Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

kokoška
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri apr 17, 2019 11:24 am

Otisla je prosla uprava, iskreno postujem sta su sve uradili za klub, svaka cast ali izostalo je ono najvaznije igra i rezultati u sportskom segmentu i nema se tu sta pricati neka su otisli ali sad kad dolaze novi ljudi ocekuje se da se popravi sportski segment... Sta smo dobili? Dobili smo da neko preko Zeljinih ledja naplacuje dugove sa kamatama, dobili smo da nam bude Predsjednik covjek koji i ne navija za Zelju,dobili smo istu ako ne i goru igru, dobili smo najvece ponizenje da nas pitari ispisaju na Grbavici. Prvi ja cu podrzati Amara ali pod uslovom da me demantuje rezultatima a ovo sto gledam je sramota a jos veca sramota je da se traze krivci u drugima i neka prekine sa svojim pametovanjem bolje bi mu bilo da se poklopi usima i da pocne nesto raditi jer vrijeme prolazi.

kvalitet
Kontakt:

sri apr 17, 2019 11:32 am

DANAN je napisao/la:
sri apr 17, 2019 8:40 am
Na samom kraju priloga, Vaša novinarka neargumetnovano i sa premalo neophodnog znanja iznosi argumentaciju da su ugovori koje je zaključivao Klub “klasični lihvarski ugovori”. Kako smo naveli u našem reagovanju od 25.05. ove godine, Klub je u 2015. godini, a u svrhe održivog poslovanja Kluba, zaključio 29 pojedinačnih ugovora o pozajmici sa dvanaest fizičkih te dva pravna lica, i to na ukupan iznos od 502.590,04 KM. U slučajevima kada je zajmodavac pravno lice, a poštujući zakonske propise po kojima pravna lica zajam novčanih sredstava mogu odobriti bez poreznih posljedica samo uz obračun zakonski propisane kamatne stope, iste su i obračunate. U konkretnom slučaju, kompanija Megamix d.o.o. Sarajevo je po osnovu ugovora o pozajmici izvršila uplatu na transakcijski račun Kluba u ukupnom iznosu od 157.039,71 KM. Shodno odredbama Ugovora o pozajmici, FK Željezničar je pored prethodno navedenih novčanih sredstava izvršio i uplatu zakonski propisane kamate u iznosu od 4.434,53 KM. Kao dugogodišnji partner i sponzor Kluba, kompanija Megamix d.o.o. je nedugo zatim, a po osnovu Ugovora o sponzorstvu, na transakcijski račun FK Željezničar uplatila iznos od 4.500,00 KM te time, praktično, ponovo vratila novac u Klub.
https://fkzeljeznicar.ba/demant-na-navo ... ine/20564/
Ok.

Javna je tajna da su Amarova potraživanja bila puno veća nego što je to kamatom naplatio, zar ne?

Misketu & co. je na računima ostalo 3 mil. KM i još su se čekale određene uplate. Tako Gredić veli. Zašto nisu bili pošteni i sljedbenicima ostavili isto toliko?

Na kraju krajeva, gdje su te pare? Dio otišao na stadion, super. Šta je s ostalim novcem? Otišlo na plaće kamiona polovnjaka, raskide ugovora i polutrenere. Sve to rezultiralo jednim Kupom BiH. O tome se šuti? To nije pravno, ali je moralno nesavjesno poslovanje i takve da ostavimo u klubu? De ba.

Mogu te ja podsjećati na sva užasna rješenja u sportskom segmentu, ali znaš ih i ti, čak je i Dejo neka spominjao. To što se vi iz nekih razloga ne možete pomiriti sa činjenicom da je Miske otišao (kojeg ćemo, ipak, pamtiti prema dobrim stvarima, isključivo i samo zbog stadiona) je drugi problem i ne daje vam za pravo da pljujete našeg najtrofejnijeg trenera. Mislim, možete, ali očekujte odgovore nas koji ćemo na kraju zamrziti Misimovića zbog vas, iako čovjek to nije zaslužio.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri apr 17, 2019 11:34 am

Jarane znaš li ti koliko je dugova plaćeno, bivšim uposlenicima, bivšim strukturama, bivšim igračima? Jesil svjestan toga?
Željezničar ante portas !

