Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

LARSSON
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet avg 19, 2016 7:36 pm

Možemo reći da su lijevi bekovi promašaj, ali prije nego što su došli dobri igrači su bili. Bevab je važio za jednog od većih talenata na toj poziciji, a Husića je i Baždarević pratio prošle godine, ali.....

Virtu4L

pet avg 19, 2016 7:36 pm

Jedan od uzroka problema je i ta rotacija trenera, dok ugodiš svakom od njih, dovedeš ono što traže, broj igrača naglo skoči. Plus što je i uprava na svoju ruku dovodila neke igrače, zato imamo ovoliki broj prinova. Loša, veoma loša koordinacija i neću reći bačene pare, ali mogle su se i malo bolje potrošiti.
"Joj ofirniji su od Maje koja je udaljena 2km od mene i zeli sex veceras.." by Minjore

cikazubo
Kontakt:

pet avg 19, 2016 7:37 pm

Omar500 je napisao/la:Posto vidim da su me mnogi citirali, da pojasnim...nijedan igrac na svijetu se ne moze dokazati i uci u formu ako ne igra! Dzaba ti treninzi i ako se tu dokazujes ako ne igras, pogotovo ako nagomilas pet miliona igraca, pa nema sanse da ces uci u formu.
Ako potpisu Krizman i Markovic, ja cu fakat biti razocaran. Umjesto da se uci na greskama, ti jos gori i samo pravis sebi jos vece probleme. I sta onda kasnije, raskini jos 10 ugovora da bi mogao dovesti nekoga jer ne mozes imati pet hiljada pojacanja.
Mislim super ce biti ako se oni pokazu, ali nije sada to uopste bit.
Ali ne zelim da razbijam glavu sada, kada nista ne mogu promijeniti. Sutra je bitna utakmica, i idemo po pobjedu! Tu nema dileme. Pobjedjivali smo puno jace protivnike i kada smo igracki bili slabiji, to nam nije nepoznanica. Mi smo Zeljo i na Grbavici drugi ne bi smjeli sta da traze. :)
Slazem se s tobom, s obzirom da se dosta polemise oko Halvadzica, moguce da on nije prebrodio prelazak na seniorski fudbal, al momak realno nije ni imao neke prilike, s obzirom da je kao prvi klub uzeo prevelik zalogaj (Norkoping sampion te sezone), odlazi u nizi rang nije se dugo zarzao i dolazi kod nas, meni vise djeluje da momak nije ni imao adekvatnu priliku i dovoljan broj minuta za adaptaciju na jaci fudbal. Ima sigurno nesto u nogama, igrac s najvise nastupa do 18 godina za Švedsku, 2 velika uspjeha sa u17 i u19 selekcijama i onda strmoglavi pad u karijeri. I jos nesto, vezano za lijevo krilo, ako vec nemamo dovoljno igraca i kad tu poziciju vec krpe Dzenis i Memija, zbog cega se olako odrekosmo Murisa Midzica, decko sasvim fino igra u Gorazdu, odradio dobru sezonu, bolje njega gurati na tom mjestu kao mladog izdanka kluba nego dovoditi opet neke anonimuse sa strane koji su vec u ozbiljnim godinama i kojim to opet nije primarna pozicija. Markovicev dolazak i mogu shvatit, ovako npr kad Blagi napravi glupoti ili ako ti se neko povrijedi moras imat jos nekog veznjaka za svaki slucaj, u biti zauzece mjesto Enisa Sadikovica samo, a ima to iskustvo kako u nasoj ligi tako i vani i vjerujem da je korektan igrac..

Virtu4L

pet avg 19, 2016 7:39 pm

LARS1921 je napisao/la:Možemo reći da su lijevi bekovi promašaj, ali prije nego što su došli dobri igrači su bili. Bevab je važio za jednog od većih talenata na toj poziciji, a Husića je i Baždarević pratio prošle godine, ali.....
Bevab nije bio talenat i dobar igrač prije nego što je došao kod nas, on je to bio davno, prije 3 godine. Ja sam prvi mislio da postoji šansa da se vrati u život, to mislim za svakog od njih, ali što je previše previše je.
"Joj ofirniji su od Maje koja je udaljena 2km od mene i zeli sex veceras.." by Minjore

Veteran1965
Kontakt:

pet avg 19, 2016 7:40 pm

Moderacijo molim Vas da postavite anketu ko njie svršavao ovdje i hvalio i upravu i sportski segment kada su redom dovođeni i prikazivani video klipovi za Zahirovića, Pozdera, Husića, Bevaba, Hervasa...i ostale...piškli smo na sveove igrače...i nemojte srat da Vam ovako iskreno kažem....
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

