sub avg 06, 2016 11:57 pm
Ma ono sto me je u prvu ruku zabrinulo danas je bio sastav.
Krenuti bez Ugija i Secera protiv neugodnog protivnika,koji ovde uvijek igra ofanzivno, je mac sa dvije ostrice, tako da su Kosti muda do poda cim je nesto tako izveo.
No druga strana medalje je onako fascinantna za nase prostore.
Uvijek se u derbi utakmice ulazilo sa igrackim kadrom , u tom trenutku koji je najbolji.
E sad se vidi neka Kosticeva zamisao, tj. ono sto me fascinira.
U prici govori kako gleda samo sljedeceg protivnika koji nam dolazi, u praksi sasvim drugo.
Idemo redom.
Ove sedmice je uigravana ova hajmo reci malo cudna i rizicna formacija, da bi se koliko toliko uigralo za ovaj mec derbi kola.
Misleci vec na mec Kostic sa Slobodom, koju je sigurno jednako skautirao kao siroki,jos mu je dodatak bio medjusobni duel proslog kola izmedju ta dva tima, procjenio je da je Sloboda kvalitetnija od Sirokog.
Na klupi je iz tog razloga ostavio dva igraca od kojih bar 60% zavisi nasa igra, da bi ih odmorio za to neugodno gostovanje.Ja sam uvijek misljenja bio da je vezni red kljucni dio ove magicne igre,a on je bas na tim pozicijama dva igraca iz prvih 11,ostavio na klupi.
Sad se sjetim nasih pisanja pocetkom sezone sto ce nam toliko veznjaka.Pa vjerovatno slicno misli kao ja,kroz stalnu rotaciju pogona igre,gdje imas gotovo podjednake igrace,zavisno o tezini utakmice i zavisno o narednom protivniku kompletno rotira vezni red, da bi sljedecu utakmicu sto spremniji i odmorniji docekali,pa da protivnike polomimo na sredini terena.
Kosticu majstore,aferim!
Sent from my LG-K350 using Tapatalk
Babukini moleri !
AMAR AMAR OSIM OSIM !!!