Naravno da nismo i nadam se da nećemo pogriješiti jer je ovo veoma zajebana situacija koja neodoljivo podsjeća na njih prije dvije-tri godine. I oni su imali pare od Evrope, pare od Cimirota zatim od Dupovca i Stojčeva, pa gdje su sad? Nema ih nigdje. Stoga molim ljude na ovom forumu da budu saburli i da ne pišaju po sirotinji samo zato što mi sada imamo nešto, a neko drugi nema jer sve se to vrati kad-tad, opet vidimo na njihovom primjeru.Ajzea je napisao/la:Mi nismo oni, niti cemo ikada biti. Ako su oni napravili gresku kakvu jesu, ne mora znaciti da svi moraju.
To je jako pametan potez i nadam se da se razmišljanje u klubu ide u tom pravcu.pile87 je napisao/la:A okrecu se navijaci sad kad bi mi doveli jos dvadeset igraca na forumu bi se to slavilo kako dobar potez slicno kao sto je bilo kod njih medjutim mi cemo dovesto objektivno jos najvise dva igraca i napustice nas 5-6 igraca sto znaci da ce sve biti opet u okviru ovoga do sad finansiski gledano a trebalo bi da imamo vise igraca koji konkurisu za igru u prvih 11 i nesto uigraniju ekipu nego je sad bio slucaj ako odradimo dobar posao sa strucnim stabom i neko ovo sve dobro poslozi ja sam jako zadovoljan.ž'21 je napisao/la:Baš čitam njihov forum kad su bili na 'vrhuncu'. Preslikano kao kod nas, za svakim igračem se okrećemo, pišamo po svima, *ebemo anamo one, vraćamo reprezentativce, osvajamo titule, maštamo o nekim trenerskim imenima itd. itd. itd. Samo se nadam da su naši pametniji od njihovih i da nećemo doživjeti ovo što su oni sad doživjeli.Neandertalac je napisao/la:Jedno je sigurno. Vise nikada nece dobiti finansije na kamari kao u one dvije god. Ogroman novac je bio u opticaju a veliki dio istog je zavrsio u dzepovima clanova kluba i menagera.
Iducu sezonu idu sa mladim nadama, akademija folovi plus mozda neki povratnik cisto da smire strasti navijaca i kupe sebi jos vremena.
Ovo pisem samo iz razloga jer je trenutno kod nas slicna situacija, u neku ruku i ne bih volio da dozivimo slican scenario. Znas ono, niko ne bi uzeo dok mu se ne pruzi prilika, milion puta dokazano.
Ja nesto kontam da ce on ostati sadaDANAN je napisao/la: Kazu da Mailson zemlju grize.
A tek kako je na malonogometnim punioKapiten je napisao/la:Ja nesto kontam da ce on ostati sadaDANAN je napisao/la: Kazu da Mailson zemlju grize.A i zao bi mi bilo da nas napusti vec nakon pola godine. Na onim pripremnim utakmicama nije izgledao uopste toliko lose. Pogotovo onda kada je dosao na probu, tada je na treninzima bas izgledao dobro. Ja sam od njega ocekivao da "prešiša" i Tiaga...
Mislim da je bilo oko 300-400kOkolele je napisao/la:Za koliko je ono para otisao Višća..
Hajde,obradujete nasMinjore je napisao/la:i ja evo dumam citavo jutro.. Dajte ljudi kakvu informaciju, obradujte mene i riosarios je napisao/la:Koliko i mene sjecanje sluzi mislim da mi imamo neki veci procenat od Visce u buducim transferima ugradjen u ugovor kad smo ga prodavali..Il sam nesto pomjesao!? Hajd bas ako ima neko ko je bolje upucen nek potvrdi ili demantuje
rios je napisao/la:
@Okolokole
To bi trebao odluciti novi trener koji dodje.1921 je napisao/la:Kakav ba Mailson, noga 1/1
Kapiten je napisao/la:rios je napisao/la:
@Okolokole
Nakon kraja sezone ce se poceti raditi na tome sada su poznata samo imena onih koje zelimo.sergejevic je napisao/la:@pile zna li se ista za trenera, kad bi trebalo bit zavrseno ?
Velika je razlika po pitanju finansija kod njih i kod nas. Kod nas sve se zavrsava preko racuna, znaći SVE. Kod njih se plata uplačivala u iznosu 475KM, a ostalo na ruke. Igrači su primali jako velike cifre na ruke(10 000, 15 000, 20 000, 30 000 i više km) platu, od toga je dio išao igraču a ostatak se vraćao 'nekim' ljudima. Kod nas igrač primi platu npr. 3000KM sa svim (topli obrok, karta, plata...) plati se porez na tu platu od 70% i sve je po propisima. Zbog toga mi ne možemo doći u tu situaciju. Zna se koliko ko ima platu, koliko imaš na računu. Razhodi i prihodi lijepo definisani. Što se tiče igrača kod nas ni jedan igrač (zvučno pojačanje) nije povrijeđen ili nije nikako zaigrao. Čak štaviše svi su zdravi i jako puno su doprinijeli igri i rezultatu. To što neke druge stvari nisu funkcionisale kako treba je nešto drugo. Sad se na tome intezivno radi i kad se to sve poklopi onda...aBd sve će da bude potaman. Poređenje njih i nas je nebo i zemlja po pitanju funkcionisanja kluba, a po pitanju navijača euforije ima, istina... Mi možemo tek dati sud nakon prve polusezone lige 12. To će biti mjerilo uprave, trenera i igrača. Tad ćemo biti kompaktni u svim segmentima. Sad tek predstoji, neću reći bitka/borba(da ne budem pogrešno protumačen), jasan 'putokaz' prema cilju...ž'21 je napisao/la:Baš čitam njihov forum kad su bili na 'vrhuncu'. Preslikano kao kod nas, za svakim igračem se okrećemo, pišamo po svima, *ebemo anamo one, vraćamo reprezentativce, osvajamo titule, maštamo o nekim trenerskim imenima itd. itd. itd. Samo se nadam da su naši pametniji od njihovih i da nećemo doživjeti ovo što su oni sad doživjeli.Neandertalac je napisao/la:Jedno je sigurno. Vise nikada nece dobiti finansije na kamari kao u one dvije god. Ogroman novac je bio u opticaju a veliki dio istog je zavrsio u dzepovima clanova kluba i menagera.