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri apr 17, 2019 11:36 am

Jesil svjestan koliko su ljudi poreza plaćai? Ovi tvoji prije nisu platili marke. Uporedi malo novac, uporedi malo šta se na stadionu napravilo. Nemoj se izvaljivati bezveze, čuj gdje su pare.

avlami97
Kontakt:

sri apr 17, 2019 11:53 am

Čuj, gdje su pare, a samo za 2017. godinu smo platili Državi 1.080.000,00 KM poreza.. To je samo jedna godina. Šta i koliko su plaćali prethodnici.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

kvalitet
Kontakt:

sri apr 17, 2019 11:56 am

AsharaK je napisao/la:
Jesil svjestan koliko su ljudi poreza plaćai? Ovi tvoji prije nisu platili marke. Uporedi malo novac, uporedi malo šta se na stadionu napravilo. Nemoj se izvaljivati bezveze, čuj gdje su pare.
Nema mojih. Moj je Željo. Odmah ću ti reći da oni na čelu sa Žujom nisu k... valjali (da ne idem u još dalju prošlost). Ali ću biti pošten i reći da je Gredić započeo mnoge pozitivne stvari u klubu. I oni su plaćali dugove i štošta, pa su na računu ostavili određeni novac. Miske i ostali su mogli ostaviti bar jedan milion, da nam se ne desi da nam jedna prinudna naplata blokira račune. Ove sada ću ocjenjivati kada odu. Ja sam rekao da trebaju dobiti minimalno godinu i ako ne bude napretka - noga. Ali stavljati Amara u isti koš s Nihadom naprimjer je glupost. I, ponavljam, nema mojih, gledam samo i isključivo Želju i njegov interes.

@avlami97 Pa to se valjda platilo iz redovnih prihoda. Dičili su se sponzorima, valjda je to plaćeno tim novcem.

MATORI
Kontakt:

sri apr 17, 2019 12:00 pm

avlami97 je napisao/la:
sri apr 17, 2019 11:53 am
Čuj, gdje su pare, a samo za 2017. godinu smo platili Državi 1.080.000,00 KM poreza.. To je samo jedna godina. Šta i koliko su plaćali prethodnici.
Ne pikaju se zaostali i redovni porezi.
Ne pikaju se zaostala potraživanja uposlenika.
Ne pikaju se penzijsko i socijalno nagomilano "100" godina.
Ne pikaju se nagomilani dugovi dobavljačima...
:placeodsmijeha:
A para niĐe???

Srećom tu je nova uprava pa će "namaći" lovu.
Sve sami genijalci iz državne uprave i agencija.
Doveo ih Amar - a zna se: "Amar zna"!
:placeodsmijeha:

avlami97
Kontakt:

sri apr 17, 2019 12:04 pm

kvalitet je napisao/la:
sri apr 17, 2019 11:56 am
AsharaK je napisao/la:
Nema mojih. Moj je Željo. Odmah ću ti reći da oni na čelu sa Žujom nisu k... valjali (da ne idem u još dalju prošlost). Ali ću biti pošten i reći da je Gredić započeo mnoge pozitivne stvari u klubu. I oni su plaćali dugove i štošta, pa su na računu ostavili određeni novac. Miske i ostali su mogli ostaviti bar jedan milion, da nam se ne desi da nam jedna prinudna naplata blokira račune. Ove sada ću ocjenjivati kada odu. Ja sam rekao da trebaju dobiti minimalno godinu i ako ne bude napretka - noga. Ali stavljati Amara u isti koš s Nihadom naprimjer je glupost. I, ponavljam, nema mojih, gledam samo i isključivo Želju i njegov interes.

