ChWilla je napisao/la:Veteran je napisao/la:Kako su nama samo kriteriji pali. Pričamo da igrač ne živi od stare slave, a on za Želju odigrao 20-ak tekmi i dao 7-8 golova. Isto tako i golman branio 30 tekmi i ono malo se zeza inače je potencijal....
Ne bi želio da me neko pogrešno shvati, niti asociram na bilo koga sa foruma, niti bilo koji post, i sam sam isti prvog sebe kritikujem. Imao sam sreću da gledam igrače koji su za Želju odigrali po 200 i više tekmi, pa bogami kada bi se malo opustili, raja bi zviždala i prozivala, a ovi današnji kao da su Bogom dani i da se ne može bez njih....Odigramo loše, ali dobijemo i mi svi u glas:" Ma dobro je neka je pobjeda samo" ili često čitam prognoze tekmi, i komentare tipa:" Ma daj pobjedu bilo kakvu, yebo igru, rezultat se gleda". Fakat smo izgleda kolektivno svi zaboravili kakve smo tekme, igru, zalaganje, i rezultate gledali na našoj Grbavici....

pa dobro, što se golmana tiče tek mu je 21, to je svugdje k'o da igra igrač od 18 ili 19. jeste, potencijal je.
Nije mi to bila poenta posta....ali nema veze...
I to oko Vece je pitanje kako neko gleda kakav je on. Dok je dobijao šansu na kašičicu u kupu, ili kada je Marijan kartone fasovao, bio je odličan. Grizao je na treninzima, dokazivao se, branio nemoguće, i isti bio i na terenu. Sjećamo se odbrana protiv Širokog, i na Grbavici i dole. Sve je bilo sjajno dok je bio rezerva, i nekoliko tekmi kao prvi golman. Dok nije vidio da nema konkurenciju, onda je kurchenje krenulo. Sa druge strane, o tome sam pisao prije neki dan, ima neke sjajne golmanske karakteristike, ali i mnogo mana. Da se ne ponavljam, lično sam mišljenja da neće neku extra karijeru napraviti, kako sam mislio prije godinu dana. Čak sam ga smatrao i najvećim talentom i nadom kompletne skupine momaka koja je potpisala za prvi tim iz naše škole, ali sada ne mislim tako. Na žalost....i naravno volio bi da nisam u pravu....