Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

ChWilla
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon feb 29, 2016 11:47 am

na 1:35:20 otprilike na snimku je start zahirovića. ja ono na grbavici nisam vidio.
gradi željo boli te *****

AsharaK
Administrator
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

pon feb 29, 2016 11:47 am

Ajzea je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:
Ajzea je napisao/la:Pozdrav za plavu braću, @Virtual i @Asharak, koji nisu mogli prisustvovati današnjem spektaklu. :twisted:
Uredu je, nema potrebe za tim ...
Plači, šta me briga.. :rofl1:
Spoiler:
slika
Gleaaj teroristaa :kafa:
Povrijedio si me jarane, molim administraciju da ga odstrani ...
Željezničar ante portas !

pintol_TM87
Kontakt:

pon feb 29, 2016 11:52 am

pintol_TM87 je napisao/la:danas na treningu vjezbali presing i napada i na odbranu , sve u svemu izvuklo se nekih finih akcija na kraju..bogicevic imao dvije pocetnicke greske..stana dobar , najbolji bio bek stevanovic, imao je par odlicnih prizemnih lopti naprijed..sve u svemu dobra atmosfera i rekose mi igraci da je bolji pomocni teren od glavnog..glavni mekan skrozz
da se citiram za malu masinu na desnoj strani :p ala kvesa

ChWilla
Kontakt:

pon feb 29, 2016 11:54 am

ali bogičević je ućutkao sve skeptike, među kojima sam bio i sam.
gradi željo boli te *****

Ajzea
Kontakt:

pon feb 29, 2016 11:58 am

Kako bih volio da imamo svu potrebnu tehniku za detaljnije podatke o svakoj individui na terenu. Zivo me interesuje koliko km je Lendrić pretrčao..

Neće utakmica protiv Veleza biti uopšte jednostavna, jer je ovo jedna od onih gdje velika većina navijača unaprijed upiše bodove, prije svega zbog situacije u Velezu ali podstaknuti i trpanjem od strane Viteza. Ako pogledate izvještaj, imat ćete priliku vidjeti par eurogolova koje isti igrači mozda za zivota više neće ponoviti. Stekao sam dojam da je za Vitez to bio onaj dan kada ti sve ide, te da bi zabijali golove kako su htjeli i kako su mogli. Sve im je ulazilo..
Zato igrači i šef stručnog štaba moraju biti oprezni, uradit će igrači Veleza sve da se opet ne obrukaju ponovo. Uostalom, protiv Viteza su mozda imali namjeru i igrati, protiv nas će vjerovatno bunker instalirati na teren..

@Asharak
Samo sanjaj, j.ebem li ti ispite. :kafa:

Eh, sada da se na miru pogleda utakmica. :)

@ChWilla
Sam sam rekao da me on pored svih najviše iznenadio, s obzirom da sam od njega najmanje očekivao.
Čitam opet članak o Aci i tačno mi srce ko Trebević, najiskrenije se nadam da će što duze ostati kod nas, mozda i do kraja karijere..

Hadzijalagic
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon feb 29, 2016 12:04 pm

Rodom s mejtaša je napisao/la:Ja stvarno nisam Memiju vidio toliko crno, ne znam kako ste stigli sve to vidjeti. Opet ne mogu da se pomirim sa činjenicom da neće. Lakše mi je shvatiti da nije mogao. Ako ovdje nije mogao, pogotovo neće moći vani. Treba da skonta da mora zapeti maksimalno kao nikad od sad ako hoće da ode vani i nešto napravi. Neka mu Kvesa bude pouka i to Kvesa koji je bio na pragu repreznentacije i odigrao masu jakih i kvalitetnih utakmica.
Šteta bi bila da uprapasti talenat koji ima glupiranjem.. U ovoj tekmi je u par navrata bio bezobrazno neozbiljan.. Nisu problem njegove mogućnosti ako on šeta po terenu u momentima kada se grčevito branimo kod rezultata 1:0.. Ja sam čitave ove pripreme favorizirao Memiju jer je naše dijete i jer se uvijek borio i po tome bio prepoznatljiv.. U zadnje vrijeme to više nije taj igrač i po svemu sudeći njegov problem nije vezan za formu i igračke kvalitete..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Velahalve
Kontakt:

