pon avg 15, 2016 12:09 pm
Lijepo je biti igrač Željezničara, najtrofejniji klub u BiH, plate fine, redovne, pola grada te prepoznaje i pozdravlja, slika se s tobom, itd. Igrač Željezničara znači da si zaposlenik Kluba za kojeg radiš, a poslodavac te plaća. Tvoje je da ideš na treninge, slušaš struku i daješ sve od sebe na utakmici. Nerijetko budeš i premiran ako rezultati budu dobri. Ti kao igrač, mlad, lijep sa svojih 20 i nešto godina zarađuješ fine pare, pare o kojima tvoji vršnjaci mogu sanjati. Tvoja generacija se pati na faksu, visi na birou ili radi neki zanat za male pare, a ti kao beg naspram njih. Fudbal se igra zbog navijača. Prosječna plata u BiH iznosi nešto iznad 800 KM. Dosta ljudi radi i za manje novca, pa se opet skrpi nekako za odlazak na more, pristojno se obući, djeca imaju iz čega učiti, itd. Postoje ljudi koji imaju 2,3 puta veća primanja od prosjeka, oni uspiju otići na zimovanje, a prethodno navedene stvari lakše podnose. Neki od tih svih ljudi navijaju za Želju. To su i dokazali nedavno donacijama za naš Dom. Svaku utakmicu su tu, bodre igrače, prate Klub po BiH i Europi. Pa kako te onda nije sramota igrati i trenirati preko k****. Izađeš na teren, s tribina te bodri masa od kojih 99 % imaš veću platu. Kako te nije sramota pogledati u oči protivničkom igraču koji trči kao navijen, a 4 mjeseca nije platu primio. Igrati za Želju snosi odgovornost, to se mora shvatiti. Svaki naš igrač sanja o velikom klubu iz lige petice. Do njega će se doći samo trudom i radom. Ne možeš se j*****, a da ti ne uđe. Svaki trening čini igrača boljim, igračem kojeg će neko sutra masno plaćati. A ja, obični navijač ću biti tu, sljedeću utakmicu ću navijati još glasnije i bodriti moje Plave do nove pobjede. Uvijek! Pišem ovo nevezano za tzv. bojkot, ali bih volio da svaki igrač koji potpiše za naš Klub ovo zna. Mi smo Klub klase radničke, skromne klase koja igra srcem. Samo srce i znoj želim vidjeti, ništa više. Pobjede, trofeji, slava će doći odmah nakon.
Ti si Željo! Mi smo Željo!
1921 za život cijeli!
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice