:

sub okt 15, 2016 10:53 pm

Fanzi je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:
Fanzi je napisao/la:Nakon duge i teske bolesti, na bolji svijet preselio je nas Addy, Senad Smajic.
Stariji navijaci sjecaju ga se uzivo, vecina sa TM.org foruma.
Senad je bio dobar covjek i neko ko je zivio Zelju. Zaista mi je bila cast poznavati ga.
Par njegovih postova naci cete i na ovom forumu.
Da li je ovo on: memberlist.php?mode=viewprofile&u=571
Jeste
Prijatelju, rahmet ti dusi.. Ne mogu da vjerujem kako me pogodi, a covjeka samo preko foruma poznavao, ako se to tako moze i nazvati.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 19 gostiju.

Prijava