Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Grbavica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon mar 18, 2019 3:42 pm

Al se uredno reklamira preko FK. Koliko je placeno za tu reklamu?
Mi smo ja mislim jedinstven slucaj u svijetu gdje ekipa nosi opremu jedne marke, a prije pocetka utakmice reklamira drugu sportsku marku.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

cikazubo
Kontakt:

pon mar 18, 2019 3:43 pm

PratimsamoPlave je napisao/la:
pon mar 18, 2019 3:09 pm
Ta je opcija bila i dok je Senad bio tu.
Ne sjecam se da se ovoliko osporavala
Opet Senad haha, znaci tu smo..
Senad s tim nije imao nikakve veze, dao je mozda podrsku odnosno zeleno svjetlo clanovima UO koji su pokrenuli pregovore sa Sparsima, i to preko FK iskljucivo, po uzoru na FC Bayern ili Barcu, Real itd.
Kako ja znam jedini kosarkas medju clanovima UO je bio pokretac ideje, pojavljivali su se i na nekim utakmicama Sparsa.
Medjutim, s nasim danasnjim predsjednikom su sjeli i brzo shvatili da se sa njim ne moze praviti ozbiljna prica narocito ne preko FK, jer Zeljo nije samo sportska sekcija plavih dresova, bar svi znamo historiju, tradiciju, filozofiju i sta to sve predstavlja.
Brzo su odustali i ljudi koji bi potencijalno radili u tom klubu, mislim na dokazane trenere, koordinatore OP koji su radili vani, jer sa tim covjekom i njegovom malom ekipom ljudi ne zeli niko ozbiljan iz bh kosarke raditi.
Kasnije se i Krupalija pojavljuje kao aktuelni predsjednik Bosne, i to kao potencijalni clan UO, medjutim i on tako da se izrazim nije zadovoljio parametre za ulazak i rad u Zelji.
To je ono sto sam ja cuo.

Tu je Nikolic na forumu pa ako moze neka nam iznese svoje informacije po tom pitanju.

Usput da te pitam da li si ozbiljan kad pitas sta to Zeljeznicar daje sparsu svojim imenom ?
Da ne pisem bezveze odlomak, skraticu, zasto sele na Grbavicu i zasto zele ime Zeljeznicar, jer znamo da za Zelju ne navijaju, zenicanin koji je bio u UO KK Bosna, zamalo clan UO pitara, sta je razlog ?

Btw prica se da kosarkasi cekaju 3 plate trenutno, kmece iz kluba na kanton, grad, opstinu :P

Elegant
Kontakt:

pon mar 18, 2019 4:02 pm

Sto se bez veze raspravljate, jos gore nervirte kad je vrijeme pokazatelj svega, ljeto koje slijedi je prekretnica za klub, kao i ove mnoge glasine.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

PratimsamoPlave

pon mar 18, 2019 4:16 pm

cikazubo je napisao/la:
pon mar 18, 2019 3:09 pm
Ta je opcija bila i dok je Senad bio tu.
Ne sjecam se da se ovoliko osporavala
Senad s tim nije imao nikakve veze, dao je mozda podrsku odnosno zeleno svjetlo clanovima UO koji su pokrenuli pregovore sa Sparsima, i to preko FK iskljucivo, po uzoru na FC Bayern ili Barcu, Real itd.
Kako ja znam jedini kosarkas medju clanovima UO je bio pokretac ideje, pojavljivali su se i na nekim utakmicama Sparsa.
Medjutim, s nasim danasnjim predsjednikom su sjeli i brzo shvatili da se sa njim ne moze praviti ozbiljna prica narocito ne preko FK, jer Zeljo nije samo sportska sekcija plavih dresova, bar svi znamo historiju, tradiciju, filozofiju i sta to sve predstavlja.
Brzo su odustali i ljudi koji bi potencijalno radili u tom klubu, mislim na dokazane trenere, koordinatore OP koji su radili vani, jer sa tim covjekom i njegovom malom ekipom ljudi ne zeli niko ozbiljan iz bh kosarke raditi.
Kasnije se i Krupalija pojavljuje kao aktuelni predsjednik Bosne, i to kao potencijalni clan UO, medjutim i on tako da se izrazim nije zadovoljio parametre za ulazak i rad u Zelji.

