Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

LARSSON
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet avg 11, 2016 10:48 am

slika

Rodom s mejtaša
Kontakt:

čet avg 11, 2016 10:51 am

Kad pogledaš ovu ekipu od jučer i našu ekipu iz prošle sezone vidiš da ustvari imaš samo tri nova imena bez nekog primjetnog kvalitativnog napretka:

Bokačini umjesto Bogičevića - po meni napredak
Bevab umjesto Stanića - po meni isti klinac nikakvog napretka
Nikolić umjesto pojma nemam koga - po meni ja ne vidim svrhu njegovog igranja na jačim utakmicama

Dakle, pored tolikog broja novih igrača mi nismo kvalitetom ništa napredovali. Kad na to dodaš novu formaciju i izmišljanje pozicija tipa Beganovića, ne znalaženje Bekrića itd. dobiješ što dobiješ. Generalni napredak je u spremi i dinamici i to treba pohvaliti, ali to ne smije biti samo sebiu svrha. Minus nam je što smo nahero ekipa što znači da nismo izbalansirani - zanosi nas na desno, a slijeva nam promaha. Očekivali smo da Jahić, Hervas i neko od ovih lijevih bekova Husić/Bevab donesu dodatni kvalitet, ali iz većinom objektivnih razloga to se nije desilo. Očekivali smo pravo dobro lijevo krilo, a dobili smo Lazića kao jednog neafirmisanog igrača, a ni on ne igra. Imamo neke igrače tipa malog Halve, Mujagića pa po meni i Beganovića koji bojim se neće se hljeba od lopte najest ili šta očekivati od Toskasa ili Pozdera. Dakle, trenutno ništa nismo bolji nego prošle godine što ne mora značiti da nećemo biti. To u prevodu znači da ćemo protiv jačih imati neki polovičan uspjeh jer nismo ništa bolji od njih. Imamo recimo četiri igrača koje bi svako od konkurenata poželio, ostalo je mrtvi prosjek za koje se niko od jačih ne bi mijenjao. Kad sa takvom situacijom naletiš na Husa ne gine ti poraz i izgubili bi 4 od 5 od njega u cugu. Znači digla se velika prašina oko dovođenja igrača, a u praksi ništa specijalno opet ti glavni igrači Blagoje, Mićo i Lendra. Ja sam iskreno kao i svi vi očekivao bar još dvojicu njihove kvalitete, eh to bi onda bilo neki level više i u Tuzlu bi se moglo otići sa više optimizma
Po meni jedini nam je izlaz da dovedemo još igrača koliko god je više raji muka od toga. Od Jahe bojim se da nema ništa barem u ovoj polusezoni, za Bekrića ste sve rekli i to nije više to i tu nas je zajeb.ao "Hervas" nije bitan on ko on nego ta vrsta kvalitete koju smo očekivali - mogao je biti neko drugi, na lijevom krilu dovesti neku zvjer sa mogućnostima koje je Sergejević sinoć spominjao, lijevi bek ne znam šta da kažem - Bevab klasika ništa što donosi prevagu, a za Husića za kojeg smo se nadali da će biti pojačanje nemamo pojma šta će biti. Uglavnom ima vremena za popraviti se, ali više se ne smije desiti nijedna fula. Da li mi to možemo platiti, ne znam. Ovako ako ostanemo boirt ćemo se ravnopravno za vrh i nadam se da možemo Evropu dohvatiti. Za titulu ti treba još pure i na terenu i oko njega i bruku sreće na koju se ozbiljne ekipe na naslanjaju.

