Ako želimo dobro Želji, a siguran sam da želimo, onda trebamo riješiti jednu stvar koja je uzrok i rješenje svih naših problema. Ako želimo ići naprijed, biti veliki i stabilni, moramo urediti upravljanje klubom. Do sada ili bar u novije vrijeme, imamo situaciju da se klubom vlada čoporativno i klanovski, a Željo nikada neće postati veliki ako se to ne promjeni!
Uzrok toga?
Po meni, uvjek smo do sada imali situaciju da u praksi UO kontroliše Skupštinu, a u teoriji bi trebalo biti da je obrnuto! Bar naš Statut u teoriji to predviđa, ali to ne funkcioniše u praksi jer članove Skupštine (pazite sad) biraju između ostalih i sami članovi UO, predsjednik Skupštine i vjerovali ili ne i dva člana Skupštine.
Član 31 Statuta:
Jesmo to mi članovi kluba maloumni pa ne znamo birati članove Skupštine?
Zamislite samo da se putem online forme uz podatke o članskoj kartici i lične sigurnosne postavke biraju članovi ili bar dio članova u Skupštinu koji su predhodno objavili svoj CV i plan rada na webstranici kluba pod nekim TAB-om "Izbori za Skupštinu". To bi bio motor Želje. Ovako po meni sada imamo mnogo klimača glavom i dizača ruku. Ne svi, ali smatram da je mnogo takvih. I onda upadnemo u začaranu petlju i moje mišljenje da nikada nećemo biti stabilni i veliki dok je tako.
Naravno za kandidate u skupštinu treba postojati kriteriji kao npr :
1. Da ima X godina
2. Da ima određenu stručnu spremnu
3. iskustvo u organizaciji/rukovođenju poslovima iz sporta/privrede
4......(ovo je samo primjer)
Zamislite 54 takva čovjeka! Koji iz ljubavi rade,a sposobni su i biraju najbolje....
Ako mislimo dobro Želji za buduće generacije, ovo treba urediti i praviti sistem, a ne ovo ovako kao sada. Previše je oscilacija u radu,a za uspjeh treba kontinuitet i ako želimo dobro Želji ovo treba urediti. Sa uređenjem ovih stvari, tj sa kvalitetnom skupštinonom, nestali bi svi naši problemi u vidu klanova, potrebe za investitorom, vlasništva....