Tu je Nikolic na forumu pa ako moze neka nam iznese svoje informacije po tom pitanju.

Usput da te pitam da li si ozbiljan kad pitas sta to Zeljeznicar daje sparsu svojim imenom ?
Da ne pisem bezveze odlomak, skraticu, zasto sele na Grbavicu i zasto zele ime Zeljeznicar, jer znamo da za Zelju ne navijaju, zenicanin koji je bio u UO KK Bosna, zamalo clan UO pitara, sta je razlog ?

Btw prica se da kosarkasi cekaju 3 plate trenutno, kmece iz kluba na kanton, grad, opstinu :P
Senad nije imao veze, ali je dao zeleno svjetlo :r
Senada mnogo postujem, ali vi koji probate sve da pljujete nam ga gadite. Kao sto su oni radili da bi Amara svemogucim napravili.
S kim se god prosla uprava nije mogla dogovoriti, taj ne valja?
Imenom Zeljeznicar bi puno toga dobili. Bunimo se sto nam pitari prisvajaju Vucka, Bosnu sto nece kad mi sve odjebemo. Ne daj ime, iako KK odavno ne postoji. Sta Zeljo gubi ako da ime?
Dobit ce KK, nove sponzore, navijace. Kosarka u BiH je totalnom rasulu, taj Zeljo bi mozda pokrenuo stvari na bolje. Konacno bi grad Sarajevo gledao kosarku, dosla bi Zvezda, Partizan dvorane bi bile pune. Ali ne, ne daj ime jer ako se nisi dogovorio sa proslim UO ne valjas.
Zeljeznicar je bio prije proslog UO, bice i poslije njega.

Ovo za platu tebi nek je na cast taj smajli. I bez plata razvalise nabijaju kos razliku.
I kada dodju losi rezultati, budala ova nece prestat da te prati!

PratimsamoPlave

pon mar 18, 2019 4:18 pm

AsharaK je napisao/la:
pon mar 18, 2019 3:37 pm
pon mar 18, 2019 3:36 pm
AsharaK je napisao/la:
pon mar 18, 2019 3:32 pm

Ko kaže da mora? Ne mora uopšte. Danas ti mnogi klubovi širom svijeta prave svoje organizacije u eSportu, al oni fudbalski. Te eSport organizacije su vezane za FK, a ne za njihovo sportsko društvo, jer se sve veći novac okreće, ogroman marketing, i to je budućnost. Pozdravljam odluku Sparsa da udju u SD i da postanu KK Željezničar. Ali pozdravljam odluku i da nemaju nikakve veze sa FK, osim imena, boja, grba i navijača. ;)
Za mene i postoji samo ta opcija sa SD.
Ovo ostalo ne dolazi u obzir
Pa ja o tome i pričam :D
A gore sam ti napiso jedan od modela, kako ne mora ići preko SDa. Najbliži primjer nam je Crvena Zvezda.
Pusti me da se ofiram :D
Iskreno sanjam o tome velikom SD, gdje cemo biti najjaci u kosarci, rukometu, fudbalu... Bar u drzavi.

cikazubo
Kontakt:

pon mar 18, 2019 4:23 pm

@pratimsamoplave Moze ime !
Senad nije bio protivnik ideje, potpuno nebitan covjek u cijeloj prici tada.
Ime, kodarkaski klub, moze i htjelo se, ali samo s ljudima koji ne zele licnu korist, koji nisu ukaljali obraz u ovom slucaju u svijetu kosarke, koji znaju da cijene i rade u skladu s tim imenom, ljudima ciji klub nije menadzersko-mafijaska prcija.
Ime dakle moze nekom ko ce raditi u skladu s filozofijom fudbalske sekcije koja postoji skoro 100 godina kao takva, nije malo.
To sto bi ti i ja voljeli gledat kosarku, aba ligu, eurokupove ne znaci da trebamo bit slijepi i prizeljkivati i odobravati ocigledno losu ideju s losim ljudima.
Na kraju kao sto si i napisao, da je bar taj SD na nekom nivou, pa da smo konkrentni u mnogo drugih sportova ali..

