Al se uredno reklamira preko FK. Koliko je placeno za tu reklamu?
Mi smo ja mislim jedinstven slucaj u svijetu gdje ekipa nosi opremu jedne marke, a prije pocetka utakmice reklamira drugu sportsku marku.
Opet Senad haha, znaci tu smo..PratimsamoPlave je napisao/la: ↑pon mar 18, 2019 3:09 pmTa je opcija bila i dok je Senad bio tu.
Ne sjecam se da se ovoliko osporavala
Senad nije imao veze, ali je dao zeleno svjetlocikazubo je napisao/la: ↑pon mar 18, 2019 3:43 pmOpet Senad haha, znaci tu smo..PratimsamoPlave je napisao/la: ↑pon mar 18, 2019 3:09 pmTa je opcija bila i dok je Senad bio tu.
Ne sjecam se da se ovoliko osporavala
Senad s tim nije imao nikakve veze, dao je mozda podrsku odnosno zeleno svjetlo clanovima UO koji su pokrenuli pregovore sa Sparsima, i to preko FK iskljucivo, po uzoru na FC Bayern ili Barcu, Real itd.
Kako ja znam jedini kosarkas medju clanovima UO je bio pokretac ideje, pojavljivali su se i na nekim utakmicama Sparsa.
Medjutim, s nasim danasnjim predsjednikom su sjeli i brzo shvatili da se sa njim ne moze praviti ozbiljna prica narocito ne preko FK, jer Zeljo nije samo sportska sekcija plavih dresova, bar svi znamo historiju, tradiciju, filozofiju i sta to sve predstavlja.
Brzo su odustali i ljudi koji bi potencijalno radili u tom klubu, mislim na dokazane trenere, koordinatore OP koji su radili vani, jer sa tim covjekom i njegovom malom ekipom ljudi ne zeli niko ozbiljan iz bh kosarke raditi.
Kasnije se i Krupalija pojavljuje kao aktuelni predsjednik Bosne, i to kao potencijalni clan UO, medjutim i on tako da se izrazim nije zadovoljio parametre za ulazak i rad u Zelji.
To je ono sto sam ja cuo.
Tu je Nikolic na forumu pa ako moze neka nam iznese svoje informacije po tom pitanju.
Usput da te pitam da li si ozbiljan kad pitas sta to Zeljeznicar daje sparsu svojim imenom ?
Da ne pisem bezveze odlomak, skraticu, zasto sele na Grbavicu i zasto zele ime Zeljeznicar, jer znamo da za Zelju ne navijaju, zenicanin koji je bio u UO KK Bosna, zamalo clan UO pitara, sta je razlog ?
Btw prica se da kosarkasi cekaju 3 plate trenutno, kmece iz kluba na kanton, grad, opstinu![]()
Pusti me da se ofiramAsharaK je napisao/la: ↑pon mar 18, 2019 3:37 pmPa ja o tome i pričamPratimsamoPlave je napisao/la: ↑pon mar 18, 2019 3:36 pmZa mene i postoji samo ta opcija sa SD.AsharaK je napisao/la: ↑pon mar 18, 2019 3:32 pm
Ko kaže da mora? Ne mora uopšte. Danas ti mnogi klubovi širom svijeta prave svoje organizacije u eSportu, al oni fudbalski. Te eSport organizacije su vezane za FK, a ne za njihovo sportsko društvo, jer se sve veći novac okreće, ogroman marketing, i to je budućnost. Pozdravljam odluku Sparsa da udju u SD i da postanu KK Željezničar. Ali pozdravljam odluku i da nemaju nikakve veze sa FK, osim imena, boja, grba i navijača.![]()
Ovo ostalo ne dolazi u obzir
A gore sam ti napiso jedan od modela, kako ne mora ići preko SDa. Najbliži primjer nam je Crvena Zvezda.
Brate iskreno ne znam kakav je Nihad.cikazubo je napisao/la: ↑pon mar 18, 2019 4:23 pm@pratimsamoplave Moze ime !
Senad nije bio protivnik ideje, potpuno nebitan covjek u cijeloj prici tada.
Ime, kodarkaski klub, moze i htjelo se, ali samo s ljudima koji ne zele licnu korist, koji nisu ukaljali obraz u ovom slucaju u svijetu kosarke, koji znaju da cijene i rade u skladu s tim imenom, ljudima ciji klub nije menadzersko-mafijaska prcija.
Ime dakle moze nekom ko ce raditi u skladu s filozofijom fudbalske sekcije koja postoji skoro 100 godina kao takva, nije malo.
To sto bi ti i ja voljeli gledat kosarku, aba ligu, eurokupove ne znaci da trebamo bit slijepi i prizeljkivati i odobravati ocigledno losu ideju s losim ljudima.
Na kraju kao sto si i napisao, da je bar taj SD na nekom nivou, pa da smo konkrentni u mnogo drugih sportova ali..
Slazem seCURVA je napisao/la: ↑pon mar 18, 2019 5:24 pmBuraz nas generalno ubi dusmanluk zato i jesmo najjadniji na svijetu .Ono sto sam htio reci da se meni svidja ideja da imamo KKZ klub iz 1001 razloga i ako ima neki nacin da se napravi na obostrano zadovoljstvo zasto ne ?ali meni smeta sto je nama glavno da on ne zaradi pa ne mora ni biti .Prestanimo tako rasmisljati evo godine su prosle u dusmaluku pa nigdje nista nemamo .Evo prvo sto meni pada na pamet da trenutno u gradu nema ni jedan ozbiljan klub i da bi KKZ bio bas pogodak ,promocija grupe TM87,da se u fanshopu i nadjr rekviziti za kosarku,veliki broj djece koja vise preferiraju kosarku bi automatski bila nova navijacka snaga imam osjecaj da je ovo pravi momenat za to i da bi bas bio boom .PratimsamoPlave je napisao/la: ↑pon mar 18, 2019 4:16 pmSenad nije imao veze, ali je dao zeleno svjetlocikazubo je napisao/la: ↑pon mar 18, 2019 3:43 pm
Opet Senad haha, znaci tu smo..
Senad s tim nije imao nikakve veze, dao je mozda podrsku odnosno zeleno svjetlo clanovima UO koji su pokrenuli pregovore sa Sparsima, i to preko FK iskljucivo, po uzoru na FC Bayern ili Barcu, Real itd.
Kako ja znam jedini kosarkas medju clanovima UO je bio pokretac ideje, pojavljivali su se i na nekim utakmicama Sparsa.
Medjutim, s nasim danasnjim predsjednikom su sjeli i brzo shvatili da se sa njim ne moze praviti ozbiljna prica narocito ne preko FK, jer Zeljo nije samo sportska sekcija plavih dresova, bar svi znamo historiju, tradiciju, filozofiju i sta to sve predstavlja.
Brzo su odustali i ljudi koji bi potencijalno radili u tom klubu, mislim na dokazane trenere, koordinatore OP koji su radili vani, jer sa tim covjekom i njegovom malom ekipom ljudi ne zeli niko ozbiljan iz bh kosarke raditi.
Kasnije se i Krupalija pojavljuje kao aktuelni predsjednik Bosne, i to kao potencijalni clan UO, medjutim i on tako da se izrazim nije zadovoljio parametre za ulazak i rad u Zelji.
To je ono sto sam ja cuo.
Tu je Nikolic na forumu pa ako moze neka nam iznese svoje informacije po tom pitanju.
Usput da te pitam da li si ozbiljan kad pitas sta to Zeljeznicar daje sparsu svojim imenom ?
Da ne pisem bezveze odlomak, skraticu, zasto sele na Grbavicu i zasto zele ime Zeljeznicar, jer znamo da za Zelju ne navijaju, zenicanin koji je bio u UO KK Bosna, zamalo clan UO pitara, sta je razlog ?
Btw prica se da kosarkasi cekaju 3 plate trenutno, kmece iz kluba na kanton, grad, opstinu![]()
![]()
Senada mnogo postujem, ali vi koji probate sve da pljujete nam ga gadite. Kao sto su oni radili da bi Amara svemogucim napravili.
S kim se god prosla uprava nije mogla dogovoriti, taj ne valja?
Imenom Zeljeznicar bi puno toga dobili. Bunimo se sto nam pitari prisvajaju Vucka, Bosnu sto nece kad mi sve odjebemo. Ne daj ime, iako KK odavno ne postoji. Sta Zeljo gubi ako da ime?
Dobit ce KK, nove sponzore, navijace. Kosarka u BiH je totalnom rasulu, taj Zeljo bi mozda pokrenuo stvari na bolje. Konacno bi grad Sarajevo gledao kosarku, dosla bi Zvezda, Partizan dvorane bi bile pune. Ali ne, ne daj ime jer ako se nisi dogovorio sa proslim UO ne valjas.
Zeljeznicar je bio prije proslog UO, bice i poslije njega.
Ovo za platu tebi nek je na cast taj smajli. I bez plata razvalise nabijaju kos razliku.
Da naravno da placa!!! Placeno je konkretno za ovu utakmicu 10.000 isto kao i prva utakmica. Derbi 20.000 a ostale 15.000 ce biti. Sto se tice toga da jednu nosi drugu reklamira to ne bi ti nesto posebno replicirao... U Ugovoru nema prepreka za to.. Nije bas niko idiot kao sto odredjeni mislite
Nista nema konkretno oko toga! Ni ne pomisljaju da se to uredi! Ovo oko finansiranja tj ne davanja plata igracima sparsa mogu samo reci da bi i mi trebali veci pritisak praviti recimo na Opcinu da se da dozvola prvo za jedan dio istoka pa onda inza krov. To je bio pritisak imate takvu kosarkasku ekipu u svim uzrastima prvi a 1 km bisu dobili sto realno nije uredu!!!PratimsamoPlave je napisao/la: ↑pon mar 18, 2019 6:02 pmSlazem seCURVA je napisao/la: ↑pon mar 18, 2019 5:24 pmBuraz nas generalno ubi dusmanluk zato i jesmo najjadniji na svijetu .Ono sto sam htio reci da se meni svidja ideja da imamo KKZ klub iz 1001 razloga i ako ima neki nacin da se napravi na obostrano zadovoljstvo zasto ne ?ali meni smeta sto je nama glavno da on ne zaradi pa ne mora ni biti .Prestanimo tako rasmisljati evo godine su prosle u dusmaluku pa nigdje nista nemamo .Evo prvo sto meni pada na pamet da trenutno u gradu nema ni jedan ozbiljan klub i da bi KKZ bio bas pogodak ,promocija grupe TM87,da se u fanshopu i nadjr rekviziti za kosarku,veliki broj djece koja vise preferiraju kosarku bi automatski bila nova navijacka snaga imam osjecaj da je ovo pravi momenat za to i da bi bas bio boom .PratimsamoPlave je napisao/la: ↑pon mar 18, 2019 4:16 pm
Senad nije imao veze, ali je dao zeleno svjetlo![]()
Senada mnogo postujem, ali vi koji probate sve da pljujete nam ga gadite. Kao sto su oni radili da bi Amara svemogucim napravili.
S kim se god prosla uprava nije mogla dogovoriti, taj ne valja?
Imenom Zeljeznicar bi puno toga dobili. Bunimo se sto nam pitari prisvajaju Vucka, Bosnu sto nece kad mi sve odjebemo. Ne daj ime, iako KK odavno ne postoji. Sta Zeljo gubi ako da ime?
Dobit ce KK, nove sponzore, navijace. Kosarka u BiH je totalnom rasulu, taj Zeljo bi mozda pokrenuo stvari na bolje. Konacno bi grad Sarajevo gledao kosarku, dosla bi Zvezda, Partizan dvorane bi bile pune. Ali ne, ne daj ime jer ako se nisi dogovorio sa proslim UO ne valjas.
Zeljeznicar je bio prije proslog UO, bice i poslije njega.
Ovo za platu tebi nek je na cast taj smajli. I bez plata razvalise nabijaju kos razliku.![]()
Ali dok vidimo, da li ce biti sta od toga..
Dobro Nihade, ne sekiraj se samo, polahko...Zeljeznicar1921 je napisao/la:Da naravno da placa!!! Placeno je konkretno za ovu utakmicu 10.000 isto kao i prva utakmica. Derbi 20.000 a ostale 15.000 ce biti. Sto se tice toga da jednu nosi drugu reklamira to ne bi ti nesto posebno replicirao... U Ugovoru nema prepreka za to.. Nije bas niko idiot kao sto odredjeni mislite
Haahahahah opak si leone... Opak hahahahaLeon_Professional je napisao/la: ↑pet mar 15, 2019 2:56 pm3-1 u nedjelju, jer jel de, moramo primiti gol po Staninoj strani![]()
Dejo kako bi kod Amara na proslavi![]()
![]()
![]()
Meni žena kaže ova šestica najbolji -a veze nema s loptom/fudbalom. Mi kad nekom stavimo zvono da nevalja đaba mu tri zabije (Asim i Zaim)