FKZ1921 je napisao/la:Neandertalac je napisao/la:FKZ1921 je napisao/la:Ne mislim da je uopće tema treba li ili ne i hoće li se postaviti ili ne kamere.
I treba,i hoće se postaviti i moraju se postaviti.
To je bitan preduvjet za povlačenje ključnog poteza u borbi protiv huligsnstva na stadionima.
A ključna stvar je individualizacija počinitelja...samim tim i individualizacija kažnjavanja. To je suština.
Kakva je sansa da se brki ponude malo vece ovlasti, da se ljudi kojima to nije struka ne mijesaju u sportski dio.
Ne mogu sad detaljisati...
Amar nije uopće kandidat za šefa...i to je to. I to nema veze sa u slovima,ovlastima i slično...
Svi bi mi voljeli da sportski segment kluba vode sportisti,stručnjaci...I to se mora što prije usmjeriti u tom pravcu. Ali realno gledajući,nema ljudi...kompetentnih. Vjerujem da bi uprava bila najsretnija da može odmah kompletan taj segment predati u ruke takvih ljudi.
Dovodjenje igrača...šta je pametno uraditi?Kome povjeriti taj posao? Postoji li čovjek koji i zna i povjerljiv je,odan,lojalan...Ja znam samo jednog takvog,Amara. Postoji li drugi? Zna li neko?
Kakva su iskustva nekih drugih klubova koji su te poslove predali "strucnjacima"? Loša!
Nisam siguran,ali vjerujem da nasi ljudi koji sad to rade nisu baš sretni što to moraju raditi. A moraju,odnosno misle da je to manje loše od opcije da to nekom prepustis pa u neko doba počinješ saznavati da si se gadno zajebo.
Sigurno će se tragati za nekim boljim modelom od ovoga...
Nije da nije, ili nije bio. Upravo u mom pitanju lezi i odgovor zasto, zato sam ga i postavio. To dovodjenje igraca, jedan od glavnih ako ne i glavni razlog. A vec sam pisao, ego, sujeta, tvrdoglavost nas mogu kostati, nisu u interesu kluba nikako.
Svaka cast svakome u njegovoj zoni dhelovanja u onoj drugoj si samo jos jedan u nizu nekompetentnih uz svo dobro koje cinis i najbolje namjere.