PratimsamoPlave

pon mar 18, 2019 4:49 pm

Ovi sto kazu da Amar nije carobnjak su upravu. Ali cinjenica je da je on nas najbolji trener, i da je klasa za sve njegove nasljednike. Usporedba nekih utakmoca zadnje tri sezone koje su se odigrale na Proljece, pa se nije previse kritikovala igra kao sad.
Uz napomenu da je jedini igrac u ovoj ekipi Ermin Zec koji je "kapitalac", " zvijezda"(skup).

Jucer smo ima li 16(4) suteva ,protivniku dozvolili 2(0). U ekipi igraju ograniceni Asim i Veselinovic, Stanic, matori Bogi, igrac iz prve lige federacije, babin siin, klosar Veca, pickica Dado.. Najbolji strijelac Krpic ( nula golova na proljece), klasa Ramovic. Pavic, Sipovic, Rodin prosjek.

Trener Slavko Petrovic, dobili Krupu jedva 1:0,u ekipi klase Lendric, Stevanovic, Zakaric, Kerla. Markovic bivsi reprezentativac, Blagijevic najbolji veznjak lige, Zeba, u to vrijeem ne tako star Jadranko, prosjek Sinisa i Veca, promasaj Stojanovic. Na tribinama Bekric, Bocaccini, Nikolic, Radinovic, Musa, Crnov u to vrijeeme veoma respektabilan tim na klupi. Najjaca ekipa po imenima u zadnjih deset godina.
Sutali 9(3), protivnik 8(2).

Trener Edis Mulalic, Zeljeznicar Travnik 2-1.
U ekipi Lendric, Stevanovic, Kosoric. Povrstnici Bekric, Stanic, Zolotic, Zahirovic, Blagojevic..
Sutevi 7(3), a protivnik 6(3)

Trener Adzem, u ekipi Zakaric, Vojo, Vranjes u top formi Zajmovic, Blagojevic, Stevanovic na klupi Zec(jucer najbolji igrac utakmice) ,Zeba, Ramovic.
Rezultat 3:1, sutevi 13(6)-6(3).

Amar Amar Osim Osim!

PratimsamoPlave

pon mar 18, 2019 4:52 pm

cikazubo je napisao/la:
pon mar 18, 2019 4:23 pm
@pratimsamoplave Moze ime !
Senad nije bio protivnik ideje, potpuno nebitan covjek u cijeloj prici tada.
Ime, kodarkaski klub, moze i htjelo se, ali samo s ljudima koji ne zele licnu korist, koji nisu ukaljali obraz u ovom slucaju u svijetu kosarke, koji znaju da cijene i rade u skladu s tim imenom, ljudima ciji klub nije menadzersko-mafijaska prcija.
Ime dakle moze nekom ko ce raditi u skladu s filozofijom fudbalske sekcije koja postoji skoro 100 godina kao takva, nije malo.
To sto bi ti i ja voljeli gledat kosarku, aba ligu, eurokupove ne znaci da trebamo bit slijepi i prizeljkivati i odobravati ocigledno losu ideju s losim ljudima.
Na kraju kao sto si i napisao, da je bar taj SD na nekom nivou, pa da smo konkrentni u mnogo drugih sportova ali..
Brate iskreno ne znam kakav je Nihad.
Znam iz medija, hvale ga (nikako dobar znak). Iz nase akcije oko stadiona, shvatio sam vecinom se hvale ljudi koji nisu dobri.
Normalno samo kvalitetan rad, ne da nas ofira kao sto radi Bosna u zadnje vrijeme. Samo ako je u pitanju ozbiljan projekat nastupi u Abaligi, eurokupovima..

za_zivot_cijeli
Kontakt:

pon mar 18, 2019 5:04 pm

moze li mi neko objasniti sta FK Željezničar ima od angazmana na polju kosarke?

