Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

cikazubo
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto avg 23, 2016 10:50 am

Eno Greda za gg dao fin intervju, kad procičam da je postajala opcija da klub ide u stečaj i da se osnuje novo udruženje građanja i doda nesto novo na ime klzba ja se sav sledim ybt, bilo bi dobro ovog čovjeka nekako vratiti klub.

nookey
Kontakt:

uto avg 23, 2016 10:50 am

Sarajevski antitalent šou se nastavlja:

Trener možeš biti ti!

delinjo
Kontakt:

uto avg 23, 2016 10:51 am

ma nek bojkotuju koga hoce...imaju pravo i moze im se...par igraca je dokazalo da su iznad kluba i da su veci i od kluba koji postoji gotovo 100 godina i od navijaca i tradicije....jebi ga neko im to dopusta..
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Jaozinho22

uto avg 23, 2016 10:52 am

cikazubo je napisao/la:Eno Greda za gg dao fin intervju, kad procičam da je postajala opcija da klub ide u stečaj i da se osnuje novo udruženje građanja i doda nesto novo na ime klzba ja se sav sledim ybt, bilo bi dobro ovog čovjeka nekako vratiti klub.
Ma kakvi Greda Ajfel sra ti znaš! Prijepoljac..sve rastalio bla bla!!!
GOVNA MRS IZ SVETINJE!
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Hurmasica
Kontakt:

uto avg 23, 2016 10:55 am

cikazubo je napisao/la:Eno Greda za gg dao fin intervju, kad procičam da je postajala opcija da klub ide u stečaj i da se osnuje novo udruženje građanja i doda nesto novo na ime klzba ja se sav sledim ybt, bilo bi dobro ovog čovjeka nekako vratiti klub.
Ma Greda je zaslužan što se uopšte sve pokrenulo u klubu. Imao je petlju da otvori knjige, utvrdi gdje smo sve dužni i da se uhvati u koštac sa tim problemima. Uostalom to je sve rekao i u intervjuu, i hvala mu na tome.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

dell21
Kontakt:

uto avg 23, 2016 10:57 am

Milicevicu sudiji zelim brz oporavak.
Zasto nisu klocevi kaznjeni, gledaj im osmjeha. Vi ste sramota kluba i grada.

damirfile
Kontakt:

uto avg 23, 2016 10:58 am

Jutros opet tekst o zeljeznicaru na gg.ba a nigdje o pitarima. Još jednom mi u udarnom planu u negativnom smislu a o njima ni jedne recenice. Oj begane ti ***** prodanu.

hardwell
Kontakt:

uto avg 23, 2016 10:59 am

Da je Kostić bio krivac, pljuvao ih, vrijeđao, oni bili nezadoviljni sa njim, teren je zadnje mjesto gdje se trebalo iskazati negodovanje. Da su svi otisli do uprave i rekli tako i tako Kostic bi letio u roku od odmah. Ovako bojkotovali ste Zelju koji postoji od 1921, koji vam je stariji od djedova, upropastili ste donekle jednu sezonu u kojoj su svi navijaci ocekivali najvise od vas, sto se vidjelo prve dvije utakmice po posjeti. Sta mi sad trebamo cekati hoce li se vama svidjeti Mourinho ili Slaven Musa?

Za mene je jedino ispravno rješenje da se kazne igraci da do kraja sezone treniraju sa juniorima ili da raskinemo ugovore sa njima. Nećemo u Evropu, nećemo osvojiti titulu, nećemo ni ispasti jer ce igrati pošteni momci ovaj put. Djeluje radikalno, gdje ces otjerati pola ekipe, ali ja lično volim da ne varam, da budem pošten. I to je ono što tražim i od igrača Želje, uprave i bilo koga u klubu.
Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja

cikazubo
Kontakt:

uto avg 23, 2016 10:59 am

Hurmasica je napisao/la:
Ma Greda je zaslužan što se uopšte sve pokrenulo u klubu. Imao je petlju da otvori knjige, utvrdi gdje smo sve dužni i da se uhvati u koštac sa tim problemima. Uostalom to je sve rekao i u intervjuu, i hvala mu na tome.
Spoiler:
Vaš komentar na trenutna dešavanja u Klubu?
"Ne želim funkcionisati na principu osuđivanja i demagogije (priklanjanja jednoj, drugoj, trećoj strani), ne želim čak ni pominjati imena, mišljenja sam da svi trebamo biti na jednoj strani, ali uz puno poštovanje i uvažavanje generacija koje su stvarale naš klub, jer lijepo je reći najstariji i najtrofejniji klub, to sa sobom nosi i određenu težinu, ali i obavezu prema generacijama koje su to ostavile nama u naslijeđe. Željo je uvijek spajao i okupljao, držao otvorena vrata za sve ljude koji plavu boju imaju u srcu. Nikada nije zavisio od pojedinaca ma koliko oni trenutno jaki bili. Mi smo svi prolazni, a Željo je vječan. Želim i pozvan sam komentarisati samo ono što sam radio i uradio za svog mandata (januar 2013. - septembar 2015.) kao predsjednik kluba, a svoj sud o svemu ovom će donijeti i treba donijeti javnost (navijači, zbog kojih klub i postoji), a na kraju na vaše insistiranje ću dati i svoje mišljenje o trenutnom stanju. Zatekao sam klub sa blokiranim računima, sa isključenom strujom, vodom i plinom, sa obavezama oko cca. 6,5mil KM, sa preko 30 tužbi (od toga 13 izvršnih) itd. itd. U ovu avanturu sam ušao sa ukupno sedam Željovaca koji su se u tom trenutku osjećali sposobnim da pomognu klubu u najtežim trenucima, do kraja godine će nam se pridružiti još pet tako da je UO krajem 2013. godine brojao 12 članova. Po preuzimanju kluba i nakon prve analize finansijake situacije, bile su nam na raspolaganju tri opcije: 1. Da idemo u stečaj, imenu kluba dodamo neku riječ (formiramo novo udruženje građanja) i nastavimo sa takmičenjem iz nekog nižeg ranga 2. Da neko dođe sa svojim novcem cca. 7-8mil KM, poplaća dugove i nastavi sa radom (takvog nije bilo ni na mapi) 3. Da polako korak po korak saniramo finansijsku dubiozu, počnemo funkcionisati u skladu sa Zakonom (kada su u pitanju porezi i doprinosi, obaveze za PDV) i vratimo se na ispravan kolosijek. U tom trenutku, treća opcije je bila jedino rješenje za naš klub. Na Skupštini na kojoj sam imenovan za predsjednika kluba u januaru 2013. godine obećao sam sljedeće (postoje transkripti): 1. Finansijsku stabilizaciju i konsolidaciju kluba 2. Promovisanje igrača iz omladinskog pogona (za vrijeme mog mandata najmanje 5-6 igrača iz vlastitog pogona bi počinjalo utakmicu) 3. I nastupe u Europi (prve godine smo bili prvaci, a nakon toga se dva puta plasirali u Euro Ligu, iako smo obje sezone bili do samog kraja Prvenstva u utrci za prvo mjesto). U 2015. godini imali smo veoma zapažen nastup u Europi, došli do trećeg pretkola Eurolige, i kroz nastupe i prodajom igrača obezbijedili značajna finansijska sredstva. U svemu tome smo uspjeli, a nakon nepune tri godine provedene na mjestu predsjednika kluba, odlučio sam se povući (to je posebna tema i zaslužuje detaljnu elaboraciju, i ne bih sada puno o tome). Kada su u pitanju finansije, naveo sam šta sam zatekao, a sada ću navesti šta sam ostavio: - Odblokirali smo sve račune u poslovnim bankama (bili su blokirani na milionske iznose) - Na istim je nakon mog odlaska ostalo cca. 3mil KM (govorim o septembru 2015. god., do kraja godine očekivali smo još uplate za Bajića KM500ths., Džeku cca. KM700ths., Mersin cca KM250ths., mislim nešto sitno za Zukanovića, Gojaka. Nakon toga uslijedila je prodaja Amira KM1mil ). Možda sam nešto dodao ili ispustio, ali nenamjerno, obzirom da govorim po sjećanju, naravno postoji dokumantacija za sve ovo o čemu govorim. - Sve obaveze po tužbama (39) izmirene, posljedne koje smo platili odnose se na Željezničko-štednu zadrugu i Bekrićevog menadžera (obaveze prema njemu za transfer iz 2010-11) - Dobavljači i uposlenici izmirene sve obaveze - Potpisali reprogram sa Poreskom za plaćanje glavnice na 10 godina uz ratu od 10ths. KM, a oslobođeni smo kamata u iznosu cca. 1,4mil KM - Stavljen u funkciju žiro-račun omladinskog pogona - Svi treneri i uposlenici omladinskog pogona dobili Ugovore, počinju im se plaćati doprinosi, imaju zdravstveno osiguranje - Igrači i stručni štab imaju profesionalne Ugovore u skladu sa tadašnjim mogućnostima i budžetom (Ugovore o radu) - Potpisali smo Ugovor sa Opštinom Novi Grad o korištenju sportskih terena (želja nam je da naši najbolji omladinci imaju najbolje uslove za