Hurmasica
Kontakt:

čet avg 11, 2016 10:53 am

slika
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

salle86
Kontakt:

čet avg 11, 2016 10:55 am

Evo opet gledam golove koje smo primili. I moram reći da treba sš slobode skinuti kapu. Nije da su izmislili toplu vodu, ljudi su samo iskoristili naše mane koje manje više već svi znaju pa je samo pitanje imaš li igrače za to.
Nama lijeva strana nije loša, ona je očajna. Svaki meč nam tamo visi gol. Svaki meč nas protivnik tamo napada. Nije to bez veze. To se zove taj famozni skauting i prilagođavanje protivniku.
Drugi gol... Veca je extra golman, za našu ligu. Sa tendencijom da napreduje i postane i više. Ali sad itekako ima mane. Prednost mu je taj refleks, jedan na jedan. Očito postavljanje i nije nešto čime se može pohvaliti. Mudar trener, još uz onako vrijeme naravno da će savjetovati šut iz daljine. Mene iskreno zanima do kad ćemo mi bježati od tih šuteva, ne sjećam se zadnjeg gola na taj način. Nekako sve što damo je mrljanje pa lendrić utjera nekako.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

1987
Kontakt:

čet avg 11, 2016 10:56 am

Imal treninga danas?

Hurmasica
Kontakt:

čet avg 11, 2016 10:59 am

Počeo je trening prije nešto više od pola sata, mislim da su sada pri kraju.

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

1921.ba
Kontakt:

čet avg 11, 2016 11:00 am

da se mene pita... bekric <----> ugljesa i dzenis <-----> halvadzic
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

LARSSON
Kontakt:

čet avg 11, 2016 11:00 am

Nemaju jos puno vremena ako misle dovoditi. Nek dignu kredite, nek ovi sto imaju firme u upravi nek posudbe ili daju pare, ali krilo mora doći

ChWilla
Kontakt:

čet avg 11, 2016 11:02 am

i onda opet sporazumni...nije u parama problem.
gradi željo boli te *****

LARSSON
Kontakt:

čet avg 11, 2016 11:03 am

Onda ćemo trpiti krpljenje lijeve strane kao i prošle sezone, **** pare, iz ljubavi ćemo nafatat nekog dobrog igrača

ChWilla
Kontakt:

čet avg 11, 2016 11:05 am

ne znam, volio bi da neko ko više prati treninge kaže šta je s tim halvadžićem pa ga niko ne smije gurnuti kako treba...juče smo bolji bili kad je ušao i to ne malo.

1921.ba
Kontakt:

čet avg 11, 2016 11:06 am

dovodjenje 10 igraca svaki prelazni rok nas nigdje ne vodi, uporedite koliko smo mjenjali kada smo uzimali duple i urinirali ovom ligom, sto manje promjena to bolje. halvadzica ili lazica bolje istrpiti nego opet dovoditi 4 igraca pa ih tjerati
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

LARSSON
Kontakt:

čet avg 11, 2016 11:08 am

Kako cemo ih trpit kad i ne igraju? Mozemo ih trpit jedino na klupi i bodrid ih što je griju

Hurmasica
Kontakt:

Ma Halvadžić je eto i počeo onu utakmicu protiv Metaleghea ali izašao nakon 9 minuta zbog povrede, kasnije se ispostavilo da je fasovao to neko istegnuće kvadricepsa i eto 7,8 dana pauze u treninzima. Ima u tom dečku damara sigurno i ja bih ga volio vidjeti protiv Viteza. Dobro on konta ove Kostićeve zamisli a dobro radi i na treninzima. Nekako smo ostali nedorečeni sa njim još od prošle sezone jer Edis ga nešto nije forsirao a eto ove sezone je imao i taj peh sa povredom. Nije moje stvarno da procjenjujem igrače ali mišljenja sam da mi dosta toga možemo izvući iz Mirze i Lazića.
Zadnja izmjena: Hurmasica, dana/u čet avg 11, 2016 11:09 am, ukupno mijenjano 1 put.

