čet sep 29, 2016 3:49 pm
Pile je u pravu kada je napisao da nas klub mora popraviti jos samo rezultate. To je taj sportski dio zbog kojeg smo svi potpuno realno zabrinuti. Rezultati u zadnjih par utakmica otkako je dosao Slavko Petrovic nam stavljaju do znanja da se polako ali sigurno uvodi red u taj segment. Predstojece utakmice ce nam biti zaista bitne u rezultatskom smislu. Ko nam je kriv sto smo se u dosadasnjem dijelu prvenstva doveli u situaciju da ce nam ovaj slijed jako teskih utakmica biti krucijalan.
Slavko je po dolasku u klub rekao da je nas tim u odnosu na Radnik kojeg je on vodio, igracki jaci za 30%, ako se ne varam. To je bila njegova ocjena po dolasku. Svjesni smo da Radnik ulazi u utakmicu sa jednim jako dobrim nizom rezultata i meni odgovara trenutno misljenje Petrovica koje je oprezno po pitanju ove naredne utakmice u kojoj bi on bio zadovoljan sa bodom, odnosno da ne izgubimo taj mec. On je njih dobro pripremio pred evropu, tacno je prognozirao da ce Radniku pocetak prvenstva biti problematican, ali da ce vremenom oni izaci kao jak tim. Zaista se to ispostavilo kao tacno, pa se nadam da je i njegova procjena o nasoj ekipi da smo za taj postotak bolji u odnosu na Radnik, prilicno tacna. To mogu potvrditi samo igrajuci na terenu, i vjerujem da nasi mogu pokazati timsku snagu s obzirom da Slavko posebno u dusu zna naseg sljedeceg protivnika. Na nama je da se nadamo da mozemo pobijediti , to bi nam otvorilo mnoga vrata prema ciljevima.
Na kraju krajeva , slijed ovakvih utamica bi nas svakako ocekivao u ligi za prvaka, pa je ovo i sansa da se opet oprobamo, ovaj put uspjesnije nego prethodni niz ovakvih utakmica, sa novim trenerom, novom disciplinom i sa drugacijom atmosferom. Ovakvi mecevi ocekuju dosta napora, dosta psiholoskog nadigravanja, dosta pritiska i ako smo dorasli tim izazovima, to cemo pogotovo morati pokazivati u toj ligi za prvaka. Sretali bi se tu u svakom kolu sa jakim protivnikom i ako bi zeljeli neki trofej ili da smo bar blizu, ili ulazak u evropska takmicenja, moracemo pobjedjivati u tim utakmicama. Slavko , vjerujem , do sada zna i ima uvid u situaciju sa nasim igracima i na njemu je i na nasim igracima da dokazu da su vrijedni svih nasih zelja i ocekivanja. Mozda bi Petrovicu trebalo jos vremena, i mislim da ce pauza poslije utakmice sa Radnikom dobro doci, da se sve to sto je on zamislio jos malo uigra i pojaca po pitanju i psihicke stabilnosti i fizicke nadogradnje, uz naravno dodatno uigravanje, gdje bi trebali biti u svakom tom dijelu jos jaci.
Tako da mi utakmica protiv Radnika lici na prognozu u sva tri znaka, zbog svih okolnosti koje su tim pratile u dosadasnjem periodu, mada bih naravno kao i svi mi volio da se desi nasa pobjeda. Poslije te utakmice, zaista ocekujem jedno rezultatsko podizanje nakon te pauze, bez obzira na tezinu protivnika. Po mom misljenju, da je kako Radnik pregurati i tu imati i malo srece, ostalo vec ocekujem mnogo vise u rezultatskom smislu.