Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

sergejevic
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri sep 21, 2016 9:04 pm

Ovaj Stevanovic je nesto nevjerovatno i stvarno momak uvijek odusevi. Nije bitno sto je igrao protiv treceligasa iako je do jucer igrao za Sevilju, nije stao kao neki i cekao da Brotnjo sam sebe pobjedi. Grize kao da je tek iz juniora izasao i bori se za svaku loptu. O njegovoj inteligenciji na terenu i ne treba pisati. Koliko je samo glasova izgubio ovdje jer smo pisali Miroslav se podrazumjeva i glasali za nekoga drugog. Mislim da vec sada treba progasiti pobjednika i onda glasati za ostale zbog nekog postreka za dalje.

Dzenis stvarno izgleda dobro na mjestu spica. Nazalost kod nas dogurao vec i do zadnjeg veznog, ali njemu je mjesto pred golom i nadam se da ce tu igrati. Brotnjo i nije mjerilo, ali nije ni Stevi Nikolicu pa je Dzenis izgledao neuporedivo bolje od njega. Ima on taj njuh za golove i to je dokazao ranije. Nadam se da neko ima njegovu statistiku i koliko je golova zabio u odnosu na minute provedene na terenu. @Jovane ovo je tvoj fah. :D

LARSSON
Kontakt:

sri sep 21, 2016 9:09 pm

sergejevic je napisao/la:Ovaj Stevanovic je nesto nevjerovatno i stvarno momak uvijek odusevi. Nije bitno sto je igrao protiv treceligasa iako je do jucer igrao za Sevilju, nije stao kao neki i cekao da Brotnjo sam sebe pobjedi. Grize kao da je tek iz juniora izasao i bori se za svaku loptu. O njegovoj inteligenciji na terenu i ne treba pisati. Koliko je samo glasova izgubio ovdje jer smo pisali Miroslav se podrazumjeva i glasali za nekoga drugog. Mislim da vec sada treba progasiti pobjednika i onda glasati za ostale zbog nekog postreka za dalje.

Dzenis stvarno izgleda dobro na mjestu spica. Nazalost kod nas dogurao vec i do zadnjeg veznog, ali njemu je mjesto pred golom i nadam se da ce tu igrati. Brotnjo i nije mjerilo, ali nije ni Stevi Nikolicu pa je Dzenis izgledao neuporedivo bolje od njega. Ima on taj njuh za golove i to je dokazao ranije. Nadam se da neko ima njegovu statistiku i koliko je golova zabio u odnosu na minute provedene na terenu. @Jovane ovo je tvoj fah. :D
2306 minuta, 9 golova 1 asistencija

tako bi trebalo da je

storm_raider
Kontakt:

sri sep 21, 2016 9:10 pm

Ja bih cak i volio neki odnos koliko je golova zabio u odnosu manute provedene u napadu.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

ChWilla
Kontakt:

sri sep 21, 2016 9:10 pm

dženisov problem su spore noge. nije to što je "debeo", nego je prirodno takav...i zato on i ono malo što je igrao na napadaču "pravih" utakmica nije dobro igrao. vrlo teško je ulazio u šanse kad je i čuvan kao (jedini) napadač. on osjećaj za gol definitivno ima, ali zbog te sporoće je najbolje partije odigrao iza bajića (bog zna kad ćemo dočekati da neko onako zna primiti, zadržati i proslijediti loptu, ne prolazi to njemu slučajno sada i protiv bešiktaša), "prikradajući" se u šanse.
gradi željo boli te *****

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

sri sep 21, 2016 9:11 pm

dzenis je odigrao 44 utakmice, 2314 minuta i postigao 9 golova, kakav sluh ti govoris :D svakih 257 minuta postize gol...
100/94/37/34 - i to je to!

storm_raider
Kontakt:

sri sep 21, 2016 9:14 pm

@jovane, koliko je odigrao minuta u napadu i koliko je golova postigao na toj poziciji?

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

sri sep 21, 2016 9:15 pm

ybt, to je vec teze iskopati :D moracu malo detaljnije da iskopam podatke...

storm_raider
Kontakt:

sri sep 21, 2016 9:17 pm

Mislim da taj "sluh" trebamo tu traziti. On je cesto zavaljen zbog drugih bio.

Plava Porodica
Kontakt:

sri sep 21, 2016 9:20 pm

Ja se ne sjecam nijedne Zeljine utakmice da je igrao u vrhu napada.Mozda jednu ili dvije u doba Ode.
Danas na svojoj poziciji za 45.minuta 2.gola i asistencija.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

storm_raider
Kontakt:

sri sep 21, 2016 9:22 pm

Cekamo @jovanceta da izvuce to iz dzepa.

sergejevic

sri sep 21, 2016 9:22 pm

Bas u tome i jeste caka, momak uopste nije odigrao puno minuta na mjestu napadaca, uvijek je negdje bio na nekom posebnom zadatku. Meni on jako dobro izgleda kao napadac, konstatno radi, uopste nema neku sebicnost koju ima mnogo napadaca, zna i asistirati, borben je, djeluje jako snazan, a @ChWilla meni on ne djeluje toliko sporo. Realno nije nesto ni brz, ali moze pobjeci onim jablanima iz Krupe. Lendric vazi za nekog brzog pa nije uspjevao. Mislim da bi Dzenis bolje podnosio te duele i guranje za loptu.