Iducu sezonu idu sa mladim nadama, akademija folovi plus mozda neki povratnik cisto da smire strasti navijaca i kupe sebi jos vremena.
Ovo pisem samo iz razloga jer je trenutno kod nas slicna situacija, u neku ruku i ne bih volio da dozivimo slican scenario. Znas ono, niko ne bi uzeo dok mu se ne pruzi prilika, milion puta dokazano.
Ubio si me sa ovim č ć ne znam sta ti bi...tm8782 je napisao/la:Velika je razlika po pitanju finansija kod njih i kod nas. Kod nas sve se zavrsava preko racuna, znaći SVE. Kod njih se plata uplačivala u iznosu 475KM, a ostalo na ruke. Igrači su primali jako velike cifre na ruke(10 000, 15 000, 20 000, 30 000 i više km) platu, od toga je dio išao igraču a ostatak se vraćao 'nekim' ljudima. Kod nas igrač primi platu npr. 3000KM sa svim (topli obrok, karta, plata...) plati se porez na tu platu od 70% i sve je po propisima. Zbog toga mi ne možemo doći u tu situaciju. Zna se koliko ko ima platu, koliko imaš na računu. Razhodi i prihodi lijepo definisani. Što se tiče igrača kod nas ni jedan igrač (zvučno pojačanje) nije povrijeđen ili nije nikako zaigrao. Čak štaviše svi su zdravi i jako puno su doprinijeli igri i rezultatu. To što neke druge stvari nisu funkcionisale kako treba je nešto drugo. Sad se na tome intezivno radi i kad se to sve poklopi onda...aBd sve će da bude potaman. Poređenje njih i nas je nebo i zemlja po pitanju funkcionisanja kluba, a po pitanju navijača euforije ima, istina... Mi možemo tek dati sud nakon prve polusezone lige 12. To će biti mjerilo uprave, trenera i igrača. Tad ćemo biti kompaktni u svim segmentima. Sad tek predstoji, neću reći bitka/borba(da ne budem pogrešno protumačen), jasan 'putokaz' prema cilju...
Ne znam ni ja vala. Vidim da sam tipkao i na pogrešnim mjestimapile87 je napisao/la:Ubio si me sa ovim č ć ne znam sta ti bi...tm8782 je napisao/la:Velika je razlika po pitanju finansija kod njih i kod nas. Kod nas sve se zavrsava preko racuna, znaći SVE. Kod njih se plata uplačivala u iznosu 475KM, a ostalo na ruke. Igrači su primali jako velike cifre na ruke(10 000, 15 000, 20 000, 30 000 i više km) platu, od toga je dio išao igraču a ostatak se vraćao 'nekim' ljudima. Kod nas igrač primi platu npr. 3000KM sa svim (topli obrok, karta, plata...) plati se porez na tu platu od 70% i sve je po propisima. Zbog toga mi ne možemo doći u tu situaciju. Zna se koliko ko ima platu, koliko imaš na računu. Razhodi i prihodi lijepo definisani. Što se tiče igrača kod nas ni jedan igrač (zvučno pojačanje) nije povrijeđen ili nije nikako zaigrao. Čak štaviše svi su zdravi i jako puno su doprinijeli igri i rezultatu. To što neke druge stvari nisu funkcionisale kako treba je nešto drugo. Sad se na tome intezivno radi i kad se to sve poklopi onda...aBd sve će da bude potaman. Poređenje njih i nas je nebo i zemlja po pitanju funkcionisanja kluba, a po pitanju navijača euforije ima, istina... Mi možemo tek dati sud nakon prve polusezone lige 12. To će biti mjerilo uprave, trenera i igrača. Tad ćemo biti kompaktni u svim segmentima. Sad tek predstoji, neću reći bitka/borba(da ne budem pogrešno protumačen), jasan 'putokaz' prema cilju...
Jel i na zdenku ?fedeltafrotta je napisao/la:postavljaju se stolice, sad sam sa stadiona
da daterabajt je napisao/la:Jel i na zdenku ?fedeltafrotta je napisao/la:postavljaju se stolice, sad sam sa stadiona
Sve će biti spremno za evropufedeltafrotta je napisao/la:da daterabajt je napisao/la:Jel i na zdenku ?fedeltafrotta je napisao/la:postavljaju se stolice, sad sam sa stadiona