pon feb 29, 2016 12:06 pm

pintol_TM87 je napisao/la:
pintol_TM87 je napisao/la:danas na treningu vjezbali presing i napada i na odbranu , sve u svemu izvuklo se nekih finih akcija na kraju..bogicevic imao dvije pocetnicke greske..stana dobar , najbolji bio bek stevanovic, imao je par odlicnih prizemnih lopti naprijed..sve u svemu dobra atmosfera i rekose mi igraci da je bolji pomocni teren od glavnog..glavni mekan skrozz
da se citiram za malu masinu na desnoj strani :p ala kvesa
Vjeruj mi da je mali bolji čak i od Kvese, znam da svi volimo Kvesu, ali eto vrijeme će pokazati.
Blagojević je jučer bio odličan, perfektan, vidjelo se da mu je nedostajao neko tipa Zola da može imati malo više slobode, po meni je on nezamjenjiv i mislim da će se Zahirović i Zola boriti za poziciju, čak očekujem Zahirovića u prvih 11 u Mostaru.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon feb 29, 2016 12:14 pm

Ne znam da li je neko vec pitao, ali juce je prije utakmice letao dron iznad stadiona, pa me interesuje kada mozemo ocekivati snimak iz zraka
Alea iacta est!

Valter
Kontakt:

pon feb 29, 2016 12:20 pm

Jučer nam se je hvala Bogu mnogo toga posložilo. Prije svega vrijeme, jer da je jučerašnji dan bio kišovit kao ovaj današnji bilo bi sigurno manje gledalaca, a samim tim i ambijent ne bi bio onako spektakularan. I u takvom ambijentu Široki je pokazao da je za naše uslove jedna jako ozbiljna ekipa (možda i najozbiljnija). Gol u pravom momentu mnoge stvari okrenuo je na našu stranu. Želja naših igrača da se pred svojim navijačima dokažu bila je na zavidnom nivou. Naravno nisu svi imali isti doprinos, ali svi zaslužuju pohvale. Da se primjetiti da je ovaj roster igrača mnogo iskusniji nego onaj iz prošle polusezone. Ovdje bih bez obzira na nešto skromniju igru spomenuo M.Stevanovića koji je pokazao da ima želju (ne i dovoljno snage) i vjerujem da će iz utakmice u utakmicu to doći na svoje. I ja kao i mnogi ne mogu a da ne spomenem mladog Memiju. Uglavnom se spominje problem sa njegovim voljnim momentom. Međutim on je meni jučer djelovao kao totalno fizički ne pripremljen igrač, a znam da je prošao pripreme kao i ostali igrači. Ovaj njegov pad nije bio evidentan samo u ovoj utakmici, njegov pad traje od početka ovog prvenstva. Ako prije svega želi samom sebi dobro, mora pod hitno povečati broj treninga tj. dodatno individualno raditi. Naše je dijete i želim kako zbog njega samoga tako i zbog kluba da neke stvari što prije posloži u svojoj glavi.

Pred nama je jedna jednako tako bitna utakmica jer pobjeda također donosi tri boda i nebi se smjeli opustiti ni za trenutak. Velež na žalost jeste već drugoligaš ali mi smo u prvom dijelu sezone pokazali da imamo više problema sa ekipama gdje trebamo napasti nego sa ovima jačima. Vjerujem da je i taj segment naše igre unaprijeđen i da čemo u takvim utakmicama pokazati i dokazati zašto smo favoriti.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

Okolele
Kontakt:

pon feb 29, 2016 12:20 pm

cipiripi je napisao/la:Ne znam da li je neko vec pitao, ali juce je prije utakmice letao dron iznad stadiona, pa me interesuje kada mozemo ocekivati snimak iz zraka
Mislim da je to bio dron od radiosarajevo.ba pa ocekuj tamo ako nije vec bilo nesta..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

avlami97
Kontakt:

pon feb 29, 2016 12:24 pm

Kaznena ekspedicija je krenula :zeljeznicar1:
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

shzna
Kontakt:

pon feb 29, 2016 12:29 pm

slika
1987

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pon feb 29, 2016 12:30 pm

ChWilla je napisao/la:i opet kad se gleda kako je ko igrao, ne smije se zaboraviti kakve su igrače imali s druge strane, a da su se ti igrači mnogo ranije okupili i imali kad da se koliko toliko uigraju. npr. jednog crnova koji je zvijezda za našu ligu je siniša stevanović bukvalno stavio u džep.
Zar je igrao Crnov ? :roll:

Grbavica
Kontakt:

pon feb 29, 2016 12:34 pm

Budim se, ulazim u auto i palim radio kad ono svira Grbavica. Osmjeh od uha do uha. :zeljeznicar1:
Ko nas je kleo, nije dangubio.

irfo

pon feb 29, 2016 12:36 pm

Valjic inace dobro sudio sinoc , treba svako sudjenje ovako biti i napredovat ce nam liga

zubanovic89
Kontakt:

pon feb 29, 2016 12:36 pm

Dominic je napisao/la:
zubanovic89 je napisao/la:
shminka je napisao/la:Ne mogu staviti da je bilo 15 milja ljudi, kad je zvanični kapacitet 10, ako je i toliki :shisha:
9800 je zvanicni kapacitet cini mi se.
Ali je zato bilo i navijaca na Istoku i dijelu ispred Juga gdje nema stolica. Moralo je biti 10000 gledalaca.
Ne govorim koliko je bilo ljudi, na sjeveru raja stajla po stepenicama, sigurno je bilo vise od 10 000, ali na papiru cini mi se da sam procitao da je zvanicni kapacitet grbavice 9800 mjesta.

Velahalve
Kontakt:

pon feb 29, 2016 12:42 pm

zubanovic89 je napisao/la:
Dominic je napisao/la:
zubanovic89 je napisao/la: 9800 je zvanicni kapacitet cini mi se.
Ali je zato bilo i navijaca na Istoku i dijelu ispred Juga gdje nema stolica. Moralo je biti 10000 gledalaca.
Ne govorim koliko je bilo ljudi, na sjeveru raja stajla po stepenicama, sigurno je bilo vise od 10 000, ali na papiru cini mi se da sam procitao da je zvanicni kapacitet grbavice 9800 mjesta.
Pa je li stvarno mislite da je bilo ispod 12 000 hiljada, pa na jugu je dvoje stajalo na jednoj stolici, a da ne govorim o stepenicama i na tribini i ispod.

ellaxaz
Kontakt:

pon feb 29, 2016 12:43 pm

MU'MIN T.M. je napisao/la:Ako može neko da postavi video sa golovima i prilikama od sinoć.

Hvala.
phpBB [video]

phpBB [video]
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Josip Bukal
Kontakt:

pon feb 29, 2016 12:52 pm

ChWilla je napisao/la:ali bogičević je ućutkao sve skeptike, među kojima sam bio i sam.
I ja sam sumnjao u Bogičevića, zbog njegove sporosti. Međutim, bio je sjajan, spasio jedan čist gol uklizavši igraču Širokog u posljednjem momentu. Drago mi je i da je Bekrić pokazao da može biti onaj stari. Onu bravuru napraviti pred kraj utakmice i poentirati, može samo fizički i psihički spreman igrač.

Okolele
Kontakt:

pon feb 29, 2016 1:00 pm

Kada čovjek napravi ovakvu fotografiju i nagovori gotovo kompletan tim da mu poziraju, objavi je na FB, govori to o njegovim sklonostima ekipi i timu.
Ovaj intervju smo trebali raditi još za vrijeme priprema u Antaliji, ali smo odustali jer je klub objavio razgovor sa Sinišom.

Odmah u startu smo ga pitali o dojmovima prvog nastupa pred punom Grbavicom:

"Možda sam igrao i pred više publike u evropskim takmičenjima, u instituciji zvanoj Partizan, pred fanaticima Novog Pazara, ali uz dužno poštovanje svima koji su me gledali u prošlosti, ovo juče je trebalo doživjeti. Grbavica ima dušu. Da niste znali da se igra bosansko prvenstvo, pomislili biste da se igra engleska liga.

Divno! Moćno! Hvala svim navijačima na prelijepom doživljaju!

On se zove Siniša Stevanović.
Po ocjenama većine navijača, bio je uz Jovana Blagojevića i Samira Bekrića, naš najbolji pojedinac na terenu.

slika
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.

Prijava