Jeste da je sa onoga tamo foruma ali post na mjestu.
" Ko okuplja snage da se sve sruši?
Oni su sada otvoreno krenuli u obračun. Ne biraju više nikakva sredstva. Ovi rezultati su im dali šansu da se zalete i da ono što su radili tiho, sada otkriju i sve se zna u kom pravcu se ide.
Moj lični stav koji glasi: Totalno mi je nebitno ko je na čelu Kluba. Bitan mi je sistem koji će donijeti dobro Klubu. Povratak ovih lica na čelo Želje bi bio šest koraka unazad što se tiče Želje. Prva i osnovna stvar i njihov cilj bi bio da odmah donesu titulu u Klub. Ja vjerujem da bi oni to odmah ispunili. Raja bi bila zadovoljna a oni bi napravili stari sistem poslovanja. Cilj tog poslovanja bi bio da se iznutra uruši Klub, kako bi izgubio na vrijednosti. Kada svedeš da jedan Klub koji danas vrijedi preko 20 miliona u odredjenom period bude vrijedio 2 to je poenta da grabljenje počne. Ovo je samo moje mišljenje, možda griješim. S jedne strane imaš titulu kao paravan, s druge strane imaš drugu sliku.
Ja nemam problem da kompletno čelnistvo današnjeg Želje odmah sada izadje iz kluba. Imam problem ko će doći na čelo? Svi smo vidjeli kako se to radilo. Ako bi dosli neki potpuno novi ljudi, sa idejama, sa projektom, sa varijantom , evo nas - mi ćemo ovo bolje uraditi, nastavićemo po zakonu, sistem će ostaviti, mi ćemo ga jos poboljšati jer imamo ideje za to, sto se mene tiče neka odmah preuzmu. Nisam emotivno vezan za ljude, nego za Želju. Željo je bitan, ne smijemo pustiti da nam Želju sjebu. Šta mi imamo od Kozarića, Žuje i te kompanije. Imamo budući haos. Protok love, nezakonito poslovanje, rušenje iznutra, pravljenje haotičnog sistema, keš lova, s njihovim izgovorom kako titulom zapravo dižu brend zvani Željeznicar.
Želji sada sportski trebaju tri dobra rezultata. Odmah. Hitno. Kako god. Na bilo koji nacin. To je osnova problema. Zbog toga se diže panika. I igraći i Slavko nam to moraju donijeti. Ja se nadam da hoće.
Pitanje je tih odnosa vezano za ta silna tjeranja i neljudski odnos ljudi iz Kluba prema tim igračima i prema trenerima. Mijenjamo ih kao čarape, otjeramo ih kao kerove, niko nece imati dobru sliku o nama. I sad se ja dvoumim kako to da u odgovoru uobličim. To je apsolutno nedopustivo. Imam mnogo toga da napišem na tu temu, ali razmišljam kako to da postavim, jer šta god napišem nece valjati. Neće valjati ni po ovu strukturu u Klubu i ako tako napišem, odmah će se navaliti na mene sa jedne strane, a ne mogu ni da dopustim i da propustim da spomenem koliko se to ranije u Klubu mnogo vise dešavalo. Jer će onda ispasti da branim Upravu. A ja hoću da odbranim Želju, neću ni jedno ni drugo. Jako nezgodno za mene. Ja ne mogu da ne spomenem onda Vernesa Selimovića koji je prevaren samo tako, koji je imao dogovor i ostalo je da mu Klub pliva pedeset milja, a naši ga sutnuli kao kera i rekli mu da **** u skokovima, jer nema ništa napismeno. Kako da ne spomenem da danas stari od Svrake priča kako mu je Zeljo dužan čak 200 hiljada, sto je nevjerovatno, dobijao je platu, ali on je imao neke dogovore koji su usmeni i to nije naplatio. Odbačen kao ker. Odbacen kao ker je bio i trener Memic i trener Djurbuzovic sa velikim dugovima prema njemu, odbacen kao ker je bio Zajko Zeba, odbacen kao ker je Bio Mirsad Bešlija koji je natjeran da završi sa Željom. Goran Marković je otjeran kao pseto najgore. Da Bog dragi sačuva sta se tu radilo.
