Mislim da ce to vise biti neki motel nego hotel, nema ondje prostora za nesto vece. Dobar arhitekta to moze fino uklopiti, vidjecemo.Eisenbahner1921 je napisao/la:Neko je spomenuo iznad, kako ce se taj hotel uklopiti u okolinu kad se izgradi sve? Gradit ce se duplo sira cesta, pa nas istok i jos taj hotel. Hoce li to biti nesto velicine starog Plavog zamka sto bi moglo nekako stati ili nesto vece sto bi po meni bilo samoubistvo?
Dali smo im ono sto su trazili, odnosno popustili smo pod ucjenama za vece dobro tj. konacnu izgradnju naseg stadiona.. Dogovor nije povoljan za nas alu druge nije bilo..zubanovic89 je napisao/la:Fin dogovor, nismo im dali nista posebno, ne utice na gabarite stadiona, dobili smo nazad sjevernu tribinu da radimo sa njom sta hocemo. Mada po meni da ima ikakvog zakona onaj Plavi zamak ondje ne bi smio biti. Nadam se samo da ce ga oni prodati nekome ko ce ondje napraviti nesto sto se uklapa u ostatak naselja.
6 soba ce imati valjda ako sam ja dobro skontaozubanovic89 je napisao/la:Mislim da ce to vise biti neki motel nego hotel, nema ondje prostora za nesto vece. Dobar arhitekta to moze fino uklopiti, vidjecemo.Eisenbahner1921 je napisao/la:Neko je spomenuo iznad, kako ce se taj hotel uklopiti u okolinu kad se izgradi sve? Gradit ce se duplo sira cesta, pa nas istok i jos taj hotel. Hoce li to biti nesto velicine starog Plavog zamka sto bi moglo nekako stati ili nesto vece sto bi po meni bilo samoubistvo?
Mozda nije najpovoljniji ali ne vjerujem da cemo osjetiti neke negativne posljedice. Imacemo istok velicine koju smo isplanirali plus prostor koji ce ostati iza. Taj dio oko plavog zamka, zna li neko koliko je to kvadrata i koji je to tacno dio? Plus mislim da smo ih ovdje uzeli na foru jer dokument kaze da oni ne smiju blokirati nista po pitanju izgradnje stadiona sto znaci da nas nema ko kociti kad budemo htjeli praviti one kule (ako ja to dozivim).Hadzijalagic je napisao/la:Dali smo im ono sto su trazili, odnosno popustili smo pod ucjenama za vece dobro tj. konacnu izgradnju naseg stadiona.. Dogovor nije povoljan za nas alu druge nije bilo..zubanovic89 je napisao/la:Fin dogovor, nismo im dali nista posebno, ne utice na gabarite stadiona, dobili smo nazad sjevernu tribinu da radimo sa njom sta hocemo. Mada po meni da ima ikakvog zakona onaj Plavi zamak ondje ne bi smio biti. Nadam se samo da ce ga oni prodati nekome ko ce ondje napraviti nesto sto se uklapa u ostatak naselja.
Koldzi i SD-u se sjetim najmilijih po hiljaditi put.. Veci Zeljini dusmani i od cetnika..
Kako im nisi dao? Plavi zamak je objekat privremenog karaktera koji je izgradjen na 1/1 Zeljinoj zemlji.. Ta zemlja ce od sada biti u vlasnistvu sd-a.. Ovo je nepovoljno za nas iz mnogo razloga ali smo morali popustiti jer nikad stadion nebi izgradili..Haklapuc je napisao/la:Najbitnije je da im nismo dali ništa što je bilo naše. Betonsko igralište je ostalo naše, a oni su "dobili" Plavi Zamak koji je svakako bio njihov. Priča o 20 kvadrata za 300 kvadrata je morala propasti i toga su izgleda i iz SD postali svjesni. Nije niko lud da to napravi. Daleko od toga da su nas držali u šaci kao što su mislili da mogu jer ni oni taj hotel nikad ne bi mogli napraviti bez našeg pristanka.
Gradnja Istoka i Juga sada ne može doći u pitanje. Vrlo brzo treba očekivati građevinsku i početak gradnje. Mislim da se još samo to čeka.