rad) - Uspostavili sistem članskih karata - Uspostavili sistematizaciju i reorganizaciju radnih mjesta itd. itd. Imajući u vidu naprijed navedeno, lično sam zadovoljan urađenim. Veliku zahvalnost dugujem članovima UO, administraciji Kluba na čelu sa direktorom Šiljkom, predsjedniku Skupštine Dautbašiću, potpredjedniku Pešti i menadžeru kluba Amaru Osimu, jer bez njihovog zalaganja, truda, požrtvovanja ovo ništa ne bi bilo moguće, imao sam i podršku od strane prijatelja kluba (g.dina Kozarića, Pervana, Misimovića, Žuje, Terovića) i ovim putem im se želim zahvaliti jer nisam imao priliku na konstituirajućoj Skupštinu to reći, obzirom da nisam ni pozvan da prisustvujem istoj. Obaveze koje su ostele odnose se na: obaveze prema Poreskoj (10ths. Mjesečno), i imali smo kontrolu Poreske u februaru 2015. god. za period 2009-2014 gdje je konstatovano još cca. 2mil KM duga (najveći dio duga cca. 75% se odnosi na 2011-12god.), uložili smo žalbu, jer u potvrdi o reprogramu koji je potpisan od stane kluba i Poreske u 2014. god. stoji da su obuhvaćenje sve poreske obaveze do 2014. god.. Treba ovdje napomenuti i pozajmice Amara Osima kao obavezu kluba. O svemu ovome sam govorio na sjednicama Skupštine kluba (2014., 2015., postoje i transkripti), kao i putem sredstava javnog informisanja, čak postoji i video zapis iz januara 2015. god. (na youtube) kada sam odgovarao na pitanja članova kluba, jer sam želio ustaliti tu praksu, da svako ko posjeduje člansku kartu kluba može i treba postaviti pitanja koja ga interesuju i da treba dobiti odgovor, kako bi se pojačala sinergija na relaciji članstvo – upravljačke strukture kluba. Nisam tražio krivce i opravdanja, ko je, kada i zbog čega stvorio te obaveze, već u skladu sa našom krilaticom „Mi smo Željini, Željo je naš“, fokusirao se na ozdravljenje i normalno funkcionisanje kluba u kojem sam proveo kao igrač i na kraju kapiten kluba svoje najbolje godine života (od 1997-2007.). Takav pristup predlažem i sadašnjim i budućim upravljačkim strukturama, neka se fokusiraju na ono šta će napraviti u svom mandatu i šta će ostaviti budućim generacijama, jer to je misija ljudi koji upravljaju ovim klubom još od njegovog osnivanja.
Ako ne želite o detaljima, bar nam navedite razloge, zbog kojih ste podnijeli ostavku?
Nije u pitanju pojedinac ili pojedinci, već perspektiva daljeg rada i odricanja za kojeg smatram da nije dovoljno podržan od strane navijača, nekih medija i uže i šire lokalne zajednice. Unutar kluba, bilo je neslaganja oko samog saziva nove Skupštine kluba i izbora ljudi koji će je voditi, sastava Nadzornog odbora, s druge strane, pojavljuju se dušebrižnici, kada su vidjeli milionske iznose na računu, tvrdeći da znaju i umiju bolje. Možda bih i preko toga prešao, ali sam imao jedan ljudski dogovor i sa g.dinom Odovićem (izuzetno ga cijenim prije svega kao čovjeka, bio mi je i trener), kojeg sam predložio za trenera u januaru 2015. god. (UO je prihvatio moj prijedlog, a bilo je i drugih prijedloga). Iako je imao važeći Ugovor sa Čelikom, prihvatio je moj poziv, nije pitao za novce niti bilo šta, samo me je pitao do kada mislim da će biti trener, na šta sam mu ja odgovorio da će biti trener, dok sam ja predsjednik (njemu je to bilo dovoljno). Eto to je samo jedan mali dio priče, nastavak znate.
Da li se slažem ili ne sa sadašnjom politikom kluba? Na to pitanje mogu odgovoriti u jednoj rečenici, previše igrača i trenera defiluje svakih par mjeseci kroz naš klub, to nikada nije i neće donijeti dobre rezultate jer da bi neki tim funkcionisao (profunkcionisao) moraju biti na okupu duže od tri-šest mjeseci ili godinu dana, a jezgo tima moraju činiti Željina djeca. Kroz zajedništvo se stvara sinergija i osjećaj pripadnosti klubu, a to stvara pozitivnu energiju koja donosi prijeko potreban sportski rezultat. Ima jedna rečenica koja kaže, samo neka svako radi posao za koji je stručan i rezultat će doći.Ne sumnjam da sadašnja Uprava radi najbolje što zna i umije i da imaju dobre namjere, ali nažalost to u ovom poslu nekad nije dovoljno za uspjeh. Na kraju će morati podnijeti izvještaj (odgovornost) za sportski uspjeh ili neuspjeh. Sportski dio je veoma jednostavan, a i komplikovan. Ne možemo u kontinuitetu tražiti krivca u drugima. Pitanje je koliko će to trajati, te da li će i koliko to finansijski klub koštati ili će klub profitirati. Kako vam je pošlo za rukom da okupite sve te ljude da zajednički radite u interesu kluba? Upravljanje je umjetnost ili vještina mogućeg.
Evo intervju da ne otvarate tamo bezveze..

