Ne smije se ovo zaboraviti. Ne znam kako ljudi imaju kratko pamcenje, kao da se nije desila npr KK Bosna i sl. Ali dobro.Leon_Professional je napisao/la:
Ovo su zvanicni podaci koji su izneseni u javnost!
P.S nisam ni za kog.. Meni Zeljo samo bitan, nikakvi Zujo, Greda, Miske.
U Bijeljinu po 3 boda, mada idemo na bod![]()
Veca - Memija, Aco, Boca, Stana (vjerovatno, iako bi ja Besirevica) - Markovic, Blagojvic, Ugljesa/Secer, Mico, Krizman - Lendra.
Ja sam ti prigovarao da relativizuješ sadašnju klupsku "vlast".FKZ1921 je napisao/la:Nekako smo isprepadani raznim pričama o opasnostima po klub,o stečaju,o gasenju...Uglavnom bez realnih osnova.
Ne priča samo ova uprava na predhodnu,pričala je i prethodna na onu prije njih,itd...
Sjećamo se i Gredine priče o opasnosti od gašenja kluba...pa i Zujine...
Previše je tu popilulizma i dodvoravanje navijačima i općenito javnosti.
Najmanje razloga za takvu priču,realno,ima ova uprava.
Naveo sam činjenice kakvo je stanje bilo u ljeto 2015.a još bolje je bilo u zimu 2016.kad su zvanicno i izabrani od strane skupštine. Tad im je već leglo na račune 5,5 mil km,a potom još 0,5 mil(druga polovica Amirovog transfera).Realno,ja ne pamtim kad je neka uprava došla u klub i da je dočeka 6 mil km a da za dolazak tih para nema ama bas nikakvih zasluga.
Ova uprava ima ogromnu obavezu i odgovornost da opravda utrošak ovih para koje je klub generirao i čekao posljednjih par godina. S tim parama se treba ganjati taj iskorak o kojem se pričalo. Kiliko ćemo uspjeti vidjecemo.
Nema nikakvog osnova i smisla poraditi nas sa kk Bosnom,sa Čelikom,Veležom...
Upravu si! Evo zasto:chile je napisao/la:Ja sam siguran sto se tice uprave da bi ona lagano mogla i izgubiti povjerenje...
Mnogo prasine se diglo oko istoka a njega ni na vidiku...
Mi smo sportski kolektiv a pogled na tabelu je bolan ua sve koji vole Zelju.
Vidjecemo sta nam predstoji ali kako se pompezno najavljivala totula i tribina (do kraja godine) a ni od jednog nema nista, uz to krah u transferima.
Mnogo su napadacki uletili proljetos sto nije nikako dobro.
I koliko god njih pojedinci hvalili ovdje oko stabilizacije kluba i izgradnje obican navijac gledalac to i ne primjeti, euforija se bila podigla i da je krenuo taj istok za utakmice bi se trazila karta vise bez obzira na rezultat ovako se polako raja okrece i opet stadion poluprazan. Jbg to nam je realnost raja slusa na sve strane lijepe price i obecanja vec 30 godina.
Sent from my Plavo Sokocalo
ma meni ne smeta to,desi se fula sta ces ko radi taj i grijesi,nego fkt treba od sada biti praksa kad dovodis igraca da prvo provjeris kakav je insan sto bi rekli u narodu...znaci treba uraditi na tome malo da prije svega dovodimo dobre ljude kojima je cast i privilegija igrati u Zelji ...a onda gledati njegove kvalitete....da je Ronaldo ako je dzukac od covjeka ja ga ne bi doveo i to je put kojim trebamo ici...ne mogu se oteti utisku da nikada nismo toliko losih ljudi imali u ekipi kao sada ...mislim na igrace naravno ....50% njih je tu samo da se uhljebi jer zna da vise ne moze nigdje igrati i nema ambicija i igra se sa dresom ....naravno ima i dobrih primjera ....Grbavica je napisao/la:Ne znam da je iko od nas imao nešto protiv dolaska bilo kojeg od navedenih igrača. Čak šta više, mislim da su svi bili zadovoljni koga smo doveli. Eh sad što su ti igrači debelo podbacili, to je druga priča. Poenta je da su dovođeni sa najboljom namjerom i velikim očekivanjima koja nisu ispunili. Pa i najveći klubovi promaše sa transferima. Barcelona sa Ibrom, Čigrinskim, United sa Di Mariom, Real sa Kakom i tako dalje. A vidite kakva su to imena u svijetu fudbala i kakav renome imaju.
Trenutni model poslovanja Kluba počiva na principima posvećenosti, transparentnosti i zakonitosti, što je ujedno i univerzalni model poslovanja. Neprimjenjivanje ovih principa je upravo i dovelo do svih naprijed navedenih poreznih obaveza, a naš Klub u januaru 2015. godine dovelo u predstečajni postupak.