LARSSON
Kontakt:

pet avg 19, 2016 7:41 pm

Virtu4L je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:Možemo reći da su lijevi bekovi promašaj, ali prije nego što su došli dobri igrači su bili. Bevab je važio za jednog od većih talenata na toj poziciji, a Husića je i Baždarević pratio prošle godine, ali.....
Bevab nije bio talenat i dobar igrač prije nego što je došao kod nas, on je to bio davno, prije 3 godine. Ja sam prvi mislio da postoji šansa da se vrati u život, to mislim za svakog od njih, ali što je previše previše je.
Bevab je važio za jednog od većih talenata na toj poziciji

storm_raider
Kontakt:

pet avg 19, 2016 7:42 pm

I ovo sto napisa @Veteran je istina...
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Virtu4L

nije govn0 neg' se pas posr'o

fk1921

za 8 dana mi smo ispisali preko 120 stranica na ovom forumu :D ahahahah 50 stranica svadje sa neandertalcem ostalo zbog 2 poraza :mrgreen:
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

sergejevic

pet avg 19, 2016 7:45 pm

Samo jos sto se tice trenera i nacina igre.
Karakteristicno za ovu ligu je da se igra izuzetno sporo, mnogo duela i kontakta, 95% utakmica na losim terenima i teskim uslovima. To je to. Dakle, mozes se prilagoditi takvom nacinu igre ili gurati nesto svoje, nekarakteristicno za ovu ligu i cekati da svaki teren bude kao Bilino polje, da sudije pocnu davati kartone za lakat u lice, da svaka ekipa izadje da se nadigrava. Dugo jos necemo to docekati, pa eto neka prenese neko Kosticu tu tajnu, ako je nije i sam do sada provalio. Vecina trenera koji gaje nesto drugacije vrijednosti odavde odu brze nego sto su dosli.
Sto se tice ovog komentara iznad. Nas posao i jeste da piskimo na ove igrace, a neko prima platu da dovede igraca zbog kojeg cemo piskiti na duze staze(Miroslav Stevanovic).

Valter
Kontakt:

pet avg 19, 2016 7:47 pm

Neandertalac je napisao/la:
Nije istina. Taj spin vise ne pije vode, izlizan je i nema mjesta u ovom realnom kritiziranju njihovog rada svega u vezi sportakog segmenta.
Tvrdoglavo, naivno, laicki i ishitreno su donosili odluke koje nam donose strogu stagnaciju pa cak i pad na sportskom polju i sada svaki pokusaj ukazivanja kako nesto ne stima prihvataju kao licni udarac na njih samih ne shvatajuci pri tome da su oni bas u velikoj i najvecoj mjeri odgovorni za rezultat.
Sto se tice price sta uciniti da se stvari poprave i nudjenja svim `pametnima` da odu do kluba i ponude rjesenje samo jos jace potkrrpljuje tezu kako su izgubili kompas.
Forum sluzi za razmjenu i iznosenje misljenje i nuditi nekome od nas da daje pridjeloge je jako neozbiljno. Kao sto je i neozbiljno da jedan Dejan Nikolic skautira i dovodi igrace a o fudbalu zna koliko i prisjecan ucenik petog razreda.
Ja posto nisam kvalifikovan za takvo nesto nikada na sebe ne bih preuzeo tako odgovornu funkciju jer koliko god volio Zelju i zelio mu dobro, dovoljno sam razuman da znam kako bi to sto sam laik i amater na tom polju samo nastetio klubu, pored sve dobre volje.
Cak neki spinovi koji izlaze iz kuhinje dovode i tu ljubav pod znak pitanja jer je ocigledn namjera spasavanja vlastite koze.
Znaci sto prije shvate da nisu kompetentni i krenu u rjesavanje tog problema, prepustanje tog dijela posla nekome ko je stručan i kvalifikovan, toliko bolje za sve nas jer su pokazali kako administravni dio kluba mogu voditi itekako dobro i odgovorno.

Sa postovanjem; Nendertalac zvani fula.
Svjesni smo mi da stvari na terenu ne ìzgledaju onako kako bi zeljeli. Ja recimo spadam u onu grupu navijaca koja misli da je tome najveci uzrok Kostic jer me je vec u prvom kolu frapirao sa pocetnom formacijom 4 2 4. U ovih pet kola ja sam donekle zadovoljan sa dva poluvremena, drugim protiv Olimpika i prvim protiv Sirokog. Pripremne utakmice ili smo odigrali potanko ili lose, uostalo one u Sarajevu izgubili smo i protiv Olimpika i protiv Metalegea. Sve to govori da Kostic ili nije poslozio stvari ili ne zna. Svi smo zbog toga neraspolozeni i nervozni. Medjutim kod tebe je nesto drugo. Ti mi djelujes zadovoljan ovim raspletom situacije, po meni ne zbog toga sto se kao potvrdjuju neke tvoje procjene oko trenera, nego zbog toga sto je neko ili neki u upravi tebi ili nekom tvom poremetio planove pa se sada nasladjujes trenutnom situacijom u i oko kluba ne bi li ovi otisli i ostavili prostor za neciji povratak. Ovu trenutnu losu igru sigurno nebi podigao Dado Sadikovic jer on to ne umije.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

BHDragons
Kontakt:

pet avg 19, 2016 7:47 pm

BHDragons je napisao/la:
BHDragons je napisao/la:
BHDragons je napisao/la:Željo? To nije tako jednostavno za objasniti. Nije to samo klub za koji se navija, u čijim igrama se uživa... Ovo je više od toga, više od bilo čega opipljivog sa čime se može porediti. To je jednostavno pečat kojeg ti udare kad se rodiš. I zauvijek je tu. Nema više van. I kad postaneš svjestan toga, ti si već u talasima bujice koja te nosi u beskraj plavetnila. U tom stanju život provedeš i zaraziš sve oko sebe, sretan jer znaš da činiš pravu stvar.