@avlami97 Pa to se valjda platilo iz redovnih prihoda. Dičili su se sponzorima, valjda je to plaćeno tim novcem.
Pa u stadion je uloženo 5 miliona KM i na taj način dignuta vrijednost Kluba. Šta ovi trenutno čine? Slažem se da je Gredić počeo pozitivne procese, ali se samo u jednom zeznuo. Vođene su duple knjige. Naknadno je utvrđen novi dug cca 2,2 mil KM, uz postojeći. Šta je sa tim. Mart okončan, a iz Kluba ni traga ni glasa o poreskom dugu koji su nabili, zana se već ko, a najviše u drugom mandatu Amara Osima.

Je li trebam postaviti sudsku presudu u kojoj se inkriminira Amar u vezi Bekrićevog transfera? Može?
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri apr 17, 2019 12:06 pm

Jarane zato su i ostale pare jer se ništa nije plaćalo, a ostaviše i LED i Istok kao mogućnost zarade ogromnog količine novca. Pametnom dosta. Niko ne stavlja Amara u koš sa ovim ljudima u upravi, koji su cijeli život na državnim jaslama i ne znaju guzice oprat, čast pojedincima.

MATORI
Kontakt:

sri apr 17, 2019 12:10 pm

AsharaK je napisao/la:
Jarane zato su i ostale pare jer se ništa nije plaćalo, a ostaviše i LED i Istok kao mogućnost zarade ogromnog količine novca. Pametnom dosta. Niko ne stavlja Amara u koš sa ovim ljudima u upravi, koji su cijeli život na državnim jaslama i ne znaju guzice oprat, čast pojedincima.
Moderatore bolan,
pa nije @MATORI doveo Nihada?
Ili je Nihad uložio ogromne napore da dovede Amara?
Ili su jedan drugog doveli?
Ili, ili???
Šta ba' ne mogu u isti koš.
Pa njh dvojica SU SAMI SEBE stavili u isti koš!!!
A da ih mi vadimo iz koša, ma "hajte" molim vas?

kvalitet
Kontakt:

sri apr 17, 2019 12:12 pm

AsharaK je napisao/la:
A što zanemaruješ novac potrošen na polovnjake, raskide ugovora i polutrenere? Niko nije rekao da nisu plaćali porez i vraćali dugove - jesu. Jesu li gradili - jesu. Ali, koliko je para bačeno na ranije navedene? Sigurno nije mala cifra. Ja o tome govorim i zbog toga su zaslužili da im vidimo leđa. Zato pitam gdje su pare, jer je sigurno dobar dio tog novca bačen na, ponavljam, polovnjake, raskide ugovora i polutrenere.

kvalitet
Kontakt:

sri apr 17, 2019 12:14 pm

I stavlja se Amar u isti koš. Eto ti direktnog dokaza.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri apr 17, 2019 12:15 pm

Jedini covjek u kojeg ja polazem nade u trenutnoj upravi je Badzak iz Konjica, jedini je on sposoban kao i Misimovic namaci para, ostalo sve su budzetlije i lezihljebovici.
Ovi su vec na "vlasti" skoro 5 mjeseci, ja pored ociju nisam vidio nikakav pomak, dat cu im jos do jula fore ako se sta ne promjeni neka kupe prnje
Alea iacta est!

