Ok.DANAN je napisao/la: ↑sri apr 17, 2019 8:40 amNa samom kraju priloga, Vaša novinarka neargumetnovano i sa premalo neophodnog znanja iznosi argumentaciju da su ugovori koje je zaključivao Klub “klasični lihvarski ugovori”. Kako smo naveli u našem reagovanju od 25.05. ove godine, Klub je u 2015. godini, a u svrhe održivog poslovanja Kluba, zaključio 29 pojedinačnih ugovora o pozajmici sa dvanaest fizičkih te dva pravna lica, i to na ukupan iznos od 502.590,04 KM. U slučajevima kada je zajmodavac pravno lice, a poštujući zakonske propise po kojima pravna lica zajam novčanih sredstava mogu odobriti bez poreznih posljedica samo uz obračun zakonski propisane kamatne stope, iste su i obračunate. U konkretnom slučaju, kompanija Megamix d.o.o. Sarajevo je po osnovu ugovora o pozajmici izvršila uplatu na transakcijski račun Kluba u ukupnom iznosu od 157.039,71 KM. Shodno odredbama Ugovora o pozajmici, FK Željezničar je pored prethodno navedenih novčanih sredstava izvršio i uplatu zakonski propisane kamate u iznosu od 4.434,53 KM. Kao dugogodišnji partner i sponzor Kluba, kompanija Megamix d.o.o. je nedugo zatim, a po osnovu Ugovora o sponzorstvu, na transakcijski račun FK Željezničar uplatila iznos od 4.500,00 KM te time, praktično, ponovo vratila novac u Klub.
https://fkzeljeznicar.ba/demant-na-navo ... ine/20564/
Nema mojih. Moj je Željo. Odmah ću ti reći da oni na čelu sa Žujom nisu k... valjali (da ne idem u još dalju prošlost). Ali ću biti pošten i reći da je Gredić započeo mnoge pozitivne stvari u klubu. I oni su plaćali dugove i štošta, pa su na računu ostavili određeni novac. Miske i ostali su mogli ostaviti bar jedan milion, da nam se ne desi da nam jedna prinudna naplata blokira račune. Ove sada ću ocjenjivati kada odu. Ja sam rekao da trebaju dobiti minimalno godinu i ako ne bude napretka - noga. Ali stavljati Amara u isti koš s Nihadom naprimjer je glupost. I, ponavljam, nema mojih, gledam samo i isključivo Želju i njegov interes.
Ne pikaju se zaostali i redovni porezi.
Pa u stadion je uloženo 5 miliona KM i na taj način dignuta vrijednost Kluba. Šta ovi trenutno čine? Slažem se da je Gredić počeo pozitivne procese, ali se samo u jednom zeznuo. Vođene su duple knjige. Naknadno je utvrđen novi dug cca 2,2 mil KM, uz postojeći. Šta je sa tim. Mart okončan, a iz Kluba ni traga ni glasa o poreskom dugu koji su nabili, zana se već ko, a najviše u drugom mandatu Amara Osima.kvalitet je napisao/la: ↑sri apr 17, 2019 11:56 amNema mojih. Moj je Željo. Odmah ću ti reći da oni na čelu sa Žujom nisu k... valjali (da ne idem u još dalju prošlost). Ali ću biti pošten i reći da je Gredić započeo mnoge pozitivne stvari u klubu. I oni su plaćali dugove i štošta, pa su na računu ostavili određeni novac. Miske i ostali su mogli ostaviti bar jedan milion, da nam se ne desi da nam jedna prinudna naplata blokira račune. Ove sada ću ocjenjivati kada odu. Ja sam rekao da trebaju dobiti minimalno godinu i ako ne bude napretka - noga. Ali stavljati Amara u isti koš s Nihadom naprimjer je glupost. I, ponavljam, nema mojih, gledam samo i isključivo Želju i njegov interes.
@avlami97 Pa to se valjda platilo iz redovnih prihoda. Dičili su se sponzorima, valjda je to plaćeno tim novcem.
Moderatore bolan,AsharaK je napisao/la: ↑sri apr 17, 2019 12:06 pmJarane zato su i ostale pare jer se ništa nije plaćalo, a ostaviše i LED i Istok kao mogućnost zarade ogromnog količine novca. Pametnom dosta. Niko ne stavlja Amara u koš sa ovim ljudima u upravi, koji su cijeli život na državnim jaslama i ne znaju guzice oprat, čast pojedincima.
A što zanemaruješ novac potrošen na polovnjake, raskide ugovora i polutrenere? Niko nije rekao da nisu plaćali porez i vraćali dugove - jesu. Jesu li gradili - jesu. Ali, koliko je para bačeno na ranije navedene? Sigurno nije mala cifra. Ja o tome govorim i zbog toga su zaslužili da im vidimo leđa. Zato pitam gdje su pare, jer je sigurno dobar dio tog novca bačen na, ponavljam, polovnjake, raskide ugovora i polutrenere.AsharaK je napisao/la: ↑sri apr 17, 2019 12:06 pmJarane zato su i ostale pare jer se ništa nije plaćalo, a ostaviše i LED i Istok kao mogućnost zarade ogromnog količine novca. Pametnom dosta. Niko ne stavlja Amara u koš sa ovim ljudima u upravi, koji su cijeli život na državnim jaslama i ne znaju guzice oprat, čast pojedincima.
Sto se tice oko stavljanja u isti kos, ja i ti vodimo raspravu tako da ne uzimaj druga misljenja. Naravno da je se trosilo na polovnjake i bezveze pojacanja, toga ce uvijek biti, kao sto to ima i sada. Stanic, Bogicevic, Sadikovic, pa i Ermin Zec. Klepac je doveden zbog? Ko mi odgovori tacno dobije mjesec dana IPTV.kvalitet je napisao/la: ↑sri apr 17, 2019 12:12 pmA što zanemaruješ novac potrošen na polovnjake, raskide ugovora i polutrenere? Niko nije rekao da nisu plaćali porez i vraćali dugove - jesu. Jesu li gradili - jesu. Ali, koliko je para bačeno na ranije navedene? Sigurno nije mala cifra. Ja o tome govorim i zbog toga su zaslužili da im vidimo leđa. Zato pitam gdje su pare, jer je sigurno dobar dio tog novca bačen na, ponavljam, polovnjake, raskide ugovora i polutrenere.AsharaK je napisao/la: ↑sri apr 17, 2019 12:06 pmJarane zato su i ostale pare jer se ništa nije plaćalo, a ostaviše i LED i Istok kao mogućnost zarade ogromnog količine novca. Pametnom dosta. Niko ne stavlja Amara u koš sa ovim ljudima u upravi, koji su cijeli život na državnim jaslama i ne znaju guzice oprat, čast pojedincima.
Zbog Badzaka i napisa cast pojedincima. Sve ostalo su budzetlije, koji su navikli da para kapa a da nisza ne rade. Takvi nam ljudi ne trebaju.cipiripi je napisao/la: ↑sri apr 17, 2019 12:15 pmJedini covjek u kojeg ja polazem nade u trenutnoj upravi je Badzak iz Konjica, jedini je on sposoban kao i Misimovic namaci para, ostalo sve su budzetlije i lezihljebovici.
Ovi su vec na "vlasti" skoro 5 mjeseci, ja pored ociju nisam vidio nikakav pomak, dat cu im jos do jula fore ako se sta ne promjeni neka kupe prnje
Napisao si "niko ne stavlja u isti koš", pa eto dokaz da neko stavlja. A, ima ih...AsharaK je napisao/la: ↑sri apr 17, 2019 12:18 pmSto se tice oko stavljanja u isti kos, ja i ti vodimo raspravu tako da ne uzimaj druga misljenja. Naravno da je se trosilo na polovnjake i bezveze pojacanja, toga ce uvijek biti, kao sto to ima i sada. Stanic, Bogicevic, Sadikovic, pa i Ermin Zec. Klepac je doveden zbog? Ko mi odgovori tacno dobije mjesec dana IPTV.kvalitet je napisao/la: ↑sri apr 17, 2019 12:12 pmA što zanemaruješ novac potrošen na polovnjake, raskide ugovora i polutrenere? Niko nije rekao da nisu plaćali porez i vraćali dugove - jesu. Jesu li gradili - jesu. Ali, koliko je para bačeno na ranije navedene? Sigurno nije mala cifra. Ja o tome govorim i zbog toga su zaslužili da im vidimo leđa. Zato pitam gdje su pare, jer je sigurno dobar dio tog novca bačen na, ponavljam, polovnjake, raskide ugovora i polutrenere.AsharaK je napisao/la: ↑sri apr 17, 2019 12:06 pmJarane zato su i ostale pare jer se ništa nije plaćalo, a ostaviše i LED i Istok kao mogućnost zarade ogromnog količine novca. Pametnom dosta. Niko ne stavlja Amara u koš sa ovim ljudima u upravi, koji su cijeli život na državnim jaslama i ne znaju guzice oprat, čast pojedincima.![]()