Sutra svi zajedno do pobjede.
:zeljeznicar1:
I onda kad godine minu, a kose osijede, ostane sjećanje i ponos na dane kada smo svi bili ko jedan. Plavim koncima ljubavi povezani, svjesni da nismo najbolji kad smo prvi, već kad smo zajedno. I kad smo potpuno predani.

U vatri toj nek izgori mržnja, prezir i zavist. Nek se rasplamsa radost, ponos, prkos i žar. Mi smo tu zbog vas, vi ste tu zbog nas. Sve nas spaja iste vatre plam. Sve nas nosi iste vode val.

Jedanaest kao jedan. Jedan kao jedanaest. Junačko srce, um mudraca, ponos radnika, težaka. Djedovi te stvarali, očevi izgradili, a mi sačuvali. Sinovi naših sinova najponosniji će bit'. Kad svane plavi dan.

:zeljeznicar1:[/quote]
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

Veteran1965
Kontakt:

pet avg 19, 2016 7:48 pm

Ako to prima platu da dovede igrače da "piškamo na njih"

sergejevic

pet avg 19, 2016 7:50 pm

Prvo trener ciji je posao da napravi ekipu. Dakle, da napravi tim od igraca koje ima, a ne da samo nabaca svega i moli Boga da mu prodje. Poslije njega skaut koji snima igraca za kojeg mu trener kaze da je potreban, onda i sportski direktor, a na kraju onaj koji je doveo neke igrace i prije nego smo znali ko ce nam biti trener.

Veteran1965
Kontakt:

pet avg 19, 2016 7:55 pm

Sergejeviču imena...dakle , skaut je tu 20 dana...sportskog direktora nemamo, trener je doveo baš malo igrača...sve igrače je dovodila uprava, valjda taj Dejo magični a koliko znam upravni odbor radi volonterski,tako da niko nije pare tu neke uzeo kako se implicira...

sergejevic

pet avg 19, 2016 8:01 pm

Veteran je napisao/la:Sergejeviču imena...dakle , skaut je tu 20 dana...sportskog direktora nemamo, trener je doveo baš malo igrača...sve igrače je dovodila uprava, valjda taj Dejo magični a koliko znam upravni odbor radi volonterski,tako da niko nije pare tu neke uzeo kako se implicira...
Ne impliciram ja nista. Ne bavim se takvim spekulacijama ko je uzeo pare i slicno.
Kazem da neko treba provjeriti koga dovodi i da ne ostane sve na svrsavanju na klipove.
Onda su neki igraci dosli sami u klub i potpisali ugovor. Nismo imali sportskog direktora, niti skauta, a ni trenera. Pozder, Husic, Lazic, Secerovic, Ugljesa, Bevab sami dosli.

LARSSON
Kontakt:

pet avg 19, 2016 8:04 pm

Ara od prve minute :palacgore:

BHDragons
Kontakt:

pet avg 19, 2016 8:07 pm

BHDragons je napisao/la:
BHDragons je napisao/la:
BHDragons je napisao/la:
I onda kad godine minu, a kose osijede, ostane sjećanje i ponos na dane kada smo svi bili ko jedan. Plavim koncima ljubavi povezani, svjesni da nismo najbolji kad smo prvi, već kad smo zajedno. I kad smo potpuno predani.

U vatri toj nek izgori mržnja, prezir i zavist. Nek se rasplamsa radost, ponos, prkos i žar. Mi smo tu zbog vas, vi ste tu zbog nas. Sve nas spaja iste vatre plam. Sve nas nosi iste vode val.

Jedanaest kao jedan. Jedan kao jedanaest. Junačko srce, um mudraca, ponos radnika, težaka. Djedovi te stvarali, očevi izgradili, a mi sačuvali. Sinovi naših sinova najponosniji će bit'. Kad svane plavi dan.

[/quote]

Tad zastave naše nebo će da prekriju, a lokomotive naše pisak odjekivat će svuda. Grbavico, ponosno izroni iz ruševina naše mladosti i zasjaj obasjana našim osmijesima kao mlada nevjesta. Da, sada si upravo ona neka druga, dok se rađaš onakvom kakvom smo te zamišljali, gledajući te s Bristola. Rodi se za sve nas iz prkosa golema. Kao svjetionik našeg puta.

:zeljeznicar1:[/quote][/quote]
1921!
Ni milimetra!

storm_raider
Kontakt:

pet avg 19, 2016 8:08 pm

@BHDragons, nastavi. Odlican si! :)
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

BHDragons
Kontakt:

pet avg 19, 2016 8:10 pm

storm_raider je napisao/la:@BHDragons, nastavi. Odlican si! :)
Hvala, ja mislio da smaram.
1921!
Ni milimetra!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

Prijava