Okolele
Kontakt:

Meni je krivo samo sto Bekrić zauzima mjesto Uglješi/Šećeroviću a frajer nije vise za startera..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

ChWilla
Kontakt:

čet avg 11, 2016 11:11 am

Hurmasica je napisao/la:Ma Halvadžić je eto i počeo onu utakmicu protiv Metaleghea ali izašao nakon 9 minuta zbog povrede, kasnije se ispostavilo da je fasovao to neko istegnuće kvadricepsa i eto 7,8 dana pauze u treninzima. Ima u tom dečku damara sigurno i ja bih ga volio vidjeti protiv Viteza. Dobro on konta ove Kostićeve zamisli a dobro radi i na treninzima. Nekako smo ostali nedorečeni sa njim još od prošle sezone jer Edis ga nešto nije forsirao a eto ove sezone je imao i taj peh sa povredom. Nije moje stvarno da procjenjujem igrače ali mišljenja sam da mi dosta toga možemo izvući iz Mirze i Lazića.
moežmo mi sebi tepati i bodriti se koliko hoćemo, ali škole koje je on prošao su sigurno 203298293295 puta bolje od naših u modernom fudbalu. i sve što jeste igrao - korektno je igrao.

CARSONIO
Kontakt:

čet avg 11, 2016 11:12 am

Rodom s mejtaša je napisao/la:Kad pogledaš ovu ekipu od jučer i našu ekipu iz prošle sezone vidiš da ustvari imaš samo tri nova imena bez nekog primjetnog kvalitativnog napretka:

Bokačini umjesto Bogičevića - po meni napredak
Bevab umjesto Stanića - po meni isti klinac nikakvog napretka
Nikolić umjesto pojma nemam koga - po meni ja ne vidim svrhu njegovog igranja na jačim utakmicama

Dakle, pored tolikog broja novih igrača mi nismo kvalitetom ništa napredovali. Kad na to dodaš novu formaciju i izmišljanje pozicija tipa Beganovića, ne znalaženje Bekrića itd. dobiješ što dobiješ. Generalni napredak je u spremi i dinamici i to treba pohvaliti, ali to ne smije biti samo sebiu svrha. Minus nam je što smo nahero ekipa što znači da nismo izbalansirani - zanosi nas na desno, a slijeva nam promaha. Očekivali smo da Jahić, Hervas i neko od ovih lijevih bekova Husić/Bevab donesu dodatni kvalitet, ali iz većinom objektivnih razloga to se nije desilo. Očekivali smo pravo dobro lijevo krilo, a dobili smo Lazića kao jednog neafirmisanog igrača, a ni on ne igra. Imamo neke igrače tipa malog Halve, Mujagića pa po meni i Beganovića koji bojim se neće se hljeba od lopte najest ili šta očekivati od Toskasa ili Pozdera. Dakle, trenutno ništa nismo bolji nego prošle godine što ne mora značiti da nećemo biti. To u prevodu znači da ćemo protiv jačih imati neki polovičan uspjeh jer nismo ništa bolji od njih. Imamo recimo četiri igrača koje bi svako od konkurenata poželio, ostalo je mrtvi prosjek za koje se niko od jačih ne bi mijenjao. Kad sa takvom situacijom naletiš na Husa ne gine ti poraz i izgubili bi 4 od 5 od njega u cugu. Znači digla se velika prašina oko dovođenja igrača, a u praksi ništa specijalno opet ti glavni igrači Blagoje, Mićo i Lendra. Ja sam iskreno kao i svi vi očekivao bar još dvojicu njihove kvalitete, eh to bi onda bilo neki level više i u Tuzlu bi se moglo otići sa više optimizma
Po meni jedini nam je izlaz da dovedemo još igrača koliko god je više raji muka od toga. Od Jahe bojim se da nema ništa barem u ovoj polusezoni, za Bekrića ste sve rekli i to nije više to i tu nas je zajeb.ao "Hervas" nije bitan on ko on nego ta vrsta kvalitete koju smo očekivali - mogao je biti neko drugi, na lijevom krilu dovesti neku zvjer sa mogućnostima koje je Sergejević sinoć spominjao, lijevi bek ne znam šta da kažem - Bevab klasika ništa što donosi prevagu, a za Husića za kojeg smo se nadali da će biti pojačanje nemamo pojma šta će biti. Uglavnom ima vremena za popraviti se, ali više se ne smije desiti nijedna fula. Da li mi to možemo platiti, ne znam. Ovako ako ostanemo boirt ćemo se ravnopravno za vrh i nadam se da možemo Evropu dohvatiti. Za titulu ti treba još pure i na terenu i oko njega i bruku sreće na koju se ozbiljne ekipe na naslanjaju.
najgore u svemu ovome sto si apsolutno upravu jos kad dodas da ni ove sezone necemo afirmisati ni jednog mladog igraca .
evo recimo stevanovic nikad nece biti igrac djaba mi njega guramo jedna dobra tekma pa sto jedna losa daj memija nek igra ili nekog mladog igraca kad je neki igrac klasa a ima godina nije mi zao ali stevanovic,nikolic,bekric,jahic,kosoric,bevap,pozder samo gubljenje vremena

