pet mar 04, 2016 11:30 pm
Ja sam spominjao Kokota i oporuku.
@Delinjo je pitao za Zokija jel bio na sjeveru i ja sam odgovorio da je bio sa mnom.
A za oporuku, nije to neka sad prica za "Price o Zelji", nego onako stvar koju nam je on ispricao a mom rodjaku i pokazao taj dokument.
Uglavnom djed mu je bio veliki Zeljovac i igrao je za Zelju, pa mu je u amanet ostavio dvije stvari, prva je bila da igra za Zelju a drugu ne znam. Nije ni bitna uopste.
Kako on prica, tad kad ga je Siljak zvao da dodje u Zelju, vec je imao neke inostrane angazmane, pa cak mu je menadzer zavrsio da ide na probu u Crvenu Zvezdu, ali ovaj kad je dobio poziv od Zelje sve to je hladno odhebao i trcecim korakom dofurao na Grbavicu.
Prica mi, za njega nikad nije postojao niti jedan klub osim Zelje, em sto mu je djed to odredio, em sto je i sam uvijek Zelju volio.
Neki dan, na dan utakmice, imao jutarnji trening, dosao u Sarajevo samo da bi bodrio i ispratio Zelju, te se vratio nazad isti dan.
Mnogo je on simpatican momak i drustven, kune mi se kcerkom "Armine, nisam vise u Zelji ni sam ne znam zasto, ali volim ga vise od svega i dalje, da me sad zovnu, dodji na travnjak, nikad neces igrati, sve vrijeme ces sjediti na klupi ali ces biti igrac Zelje, odma bi one tamo odhebao i vratio se."
Bas mi je nekako uljepsao trenutak tim rijecima, jer u tome se ustvari i primjeti koliko je nas klub velik.