Plavi orkestar je napisao/la:ChWilla je napisao/la:Plavi orkestar je napisao/la:Zeba,dok je bio u Zelji,je bio najplaceniji igrac.Znam tacno i koji je mjesecni iznos bio.Trcao je toliko koliko jedan golman pretrci u toku utakmice.Sad u Slobodi puno više trci.Zašto je kod nas šetao on zna,moguce je da isplate nisu bile na vrijeme.Zadnja njegova tekma u Zelji je završila u 32-goj minuti utakmice.Zbog nezalaganja Amar ga je zamjenio u toj 32-goj minuti a on je u svlacionici,ljut zbog te Amarove izmjene,poceo šutati klupe za sjedenje i povrijedi se.Mislim da je imao 6 šavova na nozi.Tim potezom je iskazao nepoštovanje prema Amaru i od tog dana on je kod Amara završio.Prodali su ga Splitu za 50 hiljada km.
pare su i tad bile iza toga. nismo prošli maribor, drugih izvora nije bilo, ni transfera ni ulaganja. i nije više bilo za njegovu platu, a bogami ni za mnoge druge...sve ostalo su izgovori za to. zbog para je i amar jebav'o njega, a on amara i nas netrčanjem...
Ma znam ChWilla samo napišem po nekad nešto da pojedinci sami izvuku zakljucak zašto.U ovom slucaju da oni koji Zebu u zvijezde okivaju i govore da mu je Zeljo u srecu razmisle zašto je šetao po terenu.
Evo ja ga licno gotivim,i zeljovac je u srcu i dusi garantujem,a te vase price okacite macku o rep!Svaki igrac Zelje koji je zasluzan za Zeljin uspjeh je za menje svetinja,tacka i kraj!Jedan Sinisa,jedan Lendric koji su tek dopizdili u nas klub su vam u visinama,dokle vise ba ponizavati zlatnu generaciju Zeljinih igraca!Donijeli toliko radosti za 2-3 god,isti taj Tomic,Zeba,Antola,Bekrija,Bogi,Stana ja po njima pljuvati nikada necu kao sto vi radite jer mi moj obraz ne dozvoljava,zbog srece kojom su ispunili moj dom tih godina!Bili nesporazumi,razisli se niko nikoga ubio nije!I jos samo jedno pitanje za ove koji komentarisu lovu pa jel vi za dzaba radite u firmama,kod gazda ili iz ljubavi prema istim,manite me te demagogije ba!Realnost se odavno izgubila izgleda kod nas!