godrina
Kontakt:

uto avg 23, 2016 11:00 am

sadasnjoj upravi samo fali jedan covjek koji se razumije u sport i ovu igru + na klupi neka manga od koga ce igraci trazit dopustenje da kihnu na treningu a kamo li sta drugo
iii neka sad pokazu damu i kazne ove nazovi mangupe sa osmijehom ko hanka paldum
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

Kapiten
Kontakt:

uto avg 23, 2016 11:01 am

dell21 je napisao/la:Milicevicu sudiji zelim brz oporavak.
+1.
Pobijedi !
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

SIMA_SIMAU
Kontakt:

Nikada kluba od nas nece biti...bitno je da glavna vijest bude Kostic napao igrace. Zasto nijedan igrac nije kaznjen? Uprava mora reagovati, suspenzije moraju biti. Kosoric ne igra u Zenici i to mi je drago ali isto tako Veca mora biti na klupi najmanje
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

nookey
Kontakt:

nema od kazni ništa, bar ne od suspenzija, biće novčano kažnjeni i to je to...

BlueIsTheColor
Kontakt:

uto avg 23, 2016 11:02 am

ellaxaz je napisao/la:Ovi sto "po forumu brane" igrace, a nas koji ih nazivamo pravim imenom, smatraju debilima, sta su onda oni?
Vidim sve prolazi nekaznjeno.
Oni su Zeljina djeca, onda mi trebamo biti ovce.
Ma puknes ih brate samo na ignore... isto kao da mi nemamo oci i zdrav razum... Branit golmana koji je primio gol koji ne bi primio ni rezervni golman naseg kadetskog tima... i onda smo mi koji mislimo drugacije debili... Antolovic jeste primao golove isto, jeste nas unistio protiv Zrinjskog u Mostaru prosle godine kada samo za 5 minuta prokockali vodstvo, doduse sa igracem manje, ali taj isti Antolovic se nije sprdao po drustvenim mrezama i kao sto "nase dijete" radi...
da, debili smo, jer ne podrzavamo ovo igranje sa ugledom kluba... na kraju ce zbog ovakvih igraca i navijaca koji nas koji ne mislimo isto kao oni i ne podrzavamo ovakav odnos prema dresu (cast Mici Stevanovicu), na Grbavici ostati 1000 ljudi... i da, oni ce bit PRAVI NAVIJACI... a svi ostali ce biti, naravno, debili...

Hurmasica
Kontakt:

uto avg 23, 2016 11:02 am

Također želim Miličeviću brz oporavak, strašno šta se sve čovjeku izdešavalo prije one utakmice sa Olimpicom. Nadam se da će se oporaviti od te bolesti i vratiti se poslu koji najviše voli.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

SIMA_SIMAU
Kontakt:

uto avg 23, 2016 11:04 am

Los rezultat protiv Celika i protiv Krupe nece biti 2.000
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto avg 23, 2016 11:06 am

Ma Čelik se mora dobiti, ako treba kupit tekmu, ne zanima me
Željezničar ante portas !

damirfile
Kontakt:

uto avg 23, 2016 11:06 am

Ako se ne kazne igraci onda nismo nista uradili. Onda cu posumnjati i na upravu i na sve redom.
Miro zasluzuje kapitensku traku nek ovi strajkaci se ugledaju. Da je mjesec u klubu dati mu kapitensku u zenici.

Valter
Kontakt:

uto avg 23, 2016 11:07 am

Bilo bi lijepo od uprave da sudiji Miličeviću uputi pismo sa željama za brz oporavak.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

hardwell
Kontakt:

uto avg 23, 2016 11:08 am

SIMA_SIMAU je napisao/la:Los rezultat protiv Celika i protiv Krupe nece biti 2.000
Uprava je zaslužila pun stadion svaku utakmicu, ekipa nije zaslužila ni da ih porodica dodje gledati.
Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 6 gostiju.

Prijava