Grbavica
Kontakt:

sri sep 21, 2016 9:23 pm

Ma Dženis je idealan za drugog napadača. Dal' u 4-5-1 kao zamjena za Lendrića, dal' u 4-4-2 kao polušpic. Nikolić je totalno nepotrebno doveden.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

dell21
Kontakt:

sri sep 21, 2016 9:23 pm

Danasnja utakmica nije relevantna da ista pokaze, realno.

LARSSON
Kontakt:

sri sep 21, 2016 9:26 pm

ko će nama ugodit, najbolje da smo izgubili

shzna
Kontakt:

sri sep 21, 2016 9:30 pm

Nadam se samo da će se nastaviti sa forsiranjem ulazaka krila u sredinu a da bekovi non-stop trče po stranama. Igrali bi tako skučenije a sa pokretnim bekovima bi mogli i širiti ukoliko bi došlo do gužve u sredini. Mislim da su to ovi sposobni uraditi, samo treba malo sa bekovima da se radi i uvježbava.
Pogotovo jer imamo Križmana koji je napadač i Miru koji je prava zujalica, mislim da bi taj ulazak u sredini njih dvojice bio pun pogodak, jer ovako kad se igra široko Lendrić biva skroz odsječen i primorani smo slati duge lopte na krila, poslije kojih se odbrana uglavnom postavi kako treba.
Ukoliko bi Šećerović tu igrao zadnjeg veznog, naša formacija 4-5-1, sa tim ulaskom u sredinu i kretnjom bekova, bi u ofanzivi prelazila u 3-4-2-1 ili 3-4-3.

Bez obzira koliko loša ekipa Brotnja bila, nije mala stvar uvaliti nekom sedam komada.
1987

Hurmasica
Kontakt:

sri sep 21, 2016 9:31 pm

I meni nekako Dženis bolje izgleda kao drugi napadač upravo zbog toga što pokriva dosta terena, trči, i u paru sa nekim "jačim" napadačem mislim da bi dobro izgledao. Mada je danas stvarno dobro odigrao.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Omar500
Moderator
Kontakt:

sri sep 21, 2016 9:32 pm

dell21 je napisao/la:Danasnja utakmica nije relevantna da ista pokaze, realno.
Realno, nije, ali momak kao sto svi govore, uopste nije dobijao sansu na svojoj poziciji. A i vise je pokazao danas od Steve. Jeste da su se jos vise do tada umorili ovi iz Brotnja, ali opet...
Besirevic se pokazao oke. Ovdje smo ga urekli, pa prvi kontakt s loptom ne zavrsi bas najbolje, ali poslije bi to dobro, ako sam ja dobro vidio, imao je 2-3 prodora. Bit ce sigurno jos prilike za njega, a i za Osmankovica, da vidimo ima li sta od njega.
Mada mi u zadnje vrijeme se uvijek cupamo, umjesto da imas dobru ekipu, atmosferu, rezultate, pa kad ubacis 2-3 mladja, da ne osjetis razliku...a koliko su nasi prvotimci briljirali, svakako ne bi osjetio razliku, jedino na bolje :D
U emisiji 'Poluvrijeme', ili kako se vec zove, kako Slavko nahvali Pecu, nije ga dzaba doveo u Radnik. Kako bi ga valjalo dovesti, a mozda Slavko i Cenan nadju i nekog novog Pecu :palacgore:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

FKZ1921
Kontakt:

sri sep 21, 2016 9:37 pm

jovanmaksimovic je napisao/la:dzenis je odigrao 44 utakmice, 2314 minuta i postigao 9 golova, kakav sluh ti govoris :D svakih 257 minuta postize gol...
Nesto mi ovo previse munuta...To je 26 cijelih utakmica. No nebitno. Dzenis je bolji napadac od svih koji su dovodjeni u posljednjih godinu dana.
Lijepo je vidjeti lijevog beka da u trku prima loptu lijevom nogom,ima dug korak,odigra tacan pas prema naprijed...Besirevic je po meni vec sad najbolje rijesenje na lijevom beku od trenutno raspolozivih...

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

sri sep 21, 2016 9:38 pm

nemoguce je izracunati koliko je tacno proveo kao napadac na terenu od 2314 minuta, jer se formacija mjenjala kako je rezultat diktirao koju utakmicu... evo gol protiv ferencvarosa je bio zapravo treci napadac ako se ne varam, jer su i bajic i kokot ostali na terenu kad je on usao... a onda odovic je nekad furao cudne formacije... uglavnom, ovo ne mora biti 100% tacno... ali ako je vjerovati postavama... onda je proveo kao napadac 858 minuta na terenu... i postigao 9 golova... ili svake 95. minute je davao gol...

@fkz1921, tacan je taj podatak oko minuta :palacgore:

storm_raider
Kontakt:

sri sep 21, 2016 9:41 pm

Eto neka je svake 100. minute postigao gol. Veoma dobro.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.

Prijava