[video]https://www.youtube.com/watch?v=JU89QL6IR4c[/video]delinjo je napisao/la:ma meni ne smeta to,desi se fula sta ces ko radi taj i grijesi,nego fkt treba od sada biti praksa kad dovodis igraca da prvo provjeris kakav je insan sto bi rekli u narodu...znaci treba uraditi na tome malo da prije svega dovodimo dobre ljude kojima je cast i privilegija igrati u Zelji ...a onda gledati njegove kvalitete....da je Ronaldo ako je dzukac od covjeka ja ga ne bi doveo i to je put kojim trebamo ici...ne mogu se oteti utisku da nikada nismo toliko losih ljudi imali u ekipi kao sada ...mislim na igrace naravno ....50% njih je tu samo da se uhljebi jer zna da vise ne moze nigdje igrati i nema ambicija i igra se sa dresom ....naravno ima i dobrih primjera ....Grbavica je napisao/la:Ne znam da je iko od nas imao nešto protiv dolaska bilo kojeg od navedenih igrača. Čak šta više, mislim da su svi bili zadovoljni koga smo doveli. Eh sad što su ti igrači debelo podbacili, to je druga priča. Poenta je da su dovođeni sa najboljom namjerom i velikim očekivanjima koja nisu ispunili. Pa i najveći klubovi promaše sa transferima. Barcelona sa Ibrom, Čigrinskim, United sa Di Mariom, Real sa Kakom i tako dalje. A vidite kakva su to imena u svijetu fudbala i kakav renome imaju.
Slazem se s tobom u potpunosti i jos bi ukupan dug za ove posljednje dvije godine povecali za minimalno 1 milion KM.boccaccio je napisao/la:Cinjenice su takve kakve je prezentovao klub i kako ih je objavio @leon. Da li bi to znacilo gasenje kluba? Ne vjerujem, ali klub u tom trenutku vise nije imao bilo kakvih rjesenja koja bi mogla donijeti bilo sta po radu starog sistema "na divlje". Zato se napravio novi sistem. I tu smo gdje jesmo. Organizaciono. Meni je ovo danas ipak puno bolja varijanta. Klub naravno ima odgovornosti i uprava naravno ima odgovornosti da opravda sve ono sto radi. To je jasno kao dan. Medjutim da uprava nije podigla novi sistem u organizacionom smislu, danas bi bili Celik. Ne bi bili ugaseni. Ali bi bili Celik. Ko sta tu moze razluciti, neka razluci, ali ja sam razlucio da mi vise ni na koji nacin u onom poslovanju ne bi dosli do bilo kakvog trofeja, nego bi osim organizacionog Celika, danas i rezultatski bili slicni Celikovim rezultatima. Ovo je naravno samo moje misljenje i neka se niko ne ljuti sto mislim ovako.
problem je drug kad ljudi svedu stvari na licni nivo i promjene plocu skroz, nije problem sto se fulilo. Uostalom sve igraca sto se otjeralo ( ja sam protiv nacina na koji je otjerano mislim da neke stvari treba samo vise ljudski odraditi ) pokrilo je ono sto je Hervas platio kao svoje obestecenje. A ovdje nam se predstavlja kao ogromni trosak.Eisenbahner1921 je napisao/la:Naš je problem što smo doveli 6-7 igrača a njih 4-5 se pokaže nedovoljno dobrim. Drugo kad dovedeš tri igrača i jedan nije pojačanje. Strpit ćeš se nekako, jedan igrač ne čini tim. Doveli smo dva lijeva beka i otpustili jednog, jer šta će nam tri lijeva beka, a nakon 7 kola nemaš igrača za tu poziciju već krpiš. Tu je problem. Dovodili smo mi Stančeskog npr., nije se pokazao kao pojačanje, ali tu nije bilo problema. Nije se pokazao kao pojačanje, hvala i doviđenja i priča gotova. Uz to je problem (bio) nedostatak vizije. Ne možeš reći da su Pozder, Djermanović, Toskas bili loša pojačanja kad su oni otišli bez da su dobili konkretnu priliku. Oni nisu ni trebali biti dovedeni i to je to. Nedo Turković ima bolji učinak od prethodne dvojice napadača, jer je dobio priliku da igra. Ovi nisu dobili toliku minutažu, a plate velike, još 70% ili koliko već ide na doprinose, itd. Tu je problem naših transfer rokova, a fula će uvijek biti, kao što kažete i Barca fuli, a kamo li mi
Ja bi volio da mi neko kaze ko je vratio i jednu marku od ovih sto su napravili dug po bilo kom osnovu.tm8782 je napisao/la:Kod nas je opcenito problem kad se sve radi kako treba. Boga mi je prije bilo nekih uposlenika koji i dan danas ne znaju koji im je bio opis radnog mjesta, a vodili su se kao uposlenici tog i tog 'posla'. Nigdje nije bajno, nigdje. To su neosporive cinjenice, ali ako mozes birati vece 'zlo' od manjeg onda valjda biras manje. Evo neko je naveo primjer duga od 1,2 mil i jos potencijalnog duga od 2,5 u određenom vremenskom periodu. Gledano od 2015 - pa do sad ovi ljudi nisu napravili ni marke duga a vratili su pofino. Fula je jedina bila u igracima i povjerenju u trenere, ali Bože moj ko radi taj i griješi. Ne branim nikoga, ŽELJO MI JE IZNAD SVEGA, ali treba sagledati činjenice. Neko je naglasio ova i ona upravu su kao 'iste'. Meni je to smiješno poređenje, iskreno. Osim što kod ove i one uprave djela imaju drugo značenje a isto slovo (B). Blagodat i bageri... Pametnom dosta...