hocemo li bolje igrati fudbal, izgraditi stadion, dovesti vrhunske igrace, imati direktnu finansijsku korist?
sta takav angazman doprinosi FUDBALSKOM KLUBU ZELJEZNICAR?
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

PratimsamoPlave

pon mar 18, 2019 6:02 pm

CURVA je napisao/la:
pon mar 18, 2019 5:24 pm
cikazubo je napisao/la:

Senada mnogo postujem, ali vi koji probate sve da pljujete nam ga gadite. Kao sto su oni radili da bi Amara svemogucim napravili.
Imenom Zeljeznicar bi puno toga dobili. Bunimo se sto nam pitari prisvajaju Vucka, Bosnu sto nece kad mi sve odjebemo. Ne daj ime, iako KK odavno ne postoji. Sta Zeljo gubi ako da ime?
Dobit ce KK, nove sponzore, navijace. Kosarka u BiH je totalnom rasulu, taj Zeljo bi mozda pokrenuo stvari na bolje. Konacno bi grad Sarajevo gledao kosarku, dosla bi Zvezda, Partizan dvorane bi bile pune. Ali ne, ne daj ime jer ako se nisi dogovorio sa proslim UO ne valjas.

Ovo za platu tebi nek je na cast taj smajli. I bez plata razvalise nabijaju kos razliku.
Buraz nas generalno ubi dusmanluk zato i jesmo najjadniji na svijetu .Ono sto sam htio reci da se meni svidja ideja da imamo KKZ klub iz 1001 razloga i ako ima neki nacin da se napravi na obostrano zadovoljstvo zasto ne ?ali meni smeta sto je nama glavno da on ne zaradi pa ne mora ni biti .Prestanimo tako rasmisljati evo godine su prosle u dusmaluku pa nigdje nista nemamo .Evo prvo sto meni pada na pamet da trenutno u gradu nema ni jedan ozbiljan klub i da bi KKZ bio bas pogodak ,promocija grupe TM87,da se u fanshopu i nadjr rekviziti za kosarku,veliki broj djece koja vise preferiraju kosarku bi automatski bila nova navijacka snaga imam osjecaj da je ovo pravi momenat za to i da bi bas bio boom .
Slazem se :palacgore:
Ali dok vidimo, da li ce biti sta od toga..

Zeljeznicar1921

pon mar 18, 2019 6:21 pm

Grbavica je napisao/la:
Mi smo ja mislim jedinstven slucaj u svijetu gdje ekipa nosi opremu jedne marke, a prije pocetka utakmice reklamira drugu sportsku marku.
Da naravno da placa!!! Placeno je konkretno za ovu utakmicu 10.000 isto kao i prva utakmica. Derbi 20.000 a ostale 15.000 ce biti. Sto se tice toga da jednu nosi drugu reklamira to ne bi ti nesto posebno replicirao... U Ugovoru nema prepreka za to.. Nije bas niko idiot kao sto odredjeni mislite

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

pon mar 18, 2019 6:23 pm

Ako sam dobro odradio ovo sabiranje, ovako bi trebala da izgleda konačna tablica zbira bodova pionira i kadeta.

slika

Raspored bi bio sljedeći:

