ChWilla je napisao/la:ma ima utakmica gdje se itekako mogu izdvojiti krivci, ili glavni krivci. juče? teško.

ChWilla je napisao/la:ma ima utakmica gdje se itekako mogu izdvojiti krivci, ili glavni krivci. juče? teško.
Svaka ti je na mjestu.I opet moram ponoviti vise sam sam sebi dosadio,imao sam priliku gledat pripremnu protiv Arsenala u Slo, nisam zelio da kazem i komentarisem igrace to sam zadrzao za sebe, a na kraju se ispostavilo tacno 100% a to je da Bekric nemoze igrati ovo sto Kostic hoce i trazi.Odatle moja netrpeljivost prema njemu.To je bilo ima skoro dva mjeseca i od tada on nista nije napredovao u onome sto Kostic trazi.kad ti dva trenera 65 min od 90 min pricaju,govore i vicu na tebe kako trebas da zatvoris, gdje da ides, kome da pomazes,da se oslobadzas lopte,da igras na dva dodira a ti to nekontas, neces ili nemozes.I zato cu ga sapirati,a nemam nista protiv njega,jednostavno fudbal je timska igra igras za ekipu, a ne da je gusis i spustas tempo.I nemogu da vjerujem da svi mogu da ispostuju ono sto se od njih trazi i da su skoro svi skontali a on jedino nije.To me nervira.Izlija je napisao/la:Bekrija je trebao biti ekstra dobra izmjena kada se Hervas umori i tu je trener povaljen pravo jer još uvijek nema zamjene za igrača koji nas je napustio. Jak tempo na pripremama i tempo koji se nastavlja nas je koštao sitnih povreda kod igrača koji nisu nikad trenirali ovim intezitetom i kvalitetom pa sada fale na svojim pozicijama a i konkurencija je za neke pozicije nikakva pa se neki malo i bacaju u vatru kako bi kvalitetom koji posjeduju pokušali nadomjestiti prazno mjesto u formaciji. Nije fer ni prema Bekriću, ni prema Beganoviću a ni prema Kostiću da ih sječemo oštrim kritikama, loš splet okolnosti nas je doveo u ovu poziciju i samo kvalitetno pojačanje može izbalansirati tim.
Tacnije skoro citav tim.damirfile je napisao/la:Zakazalo je pola tima ne trazite krivce.
Iskreno meni je u neku ruku i drago sto se ovo desilo iz vise razloga,jesam laik za taktiku,formaciju itd ali imam oci i vidim.Nasa igra je bila fenomenalna protiv olimpika pogotovo u drugom poluvremenu, jest da je to olimkpik ali kazem radi brzine,tempa itd.Zato sto svi trce istim tempom i svi odradzuju svoje zadatke nemora trcati i ztvarati za dugog.GoodisonPark je napisao/la:Tuzla bila i prošla izvukli smo pouke nadam se, izanalizirali smo haman sve u detalje nego šta sad očekivati u nedelju? Hoće li biti nekih rotacija? Ne sumnjam da će pristup utakmici biti na visokom nivou. Ovo mi sad liči na one utakmice kada se raja kao razočara ali zato oni što dođu na Grbavicu moći će uživati u lepršavoj i efikasnoj igri. Da nema tv prenos na areni smio bih se kladiti da bi tako bilo![]()
Možda Kostić opet izvede istu postavu a možda se tu izrotira čak i nekoliko igrača od Slovenca možemo svašta očekivati? Rekoše ovdje da je bio pravo ljut a kako i ne bi bio, ispalo je da ga je Husref nadmudrio time što je izveo kamaru defanzivaca i još mu se poklopila i kiša i loš teren ali hajde de biće još prilike za njihove trenerske duele pa ćemo da vidimo šta može naš Miloš.
Jedna stvar koja nije dobra za nas ali opet možda nam to bude i od koristi je to što će sad svi treneri najviše gledati jučerašnju utakmicu i pokušavati da primjene isti recept protiv nas, zato se takav mlak pristup igrača više ne bi smio ponavljati inače smo u problemu.
Sa odlaskom španca i ovim povredama mi sigurno nemamo kvalitetan roster za 4 4 2, nekako se sve nadam da ćemo preći na 3 5 2 jer imamo i štopera i svakakvih veznjaka i krila i napadača a i bekovi teško da bi bili lošiji nego do sad, samo kako to uigrati dok ide sezona? Struka će sigurno ovaj poraz shvatiti kao šamar dosadašnjem njihovom radu i ne sumnjam da će i oni znati konkretno uzvratiti u nastavku sezone. Da ga yebeš ja sam i dalje ubjeđen u titulu, konkurenti su slabiji nego prošle sezone a mi smo jači sigurno a garantovano ćemo još i napredovati. Da nam je samo prvi dio završiti pri vrhu bez neke velike bodovne razlike a zimus bi to struka sigurno posložila tip top!