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri apr 17, 2019 12:18 pm

kvalitet je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:
A što zanemaruješ novac potrošen na polovnjake, raskide ugovora i polutrenere? Niko nije rekao da nisu plaćali porez i vraćali dugove - jesu. Jesu li gradili - jesu. Ali, koliko je para bačeno na ranije navedene? Sigurno nije mala cifra. Ja o tome govorim i zbog toga su zaslužili da im vidimo leđa. Zato pitam gdje su pare, jer je sigurno dobar dio tog novca bačen na, ponavljam, polovnjake, raskide ugovora i polutrenere.
Sto se tice oko stavljanja u isti kos, ja i ti vodimo raspravu tako da ne uzimaj druga misljenja. Naravno da je se trosilo na polovnjake i bezveze pojacanja, toga ce uvijek biti, kao sto to ima i sada. Stanic, Bogicevic, Sadikovic, pa i Ermin Zec. Klepac je doveden zbog? Ko mi odgovori tacno dobije mjesec dana IPTV. :D

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri apr 17, 2019 12:19 pm

cipiripi je napisao/la:
sri apr 17, 2019 12:15 pm
Jedini covjek u kojeg ja polazem nade u trenutnoj upravi je Badzak iz Konjica, jedini je on sposoban kao i Misimovic namaci para, ostalo sve su budzetlije i lezihljebovici.
Ovi su vec na "vlasti" skoro 5 mjeseci, ja pored ociju nisam vidio nikakav pomak, dat cu im jos do jula fore ako se sta ne promjeni neka kupe prnje
Zbog Badzaka i napisa cast pojedincima. Sve ostalo su budzetlije, koji su navikli da para kapa a da nisza ne rade. Takvi nam ljudi ne trebaju.

kvalitet
Kontakt:

sri apr 17, 2019 12:23 pm

AsharaK je napisao/la:
sri apr 17, 2019 12:18 pm
kvalitet je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:
Sto se tice oko stavljanja u isti kos, ja i ti vodimo raspravu tako da ne uzimaj druga misljenja. Naravno da je se trosilo na polovnjake i bezveze pojacanja, toga ce uvijek biti, kao sto to ima i sada. Stanic, Bogicevic, Sadikovic, pa i Ermin Zec. Klepac je doveden zbog? Ko mi odgovori tacno dobije mjesec dana IPTV. :D
Napisao si "niko ne stavlja u isti koš", pa eto dokaz da neko stavlja. A, ima ih...

Prihvatam da uvijek mora biti neka fula, to je ok, to je fudbal, nikad ne znaš. Ali, kod prošlih je bilo previše fula koji su previše koštali. Ovi svi zajedno, bez Ermina, koštaju manje nego jedan Vranješ. To je samo jedan primjer.

ISB87
Kontakt:

sri apr 17, 2019 12:26 pm

utvrdjen je dug za vrijeme gredicevog mandata. za period 2011/12. to su ta nova 2 miliona.
isplacena dugovanja uposlenicima i dobavljacima, potpisan reprogram koji se od tada placa 10 hiljada, rijesene tuzbe koje je klub imao, oko cetrdesetak.
3 miliona ostavljeno na racunu, do kraja godine trebalo da legne jos toliko.
MIRZA RASCIC

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri apr 17, 2019 12:27 pm

Evo recimo sad bi nam Vranjes bio pojacanje. Zar ne?

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri apr 17, 2019 12:28 pm

Kada kazes da ovi svi skupa kostaju manje nego Vranjes, hajmo malo pogledati sa fudbalske strane.
Koliko znam Vranjes je zabio nekoliko golova i imao par asistencija a sta su ovi nabrojani uradili, povalili nas svojim greskama za nekoliko golova.
Prethodnici su doveli, Lendrica, Stevanovica, Zakarica sa kojima smo se borili za titulu, a ovi su vratili Stanica i Sadikovica koji nisu bili ni rezerve u bivsim klubovima.
Alea iacta est!

PlaviVlak
Kontakt:

sri apr 17, 2019 12:31 pm

Pa svi smo očekivali čudo od Vranješa i on ima znanje iznad ove lige, ali nije imao motiv i fizičku spremu. To se ispostavilo kao greška, ali kad je tek došao niko nije mogao ni pomisliti da će biti tako.
Stari nick: Zaka.

Biće Željo opet šampion!

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], pestabudimpesta i 39 gostiju.

Prijava