Ovi danas igraci imaju ugovor i sve napisano. Zato i tuže, ali ja ne dajem alibi ovoj Upravi zbog toga. Oni su sklapali te ugovore. Onda brate isplati, ispregovaraj, pa uštedi ti i klubu kroz te troškove ako već ne isplatiš sve, ali ostani gospodin. Priča oko Odovića kako je otjeran ne stoji. Čovjek i dan danas čini mi se prima lovu od Kluba. On je legenda Kluba, treba biti ispoštovan bar sa te neke strane i to su uradili. Ali šta je sa odnosima prema legendama Kluba i prema tim istim pokojnim Bukalom, prema Spreči, prema Hadziabdiću i mnogim drugim, radnicima kluba, ljudi su trebali u penziju. Prošle Uprave su ih tretirale kao kerove. Ova Uprava im je uskočila i uspjela poplaćati sve kako bi ljudi na dostojanstven način mogli otići u hebenu penziju jer su životom svojim to zaslužili. Znate koga je bolio kurko za njih. Nikoga, od ovih ranijih. Posrali su se svojim odnosom na sve te ljude. Da, baš ti ljudi koji danas hoce da se vrate u Klub jer im ovo ne valja.
I bude mi krivo što je to sve prolazilo onda i nikada niko se nije ni osvrnuo na sve to, na sve te odnose. Ja bih sada ispao da napadam Amara, ali Amar nije bio baš i oko tih stvari, za neke sa igracima jeste, ali gdje su tu bile te Uprave. Kakvi su tu onda odnosi sve bili ako ovo danas ne valja. Ovo danas je mala maca za one uhljupe. Niko se nikada nije osvrnuo na te stvari, danas se gleda je li neko nekog samo krivo pogledao i odmah se oglašavamo povodom toga. A vjerujte da su i ti igrači doprinijeli svemu ovome danas po pitanju tih odnosa. Ali nebitno je to. Sada tražimo odgovornost za prosutih sto hiljada i tražimo glavu čovjeka koji je kriv za to. Ma potpuno je to u redu. Ali zašto se prije nismo time bavili, zašto baš sada ? Eto, u redu je i da treba početi pa kad bilo, ali zašto se onda ne sjetimo kakvi su odnosi bili prije ovog danas. Kako su rušili sve i legende i igrače i kako su bili nemarni prema njima. Danas bar se neko sjeti pa zovne Nikića na utakmicu, čestitaju javno nekome rodjendan. Neka neko upita Boru Bračulja, Jelusića kada ih je iz onih garnitura neko zvao. Samo kada je bilo za slikanje. Ovi se danas bar ne slikaju na taj način. Sjeća li se iko kakav je odnos bio prema Neni Starovlahu ? Umalo ga ubili nismo ovdle, kako smo bili gostoprimljivi. Čovjek se zaletio da nam pomogne, da bude trener u Klubu koji je bio u totalno silaznoj putanji. Veliki Neno Starovlah koji je toliko djece odškolovao kao trener prije rata, hebali smo mu majku majčinu.
Ma od trideset igraca jedan bio na platnom spisku. Kakav je to odnos bio prema tim igracima? Sjebe ligamente, niko ga i ne pogleda. Želite li kompletnu sagu oko Stane da ispričam? Mnogo mnogo stvari je bilo. Ovi danas su ljepotani po tom pitanju, a sve ove lešinare oko Kluba smo mi okupili jer smo im dali povod i prostor da vrebaju oko nas.
Oprostite na ovim izrazima. Ali je tako bilo. Ko je to prokomentarisao uopste ikada? Ko je trazio odgovornost tih ljudi ikada?"

Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....
Ex : Faca sa ulica