shzna
Kontakt:

čet avg 11, 2016 11:17 am

Ma sad ne valja niko, a svi ste svršavali na njihova dovođenja. Joj yebem ti našu raju glupu

Gledam na fb yebenom komentariše momak da Kostić ne poznaje ekipu a u istom komentaru on nešto glumata i pravi neke formacije. Eto on više poznaje ekipu od Kostića. Tačno mi se sve gadi poslije nekog poraza
Zadnja izmjena: shzna, dana/u čet avg 11, 2016 11:18 am, ukupno mijenjano 1 put.
1987

Hurmasica
Kontakt:

čet avg 11, 2016 11:17 am

ChWilla je napisao/la:
Hurmasica je napisao/la:Ma Halvadžić je eto i počeo onu utakmicu protiv Metaleghea ali izašao nakon 9 minuta zbog povrede, kasnije se ispostavilo da je fasovao to neko istegnuće kvadricepsa i eto 7,8 dana pauze u treninzima. Ima u tom dečku damara sigurno i ja bih ga volio vidjeti protiv Viteza. Dobro on konta ove Kostićeve zamisli a dobro radi i na treninzima. Nekako smo ostali nedorečeni sa njim još od prošle sezone jer Edis ga nešto nije forsirao a eto ove sezone je imao i taj peh sa povredom. Nije moje stvarno da procjenjujem igrače ali mišljenja sam da mi dosta toga možemo izvući iz Mirze i Lazića.
moežmo mi sebi tepati i bodriti se koliko hoćemo, ali škole koje je on prošao su sigurno 203298293295 puta bolje od naših u modernom fudbalu. i sve što jeste igrao - korektno je igrao.
To sigurno, a nije onako pozvan da igra na evropskom prvenstvu za repku Švedske u mlađim uzrastima. Momak dobro radi na treninzima, i mislim da mu se protiv Viteza može dati šansa od početka utakmice na toj poziciji lijevog krila.

Hurmasica
Kontakt:

čet avg 11, 2016 11:21 am

shzna je napisao/la:Ma sad ne valja niko, a svi ste svršavali na njihova dovođenja. Joj yebem ti našu raju glupu

Gledam na fb yebenom komentariše momak da Kostić ne poznaje ekipu a u istom komentaru on nešto glumata i pravi neke formacije. Eto on više poznaje ekipu od Kostića. Tačno mi se sve gadi poslije nekog poraza
To ti je ono nerealno gledanje na neke stvari. Dominacija ligom, 'ta će Sloboda, 'ta će ovi vidi im ekipe, nećemo mi imati nijednog poraza ove sezone... i onda kada dođe poraz (što je sasvim normalno u fudbalu barem koliko ja znam) kreće buncanje i stručnjaci sa odigrana dva školska turnira počinju filozofirati...

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 8 gostiju.

Prijava