slika

Zeljeznicar1921

pon mar 18, 2019 6:25 pm

pon mar 18, 2019 6:02 pm
CURVA je napisao/la:
pon mar 18, 2019 5:24 pm

Buraz nas generalno ubi dusmanluk zato i jesmo najjadniji na svijetu .Ono sto sam htio reci da se meni svidja ideja da imamo KKZ klub iz 1001 razloga i ako ima neki nacin da se napravi na obostrano zadovoljstvo zasto ne ?ali meni smeta sto je nama glavno da on ne zaradi pa ne mora ni biti .Prestanimo tako rasmisljati evo godine su prosle u dusmaluku pa nigdje nista nemamo .Evo prvo sto meni pada na pamet da trenutno u gradu nema ni jedan ozbiljan klub i da bi KKZ bio bas pogodak ,promocija grupe TM87,da se u fanshopu i nadjr rekviziti za kosarku,veliki broj djece koja vise preferiraju kosarku bi automatski bila nova navijacka snaga imam osjecaj da je ovo pravi momenat za to i da bi bas bio boom .
Slazem se :palacgore:
Ali dok vidimo, da li ce biti sta od toga..
Nista nema konkretno oko toga! Ni ne pomisljaju da se to uredi! Ovo oko finansiranja tj ne davanja plata igracima sparsa mogu samo reci da bi i mi trebali veci pritisak praviti recimo na Opcinu da se da dozvola prvo za jedan dio istoka pa onda inza krov. To je bio pritisak imate takvu kosarkasku ekipu u svim uzrastima prvi a 1 km bisu dobili sto realno nije uredu!!!

Grbavica
Kontakt:

pon mar 18, 2019 6:39 pm

Zeljeznicar1921 je napisao/la:
Grbavica je napisao/la:
Da naravno da placa!!! Placeno je konkretno za ovu utakmicu 10.000 isto kao i prva utakmica. Derbi 20.000 a ostale 15.000 ce biti. Sto se tice toga da jednu nosi drugu reklamira to ne bi ti nesto posebno replicirao... U Ugovoru nema prepreka za to.. Nije bas niko idiot kao sto odredjeni mislite
Dobro Nihade, ne sekiraj se samo, polahko... :D
Mislio sam na pozivanje na utakmicu predsjednikovog privatnog kluba. Je li placena ta reklama ili je to gratis?
Bilo u ugovoru ili ne, smijesno izgleda isto kao i nosenje loga bivseg generalnog sponzora do ove utakmice. Sitnice, a ispadnu goleme.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

dejo yt manager
Kontakt:

pon mar 18, 2019 6:57 pm

Leon_Professional je napisao/la:
pet mar 15, 2019 2:56 pm
3-1 u nedjelju, jer jel de, moramo primiti gol po Staninoj strani :D

Dejo kako bi kod Amara na proslavi :placeodsmijeha: :placeodsmijeha: :placeodsmijeha:
Haahahahah opak si leone... Opak hahahaha

Zeljeznicar1921

pon mar 18, 2019 6:59 pm

I to se placa! Ostala su loga bivseg Gs jer su se dijelili ti dresovi tj podjelili se raji da se ne radi ponovno stampanje. Svakako taj ugovor je jedan od gore ili najgorih ugovora posljeratnih a vezan za opremu koju koristi sada nas klub. 400.000 i nesto hiljada u 3 godine moramo potrositi a od njih dobijemo 70 kroz 3 godine i imamo mjenjicu na 170.000 KM! Toliko o UMBRO! Jos oko narudzbi robe to je smijesno!

SanMan
Kontakt:

pon mar 18, 2019 7:13 pm

Minjore je napisao/la:
pon mar 18, 2019 2:09 pm
Neki su previse kriticni prema Asimu. I ja sam ali juce je uradio najvise posla od navale. Dao gol, stvorio zicer Ramovicu i izborio prekrsaj na 16m, haman ko penal. Da su ostali kao on, imali bi pobjedu od 3 razlike.
Meni žena kaže ova šestica najbolji -a veze nema s loptom/fudbalom. Mi kad nekom stavimo zvono da nevalja đaba mu tri zabije (Asim i Zaim)

Charlie Sheen
Kontakt:

pon mar 18, 2019 7:43 pm

E cuj sta sparsi dobijaju sa imenom Zeljo. Svasta se moze procitati ovdje.

gavran
Kontakt:

pon mar 18, 2019 8:00 pm

Asocijacija: led
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

bogi
Kontakt:

pon mar 18, 2019 8:05 pm

gavran je napisao/la:
pon mar 18, 2019 8:00 pm
Asocijacija: led
Znači ipak norvežanin
Spoiler:
:rofl: :rofl: :rofl:
Za život cijeli, plavo-bijeli.
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.

Trenutno korisnika/ca: ghamaz i 52 gosta.

Prijava