Valja drug, tek je pocelo idemo daljeGoodisonPark je napisao/la:Iggi pretjerao si sa ovim postom iznad, pišeš kao da goodison i avlami stavljaju Bekrića u sastav a Kostić i Lešnik konstantno onda galame na njega. Skoro svi su skontali sistem a on nije, eh kamo puste sreće da je tako..
Znači Bekrić mora igrati jer ga nekoliko forumaša gura i struka se nervira zbog toga ali nemaju izbora jbg naša je zadnja![]()
Nećemo više paša o tome, ako ga Miloš stavi na klupu neka bude tako ali ako bude igrao zaslužuje podršku kao i svi naši igrači. Ovacije na Grbavici koje je dobio Samir protiv Širokog (doduše ja sam pljeskao toliko da nisam mogao dugo zaspati kolko su me dlanovi bolili)su dokaz da nije sve tako jednosmjerno kako se nekad želi dokazati.
Okrenimo se Vitezu, Pavić nije ni malo naivan trener on je posložio Čelik prošle sezone i onda je Beganović još dugo uživao na osnovu njegove taktike
Nije bilo nekog aman pritiska pa ni kad smo golove primili, bio je isti ritam kao i u vecem dijelu prvog poluvremena, najveci pritisak je bio prvih 10 minuta utakmice nakon toga se igra umrtvila, eh da je Stevo samo zabio a morao je, oni su iz iste takve sanse dali go..reks1 je napisao/la:Van sam Bosne pa mi je ovaj forum jedini mjerodavan kad je slika nasg Zelje u pitanju,Snimak protiv Sirokog sam gledao opet zahvaljujuci entuzijastima medju forumasima i samom forumu,Za ovaj snimak ako ga i bude negdje nemam snage.Ubilo me!Valjda su ocekivanja bila prevelika.Ali ono sto me zanima je da li je period u kome smo primili dva gola u Tuzli copy/ paste prvih desetak minuta protiv Sirokog.Nisam takticar niti imam tih ambicija.Samo me interesuje da li nam se ponovio slab pocetak drugog poluvremena?
Po ovome sto pisete Hus je ipak nadmudrio Kostica!
Da ne citiram Goodison park mi je nekako najrealniji sa umjerenim pristupom.Vitez ce biti tezak zbog pritiska i ocekivanja da se sto prije vratimo na pobjednicki kolosjek.Bice derbija jos puno,Ovo je tek p[ocetak i mislim da se i mi moramo uciti da se ide utakmicu po utakmicu.Bez velikih rijeci!I ocekivanja !bar je to moja lekcija iz Tuzle.
iggy2377 je napisao/la:Valja drug, tek je pocelo idemo daljeGoodisonPark je napisao/la:Iggi pretjerao si sa ovim postom iznad, pišeš kao da goodison i avlami stavljaju Bekrića u sastav a Kostić i Lešnik konstantno onda galame na njega. Skoro svi su skontali sistem a on nije, eh kamo puste sreće da je tako..
Znači Bekrić mora igrati jer ga nekoliko forumaša gura i struka se nervira zbog toga ali nemaju izbora jbg naša je zadnja![]()
Nećemo više paša o tome, ako ga Miloš stavi na klupu neka bude tako ali ako bude igrao zaslužuje podršku kao i svi naši igrači. Ovacije na Grbavici koje je dobio Samir protiv Širokog (doduše ja sam pljeskao toliko da nisam mogao dugo zaspati kolko su me dlanovi bolili)su dokaz da nije sve tako jednosmjerno kako se nekad želi dokazati.
Okrenimo se Vitezu, Pavić nije ni malo naivan trener on je posložio Čelik prošle sezone i onda je Beganović još dugo uživao na osnovu njegove taktike
osam kola mislim 10 bodovaGoodisonPark je napisao/la:iggy2377 je napisao/la:Valja drug, tek je pocelo idemo daljeGoodisonPark je napisao/la:Iggi pretjerao si sa ovim postom iznad, pišeš kao da goodison i avlami stavljaju Bekrića u sastav a Kostić i Lešnik konstantno onda galame na njega. Skoro svi su skontali sistem a on nije, eh kamo puste sreće da je tako..
Okrenimo se Vitezu, Pavić nije ni malo naivan trener on je posložio Čelik prošle sezone i onda je Beganović još dugo uživao na osnovu njegove taktike![]()
Prenos na tv, nedelja u 20h, neko je već ove bodove upisao unaprijed, neće biti raje ko inače, daj Bože da se varam. Moramo se držati zajedno, podrška nam treba i protiv Viteza kao i protiv Zrinjskog. Skupiti se nekako i uložiti maksimum da uzmemo bodove.
Kad se desi ovako neki kiks ja se uvijek sjetim one sezone kad smo mislim imali 4 remiija u nizu (mislim da je bilo od 4-8 kola) i sve je bila neka patnja ali smo na kraju suvereno prošli kroz cilj. Sezona je duga i odluka o prvaku i evropi ce padati tek u ligi za prvaka, tek je 4 kolo imamo 7 bodova uzeti vitez i tu smo mi na pravom kolosijeku